Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ennen ainakin niissä paikoissa, missä itse kävin viettämässä aktiivista elämäntyyliäni, oli lost&found -palvelu eli jos oli vaikka unohtanut narikkaan lähtiessä jotain tai jotain oli mennyt hukkaan baari-illan aikana, niin ne pystyi noutamaan narikasta seuraavana baari-iltana. En ole ollut koskaan ravintola-alalla, mutta käsitykseni mukaan sen ei pitäisi henkilökunnalle olla iso vaiva, jos he kadotetun tavaran tai narikkaan jääneen takin pistävät syrjään tai epäviralliseen löytötavaralaatiikkoon. Jossain vaiheessa kuitenkin tähänkin tuli muutos, joka käy kalliiksi kuluttajan kukkarolle. Mikäli narikkaan jää jotain tai baari-illan aikana jotain menee hukkaan, minkä henkilökunta sitten löytää, niin ainakin Oulun suurimmissa yökerhoissa ne lähtevät jokseenkin syrjässä sijaitsevaan löytytavaratoimistoon, joka veloittaa säilytysmaksun ja käsittelykulut -- jotka muistaakseni ovat sitä luokkaa, että sillä rahalla alkaa saamaan kaupasta jo halvan uuden korvikkeen kadotetulle esineelle. Kaikessa sitä pitää rahastaa... :hitme:

    Minulla tulee nuo kalliit sisäänpääsymaksut yms. vältettyä suosimalla sellaisia yökerhoja, joissa voi hyödyntää paikan kanta-asiakaskortteja. Niillä voi välttää pääsymaksut kokonaan (ja jos ei kokonaan niin ainakin tiettyihin kellonaikoihin) ja maksaa tietyistä juomista alhaisen tarjoushinnan (esim. alle 4 euron Tuborg-olut).
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2012
  2. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ihmetyttää kovasti nämä myyjät jotka yrittää saada lottovoittoa myymällä ikivanhaa kamaa. Hinta on laitettu ilman mitään todellisuuden tajua. Ja samat ilmoitukset roikkuvat kuukaudesta toiseen, hintojakaan eivät tajua tarkistaa (laskea). Ei voi kun ihmetellä, tässä eräs esimerkki. Vahvistimen takaa kuva joka ei ole edes listalla. Setistä saisi parhaimmillaan erikseenmyytynä ehkä 500€. :D

    http://www.huuto.net/kohteet/kotiteatterilaitteet/230165736
     
  3. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatkoa samaan aiheeseen, tämä on otsikoitu "Autoilijoiden hupaisa nahistelu" vaikka se näyttää siltä varsinkin lopussa että jommalta kummalta lähtee henki....

    [video]http://www.iltalehti.fi/iltvautot/2012080109971748_v1.shtml[/video]
     
  4. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nettilehtien otsikoita, joissa käytetään kirosanoja joista on muutama kirjain merkitty *-merkillä. kenelle jää epäselväksi mitä sanalla "He**etisti" haetaan? jos kerran kirosanoja ei ole sopivaa käyttää, niin eikö tuon sijaan olisi parempi käyttää jotain muuta sanaa tai paljastaa koko sana. Iltasanomissa oli otsikko "Loeb karkaamassa - Hirvonen taistelee he**vetisti."
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyseinen ilmiö muutenkin on huvittanut jo pitemmän aikaa, ihmiset tekee tuota aika paljon. Eihän tuohon oikein pysty kun siinä on tosiaan hankala järkeä nähdä vaan enemmän tekopyhyyttä. Esimerkkisi ovat ironista kyllä epäselviä. Eka tarkoittaa joko helvetisti (todennäköistä) tai hemmetisti. Toinen taas taisi olla jonkinlainen laskuvirhe. Ilmiötasolla tuo on kuitenkin mielenkiintoinen, kuten muutkin vastaavat selvästi järjettömät tavat. Kirosanoja saa siis ajatella, kaikki tietää että niitä ajatellaan ja sen saa ilmaista, mutta sanoja ei saisi silti kuitenkaan oikeasti sanoa.

    Toisaalta tuossa voi haista yksinkertaisesti myös sensaatiolehtien halu laskeutua keskimääräisen lukijansa tasolle, jolloin lehti tuntuu läheisemmältä.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Onhan toki mahdollista, että tuo "he**vetisti" on esim. Hirvosen tai hänen tukijoukkojensa suusta saatu sitaatti. Tähden funktio olisi silloin ymmärrettävämpi ottaen huomioon, että otsikon voi lukea myös lapsi -- joka jollain ihmeen kaupalla olisi säästynyt kuulemasta moista kirosanaa muualta. Toisin sanoen, ymmärrän kyllä tähden funktion kirosanoissa, jos kyseessä on sitaatti. Jos taas nettilehdet itse kehittelevät moisia otsikoita tyhjästä, niin silloin kyseessä on myös minun mielestä asia, jota en voi ymmärtää.
     
