Prometheus (Ridley Scott)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 11.06.2009.

  1. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    No tässä ketjussahan ne on esitetty jo vaikka kuinka monesti jos viitsii lukea ja katsoa.

    Kyllä se jätti mieleen yhden kysymyksen: miksi tää oli näin mitäänsanomatonta paskaa?
     
  2. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tämä video antaa aika mukavasti vastauksia kysymyksiin, kuten miksi tyypit lähtivät tälle matkalle ja miksi Weyland esitti kuollutta jne...

    Samalla tässä tulee ilmi, ettei vain elokuva ollut osa tarinaa, vaan netissä olevat viral videot ja Weylandin nettisivut ovat tarinan kannalta hyvin oleellisia ja täydentävät tarinaa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2012
  3. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo video tekee tuon "Red Letter Media Talks about Prometheus on DVD"-pätkän entistäkin hauskemmaksi :)
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Keturan viuhke sanon minä. Elokuvan pitää pärjätä omillaan, piste. Jos sen ymmärtämiseen tai sitä arvostaakseen pitää lukea jotain helvetin nettisaitteja ja kirjoja sekä lukea sarjakuva ja tulkita maalausta, niin elokuva on täysin totaalisen auttamattoman epäonnistunut. "Well, if you'd read the book/comic, you'd know that..." on typerin mahdollinen lause, mitä voi esittää missään muussa yhteydessä, kuin huomauttaessaan muutoksesta tai puutteesta elokuvassa.

    Sinänsä minulla ei ole mitään bd-extroja tai vaikkapa kylkiäiseksi tehtyjä sarjakuvia vastaan, jos ne ovat faneja ja muita kiinnostuneita varten tehtyjä lisäarvoa tuovia palikoita, mutta jos elokuvan laatu tai jopa koherenssi riippuu siitä, onko tällaiseen materiaalin tutustunut.. Ei, ei ja ei.
     
  5. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Allekirjoitan kyllä tämän myös. Hulluksi menee, jos elokuvan kannalta oleellinen informaatio piilotetaan teatteriin matkaavalta yleisöltä netin syövereihin. Maksamme siitä, että tulemme viihdytetyksi parin tunnin ajan viikonloppuna. Emme siitä, että joudumme aarteenetsintäreissulle nettiin saadaksemme selville, että mitä leffassa oli tarkoitus oikein sanoa.
     
  6. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tavallisen tallaajan tulisi olla sinut elokuvan kanssa ja luottaa sen maailmaan ja tekniikkaan. Kyseessä on scifiä ja tulevaisuus, joten oletettavasti kaikki on kehittyneempää, kuin nykyään. Sitten fanit ja muut kiinnostuneet menee kiinnostustaan katsomaan sivustoa, joka täydentää maailmaa antamalla elokuvassa nähdylle teknologialle selityksen. Elikkäs, kun tyyppi ottaa kypärän pois tulee katsojan uskoa, että tekniikka on todennut sen turvalliseksi. Sitten se joka on katsonut sivustoa tietää, että näin on koska laite on huisia teknologiaa.

    Sivusto siis sisältää aikajanan Weylandin keksinnöille, näiden keksintöjen toiminnan ja tarkoituksen, sekä Weylandin kuolinajan. Koska kyseessä on scifiä, tulisi katsojan olla sinut laitteiden kanssa, eikä epäillä sen toimintaa. Ne jotka on sivustoa selailleet ovat sinut asian kanssa, koska siellä näille laitteille on annettu tarkka kuvaus. Ei tätä kuvausta tarvita elokuvassa, sillä kaiketi tekijät luulee, että katsoja tajuaa, että nyt ollaan tulevaisuudessa ja näin asiat silloin toimii tämän elokuvan mukaan. Kaikki oleellinen on elokuvassa mukana.

