Sony Bravia KDL-55HX855 55" 3D LED televisio

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Wesu, 12.05.2012.

  1. avisti

    avisti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    3
     
  2. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    En olisi tästä kovin huolissani. Luulen että televisio on jo tiensä päässä ennen kuin C2-tekniikka laajemmasti otetaan Suomessa käyttöön. Tämä tietenkin oma silkka mutuarvio.
     
  3. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Värienhallinta-asetuksista löytyy RGB asetukset (white balance), samat mitä Panasonicin projektorissani ja HPn 24" näytössäni. Siltä osin kalorimetriä voi kokeilla.

    Valosuihkusta en puhuisi, mutta jonkinlainen lievä viuhkan muotoinen vaaleampi alue näkyy alareunoissa kulmissa.

    En ole Options valikkoa suorempaa asetustapaa löytänyt.

    Kuvaseinäni on huoneiden välinen ontohko seinärakenne, missä pinta on ohut n. 1-1.5cm gyproc/lastulevypohjainen, (ei kestä edes alumiinikehikkoista screeniä :(, joten ei varmaan telkkuakaan, joka painaa n. 20kg).
     
    Viimeksi muokattu: 25.09.2012
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuormituskestävyys paranee dramaattisesti, jos löydät runkotolpat levyn takaa ja saat suoraan niihin kiinni (joko itse kiinnikkeen, tai ainakin jotain johon varsinainen tv-teline sitten ruuvataan). Helpoin juttu olisi, jos ne olisivat kakkosnelosta tms., eli suhteellisen paksua puuta. Toki teräsrankaankin saa kiinni.
    Tavallinen ruuvi tai naula pelkässä kipsilevyssä ei sen sijaan pidä mitään paperista julistetta painavampaa luotettavasti kiinni. Lastulevy on jo parempi, mutta pelkkään levyyn en siltikään mielellään mitään kiinnittäisi. Ohuesta kovalevystä puhumattakaan.

    Runkotolppien etsimiseen on oikein tunnistimiakin olemassa. Ne piippaavat naulojen/ruuvien, sekä mahd. teräsrangan kohdalla. Tai antenni-, sähkö- ja vesijohtojen...
    Sellaisiakin tunnistimia on, jotka hoksaavat, että onko ko. kohdassa jännite. Vähintäänkin suoraan kaapelin päältä, siis eristeen läpi. Eräs niistä asioista, joka on hauskempi tietää etukäteen.


    Pelkkä tavallinen kipsilevy, varsinkin se perinteinen Gyproc, on melkoista muhjua. Mutta siihenkin löytyy erilaisia erikoiskiinnikkeitä, jotka ruuvatessa laajenevat levyn takapuolella. Ja voihan seinässä olla joku lisälevykin auttamassa. Ohuen kovalevyn olen joskus nähnyt kipsilevyn kaverina, eräässä wanhassa puutalossa.
    En omaa noista laajenevista erikoiskiinnikkeistä kokemusta. Joten nykytiedoilla kyllä hirvittäisi screeniä tai televisiota pelkkään levyyn kiinnittää, vaikka kenties sekin on teoriassa mahdollista. Itse olen vain tavallista levytystä ollut avustamassa. Eli kipsilevyjen mittoihin leikkaamista (mattopuukolla kätsyä) ja sitten puu- tai metallirankaan kiinni ruuvaamista (akkukoneella kätsyä sekin).

    Joskus seinässä on poikittainkin puuta jossain kohdin tunkotolppien välissä, jotta asioita saataisiin luotettavasti kiinnitettyä, kuten vaikkapa pistorasiat tms. etukäteen mietityt jutut. Jälkikäteenkin lisääminen on aina mahdollista, mutta vaatii tietenkin seinän avaamisen, uudelleen tapetoinnin jne.
    Siinä samallahan voi sitten äänieristystäkin hieman parantaa kovan villan lisäämisellä, ilmarakojen tilkitsemisellä, tuplalevytyksellä tms. jutuilla. Kipsilevyseinän purkaminen ainakin on helppoa, nopeaa ja hauskaa... ;)
     
