LG:n Blue Ray soitin ? Onko kokemuksia ?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana reijonenr, 03.11.2008.

  1. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hohhoijaa, eipä se BD660:n vika jäänytkään sitten vain siritykseen, minkä olisin vielä sietänyt. Viikon käytön jälkeen laite jumahti niin ettei reagoinut mihinkään näppäimiin. Töpselin käyttö seinästä olisi varmaankin päästänyt jumitilasta mutta katsoin paremmaksi viedä koko romun takaisin liikkeeseen.
    Mutta ei siinä vielä kaikki: kun sain tilalle uuden laitteen niin se ei edes käynnistynyt! Upeaa LG!!! Palautin tietenkin senkin ja otin rahat takaisin.

    Nyt etsiskelen uutta soitinta joka ei taatusti ole LG.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    :hitme: Näitä tekniikan ihmelapsia sitten löytyy.. Palautitko myös läppärisi liikkeeseen kun se jumetti ensimmäisen kerran? Töpselin irti käyttäminen ei kerran tai pari ole mikään palautuksen arvoinen vika. Sitä vaativat nykyisistä bd-soittimista kaikki, koska ohjelmistot vain ovat aina kehitysvaiheessa. Jos takkuilu olisi jatkuvaa ja uusiutuisi jokaisella leffankatsontakerralla, niin sitten ehkä olisi aihetta valittaa. Parempi sitten pidättäytyä bluray maailmasta tykkänään, jos et ole asiaa valmis hyväksymään nykyisen laitesukupolven puutteita.

    Niin ja se siritys; optisessa asemassa on moottori joka sitä kiekkoa siellä asemassa pyörittää. Tietenkin moottori pitää ääntä. Jokainen kiekkosoitin maan päällä pitää ääntä kun levy pyörii.
    Mieti mitä suustasi päästelet, koska netistä löytyy aina joku joka ottaa juttusi tosissaan.
     
  3. walde313

    walde313 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aina mukavaa huomata kun jollakin keskustelupalstalla joku ottaa vaihteeksi juttuja tosissaan. Sitä kunnioittaakseni mietin tällä kertaa tarkemmin mitä suustani päästän:

    Ensinnäkin, BD660 jumittui joko itsekseen valmiustilassa ollessaan, tai sitten se oli jumahtanut sammuessaan*. Käytännössä mitä tapahtui oli että illalla se vielä toimi siihen asti kun sen sammutin, ja se näyttikin menevän valmiustilaan ihan normaalisti, mutta aamulla ei enää käynnistynyt.
    Miksi en suostunut katsomaan jumittumista läpi sormien:
    1. BD660 on ollut jo sen verran kauan markkinoilla, että tuollainen sammutusvaiheessa tai valmiustilassa jumahtaminen viikon sisällä olisi jo pitänyt huomata ja korjata jos se olisi yleinen vika ja softalla korjattavissa. Siitä uskallan päätellä että minun laitteessani oli joku yleisestä poikkeava vika, johon on turha odottaa korjausta ainakaan lähiaikoina.
    2. Läppärissäni pyörii käyttöjärjestelmään kytköksissä tuhansia ohjelmia, joita ei ole suunniteltu nimenomaisesti minun läppäriäni varten. Jos vaikkapa joku draiveri sattuu silloin tällöin jumittumaan ja samalla kaatamaan käyttöjärjestelmän, se on ihan ymmärrettävää. Lisäksi minulla ei ole ikinä läppäri jumittunut niin että se ei olisi edes virtanappulasta sammunut ja käynnistynyt uudestaan. BD-soittimessa pyörii käyttöjärjestelmä joka on suunniteltu vain sitä laitetta varten. Siltä ei tarvitse hyväksyä ainakaan jumittumista valmiustilassa. Lisäksi tämä kyseinen yksilö ei reagoinut edes virtanappulaan, mikä on merkki todella surkeasta suunnittelusta, eikä mistään pikkuruisesta softabugista.

    Siitä sirityksestä: totta kai jokainen sähkömekaaninen laite tuottaa jonkun verran ääntä, mutta elokuvan katseluun suunniteltu laite ei saisi pitää niin kovaa ääntä että se häiritsee elokuvan katselua monen metrin päähän. Kaapissa se toki vaimeni siedettäväksi, mutta sellaista ei voine yleisesti olettaa että kaikki pitäisivät soitinta ovellisessa kaapissa. Lisäksi tämä siritys poikkesi kaikista kuulemistani CD/DVD/BD-soittimista, mutta tosin BD-soittimista minulla ei olekaan kokemusta muuten kuin PS3:ssa ja muutamassa tietokoneessa. Siksi kysyinkin huolestuneena onko sellainen muutaman metrin päähän kuuluva siritys BD:n tapauksessa ihan normaalia. Jos on, niin minä voin hyväksyä vähän äänekkäämmänkin yksilön jota on pidettävä kaapissa että sillä viitsii katsoa elokuvia.