    Prometheus ei ole helppo elokuva juoneltaan ja kaikki on vähemmän selitettyä. Siinä missä lähes kaikki kesän muut elokuvat eivät pahemmin mitään aivoiltavaa sisältäneet, niin tämä yksi poikkeus on saanut paskat niskaansa. En sano, että elokuva on älykäs ja tulee olla älykäs, että tajuaa jotain elokuvasta, vaan kyseessä ei ole se Alien. Alien on yksinkertainen tarinaltaan, eikä sisällä suuria kysymyksiä toisin kuin Prometheus. Kaiketi monet odotti Alienin kaltaista, mutta saivatkin jotain ihan muuta. Alienissa juostaan mörköä karkuun ja Prometheuksessa selvitetään ihmisten alkuperää. Luulisi, että scifin fanit olisivat innoissan tästä elokuvasta. Nyt matkataan kaukaisuuteen selvittämään, kuka meidät on tehnyt ja paljastuukin, ettei tämä laji olekkaan kovin ystävällinen. Suurta, ihmeellistä, mysteeristä ja uutta! Vai olisiko sen pitänyt olla sitä käytävällä juoksentelua?

    Minä pidin elokuvasta. Sain mitä halusin. Jos joku ei tykkää, niin asia on sillä selvä. Makunsa kullakin. Turhaa kinastelua onko se nyt näin vai noin, jos toiselle kelpaa ja toiselle ei. :naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2012
  7. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0

    Prometheus on äärimmäisen yksinkertainen elokuva, joka herättää kysymyksiä vain sen takia ettei sen juonessa ole päätä eikä häntää. Sen käsikirjoitus on keskeneräinen sekasotku, jonka lukemattomat juoniaukot ja epäloogisuudet ovat johtaneet siihen että väki kuvittelee katsovansa jotain fiksumpaa kuin mitä oikeasti näkevät. Tätä kutsutaan ns. Apple-harhaksi.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ensimmäistä kertaa eläessäni käytän nettipalstoilla puhkikulunutta facebookin tykkää-napin sisarta:

    +1.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Vastaat kritiikkiin puhumalla aivan muusta, kuin mistä oli kyse. Vahinko vai klassinen väistöliike?

    Ei kaikkea tarvitse selittää, kunhan elokuva on sisällöllisesti koherentti. Tulevaisuuden keksinnöt tai toisen todellisuuden laitteet saavat minun puolestani toimia siksi, että "ne toimivat". Kritiikissä ei ole ollut kyse teknisten vimpaimien toiminnasta (or the lack off) vaan henkilöiden täysin järjenvastaisesta toiminnasta jolle ei ole tarjottu syytä (eli "sitä ei ole selitetty") sekä juonen rekka-auton mentävistä aukoista, joita ei ole paikattu.

    On eri asia jättää jotain avoimeksi tai katsojan tulkinnan varaan (vaikka vihaankin Inceptionia, niin esimerkiksi se loppu on tarkoituksella avoin, elokuva ei sisällä mitään salattua vastausta) ja täysin toinen asia sivuuttaa jotain olennaista lopputuloksella, että koko elokuvasta tulee epäkoherentti.

    Olin valmis luovuttamaan parhaan käsikirjoituksen oscarin tänä vuonna erään sarjakuvaelokuvan faneille, mutta näemmä Prometheus ei ole vielä ulkona kisasta.
     
  10. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mainosten perusteella odotin ajattelevalle ihmiselle suunnattua sci-fiä ja toivoin, että alienit olisi onohdettu. Kysymys ihmisen alkuperästä oli kiinnostava premissi, mutta sitä ei elokuvassa koskaan hyödynnetty. Sen sijaan kulutettiin elokuvan jälkipuolisto käytävillä juoksenteluun, räjäyttelyyn ja ökkömömmiäisiin.

    Jos haluaa katsoa HYVÄÄ scifiä, niin täytyy kaivaa esiin esim. Contact (Jodie Foster -pätkä), Equilibrium, 2001 Space Odyssey (ihmisen alkuperästä kyse siinäkin), Solaris, Gattaca. Prometheuksessa ei ollut jälkeäkään siitä ajattelevasta otteesta mikä oli noissa elokuvissa.
     
  11. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Ei. Promotheuksessa aloitetaan sillä, että yritetään selvittää ihmisen alkuperää ja tämä on mielenkiintoinen lähtökohta elokuvalle. Valitettavasti tämä teema ei kanna elokuvassa kovin pitkälle ja lopulta Promotheus on elokuva, jossa juostaan mörköä/mörköjä karkuun. Mikäli juonesta oltaisiin jätetty kokonaan ihmisten alkuperän selvittely pois ja aloitettu siitä, että alus on lähetetty planeetalle x suorittamaan tehtävää y ja mukana on miehistönä tämä ja tämä, niin lopputulos olisi ollut yksinkertainen tieteiskauhuelokuva, joka olisi toiminut huomattavasti paremmin kuin tämä Promotheus, joka haukkasi yksinkertaisesti liian ison palan. Toki sellainen elokuva ei olisi ollut minusta kovin kiinnostava, mutta tekijöillä olisi ollut eväät tehdä sellainen elokuva, tähän ne eivät nyt riittäneet. Toivottavasti tulee jatko-osa, joka on parempi.