  5. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli ihan saman tyyppinen ongelma tv:n kiinnittämisessä seinään. Kävin motonetissä hakemassa rakenneilmaisimen, maksoi jotain 15€ ja näyttää sähkö, vesi ja puu. Löysin kaksi koolinkia, jotka yllätys yllätys, molemmat olivat tietysti 35 senttiä sivussa seinän keskipisteestä ja paikasta johon telkkari piti saada kiinni. Rakennemittari oli yllättävän tarkka jä näytti koolingin reunapisteet jotka merkkasin ja totesin että vajaa 5 senttiä on koolingissa paksuutta. Sitten metstästämään seinätelinettä.
    Ratkaisin asian hakemalla Vogelsin nivelletyn seinätelineen:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39469/dfxnj/Vogel-s-THIN-345-LCD-LED-Plasma-seinakiinnike
    (Paikallinen Expert myi edullisimmin, taisi olla 239€ ja valmistajan sivulla mainitaan elinikäinen takuu)
    Kantaa 25 kiloa joten sekään ei ollut ongelma. Parasta tuossa on se että kiinnitys seinään on yhden pystyvarren varassa, eli voi laittaa kiinni yhteen noin 5cm levyiseen koolinkiin. (minulla taisi olla koolingit 2x4" tai 2x2". Ensin porataan sopivan kokoisella poralla, mukana tulevaa sapluunaa käyttäen 4 reikää eri kohtiin koolinkia. Sitten jykevät tulpat sinne ja melko hirmuisen kokoisilla "Pulteilla" teline kiinni seinään. Pultteja sai jakarilla oikein vääntää tosissaan että sai loppuun asti kiinni ja lopputulos oli todella vakaan oloinen.
    Teline on suht hintava, mutta kallistettava ja liikkuu sisään-ulospäin, sekä sivuille. Oli saakelin hyvä asemoida telkkari ja plussana tietysti että sain telkkarin noin 30cm ulos seinästä ja katseluetäisyyden pienemmäksi.
     
  6. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selailin tuossa Sony Supportin sivuja ja eteen tuli tämän telkun firmiksen päivitysohjeet, jotka kertoivat tuon onnistuvan vain USB-tikulta. Oma telkkuni HX855 kyllä ilmaisi heti langattoman yhteyden muodostamisen jälkeen, että jokin päivitys saatavissa ja tuo onnistui ongelmitta. Muiden kokemuksia? Mm. Sonyn BD soittimet päivittävät itsensä myös verkon kautta tarvitsematta vaivautua USB tikkuihin.
     
  7. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Täytyy olla jokin käpy kun tuollaista tekstiä jäänyt elämään. Wifin yli HX855 päivittyy siinä missä varmasti LANin ylikin. Ja varmaan USB-tikulta myös onnistuu päivittää. Itse olen lähinnä langattoman verkon yli päivitellyt.
     
  8. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saitko lasisi todella UK-Amazonilta? Ainakaan nyt eivät suostu toimittamaan tuota mallia Suomeen, ei Saksasta eikä UKsta. Olisivatkohan liian herkät rikkoutumaan postituksessa? Myyjähän ei ole Amazon, joka vain toimittaa ne varastostaan asiakkaalle. Yritin useita myyjiä Amazonin kautta, mutta mikään ei suostunut myymään noita Suomeen. Muuta elektroniikkaa kyllä olen ostanut mm. SSD-levyjä ongelmitta.

    Edit: Jos tuotetta myy Amazon suoraan silloin ei ole ongelmia näköjään, mutta hintakin pompsahtaa sinne 74£ toimitettuna (muilla n. 60£).

