Mulle hyvä BD

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Sädettäjä, 08.11.2011.

  1. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Elikkäs itse omistan LG Bd350, joka on siis täysin paska nykyään. Puolitoista vuotta se on puhissut, mutta nyt taitaa olla viimeiset hetket käsillä. Uudet elokuvat ei lähde pyörimään. Juuri Iron Man 2:sta ajattelin tsiikailla ja kokeilin ainakin 10 kertaa lähtiskö pyörimään, mutta ei. Joskus se on toiminut, mutta silloinkin äänet takkusi välillä ja aika, joka kului, että pääsi valikkoon asti oli melkein kuusi minuuttia! Vanhemmat Blu-Ray:t menee ihan hyvin pyörimään esim. Memento ja DVD:t kyllä pelittää, mutta uudet BD:t ei lähde millään paitsi jos jumalat on puolellani.

    Elikkäs haluan hyvän BD soittimen, joka pelittää ja BD-Live ja muut tämmöiset olisi myös varsin mukavia juttuja. 3D ei kiinnosta, muttei haittaakkaan, jos soitin on hyvä muuten. Suositelkaa siis minulle hyvää BD playeria! Hinta nyt soisi olevan korkeintaan 200€, mutta jos vaikkapa 300€ on priimaa, niin suositelkaa.

    EDIT: Kyllä olen päivittänyt BD350 aina kun uusi on tullut.
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2011
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tässä eräs pätevä soitin. Edellyttää tosin että vahvistimesi osaa ottaa vastaan hdmi ääntä. Muutenhan ei ole mitään järkeä ostaa 300e erillissoitinta, jos ei välttämättä tarvitse rca-ulostuloja tai muita eksoottisia toimintoja. 3D tuki löytyy myöskin ja mediasoitin ominaisuudet verkkotiedostoille. Pleikkari on myöskin edelleen yksi nopeimpia soittimia levyn lataamisessa. Kaupanpäällisinä saat pelikonsolin; voit vaikkapa pelailla kavereiden kanssa singstaria saunailloissa :rolleyes:

    BD-soittimissa ei ole kuvan- tai äänenlaadullisia eroja silloin kun kuva ja ääni otetaan hdmi piuhalla bittivirtana. Niinpä halvinkin perussoitin toimii aivan yhtä hyvin kuin ökymallit. Satasen hintaluokassa vaikkapa panasonicilla on pätevä soitin. Tuostakin löytyy dlna eli verkkotoisto lähiverkon kuville, musiikille ja videoille. Ulostuloina on hdmi taikka komponentti+stereoääni rca-liittimin, eli tämän kanssa vahvistimelta vaaditaan hdmi-kyvyt.
     
  3. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Menin ja tilasin Markantalosta Sony BDP-S185:n 79 eurolla. Katselin videoita ja luin juttuja netistä ja tämähän sopii minulle, kuin nyrkki silmään. Innolla odotan, että pääsee katselemaan elokuvia! :thumbsup:
     
  4. krum78

    krum78 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2010
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkä en viittinyt tehdä uutta keskustelua, vaan päätin kirjoittaa tähän.
    Eli olisi tarkoitus ostaa uusi 60 tuumainen televisio ja tarvitsisin siihen jossain vaiheessa kunnon blu-ray soittimen jolla myös pystyy myös soittamaan musiikkia usb-tikulta ja kattomaan mielellään kuvia siltä. Eli minkälaisia nämä Opon laitteet olisi tähän tarkoitukseen koska Oppo on minulle vieras merkki. Tiedän että tästä on varmaankin ollut jo keskustelua aikaisemmin mutta kuitenkin. Hintaa saa olla 700-800 +/-.
     
  5. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Taas näköjään vastaan vaikka ei kysytäkään. Joku varmaan tarkentaa myöhemmin Oppon osalta.
    Mutta nykyään ei kannata unohtaa myöskään Netflix-yhteensopivuutta.
    Itsellä Panasonicin dmp-bdt221, jossa tämäkin ominaisuus toimii hyvin.
    Lisäksi Flac-tuki on mielestäni kohtuullisen hyvä syy moisen hankkimiseen, jos sitä kaipaat kuten ilmeisesti kaipaat.
    Eli vähän kalliimpi dmp-bdt500 voisi sopia tarkoituksiisi.
    Maksaaa suomessa tällä hetkellä noin 365 euroa.
    Oppojen toimivuudesta tällä saralla ei ole valitettavasti mitään tietoa, mutta halvempiakin vaihtoehtoja on siis tarjolla.
    Panasonic ei tietysti ole yhtä tunnettu/haluttu, kuin Oppon joku vastaava.
    Speksit ja arviot löytyy netistä.

    Muitakin vaihtoehtoja Oppolle varmasti löytyy.
    Esim. Marantz.
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Oppo BDP-93EU:ssa musiikin toisto tikulta onnistuu, tosin FLAC-tiedostojen osalta on huomioitava että laite ei tue tauotonta toistoa (gapless playback), peräkkäisten kappaleiden välissä on siis 1s tauko. Kuvatiedostojen toistosta minulla ei ole kokemusta, mutta googlettamalla selvinnee tarkka formaattituki. Tuki erilaisille videotiedostoille on todella hyvä, ISO-toistoa laite ei enää tue.

    Tällä hetkellä laitteessa ei ole mediapalveluita (Netflix, yms.), mutta vastaavat palvelut ovat jo olemassa esim. jenkkilän mallissa joten ne voivat tulla jossakin firmware-päivityksessä saataville myös muuallekin.

    Laitteen todellinen vahvuus on blu-ray -toistossa tarkoittaen nopeaa käynnistymistä, lyhyitä latausaikoja, source direct -ominaisuutta ja kahta HDMI-ulostuloa (hyödyllinen jos esim. käytössä on 3D-töllö, mutta waffi ei ymmärrä moisesta yhtään mitään). Myös 7.1 analogiulostulot löytyvät. Lisäksi DVD-leffoja ajatellen skaalain kuvasäätöinen on aivan kelvollinen. Lisäarvoa tuo mahdollisuus saada laite DVD:n ja blu-ray:n osalta aluekoodittomaksi: DVD:n osalta aluekoodittomus järjestyy ilmaiseksi, piirillä myös bly-rayn osalta. Soitinta on mahdollisuus ostaa jo valmiiksi piirillä joten kotelon avaamista ei tarvitse pelätä.

    Yksi Oppon vahvuus on firmware-päivitykset eli Oppon aspa ottaa ihan oikeasti vastaan käyttäjien palautetta ja tekee firmwareen muutoksia palautteen perusteella. Toimintavarmuudeltaan Oppo alkaa olemaan melko bugivapaa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2012
  7. krum78

    krum78 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2010
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaankin tähän Oppoon käännyn, vaikka varmaankin se Panasonic olisi myös hyvä. Laitan toisen pikaisen kysymyksen tähän kun en viittii muualle laittaa. Eli onko tämä Sharpin LC60LE636S telkkari jossa ei ole 3d, niin paras tämän Opon kanssa vai onko joku muu laite parempi. Rahaa en haluaisi laittaa 1600 eurosta enempää. Taikka onko tämä sharpin ilmeisesti uusi malli LC-60LE841S parempi? Sitä ei ainakaan vielä ole oikein ollut missään myynnissä.
     
  8. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Sopivan töllön valkkaat täältä.