Netflix toimimaan Suomessa

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Hellsink, 03.02.2012.

  1. Rush4u

    Rush4u Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttää tällä hetkellä aika heikolta PC tuki. DD5.1 ääntä ei ainakaan tällä hetkellä saa ulos Silverligth browser plugarilla ja muiden plugarien (windows media center, MediapOrtal ym.) kehittämien on pitkälti loppunut, koska Netflix ei enää kehitä niiden käyttämiä SDK:ta.

    Muistan jostain vanhemmasta artikkelista lukeneeni, että Silverlightiin on vasta tulossa 5.1 tuki ja toivoin, että näin olisi jo tapahtunut. Paha sanoa, onko vika Silverlight plugarissa vai Netflixin streamissa. Vai molemmissa. Aika marginaalikäyttöön jää itelle Netflix, jos ei monikanavaääniä sas PC:lle.
     
  2. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Häh? Itsellä ainakin meni ihan normaalisti, eli Stark juoksi pois Hummerista kun sotilaat kuoli, sitten juoksi kiven taakse ja viereen jysähti Stark pommi ja pam, seuraavaksi heräsi sidottuna ja videokamera kuvasi yms...
     
  3. rakath

    rakath Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0

    Hahah jes kiitti varmistuksesta, arvelinkin että vika on jossain muualla kuin Netflixissä, ja missäs muualla kuin omassa muistissa :p

    Meni hieman kohtaukset sekaisin takaumien kanssa, se taistelukohtaus oli tosiaan eri kohdassa kuin muistin. Kelailin leffaa kun testasin kuvanlaatua ja ääniä...

    Sorree!

    Pitää kotona testata PS3:lla kuvanlaatua kotiteatterin puolella, kun tuo Silverlight kuulostaa tosiaan olevan köykäistäkin köykäisempi.
     
  4. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Televisiosta tuli toissapäivänä Zombieland jota oli leikelty ihan kivasti. Ois ollu hauska nähdä kumpi versio on päätyny Netflixiin, mut ei löytyny. Resident Evil sarjastakin löytyy vain eka osa.

    Yksi hämmentävä detalji: Tarjoaa Jackie Brownia = Based on your rating of Pulp Fiction. Mutta Pulp Fictionia ei kuitenkaan tuolta enää löydy. Muistaakseni reittasin sen eilen viiden tähden leffaksi, mutta tänään sitä ei enää tuolla ole. Ainkaan webselain käyttöliittymässä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2012
  5. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin Netflixin mukaan PC:llä saa vain 720 resoa ulos, monikanavaäänistä en osaa sanoa. XBOX sama juttu, PS3 taasen sitten antaa 1080.
     
  6. 83476834584573

    83476834584573 Guest Guest

    Nythän tässä Netflix ja Microsoft kuviossa on tapahtunut jotain, kun Netflixin Tj erosi ms hallituksesta ja muistaakseni jokin vuosi sitten Netflix yritti kehittää omaa "adaptive smooth stream" tekniikkaa, josta ei tullut mitään, koska olennaistahan on IIS-serveritekniikka yms. ms hienoudet. Olisiko tästä jäänyt jotain hampaankoloon, kun ms tuo nyt myös samalla tekniikalla mediatarjontaa Windows 8 mukana runsaasti (myös Zune jää toimimaan, jossa jo nyt saatavilla leffoja suomitekstityksellä). Uusi xbox ensi vuonna tulee vielä erikseen "light" versio pelkkään mediakäyttöön ja W8 peleille (samat, kuin RT ja WP8 eli XNA, XAML ja html5 tekniikkaa). Tosin huhujen mukaan ms ostaisi koko Netflixin saadakseen valmiin suuren ekosysteemin ja tämän takia Reed Hastings lähti hallituksesta!?

    Nyt tuosta itse streamista sen verran, että kannattaa sieltä hallinnan sivuilta selaimessa säätää tuo nettiyhteys valmiiksi sopivaksi/mikä todellisuudessa voisi olla, niin paras mahdollinen laatu saavutetaan nopeammin, kun serverin ei tarvitse "haistella" kaistaa. Tosin tuo laatu on nyt ainakin DNA-verkossa keinotekoisesti kuristettu, tai niillä ei kapasitetti riitä (ei ole ensimmäinen kerta, kun kilpailevan palvelun prioriteetti alimpana DNAlla).

