Kaiuttimien sijoitus ongelmaa

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Mr.Wizard, 22.08.2012.

  1. Mr.Wizard

    Mr.Wizard Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heippa plazalaiset.
    Uuteen kotiin muuton jälkeen alkoi mietityttämään, jos vähän panostaisi av laitteisiin. Aiemmin on joutunut tekemään ison kompromissin kun tilaa oli vähääkin vähemmän. Nykyinenkään asunto ei juurikaan ihmeitä anna tehdä, mutta jotain kuitenkin.
    Kysymykseen tuleekin kaiuittiminen sijoitus, koska tv tason ja kaiuttimien paikat on aika lukittu. Kuinka paljon haittaa tulee jos kaiuttimet sijoittaa tv tason päälle?

    Tarkoitus olisi korvata nykyinen tv taso ikeasta kootulla bestå (120x64+60x64cm) ratkaisulla, saisi av laitteet nätisti samaan hyllyyn ja skobet tv viereen. Nykyinen taso kun on vain ~120cm ja siihen ei skobet mahdu. Keskikaiutin tulisi sitten sijoitettua tv tason keskelle hyllylle (tv:n alapuolelle), kun ei mahdu nätisti tv:n eteen (todennäköisimmin).
    Takakaiuttimien sijoitus myös mietityttää kun seinä on lyhyt ja sohva on kiinni seinässä. Seinä on perus kerrostalo paperi seinää.

    Liitteenä muutama kuva. Sijoitus pahvilaatikoille tuli muuton jälkeen väliaikaisratkaisuna ja halusin kokeilla miltä kuulostaa jos lyö 4.1 setin.
    katso liitettä C360_2012-06-24-19-29-55.jpg
    katso liitettä C360_2012-06-24-19-30-23.jpg
    Nykyinen setti koostuu ikivanhoista skobeista. Edessä Akai sr-115 (39x19,5x28cm) ja takana MB-24W (44x27x21cm). Joutui sijoittamaan nämä näin päin kun loppui akaista piuha kesken. Subin virkaa toimittaa Audio pro sub focus ja vahvarina Yamaha rx-v559. Kaiuttimien alle on laitettu sellaiset pienet äänenvaimennus läpyskät niin eivät ole kiinni laatikoissa ja samanlaiset olisi tarkoitus sijoittaa kun siirtyvät tv tasolle.

    Korvaaviksi olen ajatellut monitor audion bx2/bx1 tai tannoyn mercurya hinta luokan puolesta. Sen tarkemmin en ole näitä vielä miettinyt kun tuo tasolle sijoittaminen pohdituttaa. Onhan tätä skobejen uusimista itsessään mietitty jos vuosia aina silloin tällöin aina tullut tila esteeksi.

    Pohdituttaa myös rahallisesti kannattaako kuinka paljon sijoittaa skobehin kun joutuu kompromisseja tekemään.
     
  2. lasse_16

    lasse_16 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    1
    Muutamia mietteitä aloittelijalta... Olisiko takakaiuttimien sijoitus mahdollista sohvan takana olevan seinän yläkulmiin? Eli sivuille ja ylös. Joillain olen nähnyt tämän tyyppisiä viritelmiä.

    Mitä kaiuttimien sijoittamiseen tv-tason päälle tulee, ei sinulla paljon muitakaan vaihtoehtoja ole, eikä se mikään huono ajatus ole. Keskikaiutin on vähän huono jos se tulee paljon alemmaksi kuin mitä etukaiuttimet, kun sen tulisi olla suurinpiirtein edes samalla tasolla. Vahvistimeni manuaali sanoo, että "keskikautin ei saisi olla kauempana kuin 0,6metriä vasemman/oikeanpuoleisin kaiuttimien ylä- tai alapuolella". Yksi mahdollisuus olisi, että askartelisit puusta tai jostain muusta materiaalista tv:lle pienen korotus systeemin minkä avulla etukaiuttimen saisit sopivasta tv:n alapuolelle.

    Uusien kaiuttimien neuvomisessa en osaa sitten sanoa muuta kuin, että kannattaa jotkin uudet pöntöt hommata. Antaa kokeneempien neuvoa siinä. :)
     
  3. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainahan niitä komromissejä joutuu tekemään.

