APUA! Uusi Monitor Audio BXW-10 subwoofer ei toimi!

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana zitidi, 10.10.2012.

  1. zitidi

    zitidi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen yrittänyt tässä ottaa käyttöön uutta Monitor Audio BXW-10 subwooferia, mutta huonolla menestyksellä vaikka kaikki on olevinaan tehty ohjeiden mukaisesti.

    Aloitetaan itse subbarista.

    - Olen ohjeen mukaan kytkenyt Supra SUBLINK-2 kaapelin subbarin "LFE IN" kohtaan.
    - Volume säädetty kello kymmeneen
    - Crossover säädin käsittääkseni ohitetaan sillä AV-vahvistin hoitaa tuon puolen, joten siihen en ole lainkaan koskenut.
    - Phase Control "0" asennossa
    - Power Mode kytkin asennossa "On" (kehoitettu pitämään "On" asennossa säätämisen ajan, jonka jälkeen "Auto" asentoon)
    - Virtapiuha kunnolla paikoillaan, pääkytkimestä virta kytketty päälle. Kulkee Belkin SurgeMaster ylijännitesuojan kautta.

    Vahvarina toimii Onkyo TX-NR609.
    - Supran toinen pää kytketty ohjeen mukaisesti vahvistimen "Subwoofer" paikkaan.

    Muut kaiuttimet ovat 3x MA BX-2 edessä ja 2x MA BX-1 sivuilla, toimivat moitteetta.

    Ongelma:

    Kytkiessäni subwooferiin virrat, vilkkuu power valo suurimman osan aikaa punaisena.
    Ohjekirjassa ei mainita vilkkumisesta mitään, sanotaan vain että stand-by tilassa palaa punaisena ja toiminnassa ollessaan vihreänä.
    Toisinaan valo pysyy hetken punaisena ja muuttuu sitten vihreäksi aivan niinkuin pitääkin (ja subbarista kuuluu epämääräisiä naksahduksia ilmeisesti sen mennessä päälle), mutta tovin päästä punaisen vilkkuminen taas jatkuu.

    Kerran sain subbarista ääntä kuuluviin Audyssey 2EQ kalibroinnin aikana, antoi testiääntä 1. ja 2. kuuntelupaikan mittauksen aikana (joskin osan aikaa vilkutti vuorotellen vihreää ja punaista), mutta kun päästiin 3. kuuntelupaikan mittaukseen jatkui punaisen vilkutus eikä subbarista kuulunut pihaustakaan.

    Vaikuttaisi siis melkein jonkinlaiselta kosketushäiriöltä tai muulta vastaavalta, eikö?
    Olen tarkistanut liitokset useaan kertaan, ja piuha on kyllä kunnolla paikoillaan.

    Piuhassa vika?
    Subbarissa vika?
    Ideoita, ehdotuksia?

    Eihän tämä nyt liian helppoa näköjään saanut olla :(


    EDIT:

    Huomasin että kun subbarin antaa olla pois päältä hetken aikaa ja sitten käynnistää sen uudestaan se nyt useimmiten antaa vihreää valoa ja vaikuttaisi siis toimivan, mutta joka kerta noin 15-30sek jälkeen alkaa taas punaisen vilkutus ja subbarista ei kuulu enää pihaustakaan. En siis usko että vika olisi piuhassa, sillä vilkkuminen alkaa varsin säännöllisen ajan jälkeen eikä aivan satunnaisesti kuten voisi luulla jos kyse olisi vain kosketushäiröstä.

    Mitä ihmettä? :(
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2012
  2. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain tuntuis vialla olevan, mutta mitä, sitä en osaa sanoa. Vianselvittäminen kannattaa kuitenkin aloittaa sieltä helpoimmasta päästä, eli jos kokeilet ensimmäisenä ottaa sen ylijännitesuojan välistä pois ja jos se ei vaikuta mitään, niin sitten signaalipiuha (rca) irti subbarista. Mikäli tämänkin jälkeen vilkuttaa punasta, on subbarin vahvistimessa luultavasti jotain vialla ja silloin kannattaa ottaa yhteys myyjäliikkeeseen.
     
