Olohuoneesta kotiteatteri 2013 (Perus ideat vamiina, kaikki auki..)

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana Gate, 26.09.2012.

  1. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]

    Nonni äsken oli kilometrin teksti joka hävis kun yritin sen postata. Nyt lyhyesti eli ollaan siinä tilassa että huomenna pitäs vetää jo kaapeleita seiniä ja kattoa pitkin.

    Huone korkeus on 2,7m katselu etäisyys on noin 3,6-4,0m maksimi pituus on noin 5m

    Laiteisto on aika auki. Tässä oma visioni tällä hetkellä.

    Vahvistin: Marantz 5006,6006 tai jopa 6007. hifisound.de on 5006 tarjouksessa 499e. Mitä saan lisää jos sijoitan +500 jotta saan tuon uuden 6007? Multi room ja toimiva spotify ehdoton. Vai kannattaisiko ettiä 6006 jostain?

    Soitin dvd/cd/bd Marantz ud-5005 niin ikään edullinen saksan maalla.

    Takakajarit jotka tulevat kattoon. Cambridge audio minx 21? Toimivat varmaan surraudina ja joskus jopa 5.1 musiikissa? Toisin kuin kuvassa takakajarit varmaan tulee noin ruokapöydän kohdille.

    Etkaiuttimet sekä Center. Ei käsitystä...

    Subbari: Ei käsitystä

    Tykki: Optoma HD33 vai odottelenko epsonin marras-joulukuun julkistuksia?

    Kangas: Olin valinnut jo grandviewin 120" flat serieksen kunnes vaimo-ke ilmoitti ,että; "sen on mentävä piiloon sinne kattoon sitten" Lisäkustannukset harmittaa.. Onko kokemuksia hyvistä pingotetuista moottorikankaista.


    Budjetti 5500-7500E

    Ehdotuksia? Mielipiteitä?
     
  2. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    En tiedä tuosta multiroom'ista. Olen laittanut omat vehkeensä joka huoneeseen, on silloin maksimaalinen valinnanvapaus musan suhteen.
    Virivahvarissani on tuo multiroom- ominaisuus, mutta ei ole sytyttänyt.
    Av-vahvistimessa kannattaa olla 5 hdmi tuloa ja 2 lähtöä, sekä pre outit joka kanavalle. Alle tonnilla saa jo hyvän. Pääkaiuttimien yhteydessä kannattaa ottaa huomioon, että paras on laittaa itegroitu vahvari ohjaamaan niitä ja kotiteatteri kytkennällä varustettu integroitu nimenomaan. Siis, jos haluaa herkutella musiikilla ja helpon yhdistelmän.
    Tykki kannattaa varmaan valita nykyisistä malleista, muuten ei tiedä tuosta heittoetäisyydestä tai muista yksityiskohdista. Voi tulla johdotukset väärään paikkaan katossa. Tosin nykyisin on noita langattomia laitteita, mutta sähkörasia kattoon olisi hyvä saada kohdilleen.
    Kankaasta toteaisin sen, että minulla on aivan suora 92" Grandwiev-kangas(moottoroitu), ei tarvinnut kiristyksiä-120" saattaa tarvitakin, mutta tarvitsetko niin suuren? Itselleni on riittänyt em. kokoinen(yli 10v.), vaikka katseluetäisyys on 4-4,5m. Kuva on aina tarkempi pienempänä, kannattaa muistaa!
    Dynaudiolla ainakin on kohtuuhintaisia ja-laatuisia kajareita, itsellä on hyvät kokemukset näistä.
    Optomalla on hyviä tykkejä, olen omistanut muutamia(nykyisin Sonyn VPL-HW-15), joka on hyvä mielestäni(ei 3d). Svs-suputtimet ovat hyvässä maineessa.
    Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä!
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2012
  3. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonniin, Nyt on käyty kuuntelemassa kasa kajareita. Luultavasti koko sarja koostuu monitor audion kajareista. Eteen RX8, keskelle RX-lcr ja taakse rx1.

    http://www.mareks.fi/monitor-audio-rx8-lattiakaiutin-pari.html

    http://www.mareks.fi/monitor-audio-rxlcr-keskikaiutin-pari.html

    http://www.mareks.fi/monitor-audio-rx1-jalustakaiutin-pari.html

    Tällä hetkellä kotona on vanha audio pro B1,36 subbari. Koikeilen sitä ensin uuden setin kanssa. Olen ollut siihen ihan tyytyväinen tähän asti, mutta nyt kun maku on vähän kriittisempi niin tarvitsee katsella muutama leffa.