    Ei kai se tasolle asettaminen mikään katastrofi ole. Ite pistäisin kyllä pienet korokkeet kajareiden alle ja jos kuvien etäisyyksillä mennään, niin 4.1 olis mun ratkaisu. Tannoy-miehenä äänestän V1:sten puolesta, jo uusia hankit. Jos joskus sit haluaa parin V4:sia eteen niin jää vain yksi V1 yli, kun yhden silloin laittais keskelle.

    Käytetyistä saa kyllä kans toimivan satsin. Itellä 3 * F(usion)2 + 2 * F1 makso 250 egee. Tuuria ja kärsivällisyyttä tarvitaan satsin metsästyksessä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2012
  4. Mr.Wizard

    Mr.Wizard Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo seinälle sijoittaminen ei ole ehkä se mieluisin ratkaisu, hyökkää kuitenki tosirumasti seinästä. Eikä välttämättä haluis tohon cyprokiin ruuvailla seinätelineitä kun ei tiedä tuleeko joku päivä nätisti alas. Hyllyä pohdin jonkun aikaa sit tuohon ylös jonka päälle laittais sit takaskobet.

    En sitten tiedä ampuisiko ääni kuuntelijoista kuinka paljon ohi tuolla seinä sijoituskella. Tuntuu ettei noi skobet pomppaa niin pahasti esille jos ne on tos sohvan vieres. Thx ja dolbyn standardienhan mukaan taka kajarit pitäis sijoittaa 90-110 asteen välille ei suoraan taakse. Tosin sen mukaan pitäisi kyl sijoittaa kuuntelijoiden yläpuolellekki. Tulee tuosta suoraan taakse sijoituksesta mieleen 90 luvun kotiteatteri setit jolloin standardi tais olla vielä se suoran taakse enneku muuttivat.

    Mietin myös nykyisen tason pitämistä ja jalustoja skobeille mutta pelkät jalustat itsessään tulis maksamaan jo aika hyvin. Edukkaimmat ok jalustathan pyörii siel 100e+ pari. Toinen vaihtoehto ois sijoittaa takaskobet jalustoille ja etuosa sitten tvtasolle.

    Nämä kaks aattelin iskee vierekkäin ja tv sit päälle ja skobet viereen. Pitäisi nätisti mahtua nykyisen tilalle + nykyinen pahvilodju viritelmä pois. Jäis 10cm pelivaaraaki enneku tulee tietokone pöytineen tielle.
    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20102154/
    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50102157/

    Eipä ne jalustatkaan sinänsä olisi pois suljettu homma, kerran ku ne vaan tarttee investoida. Tuntuisi vaan jotenki tasapainoisemmalta ratkasulta et tv:n vieressä ois tasolla skobet ja olisi sitten lisä tilaa jos tulee lisää avlaitteita, toi nykyinen kun on vähän täynnä jo. Pohdituttaa vain tuon av vahvarin mahtuminen tohon bestå ratkaisuun, siinä kun on tuo keskipuu hyllyjen välis. Tosin on täälläki nähty hienoja ratkaisuja joissa skobet on jalustoilla esim bx2 threadista http://i377.photobucket.com/albums/oo219/woffen/DSC_2161.jpg tämä.
     
  5. Mr.Wizard

    Mr.Wizard Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tuossa tänään mittailtua paikkoja subbarin ja tietokone pöydän välissä on 190cm tilaa joten uusi tv taso ratkaisu menis heittämällä. Takakajarit seinälle taas on enemmän ongelma, katsoin vogelsin seinäkiinnitystä joka on 5 ruuvia 3mmx60mm ja asennus seinä on cyprokia ja paksuus on 70mm ja toisella puolella on vessa/keittiö (en välttis lähtis kokeileen meneeks vituks kui helposti). Ehdotuksia otetaan vastaan =)

    Tietty yks vaihtoehto ois puskee takakajarit seinään kiinni jalustoilla sohvan viereen jotku norstone 80cm tai simexin 90cm (80 ois melkeen sohvan selkänöjän yli jo ja 90:n menis helposti yli)
     
  6. lasse_16

    lasse_16 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse laitoin pari päivää sitten Vogelsin vlb 200 seinäkiinnikkeet kattoon lyhyemmillä ruuveilla, kuin mitä pakkauksen mukana tulleet 60mm. Hyvin pysyyvät, tosin ei takakaiuttimeni eivät paina kuin 3,4kg/kpl. Uskoisin, että seinäsi kestäisi tuon verran. :)
     
  7. Regu

    Regu Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    gyproc ankkurit seinään ja ruuvit niihin kiinni ni eiköhän siellä toistakymmentä kiloa pysy seinällä helposti
     
  8. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunnon ankkureilla kestää helposti yli 20 kiloa, mulla oli 46" töllötin gyproc-seinässä ilman mitään ongelmia.
     
