Vuokraatteko leffoja?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Moses_x, 10.10.2012.

  1. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tervehdys,

    Teen opinnäytetyötä aiheesta ja mua kiinnostaa myös elokuva-harrastajien näkökulma elokuvavuokraamisesta! Vertailen opparissani ihmisten mieltymyksiä elokuvavuokraamisessa tai että vuokraavatko ihmiset ollenkaan leffoja. Erityisesti keskityn siihen suosivatko kulutttajat fyysisiä vuokraamoita vai ovatko nettivuokraamot nykyään ihmisten mieleen. Saisin tärkeää otantaa myös teiltä, jos jaksatte kyselyyn vastata :) Kysely on täysin anonyymi ja hitaimmalta kestää ehkä 5 min täyttää se.

    EDIT: KYSELY SULJETTU, KIITOS VASTAAJILLE :)
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2012
  2. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Pettymyksekseni et juurikaan ottanut kantaa tekniseen puoleen, joka esim minulla on elokuvia katsellessa määräävässä asemassa. Käsittääkseni netistä tilattujen elokuvien laatu laahaa perässä. Kun on kerran katsonut ja kuunnellut Blu-ray-elokuvaa, jossa on hyvät hd-äänet ja terävä kuva, on ikävä mennä takapakkia ja tilata näitä perus DD-elokuvia (dolby-digital-äänet 2.0 tai 5.1).

    Myöskään 3D:tä en usko saavani nettivuokraamoista, joka olisi jo tätä päivää. Valitettavasti tätä ominaisuutta on silti käsittämättömän vähän tarjolla ihan näistä kivijalkavuokraamoistakaan, joka on todella sääli sekin.

    Itse hetki sitten teatterin 3D-aikaan päivittäneenä hämmästyin ja petyin suuresti, kun tajusin, että vain aniharva 3d-elokuva tulee vuokraamon hyllylle. Syynä ilmeisesti ovat kuitenkin maahantuojat, jotka yrittävät kiskoa näistä rahat kaupan hyllyltä. Ehkä hieman omaan jalkaan ampumista mielestäni, koska ketä hyödyttää kehityksen jarruttaminen. Tällä tarkoitan sitä, että mitä voimakkaammin 3D:tä tuotaisiin kuluttajien saataville, sitä voimakkaammin he päivittäisivät laitteitaan. Itse olen pitänyt lähes kaikista Finnkinon 3D-näytöksistä, mutta vasta kotiteatterissa se oli ns. tajunnan räjäyttävä. Enää ei ole mitään syytä lähteä teatteriin.

    Summa summarum: ehkä tuli nyt vaahdottua liikaa tuosta 3D:stä, mutta minulle se on tällä hetkellä SE juttu ja sen ehdoilla menee vuokraamiset ym.


    edit: niin korjatkaa ihmeessä, jos olen ajatusteni kanssa jäljessä tai esille tuomani faktat ovat vääriä
     
  3. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et ole kokonaan väärässä. Vastasin minäkin tuohon kyselyyn ja saman huomasin. Nettivuokraamojen (osan siis) vaivaton käyttö on ihan ylivertaista kivijalkaliikkeisiin. Olen muutaman HD tason leffan testannut vuokrata netin kautta ja laatu on ok, mutta ei dvd/BluRay tasoa. Äänet sama juttu, tai ainakaan kohdalle ei ole osunut kunnon HD ääniä. Vaativat varmaan kaistaa sen verran...
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    En vuokraa, eikä toisaalta oo kukaan kysellytkään hintaa.
     
  5. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Olen kokeillut Elisa viihteen nettivuokraamoa, enkä ollut tyytyväinen. Fyysiseen vuokraamoon verrattuna saa huonomman kuvan- ja äänenlaadun, pätkimisiä ja näistä seuraavaa hampaitten kiristelyä. Pysyn kivijalkavuokraamoissa niin kauan, kun siellä tarjotaan laadultaan parempaa tuotetta.

    P.S.
    Vastasin kyselyyn.
     
  6. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitti vastaajille ja kiitos palautteesta! Huomioin teidän esiintuomanne teknisen puolen. Kysely on suljettu, sain mukavasti vastauksia!