Huolla Topfieldin virtalähde ajoissa!

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana bluray, 14.01.2011.

  1. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Johan tuo on n. 7 vuotta palvellut niin jos tuo edes vuoden tuolla patterin vaihdolla saa elinikää niin riittää minulle. Eikös kehityskin ole mennyt jo tuon digiboxin aikana niin paljon eteenpäin ettei sille kehtaa loputtomiin antaa valohoitoa....

    Edit. Virheistä olen oppinut sen, että älä korjaa sitä mikä ei ole rikki!
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2012
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Kehitys on mennyt pikemminkin taaksepäin ja menee lisää, mitään et saa kohta talteen, jos jotain joskus saat, sekin on poistettavissa etänä...
    Tämä on sitä CI+:aa ja *ReadyHD:tä...

    T: Vesku
     
  3. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin on, nämä ovat niitä viimeisiä villejä ja vapaita bokseja, joissa käyttäjä sai vielä päättää asioista. Sai kehittää ja ajaa vapaasti omia sovelluksia. Sai tallentaa TV-lähetyksiä kovolle ja siirtää vaikka PC:lle katsottaviksi.

    Pistämällä virtalähteen kuntoon vanhasta Toppysta saa yllättävän luotettavan pelin. Sitä samaa ei voi sanoa näistä nykybokseista. No, onhan niissä se HD, mutta enpä ole vielä kokenut tarvitsevani. Enempi siitäkin tuntuu tässä vaiheessa riesaa kuin hyötyä olevan.
     
  4. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Meillä Topfield TF600PVRc on toiminut pariston vaihdon jälkeen kohta jo pari vuotta ongelmitta. Ikää laitteella on tosin vasta n. 4,5 vuotta.
     
  5. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ymmärrän kyllä, että haluatte auttaa mutta eikö se virtalähde ole kunnossaa jos kerran boxi on toiminut jo 7 vuotta? Voihan se olla ,että toimii vielä toisetkin mokomat vaikka en ala konkkia uusimaankaan... En viitisi vaan alkaa ostelemaan noita konkkia kun siinä on erittäin suuri mahdollisuus minun taidoillani, että koko topfield menee pimeäksi saati sitten viedä korjaamolle kolvattavaksi ja maksaa 100€ siitä, että sille annetaaan EHKÄ lisää elinaikaa. Eikö noita konkkia tai virtalähdettä voi korjata sitten kun ne on mennyt hajalle vai tuhoaako se koko boxin korjauskelvottomaksi???
     
  6. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä forumilla on kokemuksia aiheesta. Lyhyesti: on olemassa riski, että koko boksi tai vähintään kiintolevy hajoaa viallisten konkkien seurauksena.
     
  7. Rasbelin

    Rasbelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuosi menty Blurayn Rubicon-elkoilla. Yhä toimii boksi kuin junan vessa. :) Harkinnut kyllä kiintolevypäivitystä sitten boksin oston käytettynä viime keväänä, mutta jäänyt tekemättä. Voin kyllä todeta, että olisi ollut hölmöä ostaa uudempi malli ja sen kaikki bugit.
     
  8. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vastaukset noihin kysymyksiisi on mielestäni käsitelty moneen kertaan tässä säikeessä (vai oliko se Toppy.fi:n vastaava säie? valitettavasti omiin "muistinkondensaattoreihini" ei ole saatavissa long-life päivitystä Luojalta...)

    Mutta otetaan nyt sitten kerran vielä.

    Kyllä ja ei.

    "Kyllä" siinä mielessä, että onhan boksi jotenkuten toiminut. Kun et ole paremmasta tiennyt, olet pitänyt sitä 100% kunnossaolevana.

    "Ei" siinä mielessä, että yksikään Toppyn virtalähde ei ole täysin kunnolla toimiva, jos verrataan minun reseptillä kunnostettuun. Ei vaikka vetäisit tehdasuuden suoraan laatikosta.

    Sinä olet ilmeisesti niitä harvoja, jonka boksi ei koskaan jumi? Kello ei jätätä? Kauko-ohjain ei tunnu tahmealta? Kuvassa ei ole koskaan pixeleitä tai muutakaan toivomisen varaa? Tallennukset onnistuvat aina ja sataprosenttisesti jne. Pidä itseäsi onnekkaana siinä tapauksessa.