    Silverlight on alunperin suunniteltu juuri erilliseksi mediantuottajien tarpeisiin, drm sisältäväksi kikkareeksi ja lisäys selaimeen tuli vähän "purkalla". Teknisesti on kuitenkin edelleen paljon kehittyneempi, kuin Flash tai HTML5 ja VC-1 streamattavuus on huippuluokkaa, eikä pakkaussuhdekkaan jää paljoa h.264 AVC laadusta. Silverlight on kyllä hoitanut mallikkaasti sellaiset massatapahtumat 720p laadulla, kuin Michael Jacksonin hautajaiset ja talviolympialaisten avajaiset ym. Scandinavian servereistä ei ole tietoa (Irlanti?) ja voi olla tukkoisuutta myös siellä päässä nyt ilmaisjakson aikana!?
    Jos oikein muistan, on ms tarjonnut osaa SL-tekniikkaa html standardiin, mutta se ei ole muille kelvannut (lue Google ja Mozilla) ja esim. drm puutuu edelleen html5 standardiehdotuksesta, joten turha odottaa mitään arvokasta media sisältöä HTML5.

    Silverligtista täällä lisää http://blogs.msdn.com/b/silverlight/ ja http://www.silverlight.net/

    ms on muuten halukas kuoppaamaan "silverlight" nimenä, mutta samaa tekniikkaa löytyy XAML ym. Microsoft haluaisi vastaavat ominaisuudet avoimeen HTML stadardiin, mutta kuten sanottua W3C yhteisössä ei olla halukkaita palvelemaan median käyttäjiä näin hyvin ja voitte kiittää Googlea+Mozillaa pääasiassa nykyisestä teknisesti huonosta laadusta ja toteutuksesta. HTML5 video on nykylaitteilla erittäin kevyttä ja jopa puhelimella pyörii FullHD. Jos löytyy nykyaikainen päätelaite, jossa IE9 tai IE10 selain voi kokeilla sitä esim. http://www.imdb.com/trailers
     
  7. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Mulla on wii kiinni tölsässä komponenttivideokaapelilla ja kuva ihan ok tasoa, mutta en sitten tiedä miten korkeisiin resoihin noilla vehkeillä pääsee. Wiillä ei liene juurikaan mahiksia 1080p-resoihin? Kiinnostais myös, että jos hommaan wifi-sovittimen mun Philips-kotiteatteriin, niin toimiiko Nteflix sitten sillä. Kyseessä on HTS5220/12-malli ja makkarissa taas Philips BDP3200/12..
     
  8. 83476834584573

    83476834584573 Guest Guest

    Enpä pidättelisi henkeä Philipsiin, kun muutkaan Smart TV ominaisuudet eivät toimi kunnolla edes toista vuotta vanhassa telkkarissa (7606T). Philips on luvannut 2013 malleihin Netflixin tanskalaisen foorumin mukaan, mut en nyt löydä sivua tähän.

    Kysyin chat-tuestakin ja oli vain pari mediapalyeriä Philipsillä, jossa nyt tuki. Toista en muista, mutta tämä http://www.philips.fi/c/blu-ray-dvd...d?country=FI&catalogType=CONSUMER&language=fi

    Wiillä ja htpc on tosiaan ajoittain ollut ihan hyvää kuvaa, mutta Sony taitaa olla se varmin nyt päätelaitteista.
     
  9. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    No mulla ei tällä hetkellä ole muuta mahdollisuutta katsoa NetFlixiä isolta ruudulta ku wiin avulla ja uusiin laitteisiin en todellakaan ala investoimaan satoja euroja jonkun netflixin takia ku edellisistäki vielä maksueriä jäljellä. :D Siksi olisi hyvä jos nykyisissä BluRay-vehkeissä sais wlan-sovittimen avulla pelittään NetFlixin (ei löydy sisäänrakennettuna). Tietty joku muutaman kympin hintanen mediasoitin vois olla yks vaihtoehto tai sit joskus ku hankin tallentavan HD-digiboksin ni siihen NetFlix-ominaisuus...
     
  10. jizmo

    jizmo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimevuotiseen Samsungiin ilmestyi tänään Netflix. Käyttöliittymä on todella hidas sisällön selaamiseen (isoja kuvakkeita, ei listamuotoa) ja lisäksi kuvanlaatu on Welhon 10M liittymällä WLANin yli aika heikko.

    Toivotaan että palvelu tosta kehittyy hieman vuodenvaihteeseen mennessä. Varovainen peukku joka tapauksessa.
     