  3. qts

    qts Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko rca-taso vahvimesta riittävä?
     
  4. qts

    qts Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko taso riittävä vahvistimesta?(vitsi noita pätkimisiä ja kirjoitusvirheitä)
     
  5. zitidi

    zitidi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Irroitin virtapiuhan ylijännitesuojasta ja kytkin sen suoraan pistorasiaa, mutta tällä ei vaikuttanut olevan vaikutusta.

    Tuntuu siltä että subbari alkoi elämään aivan omaa elämäänsä, tosin on nyt pysynyt päällä jo pidempiä aikoja.

    Lähdin etsimään vikaa crossover taajuuksista ja muista asetuksista. Heitin etukaiuttimille 50Hz (spekseissä 42Hz-30kHz), sivuille 60Hz (spekseissä 55Hz-30kHz) ja subbarille 100Hz. En tiedä varmuudella oliko kyse näiden asetusten säätämisestä vai vain tuurista, mutta sain Audyssey 2EQ kalibroinnin tehtyä (tosin heti valmistumisen jälkeen subbari alkoi taas vilkuttamaa punaista).

    Kalibrointi muutti asetukset seuraaviksi: Eteen 40Hz, Taakse 50Hz ja subbarille 90Hz. Etäisyydet olivat kutakuinkin kohdallaan.

    Olen nyt soittanut musiikkia testaillakseni tuota subbaria ja parhaimmillaan voinut soittaa 2-3 biisiä täysin ilman pätkimistä, mutta ajoittain yhteys yhä katoaa ja subbari vilkuttaa punaista, mutta kuitenkin palauttaa yhteyden taas hetken kuluttua.
    Koitin myös kalibroinnin jälkeen siirtää power mode switchin "auto" asentoon, mutta en ole tuonkaan toimivuudesta aivan vakuuttunut. Subbari tulee mukaan stand-by tilasta varsin vaihtelevasti, ja suljettuani vahvarin jää subbari vielä itsekseen päälle eikä mene stand-by tilaan.

    Kuuluisko subbarin tulla mukaan jos katsoo televisiota käyttäen vaikka TV Logic, PLII tai Neo:6 asetuksia? Tiedän että TV lähetykset ovat normaalisti 2.0 stereo äänellä jolloin subbaria ei oletuksena tulisi mukaan, mutta kaikkien edellä mainittujen modejen kohdalla vahvarin manuaalissa sanotaan "This mode expands any 2-channel source for up to 7.1-channel playback", joka käsittääkseni viittaisi siihen että subbarinkin pitäisi heräillä?

    Voiko joissain asetuksessa vielä olla säätämistarvetta ongelman korjaamiseksi, vai vaikuttaisiko siltä että kyseessä on viallinen kappale?
    Seurailen tilannetta nyt tässä, jos subbari vaikka paranisi vanhetessaan (saa kai sitä toivoa? :p ), kun kuitenkin ollaan menty jo paljon eteenpäin siitä kun laite pysyi päällä vain 15-30sek.
    Ideoita yms otetaan vastaan! Harmittaa jos joutuu laitetta tosiaan saman tien lähettelemään huoltoon :(
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    1. Jos pääkanavat on asetettu "small", johon tuo jakotaajuuden asettaminen viittaa, niin silloin jakotaajuuden alapuolisten bassojen pitäisi kuulua subwooferista riippumatta siitä, onko kyseessä mono-, 2.0 tai 5.1 signaali (sikäli, kun tätä ei jälleen ohiteta jollain "source direct" tai "pure direct" tms. tilalla). Ja kyllä, lisäksi pitäisi kuulua esim. tuolla Dolby PLII-härpäkkeellä.

