Passiivi-3D televisioiden paremmuudesta - LG, Philips ja Panasonic

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eikka2, 30.07.2012.

  1. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lainaan ketjua, huomaatteko aktiivi-3D telkkarissa, esim Panasonic VT30/50, välkkymistä muuta kuin loisteputkien kanssa? Itselläni ei ainakaan halogeeni-spotit aiheuta VT30:ssä välkkymistä. Itse asiassa ei kukaan joka on käynyt meillä kylässä ole mitään välkkymistä koskaan havainnut 3D:n kanssa.
     
  2. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin tänään testailemassa taas Philipsin 6067 ja 6877 malleja 3D:n osalta. Pitkällisen seurannan jälkeen huomasin pari keskeistä eroa LG:n ja philipsin välillä. Philipsin 3D-kuvan syvyydessä oleva 2-asteinen säätömahdollisuus säätää perspektiivin syvyyttä televisiopinnan taakse, kun taas LG:n useampiportainen skaala mahdollistaa paremmin ns. pop-up efektin, eli illuusion objektin sijainnista televisiopinnan edessä. Philipsin 3D-kuva oli rauhallinen ja heti katsottava, kun taas LG:n 3D:ssä pitää hieman säätää 3D-efektejä omalle näköjärjestelmälle sopivaksi. Tarkkuuden suhteen en pystynyt näkemään mitään eroa LG:n ja philipsin välillä. En myöskään pystynyt näkemään polarisaatiojuovia kummassakaan 1.5m katseluetäisyydeltä. Molemmissa 3D kuva oli kirkas, välkkymätön ja äärimmäisen katsottava. Mainittakoon vielä että lasten suusta kuulee totuuden. Televisiot joissa pyöri passiivi-3D sisältö pysäyttivät säännöllisesti vekaroita jotka innostuivat hiiteen tekniikan tuomasta efektistä. Hihkuminen ja heiluminen alkoi heti kun lasit saatiin silmille. Lapset on lahjomattomia. Joku asia joko toimii, tai sitten se on "ihan tyhmä". Passiivi 3D:tä ei yksikään muksu tuominnut tyhmäksi.

    2D kuvan osalta philipsin liiketoisto on nautinnollista katsottavaa, tämän pystyi toteamaan vertaamalla jalkapallolähetystä eri televisioiden välillä. Pelaajat piirtyivät myös liikkeessä teravästi ja pallo eteni kentällä luonnollisesti kaikissa pelitilanteissa. Philipsin softa on myös parantunut, menut toimivat ripeämmin kuin kesällä ja smart-tv käynnistyi näppärästi. Youtube-sovelluksen kautta katsotut HD-videot näyttivät myös todella hyviltä. Philipsin kuvassa näkyi toisin jonkin verran artefakteja, varsinkin jos philipsin overlay-menu oli avattu kuvan päälle. Toivottavasti tulevat päivitykset korjaavat nämä kosmetiikkavirheet.

    Pähkinänkuoressa:
    * LG:n popup-efekti parempi (voimallisempi) kuin philipsissä
    * Philipsin 3D-kuva on rauhallisempi ja helpommin katsottava kuin LG:n mutta sijaitsee enemmän "ruudun takana"
    * LG:ssä on enemmän 3D-kuvan säätömahdollisuuksia kuin philipseissä
    * Tarkkuuden osalta kummassakaan televisiossa ei ole moittimista
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2012
  3. jnappula

    jnappula Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli viikonloppuna ostettua tyttären huoneeseen tuollainen 47 tuumainen LG:n telkkari passiivitekniikalla ja olin todella todella yllättynyt hyvästä 3d kuvanlaadusta. Kuva oli kirkas ja mielestäni myös erittäin tarkka, eikä välkkymistä tai crosstalkia ollut. Vertailukohtana on muutamat kokeilut aktiivilaseilla kaupoissa, ja oma reilun vuoden vanha aktiivitekniikalla oleva telsu jossa on mm. crosstalkia häiritsevästi. Ko. toteutus ei vakuuttanut, joten en ole vaivautunut hankkimaan 3d leffoja paria enempää (Bolt, Despicable Me).

    Ilmeisesti näissä passiivilaseissa käytettävä tekniikka on sama kuin esim. Disney Worldin 3d teatterissa, jossa pyöri joku Mikki Hiiren orkesterijutska? No joka tapauksessa kokemus oli sen verran vakuuttava, että täytyy alkaa hankkimaan 3d leffoja enemmänkin, ja kun olkkariin mietin uutta telkkaria niin täytyy hankkia tällainen passiivitelkku.
     