    Puoli Suomea on nimittäin väärällään jopa nuorempia bokseja kuin sulla ("parhaat" muutaman päivän yli 2 vuotta vanhoja...), jotka eivät ole juuri uutenakaan hääppöisesti toimineet. Kaatuilevat kesken tallennuksen, sotkevat tiedostojärjestelmiä, eivät saa kunnon kuvaa aikaiseksi jne jne loputtomasti. Hämmästyttävän usein AINOANA syynä on virtalähde. Ainakin se on lähes aina osasyyllinen.

    Käyttöikää saadaan AINA lisää, sen voin luvata aivan varmasti. Mitä aikaisemmin virtalähdehuollon älyää tehdä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä nauttii erittäin pitkästä käyttöiästä. En osaa itseasiassa vielä edes kunnolla hahmottaa, kuinka pitkä se käyttöikä voi parhaimmillaan olla. Kunnostamaton virtalähde on kuin vanha moottoriöljy koneessa. Mitä kauemmin sillä ajetaan, sitä kovemmaksi koneen kuluminen yltyy kun likapartikkeleiden koko ja määrä kasvavat ajamisen funktiona. Olen usein verrannut konkkaremppaa moottorin öljynvaihtoon. Mielestäni analogia toimii erittäin hyvin. Jokainen tajuaa seuraamukset, jos auton öljynvaihdot laiminlyö täysin. Aikansa sillä ajelee, mutta kannattaa kyllä olla esson baarilla hiljaa ideasta. Saa äkkiä tyhmän miehen maineen kun kertoo säästävänsä öljynvaihdoissa.

    Lisäksi on tietysti sellainenkin aspekti kuin käyttömukavuus. Eihän kuvan näkyminen (hyvällä säällä) ole boksin toimintakelpoisuuden ainoa kriteeri. Jos kaukis tahmaa, kuva muuttuu pikselimössöksi lumisateella ja kone vaatii töpselituuletuksen kerran viikossa, niin eikö korjaus kannata tehdä, jos sillä kerta pääsee noista eroon? Aika monen käyttäjän mielestä laite on muuttunut jopa paremmaksi kuin uutena.

    Korjauksen vaikeudesta en osaa sanoa mitään. En minäkään kolvi kädessä syntynyt (tiettävästi). Mutten muista enää omaa alkutaivaltani elektroniikan parissa. Koskaan en kyllä ole kolvilla mitään rikki saanut ja kolvamaan rupesin 8 vuotiaana erilaisia elektroniikan projekteja. Muistaakseni aivan ensimmäinen projekti oli transistoreilla tehty multivippa (alan harrastajat tietävät mikä se on).

    Minulle tulee usein melko arkojakin kyselyjä, että "voisikohan sen kuitenkin itse, uskaltaisinkohan... ja pyydetään suosituksia huollosta joka voisi sen tehdä." Olen aina kannustanut ainakin harkitsemaan näin helpon huoltotyön tekemistä itse, koska settieni mukana tulee työohje juuri sen vuoksi. Mitään huoltoa en ole suostunut toista paremmaksi kehumaan. Syystä että: tämä huoltotyö on NIIN lapsellisen helppoa tehdä, ettei kait tästä maasta niin tupeloa RTV-huoltoa löydy, etteikö ne tästä jobista selviä? (Jos eivät selviä, niin kolvit ja "elinkeinolupa" pois - vaikkei RTV-huolto sellaista lupaa oikeasti tarvitsekkaan) Tavallisella suomalaisella RTV-huollolla ei välttämättä riitä pinna eikä kiinnostus vaivautua hankkimaan niitä "parhaita mahdollisia osia". Välttävä tai tyydyttävä saa kelvata (ellei asiakas tuo omia osia joilla työ tehdään). Onneksi asennetta "työtä tehdä ei saa tehdä liian hyvin, tuleepi asiakkaaksi taas kohta uudestaan" ei suomalaisilla huoltoliikkeillä esiinny....:) Eräs tapa huoltaa huonosti on vaihtaa vain minimaalisesti osia tai käyttää vain keskikertaisen laatuisia varaosia. Toppyn virtalähde on siitä "kiitollinen" kapistus, että se hajoaa suurella todennäköisyydellä nopeasti uudestaan, jos vaihdetaan vain se pullistunut C22 tai C25.