    Koska en ole kultakorva niin minulla on yksi ongelma. Mielestäni bx2 kuulostaa todella hyvältä subin kanssa. Siitä ei tule samanlaista tila vaikutelmaa kuin rx8, mutta se/ne kuulostaa tosi hyvätä. Kauhea ongelma on nyt sen kanssa että maksanko tilan tunnusta 1000?

    Toisaalta taas bx2 kuunneltiin 3x3m huoneessa ja tuo omani on hitusen isompi. Muutenkin noi lattikaiuttimet houkuttelee ehkä eteen enemmän.

    Mielipiteitä?

    Sitten kertokaas nyt hifistit että onko yamahassa ylivertainen ääni?

    Itse tykästyin Marantziin aluksi, mutta yamaa sai ylistys sanoja sen verran että rupesi mietityttämään.

    Vaihtoehdot:

    http://www.mareks.fi/marantz-sr6007-7-2-viritinvahvistin.html

    http://www.mareks.fi/yamaha-rx-a1020-7-2-kanavainen.html

    Kumman ottaisitte?

    4K-skaalaus/läpivienti (4 x 1080 korkearesoluutioon) Toimiiko tämä?

    Edelleen tykki valinta vahvistunut tohon optoma hd33. Tykin katselukokemukset on ollut pelkkää hd matskua. Jos tykistä katsoo esim urhoa (lätkää), niin tuleeko siitä mitään? Onko kuva susi?

    Edit. Multiroom sen takia että alakertaan tulee wc tiloihin amme ja piuhat menee kylppärin puolelle.
     
    Viimeksi muokattu: 29.09.2012
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    1. Tuskin tuon audiopierun kanssa kuuntelit,
    2. Se kuulosti siltä, miltä BX2 ja subbari yhdessä kuulostavat. RX8 + sama subwooferi todenäköisesti kuulostaa melko lähelle samalta. Eri asia sitten, että jos tarkoitus on aina käytttää subwooferia, niin onko lattiakaappien hankkimisessa mitään järkeä. Siis olettaen, että tuo Audio Pro siirtyy romulavalle ja tilalle tulee mikä tahansa suunnilleen muiden kaiuttimien tasoinen subwoofer.
     
  5. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    1 en kuunnellut audio pron kanssa.
    2 olen aina kuunnellut musiikkia subin kanssa. Eli toisin sanoen bx tuottaa minulle hyvällä subilla saman nautinnon (melkeen) kuin rx 8 subin kanssa?
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Oho, kirjoitin huolimattomasti. Siis saman sarjan sisällä on enemmän makuasia, onko lattiakaappi vai jalustakaiutin + subbari parempi vaihtoehto. Molemmissa ratkaisuissa on etunsa. Sen sijaan, jos subwoofer on jokatapauksessa tulossa ja sitä on tarkoitus käyttää myös musiikinkuuntelussa ie se on aina päällä, perustelut saman mallisarjan lattiamallin osalta alkaa olla ohut.

    Sen sijaan mitä ikinä eroa BX ja RX sarjoilla on keskenään, sitä ei subwoofer muuta.
     
  7. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Säilyttäisin muuten setin tuollaisena, mutta eteen 3 x RX1 ja taakse vaikka BX1, sitten liikenisi rahaa kunnon subbariin. Esim. JL Audio f110/isommat, mikä pyöri huuto.net:ssä äskettäin.
     
  8. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys,

    Hifi messuja odotellessa. Taasen on kuunneltu muutama pari lisää kajareita. Käsitykseni vaan vahvistui siitä että haluan Monitor Audion rx-8 eteen.

    Hankaloita asioita tullut esille, koska kyseessä on olohuone, niin tila ensisijaisesti käytetään nyt ja aina olohuoneena . Kuvan koko on tiputettu 92" joka on sinällään hyvä juttu koska kangas tulee olemaan tämä (ehkä) http://www.grandviewscreen.com/en/Product.asp?SortPath=0,108,120,&ID=120

    Onko kangas mistään kotosin? Kilpailijoiden kankaat huomattavasti kalliimpia.

    Sitten kaiuttimien sijoittelusta. Ymmärtääkseni surraund kaiuttimet eivät näyttele mullistavaa osaa kotiteatterissa, joten olen miettinyt (ja kaapelit vetänyt) 7.1 järjestelmälle. Nykyisessä kokoonpanossa (5.1) löytyy kaksi kappaletta jamo e4sur kajareita, jotka toimivat ihan ok (http://www.cinenow.co.uk/products/2898-jamo-e4sur). Eikös tämä nyt kannata rakentaa kun kerran rakennetaan...?

