Ongelmia kuulokkeiden kanssa

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Joope, 21.09.2012.

  1. Joope

    Joope Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin jokin aika sitten uuden AV-vahvistimen (Marantz SR6006) ja kokeilin eilen kuulokkeita sen kanssa. Ääni oli todella ohut, ei bassoja käytännössä ollenkaan, outo kaiku äänessä ja stereokuvakin oli vajavainen. Ja äänenvoimakkuus oli normaalia hiljaisempi. Sitten kun laitoin kuulokkeet suoraan cd-soittimeen, niin homma toimi taas normaalisti. Kokeilin direct-moodissa eikä sekään auttanut. Mitähän ihmettä siellä oikein tapahtuu? Edellisellä vahvarilla toimi ihan normaalisti (Marantz sekin). Ei ymmärrä..
     
  2. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko olla, etteivät kuulokkeiden ja vahvarin sähköiset arvot vaan natsaa yhteen..? Toinen ikävämpi vaihtoehto on, että Marsun kuulokeliitäntä on ns. juosten kustu, kun usein näiden a/v-vahvareiden kuulokeliitännäthän ovat vähän mitä ovat... Erillinen kuulokevahvistin toisi tietysti parannuksen, mutta eri asia sitten haluatko lisää bokseja hyllyyn ja maksaa vielä yhdestä laitteesta. Pystytkö testaamaan toisilla kuulokkeilla?

    Tietenkin tuo liitäntä voi olla ihan reilusti viallinen ja ota ihmeessä myyjään, sillä uskoisin Marsun tuottavan kuitenkin ihan siedettävää ääntä myös kuulokeliitännästään. Ainakin oma NR-1602 näin tekee, vaikkei erilliselle kuulokevahvarille pärjääkään.
     
  3. Joope

    Joope Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testasin myös toisilla kuulokkeilla ja lopputulos oli sama. Ja siis ääni on selvästi viallinen, eli kyse ei ole vain "huonosta äänenlaadusta". Keskelle miksattu tavara tuntuisi puuttuvan melkein kokonaan ja sivuille miksattu tavara ei kuulu niin sivuilta, kuin sen kuuluisi kuulua. Alan kallistumaan sen puoleen, että tuossa liitännässä on jotain vikaa, kun en mitään järkiselitystä tuolle keksi..
     
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    En ko. vahvistinta tunne, mutta "outo kaiku äänessä" viittaisi siihen, että on Dolby Headphone tai joku vastaavanlainen valmistajan oma DSP-efektitilahässäkkäviritys käytössä. Mutta jos kerran Direct-tilassakin kuulostaa samalta, niin lienee jostain muusta kyse.

    Eli kenties on ihan vain viallinen kuulokeliitäntä. Tai siihen liittyen on joku DSP-tila jumittunut päälle jonkun firmware-bugin vuoksi. Onko FW muuten itse päivitettävissä? Ja jos on, niin löytyykö netistä uudempaa versiota?
    Joka tapauksessa koko laitteen totaalinen resetointi olisi nyt hyvä tehdä ja katsoa muuttuuko mikään.



    Onkyo 703:sta pongasin aikoinaan hassun bugin. Eli kuulokekuuntelusta puuttuivat bassot lähes täysin. Miksikö? No, siksi että en vielä tuolloin omistanut subbaria. :)
    Sillä kun myöhemmin kytkin vahvistimen valikoista subbarin aktiiviseksi (Subwoofer: ON), alkoi kuulokeliitäntäkin antamaan jakotaajuuden alapuolisia bassoja. Tuskin tuota on aivan noin suunniteltu toimivaksi...
    Kenties sinulla on vastaavanlainen bugi, mutta keskikaiuttimen kanssa. Eli kokeilepa valita valikoista keskari aktiiviseksi, mikäli se siis ei normaalisti ole aktivoituna.

    Kerran kävi saman Onkyon kanssa niin, että rupesin kuulokekuuntelussa ihmettelemään bassojen yllättävää tymäkkyyttä. Kunnes otin luurin päästä ja huomasin, että kaikki kaiuttimet olivat hiljaa, mutta subbari metelöi aivan kuin olisi kaiutinkuuntelu ollut kyseessä. Eli kuulokeplugin sisääntyrkkäyksen pitäisi automaattisesti vaimentaa kaikki kaiuttimet.
    Joten virta pois ja sitten takaisin, eikä tuo vika sen jälkeen uusiutunut. Tai jos uusiutui, niin en ainakaan itse huomannut sitä...
     
    Viimeksi muokattu: 21.09.2012
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ongelma kuulostaa siltä kuin oikean kanavan signaali ei menekään kuulokkeissa oikealle vaan maahan ja oikea puoli saa saman signaalin kuin vasen. Tällöin kuuluu vain äänitteen erotussignaali monona eli juurikin kaiken maailman jälkikaiuntakentät sun muut tilaefektit ja kaikki monoksi miksattu ääniaines (vokaalit, bassot jne.) "suodattuvat" pois pelistä. Huono liitin voi aiheuttaa tällaistä. Kannattaa kokeilla väännellä liitintä josko oikea kontakti toteutuisi edes hetkeksi.
     
  6. Joope

    Joope Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo kyllä tuo selkeästi vaikuttaisi juuri siltä, että tuo signaali olisi jonkin sortin erotussignaali. Ei auta liittimen vääntely eikä toiset liittimet tai kuulokkeet. Laatuvehje näköjään tämäkin..
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ja plugi/jakki on 3,5mm ?
    On sitten maailman paskin koko juuri naaraspuolen liittimissä, itse olen tavannut 99,999999% varmuudella toimivan naarasliittimen vain Panasonicin TV:stä, kaikki muut naarasliittimet ovat olleet enemmän tai vähemmän tarkkoja paikasta ja suunnasta (plugin), oli jopa yksi niin herkkä että jo ohi kävely koskematta mihinkään aiheutti toisen kanavan katoamisen...

    T: Vesku
     
  8. Joope

    Joope Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole 3,5mm vaan se isompi. Montako mm se nyt olikaan..mutta joka tapauksessa vääntelemälläkään sitä ei saanut kuntoon. Vahvistin tosiaan 2kk vanha.. Pitää soitella tämän myyneeseen liikkeeseen
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    6,3 mm

    T: Vesku