    2. Pakkaa mokoma yskijä pikavauhtia takaisin kauppiaalle. Vai meinaatko tosiaan riskeerata seuraavat 5-10 vuotta tuon maanantaikappaleen kanssa varsinkin, kun takuusi loppunee parissa vuodessa?
     
  7. zitidi

    zitidi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksista tähän asti!

    Kylläpä ärsyttää että piti sitten kohdalle osua ilmeisesti viallinen kappale :(
    Tietää tasan tarkkaan että laitteen huollossa (tai uuden saamisessa) tulee taas kestämään ikuisuus, nykyistäkin laitetta kun sai odotella kiitettävän pitkään.

    Alkaa väkisinkin miettimään että olisi ehkä sittenkin pitänyt kerralla säästää pidempään ja investoida alunperin suunniteltuun SVS subbariin. Päädyin kuitenkin tähän MA laitteeseen kun arvelin pienemmänkin jytisijän riittävän omiin tämänhetkisiin tarpeisiin kerrostaloasunnossa, tämän lisäksi kun muut kaiuttimet sattuivat olemaan myös samaa sarjaa ja avautui vielä mahdollisuus ostaa tuo MA BXW-10 uutena lähes puoleen hintaan. Kaikki nuo asiat summattuani oli kompromissi tehty, mutta mutta...

    Ei tosiaan ollut tarkoitus alkaa viallisen laitteen kanssa kikkailemaan vuositolkulla. Lähinnä tarkoitin että olisin katsellut tilanteen kehitystä tämän viikon ajan kun ei ole mahdollisuutta tuota enää tämän viikon aikana mihinkään palauttaakkaan. Ilmeisesti kyse ei kuitenkaan ole mistään vääristä säädöistä sitten(?), joten pakkohan tuota on ottaa kauppiaaseen yhteyttä ja kuskata laite takaisin ensi viikon puolella :(
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kyseistä laitetta tuntematta, kuvaamasi oire kuulostaa siltä, että syystä tai toisesta subbari putoilee "stand by" tilaan (alkup. viestistäsi: "stand-by tilassa palaa punaisena ja toiminnassa ollessaan vihreänä"). Jos sinulla ei ole päällä "auto"-tila, joka eräistä subbareista löytyy eli jolla subbari herää eloon saadessaan riittävän voimakkaan signaalin, en keksi mitenkään, mikä missään säädössä voisi olla ongelma ja nuo sinun näyttää olevan kunnossa (eihänhän sulla ole subwooferin gain tapissa eikä minimissä?). Eli jotain epämääräistä sen subbarin toiminnassa, kenties virransyötössä, on.

    Ota yhteyttä myyjään ja kuvaile ongelmasi, hän tietänee, jos kyse on jostain yleisemmästä ongelmasta ko. subbarin kanssa, joka ratkeaa jostain napista painamalla.

    Sivuhuomautuksena, nuo automaattisesti herättelevät eivät oikein toimi elokuvamateriaalilla, kun monessakin elokuvassa ei LFE-kanavaa käytetä tai bassoa ole välillä pidempäänkään aikaan, jolloin se subbari menee standby:lle. Sitten jää se ensimmäinen jyräys kuulumatta, kun subwoofer vasta heräilee. Itsellä on oma BK Monolith DF+ 24/7/365 päällä. Tuossa tosin ei automodea edes ole, mutta enpä sitä jaksa iltaisin sammutellakaan.
     
  9. zitidi

    zitidi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaisi tosiaan siltä, että subbari putoilee stand-by tilaan, mutta tuo punaisen vilkkuminen vain hämäsi kun tästä ei mainita ohjekirjassa mitään. Tosiaan ainoat maininnat että palaa yhtäkestoisena punaisena stand-by tilassa ja vihreänä päällä ollessaa. Arvelin ensin että voisiko vilkkuminen viitata yhteyden kadottamiseen, eli että piuhassa/kytkennöissä/vahvarin päässä olisi jotain vikaa, mutta sain tämänkin jo pois suljettua. Tuo ajatus siis tuli eilen kun kytkin subbarin päälle RCA-piuhan ollessa irti ja laite vilkutti tuolloin punaista, mutta kun kokeilin samaa tänä aamuna (käynnistämistä ilman RCA-liitosta) tuli vihreä valo päälle aivan normaalisti.