    Se ongelma tulee kaiuttimien sijoittelussa.

    Ensinnäkin pääkaiuttimien etäsyys toisistaan on 2,5m. Etäisyys kuuntelijaan on 3,4m

    Surraund: Oikea 1,5m ja vasen 2,8m kuuntelijasta. korkeus noin 2.3m

    Takakajarit: Suuniteltu etäisyys kuuntelijaan 2.2m. Onko tämä liian iso? Tämä etäisyys on laskettu suuntaamalla kaiutin kuuntelijaan jonka korva on 95cm korkeudessa lattiast niin että kaiutin on asennettu 20cm päähän katosta.

    Takakaiuttimien sijoitus: Olen piirtänyt ne linjaan etukajareiden kanssa menenkö metsään? Pitää muistaa, että ne ovat suunnattavissa.

    Center tulee 3.45m matkan päähän kuuntilijasta.

    Vahvistimeksi tulee yamaha 2020 tai vanha 3010.

    Bd/cd/dvd edelleen hakusessa, ehdotuksia?


    HDMI piuha joka kulkee katossa on tämä http://www.mareks.fi/lindy-premium-gold-hdmi-1-4-kaapeli.html . Tuosta pitäisi mennä mukisematta läpi 1080p/60hz kellään kokemuksia? Osaako joku kertoa mikä on ero 1.4 ja 1.4a välillä. Google ei tuonut vastausta.

    Kiitos,

    G
     
  9. nbd

    nbd Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entäs semmoinen hassu ajatus, että kiinteä kangas, mutta joku moottoroitu (tai moottoroimaton) verho joka siihen eteen menee, vähän niinkuin leffateattereissa on. Pääsis vaimo-ke:kin verho/kangaskauppaan shoppailemaan :)
     
  10. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehdotettu, vastaus oli selvä ei.
     
  11. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Mitäs tuommoinen kangas muuten maksaa ja mistä löysit? Jos tuollainen kaiutinarsenaali menee läpi hallituksessa niin mikäs siinä kankaassa hiertää :-D
     
  12. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostakin siihen törmäsin, hinta tais olla n. 1300. Kangas ei saa olla seisova ,kun tapetti on niin helvatan paljon hienompi.

    Mites noi surraund kajareiden sijotus. Onko isokin ongelma vai osaako vahvari korjata etäisyys eron??
     
  13. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    AV-vahvistimella voit itse korjata surroundien etäisyyseron, joten se ei ole ongelma.
     
  14. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihjeitä vahvarin suhteen...

    Harkinnassa yammu rx-3010 tai uusi rx-2020 mahdollisesti denon 3313. Eli tykki on se juttu, mutta optio pitää olla tv:lle tykin edessä. Myös zone 3 tarvitaan kylpyhuoneen kajareille.

    Kaikista kyseisistä mallista nuo löytyy. Denonista jopa 3 hdmi out liitäntää.

    Kysymys eikö yammuissa pysty kytkemään front height ja front wide kajareita?

    http://www.hifinetti.fi/WebRoot/vil...552/05E7/11A6/0A28/1008/BB97/AVR3313_taka.jpg

    Vai onko ne noissa jamahan zone liittimissä?

    http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/rx-a3010_black_u/.
     
  15. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Sekoitetaampa hieman pakkaa.. Kai tiesit Gate että on olemassa kankaita (moottoroituja) jotka nousevatkin alhaalta ylöspäin ja ovat reunoista kiristettyjä (tab tensioned) http://www.plasma.com/elitescreens/floorrising/kestreltension/largeimages/kestreltension169.jpg tuohon tyyliin.. Tuollaisenhan saat esim. kukkakuvioidun tason taakse piiloon, luulisi hellasärönkin olevan tuollaisen suhteen ok. Tosin ei ole niitä maailman halvimpia kankaita.

    Mitä tykkiin tulee niin HD33 on varmasti hyvä valinta. Sinuna kuitenkin saattaisin odotella koska tämän tai ensikuun aikana ilmestyy mm. Epsonilta, JVC:ltä, Sonylta uutta projektoria. mm. Mareksilla ja verkkokaupassa näitä ennakkotilattavissa.
     
  16. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Tossa ylempänä mainitsin jo "että tälläseen on päädytty" juurikin lattiasta nouseva. No nyt kuitenkin on jo tilattu ja maksettu välikattoon asennettava 106". Tultiin siihen tulokseen että se on tyylikkäin.