    Edit2: Löytyipä yksi joka myy myös Suomeen: Digital Plus UK alle 60£:lla. Ärsyttävää toimintaa Amazonilta, kun joutuu hakemaan kymmenistä myyjistä sen, joka sallii toimituksen Suomeen.
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2012
  9. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Jaa, enpä ajatellut kuka oli varsinainen myyjä sillä hetkellä kun tilasin. Joka tapauksessa Amazon.co.uk oli välikäsi. Toimitusaika oli hämmästyttävän ripeä. Tilasin lauantaina ja tiistaina tai keskiviikkona taisi olla jo perillä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2012
  10. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Telkkuuni 46HX855 putosi eilen taas uusi päivitys, versiota PKG1.504EEU, mistä ei löydy vielä Sonyn Support sivuilta mitään mainintaa. Itse en ole huomannut mitään eroja valikoissa tai asetuksissa tai muussa toimivuudessa, paitsi alla mainittu.

    WiFi lakkasi toimimasta päivityksen jälkeen kunnes tein töpselistä ivo-bootin. Valikot toimivat hitaasti vielä tuonkin jälkeen kunnes laite teki ominpäin bootin pari kertaa, minkä jälkeen toimivat OK.
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2012
  11. avisti

    avisti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    3
    Laitteen omistajat kommentoisitteko näyttääkö futis / jääkiekko hyvältä tällä laitteella? Eli pelikentässä ei näy pystysuuntaisia vanoja kamerapannauksissa ja jää on tasaväristä?
     
  12. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän uuden telkun myötä aloin käyttämään Sonyn ControlHDMI ohjausta, jolla voi yhden kaken kautta laittaa päälle ja pois muita Sonyn laitteita automaagisesti (minulla on 2 kpl BD-soittimia, 2kpl digibokseja ja viritinvahvistin). Aluksi tämä toimikin suht OK, mutta nyt on tullut muutamia ongelmia muiden viritinvahvistimeen HDMIllä kytkettyjen laitteiden vuoksi, että otin ominaisuuden pois käytöstä kokonaan. Tällaisia ilmiöitä tuli eteen:

    1. Digiboksi HD THunder 5221 menee silloin tällöin sellaiseen tilaan, jos on päällä ja esim. tallentaa, että sen HDMI-ulostulosta ei tule signaalia ja toipuu vain ivo-bootilla (kun laittaa ControlHDMI-ohjauksella laitteita päälle).

    2. Minulla on aktiivinen HDMI 1.3-splitteri vahvarin ulostulossa ohjaamaan kuvasignaali yhtaikaa sekä telkulle että projulle digibokseista ja BD soittimista. Nyt kävi eilen niin että huomasin vahvarin ottavan vastaan vain PCMllä ääntä BD-soittimista ja digiboksista eli Dolby TrHD ja DTS Master äänet sekä aivan perus Dolby/DTS äänet olivat kadoksissa (vahvari antoi vain 5.1 surroundia tai 2ch ulos). Ensin epäilin splitteriä, mutta sen poistaminen välistä ei auttanut. Heti kun liitin projun tai digiboksin vahvariin suoraan tai splitterin kautta, putosi Dolby/DTS dekoodaus pois eli vahvari jostain syystä päätti ettei kytketty laite ollut HDCP kelpoinen.

    Yllä oleviin on auttanut vain täydellinen ControlHDMI -käytön poisto sekä telkusta että soittimista (ensin telkusta pois päältä ja sitten soittimista). Vahvari on vanhempaa mallia, jolloin nykyinen ControlHDMI ei ollut olemassa vaan käytettiin jotain muuta Sonyn ohjaustapaa. Vahvarini STR-DA2400ES, 4v. vanha, kuitenkin ymmärtää jollain tapaa ohjauksia koska osaa käynnistyä kuvalähteen mukaan. Jotain kuitenkin menee välillä pieleen ja vahvari tulkitsee HDMIn liitetyn laitteen väärin. Edes optisten tulojen kautta en saanut Dolby/DTS dekoodausta toimimaan enää oikein.
     
  13. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Juu, itsellänikin pitää ottaa pois päältä, koska kyseinen ominaisuus aiheuttaa vain harmaita hiuksia kun on erillinen yhdistelmäkaukosäädin käytössä.
     
