Onkyo TX-NR 313/414/515/616

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana manu99, 08.09.2012.

  1. manu99

    manu99 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2011
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi

    Ostin Onkyo 515 vahvistimen (ja parin Q acoustics 2010i) ja muutama asia on jäänyt askarruttamaan. Olen lukenut manuaalia, nettiä ja kokeillut eri toimintoja mutta mutta... Onko muilla ollut ongelmia DLNA verkon kanssa. Mainittakoon, että minulla on TP-linkin wlan tikku eikä Onkyon alkuperäistä. Päivitys sujui mallikkaasti kuten myös nettiradion kuuntelu mutta streemauksessa olisi toivomisen varaa. Vahvari "löytää" ja päästää soittamaan
    kannettavan musiikkikirjaston (Windows 7, media player, Saunalahden netti, Elisan modeemi) ehkä joka 10. kerralla. Useimmiten: No item tai - you do not have access this server tms.

    Toinen ärsyttävä seikka on, että pystyn melkein aina saamaan Nokia N8 puhelimella ja Play To sovelluksella yhteyden vahvariin ja pääsen aloittamaan streemauksen mutta n. 1 - 5 biisiä ja koko netti kaatuu. En pysty siis surffaamaan kannettavalla ja modeemi/kannettava hakee nettiä ja yhdistää siihen uudestaan.

    Olen ottanut piuhat irti ja laittanut vahvarista asetukset uudelleen, olen sallinut läppärin kautta kaikki streemaukseen liittyvät seikat, olen tarkistanut palomuurin ja virustorjunnan.
    Nettiradio siis toimii mallikkaasti (ääni selkeästi parempi kuin normi radiokanavilla?), onko muilla vastaavia ongelmia tai tuoretta näkökulmaa em. asioihin, kiitti etukäteen.
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ja wlan-tukari oli?
    Voihan se olla niin, että vaffi tahtoo sen oman tikun...
    Firmikset (useammassa laitteessa) voi olla myös päivityksen tarpeessa...
    DNLA pääasiassa on aika surkea nimenomaan langattomasti...

    T: Vesku
     
  3. manu99

    manu99 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2011
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0


    Wlan tukari ? Siis modeemi on: Kotiboksi ADSL-modeemi (http://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/1399.3/elisa-kotiboksi-adsl-modeemi/). Olen lueskellut ulkomaisia ja kotimaisia saitteja, jossa on kerrottu TP-Linkin tikun toimineen moitteetta. Mikäli ongelma ratkeaisi tolla Onkyon "tulpalla" niin ostaisin sen välittömästi, ei vaan viitsis kokeilla ja todeta että homma ei skulaa silläkään.

    Mikä olisi hyvä ja varma tapaa siirtää omaa musiikkia vahvistimeen ? Modeemissa kiinni oleva verkkolevy ? Vahvarissa usbilla kiinni oleva ulkoinen kovalevy? Voisin palauttaa em.härvelin mutta ääni on hyvä ja nettiradio sekä telkkarin äänet mainioita ominaisuuksia. Olisiko joku toinen vahvari parempi vaihtoehto ?
     
  4. manu99

    manu99 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2011
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten. Vaihdoin TP-Linkin tikun paikkaa vahvarin etuosaan (mihin se ohjeidenkin mukaan kuuluisi). Nyt pelittää erinomaisesti nettiradio ja Nokia Play To siirto (DLNA toimii erinomaisesti). Ratkaisematta vielä Media Playerin parittaminen. Se liittyy ilmeisesti salasanoihin (joko käyttäjätili tai jonku muu). Säädän kun ehdin.
     
  5. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Kokeilhan asentaa tietokoneelle "PS3 Media Server", sillä tämä kätevä ohjelmaa tukee käytännössä kaikkia DLNA-laitteita, eikä sen kanssa tarvitse myöskään pelleillä Mediaserverin kanssa. Itse striimaan sillä musiikkia Marantz NR-1602:lle ja lisäksi videoita Pleikkarille. Ohjelma myös konvertoi lennossa useimmat flacit PCM:ksi, mistä myös iso plussa. Tuolla Plazan "Xbox360/PS3"-osiossa löytyy ketju "Näin katsot HD videoita PlayStation 3:lla", josta löytyy paljon lisätietoa ko. ohjelmasta.
     