    Toppyn virtalähteen kunnostamisen "vaikeus "ei liity itse fyysiseen suorittamiseen vaan sopivien osien saatavuuteen ja valkkaamiseen. Eikun korjaan tuota lausetta, perfektionisti kun olen: PARHAIDEN mahdollisten osien saatavuuteen ja valkkaamiseen. (korjata voi vaikka ns. yleiskondensaattoreilla - korjaus ei vain kestä kauaa eikä lopputulos ole välttämättä häävi silloinkaan kun laite muka "toimii")

    Hämmästyttäviä tarinoita silti kuulee. Milloin vaihtotyön on tehnyt yksinhuoltajaäiti, joka ei ole aikaisemmin yhtään elektronista laitetta edes avannut. Milloin perheen 11-vuotias poika tai 42-vuotias ekonomi. Useimmat noista eivät ole juotelleet mitään - tai korkeintaan joskus kouluaikoina juottaneet isolla pläkkärin kolvilla kuparipeltiä toisiinsa (millä ei paljon elektroniikkajuottamisen kanssa yhteistä ole). Useimmilla ensikertalaisilla on eväinä ollut "hermostunut käsi", paketin työohjeet plus tämän viestiketjun avausviestistä poimitut vinkit.

    Virtalähde ei välttämättä tuhoa boksia korjauskelvottomaksi, mutta miksi kysyt tuota, jos boksin elinikä ei sinua kiinnosta? Mutta se SAATTAA tuhoutua. Hyvin todennäköisesti ainakin tulee "collateral damagea". Yleisin sellainen on kiintolevyn meneminen vaihtokuntoon. Siitä tulee useampi kymppi - satakunta euroa lisäkulua (saattaa joutua ostamaan SATA-adapterin levyn lisäksi).
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2012
  9. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    JS83:lla on masterpiece malli niinkuin itsellänikin. Itsekään en ole konkkia vaihtanut. Sen sijaan kaikki kaverit joilla on Topfieldin boksi (ei masterpiece) ovat joutuneet konkat vaihtamaan. Olisiko Masterpiecessä toteutus sitten jotenkin erilainen kun kestävät paremmin?
     
  10. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Totta. Masterpiece malli ja kaapeli versio. Kaikki ajastukset ovat toimineet aina niin pitkään kunnes tuo patteri loppui. Lumisadetta ei ole esiintynyt eikä kuvan pikselöitymistä. En ole koskaan joutunut ottamaan töpseliä irti pistorasiasta tuuletuksen vuoksi. Kaukosäädin kun alkaa tahmaamaan niin patterit vaihtamalla säätimeen loppuu myös sekin ongelma. Boksi on päällä keskimäärin päivässä sen 5h ja n. 3-5 tallennusta päivittäin. Kiintolevyn vaihdoin suurempaan ja nopeampaan (7200 rpm) n. 5 vuotta sitten kun tallennukset alkoivat nykiä.
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2012
  11. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole. Eikä näy ainakaan minulta konkkia kyselevissä mitenkään. Masterpiecen omistajia on kyselijöiden joukossa ihan yhtälailla kuin muitakin malleja. Todennäköinen syy joidenkin boksien virtalähteiden pidempään kestoikään löytyy kiinalaisten konkkien laatuvaihtelusta. Sulla vain kävi tsägä ja virtalähteeseen sattui ne konkat, jotka kestää oikeasti sen luvatun 4000 h.

    Toki tietysti sekin on mahdollista, että laiminlyö Toppynsa tuuletuksen täysin ja järjestää saunaolosuhteet sinne boksiin. Se tappaa keittää konkat nopeasti. Mutta se ei selitä silti kaikkea.