  14. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, tarkemmissa tutkimuksissa syylliseksi löytyi vahvari, joka asettaa HDMI-lähdön ääniasetukseksi TV+AMP aina kun TV kytketään vahvariin. ControlHDMIn piti olla pois päältä, mutta vahvari silti tekee moista. Vaikka asetan sen jälleen vain AMP-asentoon eli äänet toistetaan vain vahvistimen kautta niin heti kuin TV laitetaan päälle vaihtuu se TV+AMP-asetukseen. En ole vielä löytänyt tapaa millä estää moinen. TV + AMP asetuksella HDMI-lähdöstä saa vain Surround tai 2ch ääntä ulos PCMllä.
     
  15. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää kokemuksia 46HX855:sta:

    Viikonlopun aikana kokeilin 1. kertaa kännykästäni Lumia800sta videoiden ja kuvien jakoa telkulle langattomasti (Nokia Play Lumiassa ja WiFi Direct telkussa) ja toimikin kohtuullisen hyvin. Muutamia ongelmia kuitenkin havaitsin:
    1. Yhteyden muodostus varsin hidasta telkun päästä (5-20s viivettä), muuten toisto alettuaan toimii hyvin.
    2. Elokuussa tuli Lumian kamera/video sovellukseen päivitys, mikä näkyy seuraavasti: ennen päivitystä otetut videot eivät toista kuvan kanssa synkassa ääntä vaan se on jopa minuutin viiveellä (Lumiassa toistuu OK). Päivityksen jälkeen kuvatut videot toistuvat synkassa äänen kanssa. Myös Nokian E7lla kuvatut videot toimivat OK.
    3. Telkun Wifi yhteys pätkii välillä ja pudottaa toiston pois. Videon uudelleen käynnistys voi auttaa, mutta joskus on yhteys luotava uudelleen puhelimesta.

    Telkun WiFi määrittelyt olen joutunut kahden viikon aikana tekemään kahdesti uudelleen, vaikka telkun testin mukaan kaikki on OK, mutta esim. Sonyn Youtube-sovellus ja muu internet sisällön selaus oli kovin hidasta ennenkuin tein asetukset uusiksi. Voisikohan johtua siitä, että käytän WPA-salausta missä tukiasemani vaihtaa salausavainta määräajoin ja tuo sotkee telkun päässä jotain. Nokian Lumia toimii ongelmitta WiFilla samanaikaisesti.
     
  16. Collapsed

    Collapsed Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    9
    Pääsinpä viimein eroon siitä telkun mukana tulleesta kamalasta monolith-jalustasta, kun postissa tuli jenkkiversion pöytäjalusta. Kyllä näyttää paljon paremmalta nyt. :) Ja tässä sentään kallistuksen kulman voi säätää vapaasti välillä 0-6 astetta. Helvetin typerä temppu Sonylta jättää perinteisen mallinen pöytäjalusta pois euroversiosta. Läheskään kaikilla (kuten mulla) ei edes ole niin leveä tv-taso, että 55-tuumainen telkku siihen mahtuisi kokonaan.
     
  17. Ken_Adams

    Ken_Adams Guest Guest

    Ite lähin katsomaan koko telkkua ihan vain tuon jalustan takia. Näyttää mielestäni hyvältä ja erilaiselta kuin nuo perusjalat joita on kaikissa muissa. :)
     
  18. avisti

    avisti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    3
    Laitahan kuvia jossain välissä.

    Mistä tilasit jalustan?
     
  19. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Minä taas en ymmärrä, miksi kuuden asteen kulma on kiinteä. Minusta typerää olettaa että sellainen ratkaisu sopisi tilaan kuin tilaan. Jopa Gigantin myyjä kertoi omine oletuksineen että kulma olisi säädettävissä. Muuten taso kyllä on varsin tyylikäs ja varmaan äänimaailmaltaankin telkkarikaiuttimeksi tämän päivän standardeilla ihan kelpo, vaikken kertaakaan ole edes testannut. :)
     
  20. Ken_Adams

    Ken_Adams Guest Guest

    Toi toki ihan totta. Itselle kelpaa tuo kallistus ja näyttää mielestäni hyvältä, mutta vaikeahan tuohon on syytä keksiä, miksi ei voisi säätää. Eihän tuo kaikille varmasti sovi.