  6. Frosty_

    Frosty_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö tällä Onkyon 515 mallilla voi kuunnella musiikkia ilman noita "lisäjuttuja", eli siis ihan muokkaamattomana mutta kuitenkin niin, että subbari olis mukana? Vanhassa Yamaha RX-V661 vahvistimessa asetus tais olla "straight", niin kaikki äänen "parannukset" jäi pois mutta subbari pysyi kuitenkin. Yamahalla vasta pure-tilassa ääni oli puhtaasti stereo ilman subia. Tässä Onkyossa vaihtoehtoina joko pure tai direct, mutta kummassakaan subbarista ei kuulu mitään musiikilla.
     
  7. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minkä kautta kuuntelet sitä musaa? Musahan on aina 2.0 (tai no subin kanssa 2.1), laitat sen tilan päälle jolla materiaali pysyy alkuperäisenä. Mitä tapahtuu jos painat nappia jossa lukee stereo(alapuolella on sinisellä pohjalla D-kirjain, yläpuolella MODE)
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2012
  8. Frosty_

    Frosty_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuuntelen lähinnä pc:ltä joka hdmi:llä vahvistimessa. Tiedän kyllä että musiikki on 2.0 ja siinäpä se ongelma juuri tuleekin, kun vahvistin ei ymmärrä muuttaa sitä 2.1:ksi vaan pure-tilassa tiputtaa subbarin pois ja säilyttää alkuperäisen 2.0:n. Tuosta ehdottamastasi nappulasta ei tapahtunut mitään. Tuntuu että kaukosäätimellä ei muutenkaan voi tehdä juuri muuta kuin säätää äänenvoimakkuutta jostain syystä, liekkö jotain vikaa.

    Lähinnä ongelma johtuu siitä, etten tiedä onko tuota vahvistimen "autokalibrointia" pakko pitää päällä, ilman sitä ääni kuulostaa tosi ohuelta ja suoraan sanottuna paskalta, verrattuna vaikkapa vanhaan Yamahaan. Vaihtoehtoina on siis joko music, movie tai ei mitään. Tällä hetkellä käytössä music -tila joka ainoa käyttökelpoinen.
     
  9. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oletko kokeillut toistaa toisella laitteella musiikkia esim. pelikonsolissa cd:ltä tai kovolta että kuuluuko niiden kautta stereoääni subin kanssa?
    Onko pc:n ääni ja kaiutinasetukset oikein?

    Minkälaiset kaiutinasetukset audyssey-kalibrointi laittoi? Etukaiuttimet pitäisi olla Small ja LFE-jako subille joku 80Hz. Onko onkyossa erikseen omaa setup-valikkoa pelkästään 2ch äänelle?

    Mitä ohjekirja sanoo STEREO-napin toiminnosta?
    Normaali Stereo-asetuksella pitäisi kuulua 2.1:nä. Pure-asetus on juuri sitä varten olemassa että se pudottaa subin pois.

    Siinä Onkyossa pitäisi olla vastaava asetus kuin Yamahan straight jolla ääni kuuluu alkuperäisessä muodossaan eli monikanavat monikanavana ja stereo-ääni subin kanssa 2.1:nä(jos kaikki asetukset on kunnossa).
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2012
  10. Frosty_

    Frosty_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä yritän samalla jäsennellä asioita itselleni, kun näitä viestejä kirjoitan. Yamahalla tuntui homma niin simppeliltä, ettei siihen kiinnittänyt suurempaa huomiota. Pure-asetus siis Yamahallakin tiputti subbarin pois ja ääni oli täysin käsittelemätön, niinkuin tällä Onkyollakin. Yamahan direct-tila sen sijaan oli muuten käsittelemätön, mutta vahvistimelle tehdyt jakotaajus-asetukset ja muut säilyivät. Tällä hetkellä itselläni siis kaiuttimet small ja jakotaajuus 90Hz.