    *Tiedän kyllä mikä on oikean virran sammuttamisen ja valmiustilan (=standby) ero. BD660:ssa ainoa tapa sammuttaa virta kokonaan on vetäistä töpseli seinästä. Virtanapista se ei sammu kokonaan vaan menee valmiustilaan. Käytännössä puhutaan kuitenkin yleisesti sammuttamisesta kodin elektroniikan suhteen (tietokonetta lukuunottamatta) vaikka todellisuudessa virtoja ei kokonaan katkaistakaan. Lisäksi on kömpelöä puhua "valmiustilaan laittamisesta".
     
  4. esp77

    esp77 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iltaa!

    Kenelläkään LG;n BD660 soitinta? Iso robleema kun katsoo Divx tai MKV leffoja irto subien kanssa (srt. tai sub). Subit menee jopa neljälle riville. Eli subit liian isot ja tai/tai kavennettu liian lyhyeks. Hyvin ärsyttäväää. Laite muuten toimii moiitteemmosti blu-raylla ja DVD mutta ei näillä. Uusin firmis on koneessa. Kohtalo tovereita??

    Kiitos!
     
  5. itokazie

    itokazie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjelmistossa on kyllä eroa. Esim. suomenkieltä ei ole eikä maa-valinnassa (appsia varten) ole pohjoismaita lainkaan. Hankin moisen BD670:sen verkkokauppa.com:sta Viaplay video-palvelua varten (10 €/kk rajoittamon katselu leffoihin), mutta ei se toimi edellä mainittujen syiden takia. Täytynee koittaa palauttaa. Kun kerta EU ja N-versioa myynnissä suomessa on kuluttajan aika vaikea tuota tietää ennen ostoa. Pitäisi tarkemmin kertoa tai myydä vain N-versiota.
     
  6. From Finland

    From Finland Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2002
    Viestejä:
    479
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu sama homma itselläni eli palautin tuotteen ja tilasin sitten koneboxilta 10 euroa edullisemmalla nordic mallin. Jos 670 miettii niin ei kannatta verkkokaupasta hankkia.
     
  7. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Hyvä tietää.

    Mitäs muita käytännön eroja näiden LG BD670 eri mallien (EU/N) välillä on, löytyisikö joltain ihan faktatietoa aiheesta?

    Eli käytännössä onko esim. Verkkokaupan myymässä versiossa jotain ihan konkreettisia puutteita verrattuna Koneboxin vastaavaan? Jos kyllä, niin mitä?

    Tattista!

    EDIT: typo
     
  8. From Finland

    From Finland Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2002
    Viestejä:
    479
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kun maavalikko puuttuu niin joitain ohjelmia ei ole saatavilla mitä suomalaisessa olisi. Esim SF videovuokraamo ja osto palvelu sekä sitten valittaa joissain ohjelmissa etteivät ole käytössä kyseisellä maakoodilla. Tuo viaplay tietysti myös. Suomenkieliset valikot puuttuvat ja en saannut esim appseja auki eu mallilla ja ranskan asetuksilla. Heh sain nordic mallin mukana jopa giftcardin tonne videovuokraamoon. Jimms liike myös kertoo * Ei N-malliset Blu-Ray soittimet eivät näytä suomenkielisiä tekstejä!.
    Itse en tuota kerennyt päästä toteamaan ja epäilen kyllä tuon paikkansa pitävyyttä? Miten tuo edes on mahdollista ettei suomi subeja saisi käyttöön? Vitutti sen verran tuollainen että jos suomalaiselle luvataan jotain juttuja joita ei sitten kyseisessä soittimessa ole niin vein takaisin vaikka eihän noi mitenkään elin elintärkeitä ole.
     
  9. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Kiitoksia infoista. Tuo suomisubien näkymättömyys on jotain Jimms'in omaa aivopieruilua, varsin mainiosti ovat toimineet tuttavien laitteissa jotka siis eivät näitä N-malleja ole.
     
  10. jacko39

    jacko39 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on käytössä LG BD390 ja se on toiminut pääsääntöisesti erittäin hyvin mkv:n katselussa ulkoiselta kiintolevyltä (usb:lla ilman ulkoista virtalähdettä). Mutta viime aikoina monet elokuvat (siis .mkv:t)eivät ole käynnistyneet ollenkaan ja jotkut mitkä ovat käynnistyneet niin niissä ei ole kuulunut ääniä.

    Aikaisemmin n. 95% mkv-pätkistä on toiminut moitteetta. Onkohan ongelma nyt soitin peräinen vai ulkoisen kiintolevyn ongelmia ja poistuisiko ongelma jos mulla olisi käytössä ulkoisella virtalähteellä oleva kiintolevy?

    Jelppikää tietäjät, kiitokset etukäteen!!!
     
  11. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Oletko kokeillut ottaa sähköt kokonaan pois soittimesta vähäksi aikaa? Itse kun katselin aikoinaan .mkv pätkiä ulkoiselta kovalevyltä, niin siinä oli aina ulkoinen virtalähde käytössä.
     
