discshop.fi

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Damned, 16.05.2005.

  1. TKH

    TKH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    471
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tämä sama ongelma on nykyään kaikissa suomalaisissa toimituksissa. Suomessa ei valitettavasti enää ole oikeasti 1. luokan postia, joka olisi lähes aina seuraavana päivänä perillä. Itellahan ei itsekään enää moista lupaa, vaan toimitusehdoissa puhutaan "pääsääntöisyydestä". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suurimpien kaupunkien väliset kirjeet saattavat ehtiä seuraavaksi päiväksi, mutta muutoin kestää kauemmin. Jo 51% voidaan katsoa "pääsääntöiseksi", tarvittaessa kaiketi vähempikin koska tuskin tätä kukaan oikeasti valvoo. Tähän tavoitteeseen päästään luultavasti jo pelkillä Helsinki/Tampere/Turku välisillä kuljetuksilla. Aivan sama siis lähettää 2. luokassa, kun toimitusaika on yleensä joka tapauksessa sama.

    Hintaeroista taas on turha puhua, koska 1. ja 2. luokan kirjeiden välinen hintaero on ollut lähinnä nimellinen alusta pitäen. Viimeisimmän hinnankorotuksen myötä taitavat 2. luokan hinnat itse asiassa olla jo lähes samat kuin ennen ykkösluokassa. Lisäksi Itella heikensi muutoksen yhteydessä toimitusaikoja myös toisesta päästä. Aiemminhan posti ehti suuremmissa yksiköissä kuljetuksiin vielä hyvinkin myöhään, mutta uudistuksen jälkeen viimeinen jättöaika on kaikkialla viimeistään klo. 17. Korkeintaan lähiseudulle menevä posti saattaa ehtiä myöhemmälläkin jätöllä.

    Jos siis haluat entisen kaltaista nopeaa toimitusta Suomessa, niin suosittelen tarkistamaan telesiirtimesi asetukset. Muilla keinoin et postia enää nopeasti saa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.09.2012
  2. VeZius

    VeZius Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    639
    Saadut tykkäykset:
    26
    Dischopilla ilmaiset postikulut 24-30.9.

    ;)
     
  3. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ensimmäistä kertaa sain väärän tuotteen. Tilasin Batman Arkham Cityn, sain Arkham Asylumin.
     
  4. VeZius

    VeZius Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    639
    Saadut tykkäykset:
    26
    Täällä myös sattunut vastaavaa Star Wars: The Knights of the Old Republicin kanssa. Tilasin heiltä joskus pelin toisen osan, mutta sain ekan. Päätin kumminkin pitää tuon ekan ja tilasin sen toisen toistamiseen, jolloin tuli jälleen eka osa pelistä. Sitten piti jo pistää palautetta ja sai oikean tuotteen tilalle.

    Niin ja joskus kun tilasin Chuck Norrisin "Good Guys Wear Black" leffan, niin postissa tulikin Viggo Mortensenin "Good".
     
  5. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kylläpä kusee, itse kullakin.
    Viime viikolla lähdin postiin viemään Arkham Asylumia postiin. Kotiin päästyäni huomasin, että muoveihin pakattu Asylum pönöttää pöydällä. Olin sitten pakannut ja vienyt postiin oman vanhan Asylumini, tosin pelkän tyhjän kotelon.:king:
    No, eipä mene Discshopillakaan täysillä. Lähettivät Asylumin tilalle toisen Asylumin. Tästä tarttis saada jo jonkinlaista korvausta, bensa kun ei ole ihan ilmaista ja postiin on matkaa.
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Oletetaan, että Disci on lähettänyt tuotteen tiistaina ja hoitanut oman tonttinsa kunnolla. Eli olemme Itellan varassa. Tuote on lähtenyt tiistaina ja Itellan palvelulupaus on 2-3 päivää. Onko tuote perillä Helsingissä torstaina? Kokemuksia ennakkotilauksista, tuleeko julkkaripäivänä vai jo päivää ennen?
     
  7. G.P.O.

    G.P.O. Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin tiistaina Discshopista läjän leffoja, tulivat siis pakettina, jonka noudin eilen täällä Oulussa lähipostistani. Jokunen aika sitten tuli muutama leffa kirjeessä ja tuolloin saapuivat kahden päivän päästä tilauksesta. Luulisi tämän perusteella että saapuvat Hesaankin ilman viiveitä, mutta tietty jos jotain oikein odottaa, niin silloinhan yleensä tulee mutkia matkaan...
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Niin. Kannattaa lukea Nirvin arvostelu uusimmasta Pelitistä. Joku saattaapi jäädä vielä odottamaan...
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sinänsä mielenkiintoista huomioiden, että Nnirvi on käsittääkseni pitänyt alkuperäistä kaikkien aikojen parhaana strategiapelinä.

