Netti-TV katselu HTPC:llä

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana anon4340, 03.06.2012.

  1. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsotaan jos tulisi keskustelua yleisesti nettitv katselusta HTPC:llä. Maksulliset ja ilmaiset palveluntarjoajat, maarajoitukset, menetelmät, tarjoukset, laitteet, ohjelmat, ongelmat ja kuinka käytöstä saa olohuonekelpoista.

    Sitten vielä piraatti muistutus:
    Suorat esim. Sopcast tms. linkit ei varmaankaan ole hyväksyttäviä ja ne ovat lisäksi ajankohtaisia vain niin lyhyen ajan että niiden jakoon on parempiakin paikkoja kuin tämä. Itse tietokoneohjelmista keskustelu ja kuinka ne esim. sovitetaan yhteen XBMC:n käyttöliittymään on varmaankin ok. Mikä on lainmukaan ok ja mistä saa keskustella- keskustelu on ok.

    Kopion pohjaksi Antenniverkon teräväpiirtolähetyksen katselu PC:llä- ketjuun ensin kirjoittamani viestin.

    Voisi olla uuden ketjun paikka. Jääkiekon MM kisojen aikana heräsi keskustelua maarajoitusten (eli sen että jotain netti streamiä ei pysty katsomaan kuin tietyistä maista) kierrosta eikä kukaan tuntunut pitävän ainakaan niitä laittomina.
    Vähän enemmän harmaalla aluella on ohjelmat jotka kokoavat useita Live streamejä samaan ohjelmaan. Nämä käsittääkseni käyttävät ohjelmien alkuperäisiä web streamejä, mutta automatisoivat asetukset. Näillä kahdella tavalla saa myös HD kuvaa, jos vain verkon nopeus riittää...
    Kolmas on vielä Sopcast yms. p2p tekniikalla toteutut, joissa yksinkertaistettuna jokin tavis laittaa oman tv kuvansa jakoon. Tässä kaista ongelma on käsittääkseni hoidettu niin että osa katsojista myös jakaa streamiä eteenpäin. Tätä kautta käsittääkseni löytyy hyvin live urheilua.
    Neljäs tapa on hankkia VPN palvelu, jossa on servereitä esim. UK ja USA. Tällöin näyttää verkossa siltä kuin oikeasti surffaisi kyseistä maasta, jolloin tv yhtiöiden verkko palvelut toimivat kuten sen maan asukkaille. Tällöin pystyy käyttämään esim. BBC verkkopalveluka kuten Englantilaiset. Noin 10€/3kk saa tunnukset sellaiseen VPN palveluun, jossa on servereitä esim. UK ja USA video käyttöön ja LT ja NL P2P käyttöön.
    Kolme ensimmäistä tapaa ei tarvitse mitään VPN tai muita palvelu tilauksia tai rahaa. Toimivat VPN palvelut ovat maksullisia.

    Joillekkin suomenkieliset tekstit ja selostus on sellaisia että kannattaa maksaa, mutta Formuloissa pysyy usein paremmin mukana tapahtumissa vaikka seuraamalla pelkästää Formula1.com:n live seurantaa, kun paikallisia selostajia ;)
     
    Viimeksi muokattu: 03.06.2012
  2. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos nyt saisi edes yle areena näkyviin xbmc:n kautta.
     
  3. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on virityksen alla DVBViewer + XBMC ja SRWare Iron yhdistelmä, joita olisi tarkoitus ohjata kaukosäätimellä EventGhost:in kautta. Eli kun olisi halua katsoa Yle Areenaa niin yhdestä kaukosäätimen napista EventGhost sammuttaa esim. DVBViewerin ja käynnistää Ironin, muuttaa ohjaustavan "hiireksi", laitta täyteen ikkunaan (F11) ja tekee pientä hienosäätöä. Aloitussivuna on linkkisivu missä isot kuvakkeet esim. Areenaan, Katsomoon jne. Eilisilta meni EventGhost:in opetteluun ja ei vielä ole kokemuksia käytöstä.
     
  4. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    MediaPortalille on saatavana onlinevideos -plugin. Mukana myös Ruutu.fi ja Areena (lista saiteista). Toimivuudesta ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa.
     
  5. v14gra

    v14gra Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVBviewerille on myös tehty Online-plugin. Yritin asentaa sen, mutta en saanut kuvaa näkymään :(
    Onko muilla kokemuksia siitä?
     
  6. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 02.10.2012
  7. v14gra

    v14gra Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain viimein kuvan näkymään, kun löysin oikean OSD Skinin. Youtube ym. videot näkyy nyt hienosti.
    YLE Areenan kanssa on vielä vähän ongelmia.
     
  8. sjorma

    sjorma Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millä OSD Skin:llä tuo alkoi toimia?
    Kokeilin itse jokin aika sitten muttei tullut mieleen tuo skinin vaihto.


     
  9. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tarkoitatte recservicen pvr clienttiä, niin se ei toimi vielä uusimmalla betalla. 30.9 versiolla ainakin toimii. Mutta mielestäni tuo clientii on ainakin vielä todella kökkö, enkä käsitä miksi sitä käyttäisin, koskka normaaliakin dvbvieweriä voi käyttää unicast laitteiden kautta. Linux laitteet ja muut xbmc purkit ovat sitten erikseen, niihin tuo lisä on kyllä mahtava. Ja parantuuhan tuo tietenkin vielä paljon, mutta ikinä siitä ei tule yhtä nopea ja jouheva käyttää, mitä normaalista dvbvieweristä. Olen itse saanut nyt dvbv+xbmc yhdistelmän toimimaan kohtalaisen hyvin eventghostin välityksellä. Satunnaisia jumeja vielä tulee, mutta yhdellä napin painalluksella softat saa startattua uudelleen.

    YleAreena alkoi toimimaan jo todella hvyin pienellä eventghostin virittelyllä. Nyt komentorivikään ei hypi enää silmille ohjelmaa käynnistettäessä.
     
  10. v14gra

    v14gra Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pluginin sivulta löytyi default-skinin laajennus, sillä toimii