Optoma HD23

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Merirosvo, 13.01.2012.

  1. Merirosvo

    Merirosvo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivää taloon.
    Onkohan kenelläkään minkäänlaisia kokemuksia Optoman HD23 mallista? Lähinnä kaipaisin vertailua HD33 malliin. HD23 irtoaa ilmestyttyään käsittääkseni jonkin verran HD33:sta halvemmalla ja haluaisinkin tietää, että kuinka paljon hintaerossa painaa tuo 3D:n puuttuminen ja kuinka paljon muut ominaisuudet ja kuvan laatu? Googlekaan ei osaa vielä kovin häävisti tästä laitteesta kertoa. Johtuneeko sitten siitä, ettei tykkiä vielä missään ole?
     
  2. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuinka niitä kokemuksia voi olla jos laite ei ole markkinoilla?

    Tuon spekseistä päätellen tarkoitettu ihmisille jotka eivät halua tai voi pimentää katselutilaa.
     
  3. JJPE

    JJPE Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saan ko. tykin huomenissa, joten innolla odottelen. 106" kankaalle tulen kuvan heijastamaan, mutta asentelemaan pääsen aikaisintaan n.kk päästä koska muutto uuteen taloon pahasti kesken.
     
  4. vesil

    vesil Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2003
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Expertin messuilla olisi nyt HD23 pakettitarjouksena Grandviewn 92" kankaan kanssa tonnilla. Joskus testasin HD20:stä ja eikä sateenkaaret vaivanneet enkä ole innostunut 3D:stä, joten tämä tarjous houkuttelisi päivittämään teatterin FullHD aikakauteen.

    Tämä ketju on turhan lyhyt, joten kysytäänpä uudestaan onko kellään HD23:stä kokemuksia? Entäpä Grandviewn kankaista? Tarjouksen kangas on varmasti halvin mahdollinen....
     
  5. Thrasheri

    Thrasheri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin kyseisen tykin beamer-discount.de verkkokaupasta 770 eurolla ja se saapui viikon alussa. Meillä oltiin kyllä positiivisesti yllättyneitä kuvanlaadusta. Tämä tosin
    on ensimmäinen tykki tässä taloudessa niin varsinaista vertailua muihin tykkeihin en voi tehdä. Uskon, että jos olet HD20:n nähnyt niin kuvanlaatu on melkolailla sama.
    Kankaasta en osaa sanoa. Meillä kuva heijastetaan suoraan seinään, joka on maalattu harmony F499:llä.
     
  6. Mouhijärvi

    Mouhijärvi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin tykin+kankaan messuilta ja kokemuksia seuraa, jahka laitteet ovat kiinni katossa. Tykkiteline pitää tosin ensin hankkia jostain.
     
  7. vesil

    vesil Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2003
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin myös noutamassa paketin ja hyvin tuntui kauppa käyvän. Olin osastolla varmaan vartin ja sinä aikana syntyi kaksi muutakin kauppaa. :thumbsup:

    Kangas on jo kiinnitetty, joten pääsin tekemään ensimmäiset testit. Hyvältä näyttää kieltämättä, varsinkin hintaan suhteutettuna. :love: Sekä väritoisto että kuvan kirkkaus ovat ovat todella mainiot.

    Käytön helpottamiseksi tuli myös tilattua Ligawo HDMI matrix 4x2 toslink liitällä. TV nimittäin jatkaa rinnalla ja vahvistin ei omaa ensimmäistäkään HDMI liitäntää, saati sitten kahta lähtöä :( Täytyy toivoa, että halpiskiinalainen ei tuota pettymystä. Ainoa ongelmakohta on nyt kattoteline. Kiinnitysreiät ovat niin lähekkäin toisiaan, että ihan joka teline ei käykään. Ehkä innostun peräti tekemään oman ratkaisun, sillä katsastamani halvimmat tehdastekoiset eivät ole olleet kovin viimeisteltyjä.
     
  8. Mouhijärvi

    Mouhijärvi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykki ja kangas on pultattu kattoon ja tykki on säädetty silmävaralta. Kirkkaus on tosiaan kunnossa, mutta värien kanssa pitää vielä säätää. Sateenkaaret häiritsevät kuvassa lähinnä tekstitysten kohdalla, eli ilmiön kanssa voi elää. Kuvalähteenä on toistaiseksi vain HTPC Geforce-näyttiksellä. Jos tykille löytyy jostain kalibroidut asetukset, niin saa linkittää tänne!

    Telineeksi ostin verkkokaupasta MediaLounge PRB-1:n, joka on niin paska kötöstys, että korvaan sen paremmalla lähitulevaisuudessa. Kuten vesil, investoin itsekin HDMI-kytkimeen mallia Lenkeng LKV342.
     
  9. JJPE

    JJPE Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä kattotelineen kans huonoa tuuria. Ekaks kävin tilaamassa oulun jj hifiltä koko paketin, mikä sisälti tykin, kankaan, kattotelineen ja 10m hdmi. No kattoteline ei ollu sinnepäinkään. Kävin reklamoimassa liikkeeseen ja sanoivat, että ei muut oo ainakaan palautellu ja pitäis muka sopia. Muutaman tunnin jälkeen sain kuin sainkin tykin kattoon. Kiinnikkeitä piti sahailla rautasahalla oikeen mittasiks, että sai kaikki kiinni vekottimeen. Tämän jälkeen tykkiä päälle ja innoissaan odottamaan kuvaa, mutta kun ei tule. Pleikkarista, pc:ltä, digiboksilta, ei mistään kuvaa pihalle. Kokeilin 2m hdmillä läppäriä kiinni ja sitten sain kuvan näkymään. Taas jee jee hifille reklamoimaan piuhasta. Kysyivät, että mistä olen kokeillut kuvan ottaa. "Jaa pleikkarista, no siinä on niin pienet jännitteet....", Ok mutta kun en saanut muistakaan laitteista kuvaa. Sitten myyjä kysyy: "Mikä vahvistin sulla on?". Ei mulla oo vahvistimessä hdmi tuloja. Sitte tää jatku niin, että ei piuha oo viallinen, koska jos omistaisin esim. denonin jonku vahvistimen ni näkyis jne... Eihän ne nyt perkele sen varaan sielä voi laskea, että kyllä sillä varmaan denoni löytyy..... No myyjä sitten kattelee uutta hdmi piuhaa, mikä maksaa 170€. Tarkistelee, mitä jää välirahaksi entiseen piuhaan ja sitte menee allekirjottaneella hermo. Sanoin, ettei siihen jää väliin yhtään ku oon ostanu paketin teiltä ja sillä se kuva kans pitää tulla. Tähän ei myyjä suostu, vaan tilaa jonku halvemman ja sanoi soittavansa kunhan johto on tullut. Odottelen 2vko, eikä mitään kuulu, joten menen käymään liikkeessä. Ne ei oo saaneet piuhaa muka 2. viikossa sinne, joten rahat piuhasta tähän käteen ja tilasin deltacon aktiivisen 15m piuhan 49€ ja yllätys: Kuvahan näkyy. Onneks jee jee hifi fuusioituu, ettei tarvi käydä sielä enää koskaan. Ainut murhe tässä on, että ne myyjät taitaa siirtyä hifistudiolle töihin....