herätevirralla päälle kytkettävä pistorasia

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana jankkaji, 05.01.2006.

  1. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näitä näytti olevan nyt Lidlissä useampaa eri mallia ja olikohan hinta 9.90.
     
  2. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 049
    Saadut tykkäykset:
    13
    Ei kuulu 8020 x4 setilläkään (tietokoneen perässä).
     
  3. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Omista 8030:ista ei kylläkään kuulu minkäänlaista ääntä käynnistettäessä, mikä ei peittyisi keinukytkimen napsahduksen alle :confused:

    Kiitos hyvästä informaatiosta, eiköhän tuo näillä kannusteilla mene hankintaan.
     
  4. Mauno

    Mauno Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itselläni olisi ajankohtaista vastaavan jatkojohdon hommaaminen Geneleceille ja ilmeisesti Ohlsonin mallisto on muuttunut vuosien takaisesta. Onko kellään tietoa/kokemusta toimiiko nykyinen malli maadoittamattomassa rasiassa: http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=170447035
    Muistin lueskelleeni jostain, etteivät ylivirtasuojauksella varustetut rasiat toimi ollenkaan, jos maadoitukset eivät ole kunnossa.
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Toimii. Ollut puolisen vuotta päivittäisessä käytössä 8040-parin kanssa.
     
  6. Mauno

    Mauno Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    3
    Juu, näyttääpä toimivan. Kävin just ostamassa, kun sanoivat vielä liikkeessä, että tuo takaisin, jos ei pelitä. Jännä juttu vaan, että tuo ylivirtasuojauksen vihreä merkkivalo palaa vaikka maadoittamatonhan tuo rasia on.
     
  7. sarparanta26

    sarparanta26 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei toiha oiski tosi hyvä idea!
     
  8. nbd

    nbd Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole kokemusta maadoittamattomasta rasiasta, mutta tuo kuvan malli on tietokoneen kanssa ollut käytössä ja välillä olen joutunut sitä säätöruuvia vekslaamaan kun ei ole suostunut sammuttamaan slave pistokkeita. Toinen ja hieman ikävämpi kokemus on semmoisesta mustasta (ohlsonista tai biltemasta) genelecin subbarin kanssa, se poltteli subin sulakkeita tasaisin väliajoin. Ilmeisesti se käynnistys/sammutus antoi jonkun virtapiikin läpi, josta subi ei tykännyt. Enää en käytä noita, subi saa olla päällä.
     
  9. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muilla ollut huonoja kokemuksia tuosta kyseisestä rasiasta tai onko ehdottaa parempaa vastaavaa alle 50€ hintaluokassa?
    Itsellä on tuollainen myös. Oli telkkarin, tallentavan digiboksin ja genelecien kaverina siten, että digiboksi oli masterina (useammastakin syystä mm. koska jos digiboksi meni kokonaan virrattomaksi, kellon joutui asettaa uudestaan ja muutenkin peruskäytössä riitti näin yksi kaukosäädin, kun vain volumesäätö tarvittaessa piti tehdä television kaukosäätimellä).
    Rasia toimi alkuun muuten hyvin, ainoastaan sammumisvirtamäärää joutui muutamaan kertaan säätämään, kun digiboksi vei kovalevystä johtuen välillä eri määriä virtaa valmiustilassa.
    Muutaman kuukauden jälkeen laite meni täysin mykäksi ja vaikka takuu olikin, niin kuitti oli jo hävinnyt, enkä ole uutta uskaltanut ostaa, jos eivät tuota pitkäikäisempiä ole. Toimiessaan tosiaan erinomainen vehje, jolle voi keksiä monta muutakin käyttötarkoitusta.
    Samaan voisin moittia saman kauppaketjun waveman kaukosäädettäviä pistorasioita, jollaiset ostin lähinnä hankalissa paikoissa olevia valaisimia varten, mutta nekin tuntuivat toimivan tuulen suunnsta riippuen. Välillä saattoi toimia kuukauden täysin ongelmitta ja sitten ei tunnista signaalia taas viikkoihin ollenkaan vaikka kaikki kanavat kokeilee valita uusiksi ja sitten joku päivä taas toimii. Tämäkin kuuluu kategoriaan: olisi mukava laite, jos toimisi, muttei näihinkään uskalla enää rahoja laittaa, jos niihin ei voi luottaa.
    Suurin syy siihen, ettei viitsisi enää ostaa sikaa säkissä on se, että tuntuu, että aina kun on saanut paremmalle puoliskolle opetettua, kuinka kaikki uudet laitteet nyt toimii, niin sitten ne ei enää toimikaan ja taas joutuu opettaa uudestaan ja hyllyt alkaa olla täynnä näitä vempeleitä, joiden "pitäisi" tehdä elämästä helpompaa :)
     
