Cosmopolis (2012) (Cronenberg / Robert Pattinson, Juliette Binoche, Paul Giamatti)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 23.03.2012.

  1. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kirjaa en ole lukenut, mutta aika hurjannäköistä settiä tiedossa, tätä odotetaan. Ensi-iltoja euroopan puolella jo toukokuusta alkaen.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.08.2012
  2. rezika

    rezika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pattinson on liian nätti cronebergin elokuvaan IMO.

    (En voi mitään, twilight tausta vainoaa lopun elämääni)
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2012
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Yllättävän hyvinhän se näytti rooliinsa sopivan tuon teaserin perusteella, ja onhan Cronenbergillä nyt nätimpiäkin kasvoja elokuvissaan ollut. Toki se nyt asiaan kuuluu, että tällainen kommentti täytyy ainakin kerran tästä ketjusta löytyä, koska twilight.

    Nopeasti pukkaa seuraavaa Dangerous Methodin jälkeen ja mikäpä se siinä sitten. Cronenberg on hieno mies ja tekee aina kiinnostavia elokuvia. Antaa palaa.
    Voisi seuraavaksi ohjata taas pitkästä aikaa tyylipuhtaan kauhuelokuvankin, alkuaikojen body horrorin malliin.
     
  4. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Cronenberg kyllä näistä nykyohjaajista se oma suosikki ja kaikkia tuotoksiaan odotan innolla. Aika erikoisia näyttelijävalintoja kieltämättä, mutta en näe syytä miksei mestari saisi ruoskittua Knightleystä ja Pattinsonistakin irti mainioita suorituksia. Twilight sai Kristen Stewartinkin näyttämään huonoltammalta kuin mitä on, joten en epäile etteikö Pattinson voisi onnistua. Ehkä tuoreet nimet toisaalta ovat hyväkin asia, olisi ollut ehkä jo hieman liikaa toistoa nähdä Mortensen neljän peräkkäisen Cronenberg-elokuvan nokkamiehenä.

    Ja teaseri kyllä vain nosti odotuksia entisestään.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2012
  5. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttää ja kuullostaa tosi hyvältä, jään odottamaan mielenkiinnolla :thumbsup:
     
  6. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 18.07.2012
  7. aaveilija

    aaveilija Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0

    Odotan suurella mielenkiinnolla tätä. Pitäisi ehtiä lähiaikoina katsomaan A Dangerous Method.

    Cosmopoliksen luin noin vuosi sitten. Melkein koko kirjahan sijoittuu limusiinin takapenkille, joten niin kai sitten elokuvakin. Hirveästi ei kyllä kirja koukuttanut eikä oikein mitään jäänyt mieleen, se täytyy myöntää. Olen DeLillolta lukenut myös White Noisen ja Americanan, ja parhaillaan luen Point Omegaa. Lisäksi kirjahyllyssä odottaa Lee Harvey Oswaldista kertova Libra. White Noisesta saisivat tehdä elokuvan - niin ja se on ihan mukiinmenevä kirjakin.
     
  8. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Hemmetin kiehtova traileri, ei oikein osaa sanoa mitä elokuvassa edes tapahtuu. Mielenkiinnolla odottelen.
     
  9. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    ”Kiihkoissaan kärpästehosteita odottavat nuoret arvostelijat eivät ymmärrä modernismin hillittyä muotokieltä, jossa kliinisyys ei ole virhe vaan dramaattisen apparaatin olemus” -Kari Salminen Turun Sanomat ja viisi tähteä

    Tämä on pakko nähdä! Koska en ole nuori, enkä ollut koskaan niin kiihkoissani Cronenbergin kärpästehosteista ( sillä onhan herra jo tehnyt Flyn 1986 jälkeen useita muitakin hyviä elokuvia ) niin tämän on pakko upota itseeni kuin häkää.
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kyseinen arvostelu herätti minunkin mielenkiintoani ja tuon jälkeen trailerikin näytti erilaiselta. Kyseessä onkin tuon arvostelun mukaan siis eräänlainen road movie, jossa matkalla tavataan mielenkiintoisia hahmoja. Trailerin lopun välkekuvalle pitää tosin antaa penalttia. Kyseinen osio näytti erityisen häiritsevältä leffateatterin isolla kankaalla.
     
  11. phanatic

    phanatic Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella hieno ja unenomainen elokuva. Ei varmasti miellytä kaikkia mutta itseeni iski täysillä - pakko nähdä pian uudestaan.

    Voi kyllä Twilight-fanittajia ihmetyttää jos menevät tätä katsomaan Pattinsonin takia :)
     
  12. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä tulee nähdyistä leffoista sanottua edes osviittaa antava arvosana viiden tähden järjestelmällä, mutta tästä en kyllä osaa sanoa mitään muuta kuin että tykkäsin.