    On olemassa boksien omistajia, joilla boksi on ollut suurin piirtein 2 metrin keppien nojassa ja alla pöytätuuletin järjestämässä jäähdytysilmavirtaa. Silti konkat ovat paistuneet 2 päivää yli 2 vuoden. Korealainen insinööri on tarkka mies. 2 päivää yli takuuajan. :D

    Kaikkein pisimpään kestävät varhaisimmat klassiset 5100 mallit. Ilmeisesti niissä kiinalainen konkkatehtailija vielä pani parastaan, jotta sai houkuteltua Topfieldin asiakkaaksi. Tai sitten niin tehtiin yhdessä tuumin, jotta saatiin kuluttajat koukkuun.

    Mutta kaikki loppuu aikanaan. Myös ne boksit tulevat särkymään virtalähteestä, joissa kävi tsägä ja tuli vähän pidempikestoiset konkat. Ei niiden odotuselinikä paljon yli 6 vuoden ole erinomaisissakaan käyttöolosuhteissa.

    Jostain syystä tämän asian nieleminen ja hyväksyminen tuntuu olevan ihmisille ylivoimainen asia, että valmistaja on tahallaan pistänyt tuotteeseensa paskaa sisälle?

    Helpottaisiko, jos tietäisitte mitä hehkulampputehtailijat ovat meitä vastaan vehkeilleet?

    Googleen hakusanoiksi "planned obsolescence" niin rupeatte tajuamaan mistä tässä virtalähdehommassa on kyse. Ne konkat on taimereita.

    Kuluttajien vastaisku tähän tämmöiseen onkin vaihtaa ne taimereiksi suunnitellut konkat kestäviin ja planned obsolescenceltä tippuukin pohja pois.
     
    Viimeksi muokattu: 08.09.2012
  12. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Se tekstinäytöllisten mallien etupaneelin paristo on vielä toisena timerina, jos konkat sattuvatkin kestämään. :)

    Harmittaa kuinka paljon täysin toimivia digibokseja päätyy kaatopaikalle vain tuon pariston tyhjenemisen vuoksi.
     
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Varsinkin, kun se CR2032 maksaa euron pari, toki sen vaihtamisessakin on oma jumppansa mallista riippuen...

    T: Vesku
     
  14. qts

    qts Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän huolestuneena luen näitä tallentavien keskusteluja. Ei siinä, ettei kolvi pysyisi kädessä tai muuten vaan
    tutustuu laitteiden toimintaan tai virittelyyn. Enemmän huolestuttaa tämä laitekehittely ja laitteiden elinkaariajattelu.
    En tiedä paljonko kuluttaja pystyy vaikuttamaan, mutta tuntuu joskus siltä, että turhan helposti ryydytään olemassa
    olevaan tilanteeseen, mikä liittyy laitteiden kestoikään. Kaveri kertoi aika hyvän kuvauksen "heikoimmasta lenkistä".
    Jos ihmisen sydän olisi valmistettu yhtä huonosti kuin näiden digiboksien virtalähteet, niin ihmisen muilla osilla
    olisipa sitten kyse aivoista, keuhkoista, silmistä, korvista ym. huboteista, näiden laadulla olivatpa kuinka laadukkaita hyvänsä, jos pumppu ei toimi niin koko homma pläjähtää käsiin....jos olisin lääkäri, syytä huoleen varmasti olisi.:(
     
  15. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nykyelektroniikan ongelmat eivät ikävä kyllä rajoitu vain digiboksien virtalähteisiin. Ongelmia on jokapuolella: televisioissa, monitoreissa jne.

    Juuri parhaillaan korjaan 4 vuotta vanhan pakastimen elektronista ohjauskorttia. Konkkavika näemmä siinäkin (tosin erilainen konkkavika kuin näissä Topfieldeissä, hakkurin konkat näyttävät olevan ehjiä, tosin vaihdan nekin tässä samalla Rubyconeihin).

    Siirtyminen ns. lyijyttömiin juotteisiin on aiheuttanut paljon pahaa. Kunnolliset lyijyttömät juotteet ovat arvokkaita. Osa tehtaista ei ilmiselvästi hallitse prosessia kunnolla. Tässäkin kortissa näyttää olevan vaikeuksia saada tina "vettymään" kunnolla kortin nastoihin. Liekö juoksute vai mitä ongelmia?

    Eräs osa korjausta onkin ryystää tina pois näistä NO-Pb korteista ja lisätä tilalle wanhaa kunnon lyijyllistä tinaa. Paljon paremmat ominaisuudet sen tyyppisellä juotteella.