    Ja kommenttina vielä, että minua ei myöskään häiritse tieteiselokuvissa teknisten vimpainten realistisuus, eikä niitä tarvitse selitellä. Eli, jos kypärä otetaan pois tulevaisuudessa, niin varmaankin tarvittavat varotoimenpiteet on automaattisesti tehty ja se on turvallista. Ihmisten täysin järjenvastainen käyttäytyminen puolestaan on seikka, jonka ei pitäisi muuttua tulevaisuudessa, ja siihen tuskin mitkään nettisivut tarjoavat uskottavia selityksiä.
     
  12. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ei tämä elokuva täydellinen ole, vaan ihan hyvä (mielestäni). Elokuvassa on typeryyksiä, kuten madon silittäminen ja aluksen karkuun juokseminen, jotka menevät kirjoittajien pussiin. Varmasti nämä seikat olisi voitu tehdä paremminkin. Mato hyökkää yhtäkkiä tyyppien kimppuun ja alusta olisi voitu väistää juoksemalla sivuun. Tämä blondihan olisi sitten voitu päästää päiviltä tämän olion toimesta.

    Sotkuja ja epäloogisuuksia on, muttei niin paljoa, että kyseessä olisi keskeneräinen tarina. Tuskin elokuvan esittämiin kysymyksiin olikaan tarkoitus saada vastauksia vielä. Ollaan asetehtaalla, jossa kaikki on mennyt paskaksi. Tuskin vastauksia siis sieltä saadaan. Jatkon petaaminen on valitettavan hyvin selvillä, mutta se ei pilannut elokuvaa minusta. Tosin kysymys nyt on mikä on juoniaukko sinusta tässä elokuvassa? Se, ettei mönjön salaisuutta paljastettu? Se, ettei selitetty miksi oliot vihaa ihmisiä? Mitä oli tapahtunut olioille aikoinaan? Miksi mönjä teki ihmisistä mutantteja? Vastauksia ei vielä ole. Kuolleesta paikasta on vaikea noukkia tietoja, eikä vihainen oliokaan paljoa ehdi kertomaan, kun jo pään repii irti.

    Kuolleesta paikasta ei paljoa vastauksia saa ihmisen alkuperään. Ihmisten alkuperää mentiin selvittämään, mutta sitä ei saatu. Kertaakaan ei ole sanottu, että vastauksia saataisiin, näin tosin jotkut oletti. Paikka oli jotain aivan muuta, kuin vastausten lähde. Tehdas, jossa alkuperän sijaan tehdään tuhoamiseen tarkoitettua mönjää. Hirviöt ja muut vie lopusta noin vartin verran aikaa. Mainoksissakin on toiminnalle osuutensa, sillä kauhuakin tässä on mukana, joten täysin hukkaan ei mainokset ole voineet viedä. Alien yhteydet olivat pakollisia, sillä jos niitä ei olisi ollut varmsti useat olisivat älähtäneet ja kovaa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2012
  13. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    No nyt ollaan samalla sivulla. Minunkin mielestäni tämä on kuitenkin ihan hyvä ja viihdyttävä ja myös kiehtova leffa. Ei mitenkään vaikea seurattava, huolimatta joistakin epäuskottavuuksista.
     
  14. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kiehtova todellakin. Itseäni on aina kiinnostanut tarinat jostakin isommasta, kuin me ihmiset. Olennoista, jotka ovat ihmisiin verrattuna huomattavasti korkeammalla. Kuten vaikkapa Cthulhu-mytologia, jossa ihmiset ovat vain muurahaisia ja täysin pois heitettävissä universumin suurissa tapahtumissa.