    Toisaalta itse demon naksutelleena odottelen suunnattomalla innolla ja netissä pyörineet revikat ovat olleet kautta linjan ylistäviä. Mitä Nnirvi antoi pisteitä ja hyvät/huonot?
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Nirvihän on kyllä pitänyt alkuperäistä jopa tosiaan parhaana pelinä ever, mutta uutta ei, kertokoot se jotain. Kyllä nirvi pelistä piti, ja antoi 88 pojoa, mikä kyllä tekstin perusteella on liikaa. Mutta kyseessä on kuulemma vain todella hyvä peli sarjassaan ja yhteistä vanhan xcomin kanssa on ehkä noin 30%. Teksti ei antanut sellaista kuvaa, että jaksaisin peliä lähteä ostamaan, kun on vielä pari muutakin pelaamatta. Ehkäpä sitten alelaarista.

    Otteita arvostelusta:


    XCOM on mainio peli ja poikkeuksellisen sujuva vuoropohjainen toimintastrategia....
    ...virtaviivaistaminen on jättänyt alkuperäisestä UFOsta jäljelle noin kolmas- tai neljösosan....
    ...yksinkertaistettu...pelkistetty...ja sen rattaat ovat Gears of war...
    ...Yhdistettynä pelin monimutkaisempaan koneistoon [alkuperäinen] UFO loi tilanteita, joista syntyi valtava määrä erilaisia sotatarinoita ja muistoja...
    ...XCOM:Enemy Unknown ei luonut ensimmäistäkään kestomuistoa tai hauskaa tarinaa. Siinä, hyvä yleisö ja Firaxiksen edustajat, on legendan ja hyvä pelin ero...
    ...XCOMissa ei ole Blaster Launcheria, tuota joukkotuhoaseiden kuningasta...
    ...XCOMin taistelu on niin selkeää ja suoraviivaista, ettei siinä ole mitään riemukasta keksittävää tai pakat sekoittavia satunnaiselementtejä...


    edit: plussia ja miinuksiahan ei enää Pelitissä anneta, mutta loppusanat ovat seuraavat:

    90-luvun peliklassikko abduktoitiin 2000-luvulle. Se on alistettu julmiin kokeellisiin leikkauksiin, joista jäljele on jäänyt virtaviivainen, nopeatempoinen taktinen kokemus. Vieläpä hyvä sellainen.
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2012
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT XCOMista jatkuu:
    Alelaarista tai et sieltäkään, mutta suosittelen erittäin lämpimästi hankkimaan sen demon ja kokeilemaan itse. Omasta puolestani mission-osuudessa en juuri muuta 'virtaviivaistamista' huomannut, kuin liikkuminen/muu toiminta ja suoraan sanottuna en mitenkään kykene kaipaamaan sellaisia hienouksia, kuin ikuinen TimeUnitien laskeminen, TU:den varaaminen laukaukseen tai ainakin vähintään polvistumiseen (joka oli se "suojautuminen" siinä pelissä) jne.

    Edelleen tuosta 'suoraviivaista niin, ettei siinä ole mitään yllättävää', onnistuin pelinnälässäni mättämään demon maistiaistehtävän useilla eri tavoilla läpi (siis sen ei-skriptatun jälkimmäisen) erilaisin lopputuloksin sekä myös eri taktiikoilla siten, että aina kaikki selvisivät elossa, mikä on aika hyvin ottaen huomioon, että siinä on yhteensä kolme yhteenottoa koko tehtävässä.

    Itse kunniotan Nnirvin mielipiteitä ja ammattitaitoa sunnattomasti, mutta epäilen, että tässä päädyn eri kannalle. Tässä yksi round-up, jossa tietenkin varmasti itsetarkoituksellisesti valikoituna ylistäviä arvosteluja:
    *naks*
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Jospa tämä xcom tulisi discshoppiinkin pian alennukseen, niin voisi ostaa :)

    Eiköhän peli tule ostettua, viimeistään alelaarista. Sen verran kuitenkin tuo jo pelinä houkuttaa, vaikka ei kuitenkaan se uusi xcomin tuleminen olisikaan.
    Nykyään kaikkia pelejä yksinkertaistetaan todella paljon. Itse tykkäsin vanhassa ufossa siitä, että osa sotilaista oli raskaasti aseistettuja ja toimintapisteitä ei ollut paljoa. Niillä vedettiin Blaster Launchereilla ja muilla maastoa matalaksi. Osa sitten oli hyökkäävämpiä kevyesti aseistettuja kavereita, joilla pisteitä riitti vaikka muille jakaa ja joilla rynnäköt yms. oli helppo tehdä.