    Tämäkin ongelma on nykyajan ympäristöliikkeen aikaansaannos ihan kuin typerä hehkulamppujen käyttökielto 60 leveyspiirin yläpuolella.

    Mitä kuluttaja voi tehdä? En tiedä. Ainakaan ei kannata sokeasti äänestää näitä vihreitä idiootteja luulossa että "maailma pelastuu".

    Mitä helkutin maailman pelastamista se on, että digiboksit ja kodinkoneet kärrätään kaatopaikalle vain 2-4 vuoden käyttöiän jälkeen ja uutta paskaa pukkaa tilalle Aasian tehtaissa?

    Siinä ei paljon hiilijalanjälki ja lyijyllisen tinan ympäristöjalanjälki paina mitään kun 60 kg kodinkone pökäistään turhaan uusiksi 3-4 kertaa nopeutuneella syklillä. Ei ihme että maapalloltamme on loppumassa resurssit kun tämmöiset vihreät imbesillit päästettiin tekemään tuotannollistaloudellisia päätöksiä systeemiin. Heidän olisi pitänyt pysytellä lintujen kevätmuuttojen ja talitinttien talvehtimismäärien tarkkalijoina eikä sekaantua yhtään mihinkään muuhun.

    Edit: Ai niin tuosta pakastimesta vielä. Ette voi ainakaan halpuudesta syyttää. Oli aikoinaan (ja on ehkä vieläkin?) luokkansa "mersu", hintaa luokkaa 1000 euroa. Made in Sweden. Luulisi sillä rahalla jo saavan kestävän pakastimen kun Turkissa tehty Ahmadjaninev-Frost maksaa neljäsosan tuosta.

    Vaan mitä vielä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2012
  16. KKP

    KKP Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    [OT] Kiitos, bluray! Osuitpa todella naulan kantaan noissa viherpiiperöiden touhuja koskevissa kommenteissa. [/OT]
     
  17. Jekkuli

    Jekkuli Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2009
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei nyt toppareihin liity, mutta made in Swedenistä villi arvaus. Oliko polko kaapin päällä olevassa piirikortissa, kuten tuplaten vanhemmassa made in Swedenissä minulla oli?
     
  18. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1

    Tiedän mitä tarkoitat :) Ei ole, tämä on uudempi Made in Sweden, semmoinen missä on lämpötilan "tikitaalinäyttö" (täyselektronisella ohjauksella, kompurat ym. käynnistetään ST:n triakkipiirillä)

    On mulla sellainen vanhempikin Made in Sweden kaappi. Hassua kyllä, se on toiminut vuosikausia ongelmitta kesämökillä. Johtuisiko siitä, että on sijoitettuna lämmittämättömään ulkovarastoon?!! Siinä mallissa on se "well-known" 1 uF/275VAC suodatuspolko-ongelma, sitä varmaan ajat takaa?

    Jatkossa sitten ostetaan Mielen tai Gorejen kaappeja, pä'rkele....
     
  19. qts

    qts Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan politiikka monessa arvomaailmassa mukana(bluray #75). Se tahtoo ikävä kyllä olemaan ihmisten työkalu nykyisin monessa päätöksenteossa.
    Mikä taas liittyy tuotteen elinkaariajatteluun saattaa olla tällä vapaalla kilpailulla ja ihmisen ahneudellakin oma sanansa.On vähän semmoinen tuntuma, että tämä vihreä ajattelu on enemmän näyttävä leima lootan kyljessä(mainosarvo) kuin maailman pelastaminen.
    Se miksi "painotin" virtalähteen raadollisuuteen, kuvastaa vain selkeemmin nykyajan ajattelua tuotteen elinkaaresta. Räjähtää kuin känniläisen ilotulitepaketti silmille uutena vuonna, nopeasti ja näyttävästi sen enempää seurauksista välittämättä...shit happens you know.
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Suurten lukujen politiikkaa, mitä enemmän on arvioitu kappalemyynti, sitä enemmän jää ns. "käteen", mitä enemmän säästät valmistuskustannuksissa...
    Vrt. miksi autoissa ei ole kunnon tunkkeja...

    T: Vesku