Vanhemmille helppokäyttöinen 3D kotiteatteri

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana casa, 05.09.2012.

  1. casa

    casa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!
    Kaipaisin hyviä ehdotuksia kohtuullisen edullisesta 3D kotiteatterijärjestelmistä. Mielellään siis integroitu vahvistin + Blueray soitin combo ja sitten pienikokoinen 5.1 setti. Yli 75v vanhemmat ei ole mitään kultakorvia, joten mitään huippulaatua ei etsintä, mutta äänenlaadun pitäisi kuitenkin olla parempi kuin heidän 50" LG:n plasmassaan.

    Järjestelmän pitäisi olla helppokäyttöinen, jotta sitä tulisi myös käytettyä. Vahvistin/soitinyhdistelmässä olisihyvä olla myös viritin, jotta tällä voisi kuunnella myös radiota.
     
  2. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ota sen kummemmin kantaa itse laitteistoon, mutta omasta kokemuksesta olen huomannut, että suurin haaste vanhuksille tai muuten tekniikkaan perehtymättöillle on jos kaukosäätimiä on 2 tai useampia. Eli suosittelisin jotain logitechin harmony-kaukosäädintä hoitamaan kaikki laitteet. Toki jos ei esimerkiksi erillistä digiboksia ole ja lg:n mallistosta sattuu löytymään jokin "kotiteatterijärjestelmä", jota voi ohjata television omalla kaukosäätimellä tai toisinpäin, niin se voi olla vielä helpompi vaihtoehto.
     
  3. janne_k_i

    janne_k_i Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko varma, että vanhempasi todella haluavat 3D järjestelmän, ylimääräisine (välkkyvine) laseineen, itse näin 50+ likinäköisenä näen vielä lukea iltapäivälehteä terassilla kun otan lasit pois, mutta silloin ei näe kesäkuteissa ohikäveleviä mimmejä riittävän tarkasti, seuraavaksi sitten kaksiteholasit, mutta mitään "TV:n-katselulaseja en kaipaa".

    50" plasma (lämmittää kämppää mukavasti, oli suvi tai vaikkapa vari) lienee kuvanlaadultaan hyvä, joten äänipuolta voisi parantaa:

    - aktiivikaiuttimet TV:n lähtöön joka tottelee TV:n voimakkuussäätöä, parantaa äänikuvaa jo huomattavasti. (tämähän ei toimi, koska myös radio haluttiin)

    - 5-kanavainen kotiteatterivahvistin jossa on Dolby Pro Logic II dekooderi, hyvät stereokaiuttimet, sopiva keskikaiutin ja pienehköt takakaiuttimet (seuraava vastaus on että kaikkien pitää olla samanlaiset), subbaria ei tarvittane, ellei elokuvamaku ole sellaista että "nyt jytisee, rytisee ja paukkuu kunnolla".

    Vahvistin-BlueRay-soitin yhdistelmiä tuskin löytyy, tai sitten ne ovat kalliita.
     
  4. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kyllä vannonut, etten tällaisia suosittele koskaan, pahimmalle vihamiehellenikään, mutta tähän tilanteeseen lienee paras ratkaisu jokin tällainen > http://www.verkkokauppa.com/fi/product/7584/dcrrx/LG-HX806PE-3D-Blu-ray-5-1-kanavainen
    Mukana tulevaa kaukosäädintä voi käyttää LG:n ja muutamien muiden televisioiden hallintaan. Äänenlaadusta en osaa sanoa mitään, mutta ehkä se parempi on kuin television omat kaiuttimet. Edelleenkin siis mikäli käytössä on joku erillinen tallentava digiboksi tms. menee tällaisten liittäminen järkevästi jo aika hankalaksi, mutta jos tämän lisäksi ei ole eikä tule olemaan tarvetta muille laitteille ja vaatimukset ovat helppokäyttöinen, 3d, 5.1, radio, blu-ray ja parempi äänentoisto kuin televisiossa, niin tällainen taitaa osua lähimmäksi. Itselleni en tällaista ostaisi/ottaisi edes autotalliin, mutta olen kuullut joidenkin olevan ylpeitä näistäkin...