    Kyllähän Nirvikin pelistä tykkäsi, eihän hän muuten 88 pistettä olisi antanut. Ja varmasti tykkäisin itsekin. Mutta jos peliltä odottaa uutta UFO-kokemusta, niin siinä ehkä voi tulla pettymys. Peli on varmasti hyvä, mutta kuitenkin vain omanlaisensa, hieman yksinkertaistettu UFO-klooni.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Vielä OT:
    Nyt pitää vähän viheltää ja taas sama, lataa se demo steamista. Vaikka pelissä ei (kai?) ole mitään puolen kentän lanaavia torrakoita, jäseniä squadiin on peruksena neljää tyyppiä: heavy, assault, sniper ja support. Nämä personifikoituvat sekä kykyinä, että aseina: heavy kantaa raketinheitintä, sniperilla on luonnollisesti tarkkuuskivääri + pistooli jne. Ilmeisesti (demon perusteella) ekasta ylennyksestä sotilas päätyy johonkin näistä (demossa yksi kaveri osoittaa taipumuksia heavy-luokkaan) ja siitä seuraavat kyvyt/varusteet tulevat sitten tämän mukana. Toki on täysin oma valintasi, millä sekoituksella näitä tehtäviisi lähdet. Otatko kaksi heavya, assaultin ja supportin? Vai kaksi supportia ja kaksi heavya? Ja niin edelleen. Kuten sanoin, itse onnistuin pelaamaan demon ainokaisen oikeasti pelattavan tehtävän viidellä "eri" tavalla läpi siten, että kaikki tulivat elävänä läpi. Ja muutaman kerran tappioin - ihan suoraan ei vaan kannata juosta päin.

    Ainakin raketinheittimellä voi ampua talosta seinän pois tieltä kuljeksimasta ja sillä avata sniperille mahdollisuuden täräyttää headshot väijypaikaltaan. Ja vastaavaa. Eli ainakin mahdollisuudet erilaisiin manöövereihin on olemassa.

    Vilkaisepa tästä yksi kokonainen pelattu tehtävä, antanee kohtuullisen kuvan siitä, millaista on. Ainakin demon ja tämän perusteella on kuitenkin selvää, että kentät ovat pienempiä ja alieneita on vähemmän /kenttä. Mikä on itseasiassa omasta puolestani ihan tervetullutta, itseasiassa mulla oli joskus Ufo:ssa cracki, millä pystyi aiheuttamaan criticalit kaikille jäljellä oleville alieneille. Ja ei, en käyttänyt sitä cheattina, vaan säästin itseäni siltä, kun joissain terror siteissa piti tetsata loputon määrä vuoroja etsimässä sitä jossain valtakunnan viimeisessä jemmassa piileskelevää alienia, joka ei liikkunut minnekään. Jos suurin osa alieneista oli lahdattu ja seitsemään vuoroon sitä viimeistä ei ollut löytynyt, niin siitä vaan naks ja pois.

    Video
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itse itselleni vastaten, ei ollut. V!tutti sen verran eilen, etten edes ajatellut täällä ilmoittavani.
     
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Ei tästä nyt niin kauhean vakavaa asiaa kannata tehdä. :)

    En ole itse vielä peliä pelannut, mutta varmasti jossain vaiheessa tulen pelaamaan. Sittenhän sitä oikeasti vasta voi sanoa, että tykkäänkö itse, toivottavasti tykkään.

    Eikä siitä oikeastaan olekaan kyse, että onko peli hyvä, ehdottomasti se tuntuisi olevan, ja kyllähän Nirvikin peliä kehui.

    Enkä siis voi itse sanoa omaa, oikeaa mielipidettä vielä, koska siis en ole peliä pelannut. Demoa en aio enää kokeilla, koska itse pelikin on jo ulkona ja varmasti jossain vaiheessa tulee ostettua. Kunhan nyt MAss Effect 3 ja Max Payne tulee ensin hakattua.

    Mutta Nirvin mielipiteistä voi päätellä, että kyseessä ei niinkään ole (ainakaan hänen mielestä) UFOn uusi tuleminen vaan "vain" todella hyvä kopio, josta on poistettu paljon niitä asioita, jotka aikanaan tekivät UFOsta UFOn. Eihän se tietenkään tarkoita, että peli olisi huono. Ja totta kai aina kaikki on täysin jokaisen omaa mielipidettä.

    Tuosta sotilaiden tyypeistä Nirvin kirjoitti, että snipereita tuli turhankin paljon ja mediccejä vain yksi. Eli niitä ei vissiin itse voi valita. Vanhassa pystyi varustamaan jokaisen sotilaan, kuten halusi. Eli tässäkin päästään vähän siihen, että uusi peli ikäänkuin pakottaa sotilaat tiettyyn rooliin sen sijaan, että itse varustaisit ne. Tosin tuo roolittaminen kyllä kuulostaa hyvältä, en vain tiedä, että onko tuo pakkoroolittaminen hyvä, vaan pitäisikö pelaajan saada itse valita. Tosin, koska en ole pelannut, niin en varmasti ole nyt oikea ihminen tuota kovin pitkälle kommentoimaan.

    Hyvä muuten tuo video. :)
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT jatkuu:
    Sori, ei ollut tarkoitus tehdä vakavaa - hitto, kuinka vakavaa mikään voi olla, kun äijä näyttää ihan The Hoffilta? - mutta jos kerran olet vanha UFO-veteraani, niin halusin vaan varmistaa, että annat tuolle pelille mahdollisuuden.
    :)

    Itse toivon sormet kyynärpäitä myöten ristissä, että tuo löytyy postarista tänään, kun pakenen kustannuspaikalta kolmelta. Sitten voin sanoa tuosta roolituksesta yhtään mitään. Tuo, että Snipereita tulvii ovista ja ikkunoista vs. Supporteja vain yksi kieltämättä kuulostaa pahalta. Tuo "pakottaminen" on sitten kaksipiippuinen juttu, koska itsekin muistan, että UFO:ssa ne äijät ns. otti omat roolinsa siinä matkalla. Toisaalta tässä taas ne ylennysten myötä tulevat erikoistumiset ja aseet ovat tyyppispesifejä: ainoastaan Heavy-mies saa raketinheittimen kantaakseen ja seuraavien ylennysten mukana tulevat 'kyvyt' (ilmeisesti samantyyppisiä, kuin joidenkin roolipelien 'perks') tukevat nimenomaan tätä aselajia: Sniperi saa kyvyn ampua ja liikkua samalla vuorolla (perustason mies pitää saada asemiin - pistooli toki toimii), Assault saa jonkin 'Holographic targeting' jolla näkökantaman ulkopuolella oleva kaveri voi kuitenkin ampua samaan maaliin jne. Eli vaikka tuo 'pakottaminen' onkin sinänsä hieman ikävä ja todella toivon, että kaikkia aselajeja saa min. kaksi, että voin tehdä oman mieleisen squadini, niin toisaalta sen kääntöpuolena on hyvässä se, että ne tyypit sitten myös todella selkeästi eroavat toisistaan. Edelleen, kun squadin koko on alussa neljä ja myöhemmin kuusi, niin pelkästään yhden eri valinnan vaikutus koko ryhmän dynamiikkaan on oletettavasti suurempi. Luovutko heavy-miehen seiniä kaatavasta raketinheittimestä saadaksesi toisen assault-miehen? Olisiko toiselle assaultille käyttöä, kun tavoitteena on saada yksi alien elävänä kiinni? Hukkaatko Sniperin ja otat toisen supportin, että saat tyypit pysymään elossa? Kovasti toivon, että näillä valinnoilla on taktista merkitystä. Etenkin Terror From The Deepissä loppupään tolkuttoman kokoiset squadit olivat jo vähän hankalia...

    Edellä esitetty perustuu siis aivan täysin siihen demoon sekä luettuun noiden ylennysten osalta, itse peli on tätä kirjoitettaessa vielä noin kahden tunnin päässä.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No niin, ei tullut vielä perjantainakaan. Discin mukaan vika on Itellan, koska heiltä se on lähtenyt tiistaina. Pahoittelivat ja laittoivat 5e lahjakortin.

    Muuten syyttäisin Disciä, mutta meidän alueella posti jaetaan toistuvasti päin helevettiä..
     
  20. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Visaisia kysymyksiä Discshop kuluttajille.

    Miten tuo Bonusohjelma käytännössä toimii, eli onko 1e = 1 piste, vaiko heikompi kurssi? Ilmeisesti saavutettu bonustaso säilyy, vaikka vuosi vaihtuukin? Harvemmin Discshop on se ostopaikka, mutta muutama rahakkaampi ostos tullut ostettua tänävuonna, ja on siinä ja siinä että hopeataso ylittyy. Ostan tuolta aina "laskulla", joten tuleeko bonustaso vasta voimaan, kun maksu on oikeasti suoritettu ja rekisteröity.

    Lopuksi mielenkiintoisempi kysymys, minkälaisia bonus-tarjouksia discshop tarjoaa, hopeatasolla tuskin mitään ihmeitä on luvassa :D