  4. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, näin se kehitys kehittyy. :thumbsup: Philipsiinkin tulee vauhdilla uusia firmispäivityksiä että jospa IFAan mennessä saisivat 2012 passiivimallit iskukuntoon.
    Tulevat julkistukset löytyvät sitten täältä: http://www.ifa.philips.com/
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2012
  5. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Niin, noista kaksi ensimmäistä sai nimenomaan pyyhkeitä 3D:n toteutuksesta (kapea katselukulma), joten taisi voittosijat tulla muilla ansioilla, kuin nimenomaan laadukkaalla 3D:llä.

    Onko sulla LG:n osakkeita fikassa, vai miksi olet noin innoissasi passiivitekniikan 'paremmuudesta'? Etenkin, kun absoluuttisesti 3D-kuvanlaadulla arvioituna passiivi häviää aktiiville edelleen. Saadaksesi passiivista paremman joudut ottamaan peliin apuargumentteja kuten "toimivuus hyvin valaistussa huoneessa" (kuka katsoo 3D-elokuvaa päivänvalossa?) tai "lasien mukavuus" jne., joilla ei edelleenkään ole itse 3D-kuvanlaadun kanssa minkäänvaltakunnantekoa.
     
  8. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Passiivitekniikka toimii varmaan 4k-telkkareissa paremmin kuin nykyisissä, johtuen tarkkuuden puolittumisesta 3D-tilassa. 4k-näytön 3840x2160 tarkkuudesta voidaan helposti tiputtaa puolet pois ja bluray-elokuvat näkyvät vielä kuitenkin täydellä tarkkuudella. LG:ltä ja Sonylta pitäisi vielä tämän vuoden sisällä tulla 84" 4k-passiivi-3d-telkkari myyntiin. LG:n ilmoitettu hinta on 15000 euroa +suomilisät. Sony ei ole kertonut hintaa, mutta mitä ilmeisemmin paljon kalliimpi.
     
  9. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensinnäkin, vertikaali katselukulma on ainoa merkittävä kulma-ongelma passiivi-3D tekniikassa. Se vaikuttaa siis sijoitteluun siten, että ruutu tulee saada silmien tasalle tai sitten tiltata suoraan katselun suuntaan.

    Horisontaalikulmat ovat paljon paremmat kuin aktiivitekniikalla. Käytännössä crosstalk ei häiritse millään järkevällä horisontaalikulmalla, mikä tekee siitä erittäin sijoitteluystävällisen ratkaisun olohuoneeseen.

    Toiseksi, LG LM9600 voitti koska: "Brilliant 3D visuals; natural colors with deep blacks; powerful sound; polished smart TV platform; sleek design. The bottom line: The swanky LG 55LM9600 sets a new yardstick in design and performance for all passive 3D TVs launching in 2012." Eli, selvästihän tuossa sanotaan että 3D visualsit olivat meriitti televisiolle. Huom. avforumsin arvostelussa samainen töllö ei saanut kuitenkaan vastaavia superlatiiveja, vaan paneelin 2D-kuvanlaadusta valiteltiin. 3D:stä tuli kuitenkin täydet pinnat.

    Kolmanneksi, Ei, minulla ei ole LG:n osakkeita. Enkä yritä täällä kaupata myöskään LG:n malleja. Itse asiassa tällä hetkellä oma hankinta-kiinnostukseni on philipsin uusissa malleissa, joissa 2D-kuvanlaatu vaikuttaa olevan LG:n malleja parempi.

    Lisäksi aika absurdia väittää että kukaan ei katso 3D:tä päivänvalossa, välitä lasien mukavuudesta, valovoiman lisäyksestä, laajemmista katselukulmista jne. Ainoa missä passiivi-3D jää aktiivia jälkeen on kuvan tarkkuudessa (ja ne vertikaaliset katselukulmat), mikä sekin on lukuisissa testeissä todettu käytännössä riittäväksi kodin TV-käytössä, eli Bluray, 3D broadcastit, netin 3D videot jne. Mm. Avforumsin kriittiset reviewerit myöntävät että passiivi 3D -tekniikalla kuva on hyvä, antaen LG:n 2012 malleille 3D:stä täydet pisteet:

    "3D images were fabulously bright, crosstalk and flicker free whilst not losing obvious detail or resolution when viewed from around 8 feet; a distance we’d suggest as sensible for 3D viewing to avoid feelings of discomfort with images with a lot of negative parallax (pop out). We couldn’t see the Black Matrix employed in the Film Pattern Retarder (FPR), commonly referred to as scan lines, from anything outside of 3 feet from the screen and we found the whole 3D experience to be thoroughly engaging. We realise some don’t like passive technology, for one reason and another, but if you’ve yet to see it and were previously discounting it on the grounds of ‘reduced resolution’, we’d urge you to go and see it with your own eyes."