    Taattua Cronenbergia, pakko nähdä uudestaan. :naminami:
     
  13. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Pitää olla Rokkarin kanssa samaa mieltä, vaikea antaa mitään arvosanaa. Tuntui että osa jutuista meni ohi, toisiin samaistuin ja osa jäi pyörimään mieleen. Piti pitää pari pikaista taukoa leffan aikana, jotta pystyi pohtimaan leffan aikana nousseita asioita. Pattinssonin pätkiä en ole tainnut kertaakaan edes nähdä, suoriutui roolistaan hyvin. Visuaalisesti jännä, dialogi oli ajatuksia herättävää ja ehkä itselleni hieman vaikeasti seurattavaa, kun piti kokoajan pohtia että missä mennään. Kiinnostava leffa joka tapauksessa.

    Heitetään 4/5 mututuntumalla. Uudelleenkatsomisarvoa löytyy ainakin itselleni, mutta valitettavasti leffa ei nappaa mitenkään henkilöiden osalta. Tyylikäs ja erilainen.
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    A Dangerous Method näkemättä, mutta sitä edelliset kolme leffaahan oli ihan laadukasta mainstream-kamaa. Tämä oli siis yllättävä ja tavallaan mukava paluu Cronenbergin omimmmalle alueelle. Tykkäsin itse kovasti joten suosittelen. 4/5.
     
  15. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tuli katsottua eilen töllöstä, ei kyllä yllä DCn parhaimpien tasolle, mutta kelvollisen unenomainen leffa yhtäkaikki. Erilaisuudesta ja miljööstä plussaa, miinusta henkilöiden osalta (suurin osa) jotka eivät kiinostavia olleet. 3/5

    Oho oli viesti nro 1000 :)
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2016
  16. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Cosmopolis on sikäli tyypillinen David Cronenbergin elokuva, että se yllättää ja hämmentää. Samoin kuin elokuvassa A Dangerous Method myös Cosmopoliksessa tarkastellaan neuroottisuutta: päähenkilö on upporikas, mutta hän hätäilee terveytensä takia ja viihtyy autossaan paremmin kuin ihmisten keskellä. Elokuva on epäsuoraa mutta viiltävää suurkapitalismin kritiikkiä: avioliitto on solmittu taloudellisten intressien vuoksi, niin kuin muinoin kuningassukujen liitot, ei rakkaudesta.

    Cosmopolis on vahva freudilais-marxilainen elokuva, joka valottaa omaisuuden fetiššiluonnetta, näyttää mutta ei julista. Vaikka elokuva perustuu vuonna 2003 julkaistuun romaaniin, se on yhä ajankohtainen, varsinkin vuoden 2008 pankkikriisin jälkeen (Occupy Wall Street) ja täkäläisen eurokriisin aikana.

    Dialogi on absurdiudessaan vieraannuttavaa, ja ajoittain se havainnollistaa, kuinka suurkapitalismin strategit sulkevat omalla teknisellä ammattikielellään tavallisten ihmisten hädän ja kurjuuden pois tietoisuudestaan — varakkaiden ekonomistien markkinapuhe itsepetoksen välineenä. Mikään ei enää voisi olla kauempana freudilaisesta diskurssista, jossa yksilön rahankäsittely johdetaan siisteyskasvatuksesta, siitä kuinka yksilö suhtautuu omaan ulosteeseensa.

    Roolitus on kansainvälinen ja onnistunut: Robert Pattinson ja Paul Giamatti tekevät hienoa työtä miespäärooleissa, samoin Samantha Morton ja Juliette Binoche naispääosissa.

    4/5

    Scanboxin blu-ray-julkaisua (BD-25) ei voi suositella: mitään lisämateriaalia ei ole, ja ääniraita on ainoastaan Dolby Digital 5.1. Kuva ja ääni ovat epäsynkronissa. Kun esimerkiksi
    Eric ampuu itseään käteen, ensin käteen tulee reikä ja laukaus kuuluu jälkeenpäin — vaikutus menee pilalle.
    Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Don De Lillon alkuperäisessä tekstissä Eric Packerin omaisuuden -sekä existenssin- oikeutus lepäsi Japanin jenin kurssivaihteluiden varassa. Cosmopolis elokuvan ilmestyttyä yhdeksän vuotta myöhemmin, samoin kuin nyt 2016 - hallitseva valuutta on Kiinan Renminbi l. yuan - kuten elokuvassa. Propsit Cronenbergille. Muutenkin leffa on oikeasti sekä fiksuin että nätein viimevuosien amerikkalasista pätkistä. Suosittelen vahvasti kaikille kapitalisteille.
     
    Make tykkää tästä.