    Kun asiaa tarkemmin mietin, taisi tällä Onkyollakin stereo-asetuksella ääni olla 2.1 (kuten siis haluaisin), mutta ääni ei silti kuulosta luonnolliselta, koska tuo audysseyn music-asetus pilaa sen (music-tilassa diskantit korostuu aivan liikaa, movie-tilassa bassot, ja siis kokonaan music- tai movie-tila pois laitettuna ääni muuttuu aivan matkaradiotasoiseksi ja kuivaksi). Direct-tilassa ääni taas muuttuu 2.0:ksi.

    Taas esim. Xbox 360:llä pelatessa mielestäni direct-tila ottaa nuo audyssey-säädöt kokonaan pois (voi olla että olen väärässä) ja ääni on sitä myöten lähellä entistä Yamahaa.

    Lisätään vielä, että elokuvilla tuo movie-asetus kyllä jytisee todella hyvin ja herättää myös takakanavat paremmin eloon, mutta musiikilla mitään ylimääräistä ei tosiaankaan ääneen kaipaa, vaan mahdollisimman luonnollinen toisto olisi tavoitteena. Ainoa syy vahvistimen vaihtoon oli siis tarve saada lisää hdmi-paikkoja, mutta olis ehkä kannattanut silti pysytellä tutussa Yamahassa. Lisäksi ei tosiaan jaksaisi joka kerta mennä vahvistimen asetuksiin säätämään eri tilaa päälle riippuen siitä kuunteleeko musiikkia vai katsooko leffaa.
     
  11. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mitä nuo music ja movie asetukset on joita käytät? Onko ne siis niitä dolby pro-logic tai dts neo keinotekoisia surround tilaääniä musiikille ja elokuville?
    Noita ei tarvitse eikä kannata kyllä käyttää oikean monikanavaäänen tai stereoäänen(musiikki) kanssa. Ehkä jollekin elokuvan stereoäänelle voi laittaa keinotekoisen tilaääni asetuksen päälle.

    Kun pelaat xboxilla niin lukeeko vahvarin näytössä Dolby Digital 5.1 tmv? Ehkä ilman kanavamäärä lukua.
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2012
  12. Frosty_

    Frosty_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei, kun nuo juuri löytyy sieltä audyssey-asetuksista ja jompikumpi noista on "pakko" ottaa käyttöön, ilman noita äänestä tuntuu puuttuvan kaikki. Oletin, että olisin voinut ottaa tuon audysseyn kokonaan pois käytöstä ja ääni olisi siten värittämätön, mutta ei musiikkia viitsi kuunnella ollenkaan ilman noita. Noiden kolmen vaihtoehdon lisäksi täytyy valita, kuinka paljon kyseinen asetus vaikuttaa, tai näin olen käsittänyt. Vaihtoehdot tässä ovat -10, -5 tai 0. Tuo 0 on tarkoitettu käytettäväksi elokuville ja korostaa näin ollen eniten juuri noita bassoja ja takakanavia. Itse käytän -10 asetusta jolloin vaikutus on pienin. Musiikilla ja peleillä ei mitään tiettyä "miksaustasoa" ole tiedossa, joten niille suositeltiin -10 asetusta. Ihmettelen vain, kenellä on aikaa ja viitseliäisyyttä joka kerta mennä vahvistimen asetuksiin, jos haluaa kuunnella musiikkia. Tuo juttu nyt ei aivan suoraan näin mene, mutta tiivistetysti suurinpiirtein. Ja kun noista on niin hankala löytää mitään tietoa miten muilla asetukset on säädetty. Onkyonkin ohje oli noin epämääräinen. Audyssey-tilaa ehdottomasti suositeltiin käytettäväksi, mutta asetukset erit joka tilanteeseen, ei hyvä.
     