    Mainittakoon kuitenkin että avforums antoi kyllä risuja LG 2012 mallien 2D-kuvalle pudottaen yleisarvosanan tasolle "Good" viime vuoden mallien "Excellentistä"
    http://www.avforums.com/reviews/LG-...-3D-Full-HD-LED-LCD-TV-Review_307/Review.html
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2012
  10. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, parempi passiivi-3D on yksi hyöty 4K tekniikasta. Hinta on tosin vielä pitkään suolainen tällaiselle kustannuksellisesti rajoittuneelle..
     
  11. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. ampar

    ampar Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2006
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    saas nähdä saadaanko tämän joulun markkinoille 55" passiivi 3d:tä hintaluokassa 999€-1399€ sitten lähtee ostoon. itse myin juuri epsonin aktiivilasi tykin pois, kun lapsien kanssa tykin käytössä on pieniä ongelmia lähinnä käytettävyyden ja kokoajan saa kytätä ettei ne väännä sankoja poikki yms..70€/lasit on aika tyyriitä rikkoa ja peruskatselijana specseistä välittämättä teki cinema 3d vaikutuksen juurikin popup efektin osalta ja kuva on todellakin katseltavaa
     
  13. sporton

    sporton Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. jnappula

    jnappula Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Netanttilassa näkyy olevan Philipsin 55PFL6007T hintaan 1799€, tuo kiinnostaa kyllä olkkariin. No, ehkä odotan noita uusia 6900 sarjan telkkuja.
     
  15. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 04.09.2012
  17. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsotaan sitten kun pääsee livenä näkemään, ennenaikaista namitella pelkkien speksien perusteella. ;)
     
  18. eikka2

    eikka2 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Toshiba has announced that its new premium 3D TV range – the WL968 series – will make the transition for active-shutter to passive 3D technology.

    The former top-end sets the YL863 and WL863 were both reasonable 3D performers when we had them in for review but this won’t be Toshiba’s first foray in to the passive market, the VL863, for one, was of the flicker-free variety but the (assumed) switch to LG IPS panels is going to mean a hit on the impressive contrast performance both the YL and WL were capable of delivering."
    http://www.avforums.com/forums/news/1674160-ifa-2012-toshiba-wl968-series-rings-changes.html

    Tästä mallista olikin postattuna jo yllä, mutta vasta tästä jutusta hoksasin että Toshiba vaihtaa aktiivitekniikan passiiviksi. Mielenkiintoista että useampi valmistaja on nyt alkanut vaihtaa premium-mallistonsa pois aktiivitekniikasta. Minusta tämä viittaa siihen, että passiivitekniikka tarjoaa sopivamman transition lasittoman 3D:n aikakauteen, joka voi antaa odottaa itseään vielä pitkäänkin.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2012
  19. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se mikä on halvin valmistaa, "voittaa" yleensä.
     
  20. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Hintaan liittyen pikku anekdootti. Aloin pari päivää sitten editoida festareilla kuvattua 3D-matskua ja havaitsin nopsaan että urakassa tarvitaan 3D-monitoria, mikäli haluaa korjata matskun katselukelvolliseksi. Kytkin edittikoneeseen LG:n 3D aktiivi-3D-monitorin, jota tuijottelin X104-laseilla. Homma toimi hyvin siihen saakka, kunnes piti 3D-lasit päässä katsoa editointinäyttöä. Koska kyseessä oli polarisaatiosuotimella varustettu LCD-näyttö, jonka polarisaatio oli erisuuntainen kuin X104-laseissa, 3D-lasit eivät päästäneet näytön valoa linssiensä läpi. Näytön kuva meni siis mustaksi sitä 3D-laseilla katsoessa.

    Tästä kimmastuneena päätin hankkia uuden 3D-monitorin. Ja koska olin juuri hetkeä aiemmin kironnut X104:n tyhjää akkua, päätin hankkia passiivi-3D-näytön. Ja edelleen, koska 3D-matskua pitäisi käsitellä jotakuinkin samankokoisella näytöllä kuin millä lopputulosta katsellaan, ajattelin hankkia 50-55-tuumaisen passiivi-3D-töllön PC-monitorin sijaan.

    LG vaikuttaisi olevan tällä hetkellä passiivitekniikan edelläkävijä, joten eikun sellainen hakuun. Ensimmäisenä etsin tietysti uusinta ja parasta. LG:n 55LM960W tuli vastaan Gigantin sivuilta, mutta hinta oli typerryttävä 3199 euroa. Yli kolme tonnia 55-tuumaisesta LCD-töllöstä? Älkää nyt unta nähkö.

    eikka, olet varmasti lueskellut enemmän passiivi-3D-töllöjen arvioita kuin minä. Osaatko suositella jotain n. 50-tuumaista passiivitöllöä, jonka hinta alkaa ykkösellä?