  11. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Ja nythän sitten kävi juuri niin kuin oli odotettavissakin.
    http://www.hs.fi/talous/Netflix+pyytää+anteeksi+tekstitysten+luvatonta+käyttöä/a1305608387331
    Netflix pyysi näiltä jeesustelija tekstittäjiltä anteeksi ja poisti suomitekstit kaikista Andromedan 5 kaudesta, vaikka näillä raatajilla ei ollut mitään tekemistä kuin ykköskauden kanssa. Näitähän ei voi mistään OSTAA suomenkielisillä teksteillä varustettuna.
    Suuret kiitokset oikeuksistaan huolehtivalle waretusväelle, joka ei kuitenkaan asialle virallisesti pystyisi mitään tekemään.
    Pitäisi kyllä muuten tietää ettei näistä asioista kannata melua nostaa tai kohta keksitään uusia lakeja, joilla näiden tekstityksien jakelukin kielletään. Viisasta sahata omaa oksaansa.

    Älykäs kommentti vielä divxfinlandin puolelta:
    Muihin toimenpiteisiin yhteisö ei aio ryhtyä.
    "Asiasta noussut kohu on mielestämme riittävä seuraamus sekä Netflixille, että taholle, joka tuon tekstin on meiltä heille toimittanut."
    Ei kai sitä tekstiä tarvitse kenenkään toimittaa. Sen kun lataa netistä. Uskomaton kommentti.
    Ja vielä: "Hakala myöntää, että yhteisöllä itsellään ei toisaalta ole ollut lupaa ohjelmien tekstittämiseen."
    Ja mihin toimenpiteisiin edes olisivat voineet ryhtyä, kun mitään virallisia lupia ei ole.

    Fiksua väkeä tuntuu olevan.
     
  12. adrock

    adrock Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2003
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kääntäjällä on silti oikeus tuotokseen ja kääntää saa -levittää ei. Ei Hakalaa tai tahoansa ole nuijittu, vaan käännöstyön tekijää. Siinä se fiksuus.
    Sent from my TITAN X310e using Board Express
     
  13. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Öh. Siis jos jotenkin halusit kommentoida kirjoittamaani, niin siis mitä?
    Käännöstyön tekijä on varmaan tehnyt hyvin hommansa, mutta kuka niitä on virallisesti pyytänyt, niistä maksanut tai muutenkaan oikeuksia tähän työhön antanut.
    Ei kukaan. Joten oikeuksien perääminen on vähintäänkin typerää.

    Ja tosiaan missä se fiksuus tässä tapauksessa on?

    Olkaa mieluummin hiljaa ja jatkakaa toimintaanne, kuin levitätte nyt työnne kaiken kansan tiedoksi.
    Ja varmasti löytyy riittävästi tahoja tukkimaan teidänkin toimintanne, nyt kun isommin julkiseksi sen olette saattaneet.

    Veikkaan että tällä paheksunnallanne olette saaneet vähintään 100 000 ihmistä heräämään tietoisuuteen, että suomessakin moinen waretustekstittely on vielä laillista.

    Järki käteen ja jne.
     
  14. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tekstityksen tekijällä on omaan tekstitykseensä tekijänoikeus. Vai mitä tässä nyt riehutaan?
     
  15. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Siis mitä riehutaan.
    Miten laittomaan tekstitykseen on tekijänoikeus.
    Siitä on kyse.
     
  16. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Heh, olipas helppoa. Soitin asiakadpalveluun ja hupsista nyt on Netflix ilmainen loppuvuoden.
     
  17. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aha, laiton tekstitys? Luulin, että minulla on täysi oikeus tekstittää mikä vain hyllyssäni oleva suomentamaton elokuva ja laittaa tekstitystiedosto nettiin jakoon. Missä lukee, että kyseinen toiminta on laitonta?
     
  18. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Onko sinulla oikeus kääntää hyllyssä oleva englanninkielinen kirja, ja laittaa käännös nettiin?
     
  19. LasoporpRof

    LasoporpRof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.10.2010
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei oikein toimi tuo Netflixin toisto Acer Revo R3610 -tietokoneella (Nvidia ION -piirisarja ja Intelin Atom-prosessori). Harmi, tuo on ollut digiboksina pitkään. Kuva pätkii ja ääni menee sekuntitolkulla epäsynkkaan. Joko se on etsittävä uutta virtapihiä HTPC:tä tai katsottava muilla vehkeillä.
     
  20. adrock

    adrock Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2003
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kuten sanottu, niin tekstittää ja kääntää saat. Jakaa et.
    Sent from my TITAN X310e using Board Express