  10. ASA90

    ASA90 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2007
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itselläni toiminut moitteetta tuo Ohlsonin malli jo lähes kaksi vuotta. Masterina viritinvahvistin ja orjana t.amp, behringerin equ, tuulettimet t.ampille sekä telkkarin taustavalo. Päivittäin tulee yleensä erittäin monta päälle/pois kytkentää ja silti toimii hyvin :)
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Aivan tuon saman näköinen Clasun jatkojohto on käytössä minullakin (tuskin edes on olemassa useita eri malleja identtisillä koteloilla). Masterissa Denonin vahvari ja slaveissa 3xGenelec 8040A + SVS PC12NSD DSP. Antimode, bd-soitin, digiboksi, squeezebox ja muut pienemmät ovat toisessa roikassa ja aina virrassa. Syksystä saakka eli noin vuoden verran toiminut ongelmitta nyt. Triggerin säädin ensimmäisellä kerralla eikä ole tarvinnut sen jälkeen kajota. Sammutus ja 'sytytys' toimivat oikein ja virheittä.

    Kätevä vekotin, eipähän tarvitse aina kopeloida Genelecien takamuksia. Ostaisin uudestaan, jos tämä joskus lahoaa.

    (SVS sammuili hiljaisissa kohtauksissa omia aikojaan auto standby -tilassa ja jos käänsi Denonilta kunnolla lisää db:tä automaattisen sammumisen ehkäisemiseksi, niin antimode alkoi varoittamaan klippaamisesta. Siksi piti laittaa always on -tilaan ja tuon saman jatkojohdon perään.)
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Samoin itselläni toiminut jo parisen vuotta ongelmitta (kokoonpanolla H/K vahvari + G 8040 x 2).

    Minusta tuntuu, että se digiboksi (ja sen pienet erot virrankulutuksessa eri tilojen välillä) on ongelma. Minkä ihmeen takia se eikä vahvari tai telkku on ollut masterissa (ja digiboksi suoraan seinässä)? En ummartanut.
     
  13. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseisessä kokoonpanossa ei vahvistinta ole. Toki olisi voinut laittaa digiboksin suoraan seinään (omalla jatkojohdolla) ja telkku masteriksi, mutta tuon hyöty olisi jäänyt puolitiehen, eli ainoastaan genelecien virrankatkaisuun sen sijaan, että olisin selvinnyt pääsääntöisesti yhdellä kaukosäätimellä ja olisin joutunut vetää kaksi jatkojohtoa seinästä, eikä seinään jäisi enään vapaata paikkaa esim. pölynimuria varten. Vaikka tuon alunperin genelecien takia ostinkin, niin tuon edellämainitun johtosotkun sijaan mieluummin annan genelecien olla päällä 24/7.
    Oliko riittävän hyvin perusteltu, vai piirränkö vielä paperille kaavion? ;)
     
  14. Tommi_82

    Tommi_82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinkas tuossa clasun mallissa, onko tuolle master liitännälle ilmoitettu minkälaisia maksimivirta lukemia?
    Tänään tarttui audiosavon loppuunmyynnistä 2kpl bandridgen master/slave johtoja (hintaa huimat 5€ kpl) ja noissa on ilmoitettu tuolle masterille max2,5a ja slaveille 10a.
    Olin kaavaillut kytkeäväni juuri noin että vahvistin masteriin ja loput vermeet slaveihin, tuli vaan vasta kotona älyttyä tuo virtarajoitus :/
     
  15. ASA90

    ASA90 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2007
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    3
    Omassani lukeepi: "Master max. 550 w" eli samaa teholuokkaa näyttäisi olevan.
     
  16. Tommi_82

    Tommi_82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno homma, pitää loppuviikosta testailla tuota kunhan saa ensin subiprojektin valmiiksi :) pikaiseen googlailin niin 40-50€ näkyy olevan noilla vastaavilla saman merkkisillä/mallisilla johdoilla hintaa normaalisti, eli luultavasti ainakaan ei ole mitöän pilipalikamaa.
    Aikaisempaa kokemusta on yhdesta lidlin master/slave roikasta joka ei toiminut toivotulla tavalla, vaihdoin uuteenkin mutta sama juttu sen kanssa, toivotaan että tuon kanssa onnistaa :)
     
  17. Tommi_82

    Tommi_82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin toimii, ei mitään ongelmia virtarajoitusten, tai minkään muunkaan kanssa, kylläpä nyt kelpaa :) nyt kun tuon paketin avasin ja paremmin asiaan tutustuin niin tuon piuhan valmistaja korvaa vahingot 25000€ asti jos salama tms virtapiikki rikkoo laitteita jotka on tuon perään kytketty. :)

    Edit, tuli iloittua liian aikaseen, n tunnin tv.n katselun jälkeen pamahti virrat pois kaikista laitteista lukuunottamatta masteria, liian helppoahan tuo olisi ollutkin :/

    Edit2 pienellä säädöllä taitaisi toimia kuitenkin, tuota "virtaruuvia" ronklaamalla on nyt toiminut jo useamman tunnin.
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2013