wbox HD2s HD-boksi USB-tallennuksella

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana kaisersoze, 07.05.2012.

  1. kaisersoze

    kaisersoze Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa ostettua tuollainen. Laite tuli korvaamaan Arion AC-2410VHD digiboksin, jossa tallennusmahdollisuutta ei ollut. Pieni laite, josta löytyi liittimiä HDMI:lle, Ethernetille ja SPDIF-kuidulle. Ja USB-liitäntäkin siellä oli. Kortinlukija on sivussa, tuli melkein paniikki kun en sitä heti löytänyt etupaneelista.

    Purkki siis majailee TTV:n kaapeliverkossa, ja ensimmäinen ongelma oli kortin linktys. Soitto Elisan asiakaspalveluun ja puolen tunnin kuluttua sekä MTV että Viasat-paketti avautui. Sovin, että poistavat vanhan boksin, ja korvaavat sen linkitystiedon tällä uudella boksilla.

    Käyttötuntuma on positiivinen. Kanavanvaihto tapahtuu nopeasti, käyttöliittymä on... no, kai siihen tottuu, erilainen kuin aiemmissa bokseissa.

    Sitten piti päästä testaamaan tallennusta, se kun tulee purkin päätarkoitus olemaan. Siihen hätään ei löytynyt kuin 8 GB:n Kingstonin muistitikku, mutta ohjekirja mainostaa "Käyttääksesi tallennusominaisuutta, liitä laitteeseen ulkoinen kovalevy tai USB-muisti. Suositeltavin vaihtoehto on käyttää ulkoista kovalevyä. Kytkettävän laitteen tallennuskapasiteetti tulisi olla vähintään 2 GB.". Yllätyksekseni mitään maksimirajoitusta ei ole kerrottu.

    Vaan USB-muistitikkulogin takaa ei vaan löytynyt muistia, Options-nappulalla ei tullu tikkua näkyviin. Ja sitten seuraavana päivänä Gigantista Western Digitalin 2TB:n USB2-levy, ja johan näkyi. Levy näkyy ext hdd 1021 - 1863.01GB kokoisena, ja formatoinnin jälkeen (boksin omalla työkalulla) tuohon tulee vielä merkintä, että käytetään tallennuksiin. Softaversio on muuten 2.0rc12, joku sitä kuitenkin kysyy.

    Joku satunnainen tallennus maikkarilta menikin läpi ja näkyi boksissa.

    Sitten yritin saada Nelonen Sport Pro HD-kanavalta tallennusta, mutta kaiketi jotakin sössein niiden kahden ensimmäisen tallennuksen säädön kanssa. Mitään ei löyty tallennusten joukosta. Sitten tänään illalla oli mahdollista katsella livenä tallennusta ja itse lähetystä. Ja saihan noin laitteen boottaamaan. Kummallista, kyllä tallenne näkyi vielä valikosta.

    Sitten MTV3 Max HD:lle, ja Top Gearin uusintaa tallentamaan. Tein tästä hakusanatallennuksen, ja vaikka tein sen 5 min myöhässä, niin tallennus käynnistyi (21:05). Kaikki toimi hyvin n. 21:45 asti, jolloin boksi boottasi. Tämän jälkeen vaikutti, että tallennus jatkuu, kunnes n. 22:03 uusi bootti, ja Top Gearin koko tallennus hukassa.

    Lisäksi huomasin, että boksi lämpenee. Varmuuden vuoksi laitteen alla on (tm) Lego Duplo-palikoista "tassut", että laitteen altakin ilma pääsee kiertämään.

    Sen verran vielä, että ainakin tähän asti kaapelisignaali on tullut hyvin läpi, mitään räpsimisiä tai vastaavia ei vanhalla kokoonpanolla ollut. Kiintolevy on eri paikassa kuin itse boksikin, ja molemmat laitteet saavat sähkönsä samasta jakorasiasta, joka saa virtansa maadoitetusta pistokkeesta.

    Ethernetille en ole (vielä) keksinyt käyttöä, kai se on vain softapäivityksiin?

    Vaikka tämä malli onkin eri kuin Wbox HD2, niin ovatko ongelmat samoja? Ajattelin laittaa kyselyn+linkin tähän ketjuun huomenna DNA:lle ja katsotaan, mitä vastaavat ja milloin.
     