    Ei tämä vaikea seurata ole, mutta jotkut mielestäni tekevät joistakin asioista huomattavasti suuremman ongelman, kuin ne oikeasti on. Mitä sitten, jos vastaus kysymykseen, jota henkilöt lähtevät hakemaan ei saatu. Saimme palan mielenkiintoista mytologiaa, josta on jatkossa hyvä lähteä kehittämään. Potenttiaalia on valtavasti ja vastauksia varmasti saadaan jatkossa. Kyseessä on trilogian avaus, joten tarina on kesken.
     
  15. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asiaa ja lopuksi päivän paras heitto.
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niitähän riittää:

    Miksi vanhan miehen piti leikkiä kuollutta ja piileksiä aluksessa?
    Miksi miehistölle ei oltu tehty psykologisia testejä paineensietokyvystä?
    Miksi miehistö suostui lähtemään matkaan ilman, että sen tarkoitus oli selvillä (kun se kuitenkin sitten perillä heille selitettiin)?
    Mistä vanha mies päätteli, että löytäisi ikuisen elämän salaisuuden?
    Miksi miehistö otti pois kypärät päistään, vaikka mitään mikrobitutkimuksia ei biologi ollut ehtinyt tehdä?
    Mitä oli musta mönjä?
    Miksi David myrkytti Shawn miehen ja sitten vaan antoi asian olla?
    Miten tiedekaksikko onnistui eksymään aluksessa, joka on täysin pyöreä ja vaikka toinen miehistä itse oli kehittänyt kartat jolla paikassa edettiin?
    Miten ryhmä muka ei nähnyt luotaimellaan Prometheuksen laskeutuessa muita kupuja, jotka olivat lopussa ihan selkeästi heidän naapurissa?
    Miksi viimeinen Insinörtti päätti hyökätä Shawn kimppuun pelastuskapselissa ja miten tämä edes tiesi Shawn olevan siellä?
    Mihin puolet Prometheuksen miehistöstä katosi avaruuszombin hyökkäyksen jälkeen?

    Jne jne jne jne jne. Jokainen kohtaus leffasta on ristiriidassa sitä edeltävän kanssa.

    Kuolleesta paikasta ei paljoa vastauksia saa ihmisen alkuperään. Ihmisten alkuperää mentiin selvittämään, mutta sitä ei saatu. Kertaakaan ei ole sanottu, että vastauksia saataisiin, näin tosin jotkut oletti. Paikka oli jotain aivan muuta, kuin vastausten lähde. Tehdas, jossa alkuperän sijaan tehdään tuhoamiseen tarkoitettua mönjää. Hirviöt ja muut vie lopusta noin vartin verran aikaa. Mainoksissakin on toiminnalle osuutensa, sillä kauhuakin tässä on mukana, joten täysin hukkaan ei mainokset ole voineet viedä. Alien yhteydet olivat pakollisia, sillä jos niitä ei olisi ollut varmsti useat olisivat älähtäneet ja kovaa.[/QUOTE]
     
  17. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Weyland halusi ikuisen elämän. Hän syväjäädytti itsensä sen varalta, että joskus tähän olisi mahdollisuus. Hän oli unessa aluksessa, kunnen jotain löydettäisiin. Lopulta David löytää yhden olion ja vie papan sinne, jos nyt saisi jatkoa elämälleen. Toisin kävi. Weyland oli niin vanha ja hauras, että kaikki ylimääräinen olisi haitaksi terveydelle, joten parmepi koisia.

    Oletko varma, ettei tehty? Ammattilaisia kaikki, mutta todellinen luonto, esim tältä kovis geologilta tuli selväksi, kun päätön ruumis löytyi. Aika hyvin muut siellä pärjäsivät. Biologi, joka matoa silitti lähti vain messiin syystä tai toisesta.

    Raha ainakin oli tämän koviksen syy, joten varmaan monen muunkin. Tosin oletettavasti heille kerrottiin matkasta toiselle planeetalle, mutta ei tarkoitusta, joten kaiketi vähän joillakin oli hinkua päästä vieraalle planeetalle. Mahdollisuus kerran elämässä? Miehistö taas oli Weylandin palkkaama ja he olivat mukana, koska se oli työtä. Lentää tätä alusta.

    Hän uskoi vahvasti Shawnin kertomaan (Viral video, jossa Shan pyytää rahoitusta ja kertoo mitä luulee löytävänsä). Ei hän varma ollut, mutta viimeisiä vuosia vietiin, joten kaikki keinot on käytettävä.

