Edullista "Hifi" settiä opiskelijalle.

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Jomppa123, 29.08.2012.

  1. Jomppa123

    Jomppa123 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jonkun verran koitin katella muita topicceja mut ei oikein osunu sopivaa kohalla, ainakaan missä oolis tohon 5.0 settii mitä infoo.

    Olisi siis tarkotuksena rakennella 5.1 systeemi tietokoneen ja telkkarin ympärille. Kokemusta on hyvin niukasti mutta pien käsitys kuitenkin (toivottavasti).
    Tietokone toimisi leffojen ja musiikin soittimena, mutta kun telkkaria katotaan niin tietenkin silloin äänet tulisi 5.1 kautta. Viritin-Vahvistimen tarviin ilmeisesti ainakin ja tietty noi kajaritkin, mutta tarviiko PC mitään äänikorttia esim? Vai riittääkö perus ulostolot mitä löytyy? (on siis optista sun muuta)
    Kaapelointi kanssa hieman hakusessa, HDMI piuhaa ainakin näyttikseltä töllöön tarviin ja töllöstä vahvariin ilmeisesti? Ja sitten virittimeltä kaiuttimille RCA:lla? Eli jos kokoonpano on PC-Töllö-Näyttö-Viritin-Kaiuttimet, tarkotuksena pystyä vaihtamaan klikkauksella äänen syöttä töllöstä PC:hen. (PC:n syöttämän kuvan nyt tietty saa helposti vaihettua näytön ja telsun välillä)

    Sekavaks menee mutta toivottavasti joku saa tosta jotain tolkkua...

    Aluksi budjetti venyy varmaa virittimee ja 5.0 settiin ja myöhemmin se subbari jos tulee ees tarvetta koska kerrostalo elämää vielä pitkä siivu edessä.

    Tämmösiä oon katellu, onko mihinkään ? Budjetti aika rajoilla noilla vehkeillä ja käytettyihin en jostai syystä oikei tunne vetoa..

    KAIUTTIMET: http://www.gigantti.fi/product/tv-j.../sony-5-0-kaiutinjarjestelma-ss-fcr4000-musta

    VIRITTIMEKSI: http://www.gigantti.fi/product/tv-j...3BL/yamaha-5-1-viritinvahvistin-rx-v373-musta
    TAI http://www.gigantti.fi/product/tv-j...56/harman-kardon-5-1-viritinvahvistin-avr-156


    Toki parempaa saa aina ehdottaa kuhan hinta pysyy jotakuinkin samana. Kysymyksiä saa antaa tulla, pyrin vastaamaan nopeasti.
     
  2. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän voi taas heittää sen vakiovastauksen.

    Miksi käytetyt kaiuttimet on poissuljettu? Nimenomaan tuossa hintaluokassa ehdottomasti käytettynä. 250€ hintaluokkaan on pyörinyt esim. 3x Tannoy Fusion 2 & 2x Tannoy Fusion 1 settejä. Tuo on jo ihan pätevä. Tuon Sonyn setin jättäisin kauppaan. Uutena jos täytyy saada, niin tuon 250€ laittaisin pääkajareihin pelkästään. Vahvistimista kumpikin linkkaamistasi on ihan perushyviä hintaluokassaan.

    Tietokoneelta optinen piuha vahvariin riittää. HDMI-piuha kannattaa heittää tietokoneelta vahvariin kiinni ja sieltä edelleen telkkarille. Tuosta Harman/Kardonista löytyy ainakin ARC (Audio Return Channel) ja mikäli televisiosi vaan sitä tukee, kulkee telkkarista äänet vahvistimelle hdmi-johtoa pitkin. Tarvit siis vain yhden johdon telkkarin ja vahvarin väliin. Vahvarilta menee ihan normi kaiutinkaapelit kaiuttimille.
     
  3. Jomppa123

    Jomppa123 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    No en oikein viittis postin kautta huuto netistä noin isoja kamppeita tilailla...pelkät postikulut lohkasee ison siivun voitosta. Ja kun asuu korvessa niin hullun tuurilla jotain järkevää läheltä löytyy että pääsis hakemaa. Ja vahvaria nyt en usko ainakaa et oikei kannattaa käytettynä ainakaa ku ei noi pahoissa hinnoissa ole?
    Ja toi sonyn setti ihan sillä koska siel nyt kuitenkin palautteessa aika positiivistä oli...(toki en noihin palautteisiinkaan 100% usko ku voiha se pulju ite ne sinne laitella.. ).
    Mut joo, vois nyt ainakin koittaa sit katella jotai käytettyjä jos tuuria olis siellä saralla.

    Ja jos 5.0 setille budjetiks laittaa 350e, oisko jotai hyvää esimerkkiä uusista ? Tietty se on henk.koht. et mikä hyvältä kuulostaa, mutta kuitenkii vähä ideaa ettei mitää sutta tulis hankittua.


    E: just muistin et joku aika vanha kaiutin pari lojuu tuol varastos. Toimivat Akai- SR-115. Et voisko noita hyödyntää ja sit vaa hommais 2 pääkajaria ja keskikajarin? Vai onko noista yleensäkkää mihinkää ?
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2012
  4. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytettyjä löytyy myös muualtakin kuin huuto.netistä, kuten jo mainittu plazan kaiutinketju. Hifiliikkeissä on myös myynnissä vaihtolaitteita, jolloin ainakin voi olla varma laitteiden hyvästä kunnosta ja kauppiaan rehellisyydestä. Täällä listaa käytettyjä laitteita myyvistä hifiliikkeistä.

    Se on tosiaan ihan kuulijasta kiinni, mikä kenenkäkin mielestä kuulostaa hyvältä ja mikä ei. Väittäisin, että pitempiaikaista settiä saisi käytettynä ostettaessa. Tannoyn Mercury V1 on Mareksilla 199€/pari ja 114€/kpl eli 3kpl kaiuttimia saa vajaalla 350€lla. Taakse voi sitten vaikka metsästää Tannoyn Fusion 1 parin. Noista Akaista ei ole mitään tietoa, mutta voithan kokeilla heittää ne takakanaviin ja itse todeta miltä kuulostaa omaan korvaan.
     
  5. Jomppa123

    Jomppa123 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo, eiköhä tällä alkuu päästä. Ja ei tässä nyt mikää kiire oo hommailla ni voi rauhassa katella ja ootella. Kiitosta vaan ja noi tiedot kaapeloinnista selvitti huomattavasti!
    Sen verran vielä et kannattaako noitten kaiuttimien RMS tehoja katella alkuunkaan?
     
  6. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Passiivikaiuttimissa ei ole tehoa vaan tehonkestoa vahvistimelta. Sinuna olisin aivan huoletta tehonkeston suhteen, jos et luukuta volyymit kaakossa koko aikaa, esim. noi Tannoytkin kestävät jo aika paljon kuritusta tuohon hintaluokkaan.
     
  7. trajanie

    trajanie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän offtopic, mutta tarjoilin sinulle yksityisviestillä käytettyä vahvistinta (denon avr-1910) mikäli haluat linkittämiesi hintaluokan pitää ja lopulta uskaltaudut ostamaan käytettynä monipuolisemman laitteen.