  3. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli 13.8 klo 23 jälkeen on Mtv3 Max HD:lla kaiketi tullut Top Geareja seuraavasti (ohjelmat perustuvat telkku.comin tietoihin):
    14.8 11:50 Top Gear - ei tallentunut
    14.8 21:00 Top Gear Australia- ei tallentunut
    15.8 11:55 Top Gear Australia- Ohops, tämä tallentui
    15.8 21:00 Top Gear Australia- ei tallentunut

    Hmmm. Aika surullista. Boksi, jota myydään tallentavana, ja jossa pitäisi olla hakusanatallennus ei pysty tallentamaan yhtä ajastettua hakusanatallennusta kuin 25% onnistumisprosentilla. Mikäköhän se onnistumisprosentti olisi, jos boksiin löisi se normaalit n. 50 hakusanaa, mitä vanhassa Topfieldissä oli?

    BTW: DNAn teknisestä tuesta ei ole kuulunut mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2012
  4. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän päivän tallennussaldo

    16.8 11:55 Top Gear Australia- n. puolet tallentui
    16.8 21:00 Top Gear Australia- ei tallentunut

    Lisäksi DNA:n tekninen tuki ohjeisti palauttamaan laitteen myyntipaikkaan takuuvaihtoa varten. Mielenkiinnolla odotan huomista, että saanko heti toisen laitteen mukaani, vai lähteekö tämä hoidettavaksi Infocarelle Vantaalle (sinne Verkkis ainakin myyntitietojen mukaan toimittaa huoltoon).

    Hienoa olisi, että nämä kaikki olisivat vain viallisesta maanantaikappaleesta johtuvia.

    BTW: Ja tonne kiintolevyllehän on nyt sitten jäänyt kolme ohjelmaa. Mielenkiintoista nähdä, pystyykö niitä katsomaan mahdollisella uudella laitteella vai ei.
     
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Onko tuo *ReadyHD -hyväksytty CI+ -laite?
    Jos on, niin terve menoa tallennukset...

    T: Vesku

    Edittiä: Jos on kyse TopGear:ista tms., niin niitä tulee sen verran usein uusintoina (nykyiset on uusintoja abaut vuoden takaa...), että ne saa aina uudelleen talteeen...
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2012
  6. perkins

    perkins Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten muiden boksi käyttäytyy tämmöisessä tilanteessa:

    Jos tekee oman suosikkilistan ja järjestelee kanavat uudelleen, niin osaako se vaihtaa kanavia pelkillä numeropainikkeilla?

    Itselläni ei onnistu jos kanavalistan järjestelee uudelleen. Uudelleenjärjestely ei muuta kanavan numeroa.
     
  7. isku

    isku Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään hajua Wbox2 sarjan remote.bin filestä? Itsellä tuo Wbox HD2S ja boxin ohjaus Slingboxilla mielessä.
     
  8. itago

    itago Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon pohtinu hd-boksin ostoa ja kahden vaiheilla tän ja Finnsat FH1-HD Zepperin kanssa.. oliskohan toi Finnsat toimivampi jos tässä on tallennuksissa ongelmia yms? Imeisesti kanssa suht uusi boksimalli eikä löytyny keskustelua täältä.
     
  9. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten vaihdettua laite toiseen samanlaiseen. Onnistui DNA-kaupassa ihan kivuttomasti. Laite kotiin ja kytkennät samalla tavalla. Koska korttia ei oltu vielä linkitettu tähän laitteeseen, niin tallennukset eivät näkyneet. Jostakin syystä, kun tein uuden hakusanatallennuksen Mtv Max HD:lta Top Gearille, niin vanhat 1,5 jaksoa hävisivät. Sen sijaan käsin ajastettu Nelonen Sport Pro HD:n ohjelma säilyi, mutta sitä ei pystynyt katselemaan.

    Sain tänään Elisan tekemään uuden korttilinkityksen, ja yllärinä tuo Nelonen Sport Pro HD:n ohjelma muuttui katseltavaksi. Katselin tuosta www.testatutlaitteet.fi:stä ja sen tiedon perusteella laite on Conax-laite.

    Tuosta lämpenemisongelmasta, laitoin boksin nyt pelkälle TV-tasolle. Ja kyllä se lämpenee edelleen. Laitteen pohja vaikuttaa metalliselta, ja päälikuori on muovia. Pitääköhän tähän yrittää kehitellä jonkinlainen tuuletinviritys, että laitteen saa stabiiliksi? Kenelläkään suositusta?