  9. Wiszz

    Wiszz Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ankkurit tosiaan kestävät hyvinkin paljon painoa. Minulla oli tikkataulu ja sen kaappi kiinni kyseisillä ankkureilla (5kpl). Kestivät todella hyvin seinässä vaikka heittojakin tuli tauluihin kymmeniä tuhansia. Paino koko setille taisi olla 15-20 kiloa. Olin lyönyt seinään kahdenlaisia ankkureita, joista toiset tulivat vielä todella nätisti uloskin kun tikkataulun lopulta poistin muuton yhteydessä. Toiset taas joutui jättämään seinään kiinni. Nuo, jotka sain ulos vedettyä, eivät jättäneet kuin ihan pienen viivan seinään ja se oli todella helppo paikata akryylimassalla niin, ettei tikkataulun kohtaa enää edes huomannut jos ei osannut katsoa.
     
  10. Mr.Wizard

    Mr.Wizard Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonni nyt ois kajarit seinällä. Ankkurit meni helposti seinään mutta voi vittu noiden kaiutin telineiden kanssa. Että osaa olla yksinkertainen juttu vaikeasti koottavissa. Tuo pultti mihin tulee itse jalusta, joka kiinnitetään mutterilla paikalleen piti vetää räikällä kiinni (tähän tarvittiin toinen pitämään pulttia paikallaan). Mutteri ei vaan pyöriny nätisti loppuun asti.

    Onko tuon skobet oikeesti tarkotus pysyä tuon etupään ja taka pään parin minipultin varassa. Tuntuu jotenki täysin hazardilta. Toinen mikä kummastuttaa on nuo tarra pehmusteet, jos takapään minipultteja kiertää vähän liikaa ne puskee niistä tarroista aika kylmästi läpi.
     
  11. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Miksi ne ei pysyisi telineissä jos ne nytkin ovat niissä. Aiotko töniä niitä tahallaan silloin tällöin vai? Voihan ne vaikka varmistaa joillain hihnoilla jotka laittaa kaiuttimen päältä ja telineen alta ympäri. Esteettisesti ei ehkä ole kovin hyvä ratkaisu.
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2012
  12. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis noi Vogelsithan on maailman yksinkertasimmat koota, mitä niin vaikeeta siinä on jos pitää räikällä/jakarilla tai vastaavalla työkalulla koota? Mulla meni noin 5 minuuttia per teline asennukseen, ja kyllä, ne kaiuttimet pysyy niillä "minipulteilla" ihan hyvin paikallaan, ei ne skobet sieltä mihinkään lentele.
     
  13. Mr.Wizard

    Mr.Wizard Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se helvetin keskipultti joka sitoo teline osan seinä osaan. Se kun kiinnitetään mutterilla kiinni ja mutteri ei menny paria kierrosta enempää sormi voimin (ja kyse ei ollu vääristä jenkoista pari kertaa tuli yritettyä ennen ku turvauduin työkaluun). Työkalulla sit meniki. Sitä tässä vähä tuli ihmeteltyäki et mites nyt näin ku piti olla nii saatanan helppo koota :p
     
  14. lasse_16

    lasse_16 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.06.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikös siinä keskipultissa ollut sellainen juttu (mikähän olisi oikealta nimeltään?) mikä estää juuri sen, ettei sitä pysty kokonaan kiristämään? Tai että se pultti ei pysty tulemaan mutterin läpi. Itse ainakin ymmärsin näin, kun kokosin vastaavat telineet. :)
     
  15. Mr.Wizard

    Mr.Wizard Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mut pääasia et kaiuttimet sai seinille, kiitos kaikille avusta =)
     
  16. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se mutteri ei mene paria kierrosta enempää sormivoimin, koska se on nyloc-mutteri, jossa siis se nylonosa sisäkierteessä varmistaa kiinnipysymisen ilman aluslevyä ja se on tarkoitettukin kiinnitettäväksi työkaluilla, ei sormilla.. Mutta joo, hyvä, että sait skobet kiinni!
     
  17. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Tuota mutteria kutsutaan myös lukkomutteriksi, mikä kuvaa hyvin sitä.