  13. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuon vahvarin audyssey 2EQ ei ole kovin hyvä. Se ei equta subia lainkaan.
    -10 -> 0 säätövara on kait Dynamic EQ:ta varten. Itse en käytä Dynamic EQ:ta ollenkaan omalla vahvarilla(Denon 1912).
    Sehän on vain jotain keinotekoista äänen dynamiikan parannusta tmv, käytä vain edelleen jos tykkäät siitä.
    Värittämätön ääni voi kuulostaa nyt huonolta kun olet käyttänyt Dynamic EQ:ta, mutta jos olet käyttämättä jonkin aikaa niin siihenkin tottuu ja sitten dynamic eq-asetus ei välttämättä enää kuulosta hyvälle.

    Niin lukeehan sulla xboxilla pelatessa Dolby Digital vahvarin näytöllä?

    Eli stereoääni toimii subin kanssa, mistä napista sait sen sitten päälle?

    Itellä on musiikin kanssa Dynamic eq poissa päältä(en käytä missään) ja audysseyn laitan vielä flatiksi.
    Tuollaisilla asetuksella ainakin hyvä-ääniset studiolevyt(ei ole pilattu loudness-warilla) toistuvat omasta mielestä hyvin esim. Dire Straits:n levyt, diskantit on riittävän kirkkaat ja bassoa on sopivasti.
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2012
  14. Frosty_

    Frosty_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lukee xboxilla DD tai vastaava punaisella muistaakseni.

    Juuri tuota dynamic eq:ta tarkoitin puhuessani noista -10, -5, 0-tiloista, en vaan muistanut nimeä. Ei oikein voi olla kyse tottumuksesta, koska vaihdoin Yahaman vahvistimen Onkyoon ja välittömästi vaihdon jälkeen huomasin tuon eron. Flat tilan laitoin ensimmäisenä päälle ja dynamic eq:n pois, mutta ääni ei ole hyvä, jotain uupuu selvästi. Enkä nyt hae todellakaan mitään ylikorostunutta bassoa tai muuta, ääni vaan on kuiva ja ontto verrattuna totuttuun Yamahaan, jossa en myöskään mitään ylimääräistä käyttänyt. Anti-mode hoitaa subbarin, joten 2EQ:n ei matalimpia tarvitsekaan tasoitella.

    Saan stereon päälle painelemalla vahvistimen music-nappulaa kunnes näytöllä lukee stereo (sieltä löytyy myös pure-, direct-, muita tiloja).
     
  15. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Voisiko ääniero johtua DAC:sta? Kyllähän eri valmistajien vahvareissa on jonkinlaisia äänensävyeroja olemassa ja ne taitaa johtua käytettyjen komponenttien laadusta.
     
  16. Corpse1978

    Corpse1978 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2013
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    moro! mulla on onkyo tx-nr414 vahvistimen ja tuli sellainen äänen toisto heikkenee jos laitan kuuntelutilan stereo modelle aiemmin toiminut ihan oikein... ja sit jos käännän direct modelle niin on melkein normaali... kaiutinsarja on jamo 426 hsc 3. ja tuosta heikkenemisestä lisää sen verran et basson toistoon vaikuttaa eniten... et missä vikaa ? Ja olen palauttanut tehdas asetukset mut ei oo auttanut... kiitos vastauksista etukäteen ja anteeksi tekstin sekavuus en osaa paremmin selittää... ja tuo ongelma alkoi oikeastaan sillon kun käytin tv:n ja vahvarin välissä optista piuhaa... mut en saanu tv:n ääniä tulemaan vahvarin kautta... et menikö se sen takia rikki ? eikä se kyllä tuolla direct asetuksellakaa normaalisti... stereolla ääni on jotenki oudon ohut...

    vika löytyi kaiutinasetukset oli etu kajareitten kohdalla small vaihdoin largeksi alkoi soimaan oikein :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2013