  12. kaahonen

    kaahonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Auttaako jos laitat virtaa kovalevylle ulkoisella virtalähteellä? Toimiiko leffat esim. tietokoneella ko kovalevyltä? Apuvirran kanssa tai ilman?
     
  13. plazander

    plazander Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tuo ongelma on tullut uusien pätkien myötä, niin mulla pitää joskus vähän fiksailla niitä mkv-pätkiä mkvmerge gui:lla. Eli pitää ottaa compression pois (extra options ja sieltä compression ->none) sekä videosta että äänestä ja muksata uudelleen. Ei kestä minuuttia kauempaa. Mutta jos mkv on ennen toiminut ja nyt temppuilee, niin en osaa tohon vastata mitään, kun en ole ekspertti mitenkään.


    Itselläni on BD560 malli ja vähän ihmettelen, että tekstitys ei näy. Eli siis sellaisissa mkv-pätkissä, jossa tekstitys on jo mukana. Tietsikalla ne voi valita ja tekstit näkyy, mutta LG:ssä tämä homma ei toimi. Ikäänkuin voi valita tekstityksen päälle, mutta mitään tekstejä ei kuitenkaan näy. Mutta jos itse lisään tekstityksen mkv-fileen mkvmerge:n kautta, niin toimii. Voishan sitä irroittaa ensiksi tekstitys mkvextrackilla ja sitten lisätä mkvmergellä, mutta on vaivalloista mielestäni.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2012
  14. Jarzan

    Jarzan Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 18.02.2012
  15. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Ajatellut hommata 3D-blu ray soittimen. Onko kenelläkään kommentteja miten nämä LG:t siitä hommasta selviävät? Cinaviaa ei LG:issä ole, sen vastauksen sain suoraan asiakaspalvelusta kun kysyin. Onko äänekkäitä koneita JNE ?
     
  16. RobanHood

    RobanHood Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    LG BP120 perusmasiina ~84€

    -Takapaneelissa vain HDMI ja digital audio out, joissain nettikaupoissa erheellisesti mainittu muitakin ääni-/kuvalähtöjä.
    -Lukee levyt nopeasti, kelkan sulkemisesta valikkoon alle 10 sek.
    -BluRay-toistossa laite pitää hieman ärsyttävää sirinää/plörinää. DVD-levyillä tätä ei kuulu.
    -Asetuksista voi säätää levyjen oletustekstitykseksi suomen, leffat starttaavat kuitenkin ilman tekstitystä ja se on pistettävä päälle erikseen.

    DivX/XviD-toistosta:
    -Videotiedostojen tekstitys todella isokokoista, eikä mahdollisuutta säätää pienemmäksi. Teksti leviää jopa neljälle riville, ja on lisäksi täysin valkoisella fontilla ilman mitään lukemista helpottavaa tummennettua kirjasimen reunaa.
    -Videotiedostojen tekstitystiedoston on oltava täysin samanniminen, siis edes "videonnimi.FIN.srt" ei käy. Erinimisen tekstitystiedoston voi tosin valita käsin ennen videotoistoa.
    -Pitkiä videotiedostojen nimiä ei saa luettelonäkymässä kokonaan näkyviin millään ilveellä.

    Yleisfiiliksenä straightforward-meininki, tekee sen mitä voi olettaakin.
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2012
  17. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Asiakaspalvelu on antanut väärää tietoa. Joissain vanhemmissa ei kenties ole mutta pääsääntöisesti kaikissa uusissa tuo suojaus on ja siitä löytyy maininta myös ohjekirjasta.

    BP120N nyt Gigantissa tarjouksessa 59€
     
  18. Pjotor

    Pjotor Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    BP120N nyt Gigantissa 49e

    Nopea laite, ja tekee sen mitä pitääkin: pyörittää levyjä. Filejä en käytä.

    Sony BDP-S300:ssa oli ehkä parempi SD-kuva, mutta tajuton hitaus alkoi potuttamaan.
     
  19. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Netflixin HELP sivun mukaan BD550 tukee Netflixiä. Niinpä menin ja päivitin käyttiksen.

    No ei näy Internet Tv vaihtoehtoa. Näkyykö jollain muulla?

    Ei siinä kaikki. Päivityksen jälkeen MKV filet kaataa laitteen. Olen katsonut satoja MKV videoita ja viimeksi juuri ennen päivitystä ilman ongelmia. Päivityksen jälkeen video pyrii minuutin ja freezaa koneen niin että pitää vetää virtajohto seinästä.

    Nyt pitää siis löytää ohjeet käyttiksen downgreidaamiseen.

    Ja mistä muuten tiedän onko laite Nordic tms?
    Ostin sen verkkokauppa comista, mutta sähköjohto on brittimallinen ja mukana oli adapteri.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2012
  20. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on sellainen muistikuva, että kyseisen mallin VOD-palvelut toimii vain USA-versiossa.