    Anyway, lisää testituloksia tuon hakusanatallennuksen osalta ensi viikolla. Top Gearin lisäksi tallennuksessa on nyt Selviytyjät MTV3 HD:lta.
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2012
  10. perkins

    perkins Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei näköjään onnistu. Resetoin boksi ja tein muutaman kokeilun:

    -kun tekee uuden listan niin kanavia voi vaihtaa numeropainikkeilla
    -jos muuttaa järjestystä niin kanavia ei enää voi vaihtaa numeropainikkeilla
    -jos muuttaa jätjestyksen tismalleen samaksi niin siltikään ei voi vaihtaa numeropainikkeilla
    -jos tekee uuden listan eikä vaihta kanavajärjestystä niin kanavia voi vaihtaa numeropainikkeille.

    Hieno softa tässä boksissa ja DNA:n tuntien näihin ei ole tulossa päivityksiä.
     
  11. isku

    isku Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tallentui sitten lauantaillisesta Selvytyjistä 18 viimeistä minuuttia. Loppuja ei löydy epäonnistuneista tallennuksista tai muualtakaan. Sitten näin sunnuntai-illalla ehdin jatkamaan testausta kokeilemalle Nelonen HD:lta Junior Master Cheffin tallennusta. Manuaalitallennus hieman ennen ohjelman alkua. Olin hetken poissa TV:n äärestä, ja todennäköisesti missasin purkin bootin. Huomasin vasta 20:25, että laite ei mitään tallenna, ja käynnistin tallennuksen uudelleen. Klo 20:30 ensin hävisi ääni, sekunnin päästä TV:n kuva pysähtyi, ja tämän jälkeen laite boottasi itsensä.

    Laite on nyt TV-tasolla, jossa on puuta/vaneria alapuolella, ja avointa tilaa kattoon asti yläpuolella. Ja kuumana tämäkin yksilö käy edelleen.

    Löytyykö muita "ongelmakäyttäjiä", joilla purkki boottailee ja jättää tallentelematta?

    Huomenna on ajastettuna The Social networks klo 9 aamulla. Katsotaan, miten sille käy...


    Oma arvailuni 1: Käsin ajastetut tallennukset katoavat, jos purkki boottaa tallennuksen aikana. Jos tallennus on tehty hakusanalla, niin se osaa aloittaa tallennuksen bootin jälkeen.
    Oma arvailuni 2: Boksin käyminen kuumana aiheuttaa nämä bootit. Ja tätä ei sitten korjatakaan softapäivityksellä.
     
  13. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitetäänpäs tilannetta.

    Uusi laite kuumenee edellleen. Olen kuitenkin saanut sen toimimaan hieman paremmin nostamalla sen TV-pöydälle, ja laittamalla laitteen alle kolme duplon leegopalikkaa. Näin laitteen alla oleva metallilevykin saa jonkinlaisen ilmankierron. Tuo levy käy kuumana.

    Top Gear-tallennukset (hakusanatallennukset) ovat onnistuneet seuraavasti:
    ma 20.08 klo 11:50 - 19min tallentui
    ma 20.08 klo 21:00 - ei tallentunut

    ti 21.08 klo 11:50 - tallentui
    ti 21.08 klo 21:00 - tallentui

    ke 22.08 klo 11:50 - 40min tallentui
    ke 22.08 klo 21:00 - 43min tallentui

    to 23.08 klo 11:50 - tallentui
    (ei ollut lähetystä klo 21)

    pe 24.08 klo 11:50 - tallentui

    Yritin myös tallentaa maanantaina ihan EPG:n kautta jonkin MTV3 HD-kanavalta tulleen ohjelman. Karavaanarit-taisi olla. Tallennus näytti toimivan ihan ok, kunnes ihan ohjelman lopuksi purkki boottasi, ja se oli kyseisen tallennuksen menoa.
     
  14. Virkamies

    Virkamies Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko esiintynyt vielä boottailua tai tallenteiden epäonnistumisia? Löytyykö muilta käyttäjäkokemuksia? Aika vähän olen löytänyt tietoja netistä tästä boksista.

    Itselläni olisi tarve lähinnä satunnaiseen tallentamiseen ja tämä on melko edullinen verrattuna muihin tallentaviin HD-laitteisiin.
     
  15. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samat ongelmat vaivaavat. Testaamiseen ja raportointiin vaan on liian vähän aikaa. Perusongelma näyttää kuitenkin olevan, että yli 30min HD-tallennusten osalta on suuri riski sille, että boksi boottaa ja tallennus katoaa. Esim toissa viikonlopun Monzan F1-kisasta jäi käteen toisesta lähetyksestä 20 viimeistä minuuttia.
     