    Weylandin sivustolla kerrotaan, että laite, joka tämän puhtaan ilman varmisti aistii kaikki mikrobit ja pöpöt hyvin tarkasti. Tai helpommin sanottuna laite toimii ja kertoo, koska elokuvassa sanotaan niin. Tämä on scifiä.

    Oletettavasti ase, jolla tuhotaan ihmiskunta. Kukaan ei ollut paikalla kertomassa, joten who knows? Jatko-osassa varmaankin selvennetään.

    Koska David oli ohjelmoitu etsimään vastauksia ja tutkimaan uutta, hän päätti kokeilla ainetta ja selvittää sen tarkoituksen. Hän johdatteli tyypin antamaan luvan aineen käyttämiseen häneen (ilkeä robotti). Aine vaikutti, mutta koska ei David tiennyt miten se vaikuttaa ja kuinka nopeasti ei ollut paljoa aikaa tutkia, kun jo hutkittiin (poltettiin ja ennen sitä mentiin takaisin laitokseen).

    Käytävät oli samanlaisia ja sitten kaiketi yhdeltä ovelta astuttiin harhaan. Kartta oli aluksessa ja yhteydet pätki myrskyn takia (näin sanoo kapteeni). Ei saatu yhteyttä ja kun se viimein saatiin oltiin jo myrskyn armoilla.

    Sanottiinko, että eivät nähneet? Päättivät vain mennä sen yhden luo ja tutkia sen ensiksi. Jos ongelmia ei olisi tullut olisivat varmaankin siirtyneet seuraavan.

    Insinörttiä vitutti, kun tiputtivat aluksen alas. Kaiketi tämä Insinörtti tajusi, että kun kaikkialla on autiota, eikä kukaan juoksentele aukiolla, hän päättelee, että kapselissa on kaiketi joku ja päätti hoidella hänet, eli päästellä höyryjä, kun sapetti.

    Neljä (tai kolme) kuoli hyökkäyksessä ja loput oli aluksen sisällä. Ei siellä kovin montaa tyyppi messissä edes ollut ja kaikki oli tallessa hyökkäyksen jälkeenkin.

    Nämä vastaukset ovat muistista tästä videosta, jonka aiemmin jo postasin: http://www.youtube.com/watch?v=GpEx7pdp2-Q Kyseisessä videossa nämä vastaukset on huolellisemmin kerrottu, joten suosittelen sen katsomista.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2012
  18. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksikään noista ei ollut vastaus yhteenkään kysymykseen joka olisi ollut saatavilla leffaa katsoessa. Kaikki jotain naurettavaa "katso viraali video!" sössötystä. Miten porukka ei tajua kuulostavansa naurettavalta kun tuollaisia yrittävät antaa selitykseksi?
     
  19. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Kyllähän noita vihjeitä satelee pitkin leffaa. Tuossa videossa ne on vain alleviivattu että tyhmempikin ehkä tajuaa. Vähintäänkin yhtä tyhmää on todistella leffan huonoutta jos ei itse asioita noin näe/tajua.
     
  20. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Videossa alleviivattiin vaan samaa olettamista ja ideoiden kirjoittamista elokuvantekijöiden puolesta. Samanlaista sössöä mitä Lostin fanit tekivät vuosikausia.

    Ei tuo ole silti mikään selitys miksi hänen piti selittää olevansa kuollut ja piileskellä yhdessä osassa alusta.

    Eli toisin sanoen mitenkään ei varmistettu että väki osaa hommansa. Mistä herää kysymys miksi jätkät tuotiin edes mukaan? Yhdestäkään ei jäänyt kuvaa, että olisivat jotain ammattilaisia joita olisi kannattanut roudata puoli galaksia mukana.

    Jälleen, tämäkään ei ollut leffassa. Huonoa tarinankerrontaa.

    Eli sama jolla tuhotaan ihmiskunta oli myös sama mönjä jolla luotiin ihmiskunta? Tai sama joka luo kaloja ihmisten silmiin ja toisiin lonkero monstereita?

    Taidanpa ryhtyä itsekin käsikirjoittajaksi kun nykyään ei tarvitse enää edes osata kertoa tarinoita, antaa vaan pari linkkiä youtubeen ja viraali saiteille ja sanoo, että jatko-osassa sitten niin johan alkaa liksa juosta.