    Tänä aamuna testasin myös uudestaan toimivuutta TV lähetysten kanssa, ja kun pakotin subbarin päälle (power mode switch kohtaan "On") ja vihreä valo tuli päälle niin subbari tosiaan toimi myös tämän lähteen kanssa (vaikkakin ajoittain vilautti edelleen punaista välillä). "Auto" modessa subbari ei taas herännyt lainkaan. Ei TV käytössä vaikka selailin eri asetuksia (TV Logic, Neo, All Channel Stereo, Dolby PLII jne), eikä musiikintoistossa läppärin kautta joka on vahvistimessa kiinni HDMI kaapelilla. Jos toiston aloittaa "On" tilassa niin että subbari toimii ja sitten siirtyy "Auto" tilaan niin laite pysyy päällä ja toisto jatkuu, mutta laite ei vaikuta menevän automaattisesti stand-by tilaan signaalin loputtua, joten tuo "Auto" mode ei vaikuta toimivan lainkaan.

    On tässä nyt rajattu mahdollisuuksia pois sen verran, että vaikuttaisi tosiaan siltä kun ongelma olisi subbarin sisällä jossain. Jostain syystä pätkii satunnaisesti ja alkaa vilkuttelemaan punaista. Tämä ei edes (ainakaan aina) tapahdu hiljaisina kohtina (esim. biisin vaihdon aikana) jolloin signaali voisi olla heikompi/poissa, vaan saattaa pudota aivan satunnaisesti kesken biisin ilman varoitusta, ja palaa itsekseen päälle taas tovin päästä. Joten olisiko joku sisäinen kosketushäiriö tms?

    Mikäli tuo subbaria pitäisi kokoajan käytössä ollessaan "On" tilassa toimivuuden "takaamiseksi", tulisiko se sitten kytkeä kokonaan pois päältä päävirtakytkimestä kun sitä ei käytä, vai voiko sen turvallisesti asettaa "Off" tilaan power mode kytkimellä päävirran ollessa päällä, jolloin laite pysyy "stand-by" tilassa, eli punainen valo palaa?

    Mitä noihin muihin subbarin takapaneelin asetuksiin tulee niin ei tosiaan mikään ole tapissa. Volume oli klo 10 asennossa Audyssey kalibroinnin aikana ja sen jälkeen nostin sitä noin klo 12-13 kohdille. Crossover tappi on säädetty samaan kuin mitä vahvari kertoo (90Hz) vaikka tuo namiska ei ohjekirjan mukaan mitää teekkään kun vahvistin on liitetty "LFE IN" kohtaan. Käsittääkseni tuolloin tuo subbarin oma säädin ohitetaan ja vahvari hoitaa crossoverit. Subbarista säädetään vain käytettäessä RCA RL pistokkeita jotka tässä tapauksessa ovat tyhjillään. Muita säätöjä ei sitten löydykkään phase controllin (asetettu 0 asteeseen (toinen vaihtoehto 180)) ja power moden lisäksi.

    Kyselin jo alustavasti kauppiaan huollon puolelta kuinka palautuksen kanssa toimittaisiin ja sovittiin että roudailen laitteen kauppiaalle ensi viikon puolella josta se lähtee edelleen heidän tavarantoimittajalleen/maahantuojalle. Nähtäväksi jää tuleeko tilalle uusi laite vai aletaanko vanhaa vain huoltamaan. Osasi myös kertoa että kyseistä subbaria ei ole tainnut koskaan tulla viallisena huoltoon, mutta kai se kerta on ensimmäinenkin... :(
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2012