    Kankaan alle on hahmoteltu pientä tasoa, tämän takia tuo lattia malli skipattiin.
     
  17. auli016

    auli016 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisko saada jotakin hahmotusta lopullisista kustannuksista :)
     
  18. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älkäähän tuomitko, mutta hankittuja tuotteita on kertynyt muutama.Kaiken rahan olisi voinut varmasti käyttää toisin tai paremmin, mutta tässä nyt itseäni tyydyttävä tilanne tällä hetkellä.

    Vahvistin: Denon 3313

    http://www.whathifi.com/news/denon-launches-avr-3313-network-av-airplay-receiver-for-£1100

    BR soitin: Denon 2012UD

    http://www.whathifi.com/review/denon-dbp-2012ud

    Levysoitin: TDK (maksoin tästä 10€ :D)

    http://www.whathifi.com/review/tdk-etvt20102-usb

    Kajarit: Q-acoustics 2050i+2010i

    http://www.whathifi.com/review/q-acoustics-2050i
    http://www.whathifi.com/review/q-acoustics-2010i

    Subbari uupuu: O: Suljetulla kotelolla oleva "päräyttävä" Max. 1000€

    Kangas: Grandview Ceiling Integrated 106''

    http://www.valkokangas.net/tuote/1068/grandview-ceiling-integrated-tab-tensioned-106-169-235x132cm

    Tykki: Optoma HD33

    4650+piuhat 300€

    Tällänen kombo tuli tälläkertaa. Akustointi lasketaan rakennus kuluihin eli niitä ei lueta tähän. Eli 6000€ noin karkeasti menettyä rahaa kunhan subi löytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2012
  19. Gate

    Gate Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2006
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielipiteitä...Subi tuottaa ongelmaa

    Tällä hetkellä on tarjottu seuraavia tuotteita:

    http://www.mareks.fi/svs-sb13-plus-subwoofer.html

    http://www.mareks.fi/bk-electronics-monolith-subwoofer.html

    Molemmissa omat hyvätpuolet, mutta painetta pitää saada, alaskin pitäs päästä ja olis suotavaa että toimiis hyvin musiikin kanssa myös. Eli perus liirum laarumit niinkuin kaikilla muillakin. Toki rahalla saa, mutta budjetissa pysytään.

    Mites tämä http://www.mareks.fi/svs-pb12-nsd-dsp-subwoofer.html verrattuna noihin kahteen yllä mainittuun vai jopa kaksi tällästä
    http://www.mareks.fi/svs-sb12-nsd-subwoofer.html
     
  20. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Valitsisin jonkin SVS:n subbarin, koska hintaan nähden niillä on mielestäni edelleen hyvin puhdasta äänenpainetta. Myöskin aikaisemmat kokemukseni SVS:n subbareista ovat hyvin positiivisia esim. luotettavuuden osalta. BK:sta ovat plazalaiset raportoineet vähän turhan monia luotettavuusongelmia omaan makuuni. SVS PB12-NSD on suhteellisen edullinen, ruma ja suorituskykyinen myös elokuvilla. SVS SB12-NSD -pari näyttää varmaan paremmalta, mutta on kalliimpi ja häviää paineissa elokuvilla merkittävällä alueella 30 Hz:n alapuolella. SVS PB13-Ultra taas on todella suorituskykyinen, mutta kallis ja ruma (minusta se on kaunis, mutta en oikein osaa katsoa sitä muuten kuin sillä silmällä. Suorituskyvyn puolesta voit arvioida näitä esim. seuraavia käppyröiden kautta tai klikkaamalla kuvista tarkempiin arvioihin. subbareiden tuplaaminen tuo n. 6 dB lisää äänenpainetta/vähemmän säröä, joten huomioi tämä noita käppyröitä lukiessasi.

    [​IMG]
    audioholics.com, Josh Ricci


    [​IMG]
    audioholics.com, Josh Ricci

    [​IMG]
    audioholics.com, Josh Ricci

    Näihin mittauksiin liittyi Josh Riccin kommentti:
    (the CEA-2010 measurements presented here are taken at 2 meters outdoor groundplane and are "rms" not peak values. This is equivalent roughly to a 1 meter anechoic (free space) SPL measurement.)



    SB13-Plus. Alla olevasta pitää käsittääkseni vähentää 3 dB, jotta vastaa edes suurin piirtein noita yllä olevien subbareiden käppyröitä (korjatkaa jos olen väärässä).
    Nimimerkki Stobias toimitti avsforum:lta



    P.S.

    Missähän vaiheessa Zipmanin testiosio katosi DVDPlazalta...
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2012