Andromeda MTV Scifillä

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Katselija, 14.04.2010.

  1. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    555
    Saadut tykkäykset:
    12
    Alko taas uusintana taannoin. Ihan hyvä, eka kausi jäikin näkemättä.

    Mutta mikähän tuossa esittämisjärjestyksessä on ideana? EPG:n mukaan tulevat miten sattuu. Nytkin 13, 14, ja 15 ja seuraavaksi 20.
     
  2. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sci-fi:n himossa on tullut tätä sarjaa katsottua DVD:ltä. Kolmannen kauden puoliväli menossa ja ihan sellaista pikkunättiä menoahan tämä on. Tämä kolmas kausi vain on ollut siitä unettavan tylsä, että taustajuoni ei ole edennyt yhtään. Aivan kuin kaikki jaksot olisivat täytejaksoja. Toisaalta se suuri taustajuoni mikä eka kaudella esitettiin eli
    Commonwealthin uudelleen rakentaminen on oikeastaan suurelta osin saatettu jo päätökseen toisen kauden lopussa.
    Uusi "suuri taustajuoni" eli
    magog uhka
    taas on unohtunut sivuun koko kolmannella kaudella. Pieni toivon pilkahdus oli viimeisin näkemäni jakso, jossa esitettiin, että Dylanin kollega Rhade
    oli toisessa aikajanassa tappanut Dylanin ja yritti samaa järjestyksenpalautusta universumiin Dylanin sijasta mutta epäonnistui ja palasi siksi ajassa taaksepäin ja antoi Dylanin tappaa itsensä.
    Tämä oli ihan mielenkiintoinen juonellinen ajatus, mutta luulen, että tämäkin juonne jää irralliseksi eikä johda sen kummempiin jatkokehittelyihin tulevissa jaksoissa. Yleisesti ottaen sarjan keskeiset hahmot ovat ihan sopivan kirjavaa joukkoa. Trancen hahmonkehityksestä on pyritty tekemään kovinkin salaperäistä ja laidasta toiseen menevää ja jossain määrin ihan onnistuneesti. Ylisöpöilevästä ja harmittomasta sidekickistä on tullut ihan itsenään mielenkiintoisempi hahmo ajan myötä. Dylanin näyttelijä itsessään ei minusta ole tarpeeksi karismaattinen tv-sarjan keskushamoksi (jos vertaa esim. Bruce Boxleitneriin, tosin B5:ssäkin oli muovisen oloinen kapteeni eka kaudella) mutta menettelee ihan ok. Toivoa vain sopii, että jäljellä olevat 2,5 kautta edistävät suurempia jatkuvia juonilinjauksia, tai muuten katseleminen alkaa hivuttautua pakkopullan puolelle. :sleep:
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2011
  3. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jup. Tulipa sitten katsottua tämäkin sarja viimein loppuun, mutta valitettavasti sarja ei parantunut loppua kohden. Turhauduin tuohon "täytejakso" meininkiin 3 kauden loppupuolella niin paljon että lopetin sarjan katsomisen. Myöhemmin sitten aloitin taas käyttämään sarjaa ajatappajana niille hetkille kun ei muuta katsomista keksinyt. Olihan tämä sentään sci-fiä, minkä pitäisi jo itsessään olla riittävä syy mielenkiinnolle? Mutta ei, sama loputon jono irrallisia ja tyhjänpäiväisiä tapahtumia, hahmoja ja juonteita jatkui hamaan loppuun asti. Ei jaksa edes sen kummemmin alkaa eritellä kaikkia typeryyksiä mutta se, että viimeiselle kaudelle piti ottaa vakihahmoksi joku
    rantapallotissiblondiini-pornomalli keikistelemään
    summaa koko touhun epätoivon hyvin.
    Kerrottakoon sivumennen, että luulin Lexa Doiginkin ottaneen silikonit viimeiselle kaudelle, mutta netti kaikessa viisaudessaan kertoi, että rintojen kasvu johtui äidiksi tulemisesta :)
    Muutaman viimeisen jakson aikana homma yritettiin sitten jotenkin kursia kokoon mukamas suurenkin draaman saattelemana
    (maapallo räjähtää, hui! Ja sekin sitten ohitetaan olankohautuksella..)
    mutta laimeaksi jäi se viimeinenkin rutistus. Finaalijakson jälkeen olo tuntui kuin työvoiton suorittaneelta. Vertaa tätä siihen, että Babylon 5:n finaalin jälkeen oli melkein tippa silmässä. Harmi, sillä Andromedan universumissa ja hahmoissa oli potentiaalia eka kaudella. Paremmalla käsikirjoituksella tämä olisi voinut olla hyvä sarja. :confused:
     
  4. Mule

    Mule Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sarjan suunnitelmat olivat aluksi kunnianhimoisemmat, alkuperäinen ideoija on julkaissut ne eräänlaisena näytelmänä saatuaan potkut:
    http://www.cyberspace5.net/agentrichard07/coda.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Hewitt_Wolfe

    Suurin ongelma alkuperäisestä kokonaisjuonesta luopumisen lisäksi on jaksojen epätasaisuus. Silti väliin ihan viihdyttävää katsottavaa, Lexan lisäksi häntätyttö oli mukava.
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2012