  7. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kappas! Pahoittelut ironiasta :D Näpyttelin viestin tuohduksissa kännykällä, josta johtuen esimerkit menivät päin honkia. Sanaa "Helvetisti" tässä kuitenkin oli tarkoitus hakea, joka oli Iltasanomissa tosiaan "He*vetisti".
     
  8. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
  9. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Outo kello. Tolla on vähän vaikea ylpeilläkin koska kaikki luulee että se on jostain lelukaupasta ostettu parilla eurolla.

    Blakella on myös hienot kynnet.
     
  10. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Näkyykö kynsissä epoksijälkiä? Ettei vaan DVB-G olisi viettänyt reilusti aikaa solariumissa ja alkanut juosta kilpaa... :eek:
     
  11. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    IT-alalla offshore, vain sillä perusteella että se on laskennallisesti halvempaa. Todellisuudessahan ei offshore kannata asiakkaille laisinkaan vaan on aina huono vaihtoehto.
     
  12. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Menisin moneksi vuodeksi turkkilaiseen vankilaan, jos vaan saisin tuon kellon ranteeseeni. Täyden kympin kello. Mutta sitten kun keksivät kannettavan puhelimen, sellaisen jossa on myös kello, niin en enää tarvi rannekelloa.
     
  13. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Selittäkääs vähän Lance Armstrongin tilannetta. Mies ei siis jäänyt koskaan kiinni dopingista ja nyt kun hän on kyllästynyt enää todistelemaan syyttömyytään niin se tulkitaan että myöntää dopingin käytön, eli menettää kaikki mitalinsa ja ykkössijat historiankirjoista? Aikamoista jos ymmärsin oikein. Oli kuitenkin ihan dominoiva ja jos onnistui olemaan jäämättä kiinni uransa aikana, niin voisko hänet jättää rauhaan (kuten kaikki muutkin entiset huiput).
     
  14. mi.vi

    mi.vi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin se taitaa mennä. Kai ne seuraavaksi vaativat herralta korvauksia ne 400 miljoonaa jotka hän on urallaan kerännyt hyväntekeväisyydellä syöpäsairaiden hyväksi:hitme:
     
  15. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Koulukirjat! Montakohan veroäyriä pitäisi maksaa enemmän, että ei enää tarvitsisi päällystää koulukirjoja?

    Tv. Nimim. "Usiamman koulukkaan piällystäjä"
     
  16. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiks mikään taho tarjoa tuollaista palvelua? Luulisi kannattavan jollekin urheiluseuralle tms., jotka paketoivat joululahjojakin.
     
  17. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Antaisitko koulukirjat päällystettäväksi paikalliselle kiekkoseuralle? ;-D
     
  18. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Tämä sopisi kai "USA:ssa on kovia tuomioistuimia. Suomessa on pehmustettuja istuimia." -ketjuunkin, mutta tässä on ainakin tuosta eteenpäin kovisten ja hyysärien vääntöä johon Areenan linkki alla liittyy.

    Tänään tuli YLE TV2:lta BBC:n juttu "Prisma: Oletko hyvä vai paha?". Lähetys oli ainoa ja nettikatselun pituus on 7 vrk. Kannattaa katsoa, huonojenkin asioiden kanssa pärjää paremmin ja niihin voidaan etsiä oikeita ratkaisuja kun ymmärretään mistä ne johtuvat.
     
  19. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noita kirjoja voi ostaa kirjakaupasta, jolloin voi jättää kirjan päälystämättä ja palauttaa priimakuntoisen. Eikä tarvitse kaikkien äyriä nostaa.
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    En ymmärrä ihmisiä jotka kirjoittavat johonkin Amazoniin yhden tähden tuotearvostelun, jossa haukkuvat myyjän pataluhaksi. Ihan kuin jonkun Marketplace-myyjän kohellus tai postin hitaus olisi tuotteen vika. Muut saavat sitten käydä näitä haukkuja läpi varmistuakseen siitä että se yksi tähti johtuu idioottiasiakkaasta eikä tuotteen huonoudesta.

    :rolleyes: