55"-65" suhteellisen laadukas led- tai plasma-tv.

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Nks, 05.06.2012.

  1. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Voipi Panskut kuvataajuuksiltaan olla herkempiä loisteputkien valon taajuudelle ja se aiheuttaa tuon välkynnän...
    Tai sitten kaupassa paskat putket tai säästetty valoissa, eli mahdollisimman halvat ei-töllönkatsomiseen sopivat....
    Ei mulla VT30 välky ainakaan yhtään ja pelkkiä energiansäästölamppuja (eli loisteputkia sisällä) katossa.

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2012
  2. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itellä oli kans muutaman vuoden vanha Samsungin halvin 50" Plasma (nyt 59"), ja kyllä se saatanan kovan sirinän huomas heti. :D Vanhassa ei kuullut yhtään. Ei tässä ole tottumis jutuissa mitään perää. Nykysin ne tekee paskoja, kontrastisuhdekkin oli vanhassa parempi. Pelatessa ei huomaa kun huomio on pelissä, muulloin kyllä. Hieman sivummalla kun istuu niin sitä ei kuule.

    Kysyjälle että se kannattaa testata kotona ja käyttää vaihto/palautus oikeutta. Itellä Samsungin huoltomies vaan totesi että se kuuluu Plasman ominasuuteen. Psk marjat sanon minä, ensin tehdään uusia malleja ja sitten testataan. :D
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2012
  3. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komppaan ylläolevaa samsungien sirinästä. Itsellä oli kolmisen vuotta panasonicin 42" joka piti normaalia plasmasirinää jonka vaihtelee hieman kuvan kirkkauden mukaan.

    Tämä samsungin 59D7005 (viime vuoden malli) pitää tuota normaalia sirinää joka siis kuuluu laitteen takana parhaiten PLUS erillinen helvetin kova sirinä,
    jota telkkari ampuu paneelista suoraan ulospäin kohti katselijaa. Tähän sirinään EI totu, vaan istuu mielummin vähän sivussa jossa ei ääni ole yhtä häiritsevää.

    Minulle jopa vaihdettiin koko paneeli viallisen pikselin takia, ja uusi paneeli pitää täsmälleen samanlaista meteliä. Laitteessa tosi hyvä kuva, mutta EN ostaisi toista samanlaista ominaisuutta omaavaa laitetta!
    Niin, ja samsungin huoltomiehen mukaan on "normiominaisuus" plasmassa. No tietty on jumalauta, mutta kai sillä on merkitystä jos laite hieman sirisee, tai jos sirisee niin että vituttaa joka kerta kun katsoo jotain ohjelmaa suoraan telkkarin edestäpäin.

    En osaa sanoa miten tämän vuoden mallit erottuvat tuosta viime vuoden mallista. Sen vain tiedän, että tosi monella on ollut sama ongelma.
     
  4. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin sitten tänään gigantissa katsomassa uusiksi eilisen järkytyksen jälkeen noita kahta tv:tä (tai vt50 ja e8005 kun muita ei ollut). Siellä oli kaksi vt50 eri paikoissa ja se, joka oli suoraan loisteputken alla välkkyi enemmän tv-lähetystä katsottaessa, eli vps358 saattaa olla oikeassa. Samsung ei kuitenkaan taaskaan välkkynyt ollenkaan. Liikkeessä oli myös D-sarjan samsung ja sen sirinän kuuli, vaikka liike oli meluisa megastore :O E-sarjalaista ei siinä melussa kuullut. Kaikista suurin yllätys oli kuitenkin se, että vt50 oli kytketty harman kardonin br-soitin + vahvistin -yhdistelmään, jossa oli sisällä joku harman kardonin oma blu-ray-esittelylevy, niin tällä materiaalilla tämä suoraan loisteputken alla ollut pahemmin välkkyvä vt50 ei välkkynyt ollenkaan! Aavistuksen välkyntää toki huomasi, kun katsoi ruudusta ohi, mutta tämäkin oli pientä. Siis onko tuossa tv:ssä nyt jokin ongelma käsitellä tv-lähetyksiä? Saako välkynnän jollain kuvanparannuspiirin smooth-toiminnolla katoamaan?

    Millainen on muuten koneboxin palautuspolitiikka. Jos sieltä kokeilis tuota panan 55st50:stä, niin kuinka helposti ottaa takas jos välkkyy kotioloissakin huomattavasti?
     
  5. samsung

    samsung Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.10.2000
    Viestejä:
    383
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liikkeestä suoraan ostettaessa ei ole palautusoikeutta, vaihto-oikeus on.
     
  6. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Koneboxillahan on verkkokauppa, jossa palautusoikeus 14 vrk
     
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Yleensä etämyynnin palautusoikeudella tarkoitetaan käyttämätöntä tuotetta, se ei siis ole "kokeiluoikeus" kuten Gigantissa jossa sen voi palauttaa jos ei ole tyytyväinen.
     
  8. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni postitusmyynnissä kuluttajalla on oikeus tarkistaa että tilattu tuote on omaan käyttöön sopiva, eli television tapauksessa katsoa sitä kotona vähän aikaa. "Vähän aikaa" tarkoittaa tietenkin hyvin lyhyttä aikaa käytännössä, mutta itse olen koneboxiin palauttanut 50VT20 telkkarin käytettyäni sitä n. 5 päivää. En tietenkään kertonut heille muuta kuin että tuote ei ollut minulle sopiva ja haluan palauttaa sen. Konebox järjesti tuotteen noudonm josta jouduin kyllä itse maksamaan, mutta muita kuluja minulle ei tuosta operaatiosta seurannut. Tietty tämä on vaikeampaa kuin gigantin "no questions asked" 30pv palautusoikeus.
     
  9. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    6.2. Toimitetuilla tuotteilla on vastaanottohetkestä lukien 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja myyntipakkauksen siisti ja täydellinen. Tuote ei ole käyttämätön jos esimerkiksi matkapuhelimeen on asetettu SIM-kortti, tietokoneen käyttöjärjestelmä on otettu käyttöön, pesukoneella on pesty pyykkiä tai ns. hygieniatuotetta on kokeiltu (esim. korva- ja nappikuulokkeet). Palautuksen tulee sisältää alkuperäispakkaus sekä kaikki pakkaukseen kuuluneet osat, dokumentit ja pakkausmateriaalit. Sinetöitynä myydyn tuotteen sinetin tulee olla ehjä. Tällaisiä tuotteita ovat mm. pelit, elokuvat, ohjelmistopaketit, tulostuspatruunat, PC-komponentit, kuten muistit, näytönohjaimet, emolevyt, kiintolevyt ja PC-virtalaitteet. Tuote voidaan palauttaa joko postitse tai palauttamalla tuote Konebox-myymälään. Ilmoitus palautusoikeuden käyttämisestä on tehtävä Palveluntarjoajalle edellä mainitun 14 vuorokauden kuluessa ja tuote palautettava kohtuullisen ajan kuluessa.

    Kyllä tuon perusteella TV:tä voi kokeilla, kunhan kaikki styroxin kappaleet sun muut on tallessa ja ehjät
     
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Miten tuon sitten kukin tulkitsee.
    Onko tuote käyttämätön jos ruudun pinnalta on poistettu naarmuuntumissuoja ja TV:tä on katseltu viisi päivää.
    Hyvä kuitenkin jos Koneboxista tilattuja telkkuja saa kokeilla ja palauttaa jos ei olekaan tyytyväinen.
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Eli halvat 50 Hz:n loisteputket...
    VT50:sessa on sevverta "hätänen" fosfori, että ko. efektin saa näkösälle...
    Homma liittyy kuvataajuuteen (50, 60 ja 24 hertsiä), töllökuvahan on 50 hertsistä ja mikäli BD on oikein konffattu, sen kuva pitäisi olla 24 Hz.
    Voi myös liittyä pistorasioitten eri vaiheisiin, töissä piti projektorille ja liitetylle tietokoneelle olla sama pistorasia, muuten välkkyi myös.
    Kais edes huomautit asiasta? Jää em. lafkalta muuten moni tuottava kauppa tekemättä...

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2012
  12. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    kuluttajaviraston siviulta kopsattu:

    Kokeilla saa – ei käyttää

    Voit kokeilla ja tutkia toimitettua etämyyntituotetta samalla tavalla kuin myymälöissä menettämättä peruutusoikeuttasi. Esimerkiksi paketin voi avata ja käyttöohjeet voi lukea. Myös kenkiä ja vaatteita saa sovittaa. Yritys ei voi evätä peruuttamisoikeutta sillä, että pakkaus on avattu.

    Käyttäminen on eri asia kuin kokeileminen. Peruutusoikeuden menettää ottamalla tuotteen käyttöön.

    Tuo on hemmetin epämääräistä, ja todennäköisesti tapauskohtaista miten firmat nämä hoitaa. Tosiaan omassa tapauksessa en puhunut itseäni pussiin ja palautuslappuun kirjoitin vain että tuote ei ollut itselle sopiva. Varmaankin tulevaisuudessa tilaan just Gigantista jos en ole varma pidänkö tuotteen.
     
  13. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmi todellakin, ettei gigantti myy st50:stä, sillä tuo välkyntä kyllä kaipaisi palautusoikeuden ja tuo voi tosiaan olla kiinni myymäläolosuhteista, tai sitten ei. Alkanu pelkästään tuon palautusoikeuden takia vähäsen miettiä gigantista vt50:n hommaamista... Mutta tänäänkin tuijotin tuota telkkua varmaan puolisen tuntia liikeessä, eikä myyjiä kiinnostanut tulla palvelemaan, vaikka vapaalla siinä seisoskelivat, niin eipä hirveästi kyllä kiinnosta tuosta kaupasta toisaalta mitään ostaa.
     
  14. AIF

    AIF Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2012
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on Verkkokaupan periaate, että asiakakita ei mennä härnäämään. Minua henkilökohtaisesti ärsyttää se, että myyjä tunkee aina iholle. Joten jos haluaa, että myyjä tulee jeesaan, niin rohkeesti vain pyytämään. :)

    Itse olen hommaamassa st50 Mareksilta. Varsin hyvään hintaankin vielä, eikä toimitus Joensuuhun kotiovelle ole kuin pari kymppiä.
     
  15. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaipa sitä sitten täytyy kokeilla tuota ST50:stä. Gigantissa eivät suostuneet tiputtamaan eurollakaan VT50:n hintaa, niin saa jäädä kauppaan. Mitäs veikkaatte, ST50 maksaa about saman verkkiksessä ja koneboxissa, kumpaan on helpompi palauttaa tuote, jos välkkyy ja "vain tutustun tuotteeseen".
     
  16. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otetaan vielä kerran takaisin. Tiedän, että on soutamista ja huopaamista, mutta välkyntä vs surina on kyllä kummatkin semmoisia dealbreakereita. Mutta oikeastaan tämä melkeimpä ratkaisee homman: millä hertzeillä amerikan hd-sarjat lähetetään? Ja onko tämä panasoniccien sitä pahinta välkyntäaluetta?

    Samsungien omistajat voisivat kertoa vielä, onko tämän vuoden mallien surina kuultavaa vai häiritsevää? Tämä ei ole oikein selvinnyt ulkomaalaisilta foorumeilta, kun tuntuu äänessä olevan ne kaikista herkimmät.
     
  17. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Se välkyntä johtuu ihan siitä, että töllö on eri pistorasiassa, kuin se värkki, mistä kuva lähetetään ja ne pistorasiat on eri vaiheessa.
    Sähköt kun tulee kolmivaiheisena tommosiin isoihin kauppoihin, niin niissä on silloin 120 asteen vaihe-ero, joka sitten ilmenee välkkymisenä...
    Ei muusta!
    Tuskin sulla kotona on pistorasiat eri vaiheissa ja jos on, niin sitten sähkäriä paikalle..

    T: Vesku
     
  18. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi samsungit ei sitten välky? Vaikea kuvitella että tuo vaihe-ero olisi kuitenkaan koko totuus
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2012
  19. samsung

    samsung Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.10.2000
    Viestejä:
    383
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt en ole Verkkokauppaan mitään palauttanut pitkään aikaan. Aikaisemmin tuli palautuslomake paketissa mukana, nykyään ei. Ja joskus muutama vuosi sitten kun palautin niin kaikki sujui helposti. Siksi myös ostin telkkarin verkkiksestä, että jos tulee onkin välkkymis ja surina efekti niin ei muuta kuin telkkari laatikkoon ja takaisin. No eipä tullut, tuli vaan wau efekti :love:

    Koneboxilla palautus ei siis toimi suoraan myymälästä hankittuna. Postimyynnillä toimii, ja jos jaksat lukea sen palautuslomakkeen ehdot niin siinä varmaan lisätietoja kuinka näppärää palautus on.
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2012
  20. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menin tänään sitten katsomaan vielä experttiin, josko tuo panasoniccien välkyntä tosiaan johtuisi valoista tai vääristä virran vaiheista, sekä muusta henkimaailman jutuista ja kappas, siellähän oli 42ST50, joka ei välkkynyt yhtään. Tuossa liikeessä oli poistettu lamput koko tv-rivin edestä, joten plasman kuvankin arvioiminen oli helpompaa. Gigantissa oli ilkeästi palanut VT:n näyttöön eurosport hd:n logo, joka ei tuntunut häviävän millään, mutta tuo ST näytti bbc hd:n logon reunat erittäin hennosti täysin vaaleaa taustaa vasten ja hävisi sitten lopulta kokonaan noin 20 sekunnissa. Oli ollut kanava päällä aamusta saakka. Myyjä iski sitten 55st50:n hinnaksi 1799€ ja 30pv:n palautusoikeuden, niin ostin sitten tuon. Ei ollut kuitenkaan suoraan varastossa, joten menee syyskuun ekalle viikolle toimitus. Mutta tätä on kyllä vatvottu jo sen verta kauan, ettei tunnu missään. :D Kiitos kaikille avusta ja mielipiteistä!