  16. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa testattua laitetta taas sunnuntaina. Tallennus käyntiin Nelonen Pro HD:llä seuraavasti:
    19:15 Tallennus päälle
    20:01 Boksi oli jumissa puolisen minuttia, mutta sekä katselu että tallennus jatkuivat
    20:17 Boksi jumissa+bootti+tallennettu osuus hukassa. Tallennus uudelleen päälle
    Tämän jälkeen olin poissa TV:n äärestä, mutta kun palasin, niin tallennuksesta ei ollut mitään tietoa. Oli varmaan boottinut laite.

    23:08 Tallennus uudelleen päälle
    23:30 Puolen minuutin jumi
    23:42 Bootti
    23:44 Tallennus uudelleen päälle
    23:58 Bootti
    00:00 Tallennus uudelleen päälle
    00:15 Bootti
    00:17 Tallennus uudelleen päälle
    00:57 Bootti

    Eli mitään ei levylle jäänyt tallelle. Olin jo heittämässä laitetta kierrätykseen, mutta sain aamulla idean testata laitetta käteen jääneellä 64GB:n SSD-levyllä. Laitoin tallentumaan pari satunnaista leffaa Viashat HD:lta. Illalla kun tarkastin tilanteen, niin käsittämätöntä kyllä, molemmat olivat tallentuneet!?!?

    Nyt ajastin huomiselle viiden tunnin lähetyksen Nelonen Sport HD:lta, ja katsotaan sitten, mistä on kyse.

    Meinaan laittaa DNA:lle kysymyksiä aiheesta, palaan, jos saan vastauksia.
    1) Onko WBOX HD2S:llä jotakin rajoituksia kiintolevylle? Esim käyttämäni 2TB:n ulkoinen WDBAAU0020HBK-EESN saattaa olla ns. advanced formatin (4k) levy. Onko näissä jotakin epäyhteensopivuutta, kuten testit toistaiseksi osoittavat. Tuo kiintolevy on omalla virtalähteellään, vrt. SSD, joka on ilman mitään virtalähdettä.
    2) Haluaako DNA tarkentaa, mitkä tallennuslaitteet ovat tuettuja boksin kanssa?
     
  17. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, niinhän sitten kävi, että 64GB:n SSD imuroi reilut viisi tuntia HD-lähetystä ilman mitään bootteja ja ongelmia. DNA:n tuki vastasi myös, ja lupasi laittaa viestiä laitteita testaavalle porukalle. Mielenkiinnolla odottelen palautetta.

    Pitää yrittää löytää jostakin vanhempi kiintolevy, ja jatkaa sillä testejä.
     
  18. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain lainaksi 1 TB:n USB-levyn, IoMegan tekemä. Ainakin tämän päivän formulalähetykset MTV3 MAX HD:lta tallentuivat sinne ihan ok. Sain myös konffattua boksin Logitechin Harmony One-kaukosäätimeen, vaikkei sieltä mitään Wbox-nimistä valmistajaa löytynytkään.

    Jospa tästä nyt voisi alkaa testaamaan tätä laitetta, kun nämä alkuhankaluudet on voitettu.
     
  19. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Onko laite toiminut nyt hyvin? Mitä kovoja tuohon kantsii laittaa? Menikö talviaikaan siirtyminen kivuitta?
     
  20. toppystelija

    toppystelija Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, talviaikaan siirtyminen meni ok. Sunnuntaina oli vakiotallennuksessa Formulat, ja molemmat lähetykset tallentui ok.

    Levyjen osalta kannattaa tarkastaa, että levy ei ole ns http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_format tai 4k-levy. Ainakin se meikäläisellä ollut WDBAAU0020HBK-EESN kuuluu tuohon kategoriaan, ja se nyt ei oikein toiminut. Kai nyrkkisääntönä vois sanoa, että gigan levyt ja alle, niin on isompi todennäköisyys, että levy on ei-4k-levy, mutta valmistajalta se on syytä tarkistaa tyyppinumerokohtaisesti.

    Aamulla huomasin, että TTV:n kanavanjärjestelyjen jälkeen boksi on ruvennut ilmoittamaan "Ei signaalia", vaikka kuva ja ääni näkyy ihan ok. Pitää selvitellä viikonloppuna, että mistä on kyse.