Monitori televisiona?

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana DVD_fan, 14.08.2012.

  1. DVD_fan

    DVD_fan Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2000
    Viestejä:
    915
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli tuossa mieleen että työpöydällä olevaa monitoria voisi hyödyntää myös television katseluun, mutta onkohan taloudellisesti järkevää osin vanhan kaluston vuoksi. Käytössä siis FullHD-näyttö ilman tv-viritintä, liitännät HDMI, DVI ja VGA sekä HDCP-tuki. Virittimen virkaa hoitaisi SCART:lla varustettu digiboksi. Yksi vaihtoehto on SCART-HDMI -sovitin, Suomessa maksaa sen verran että digiboksi HDMI:llä löytynee lähes samaan hintaan, Kiinasta jonkin verran halvemmalla mutta huonoja kokemuksia eBay-virtalähteistä. Toisaalta uuden perusboksin hankinta tuntuu typerältä koska lisäsijoituksella saisi HD-boksin, joskin maksutta täällä taitaa näkyä vain Yle HD. Blu-ray -soitin näytön ja digiboksin väliin käynyt mielessä myös, mutten löytänyt edullisen pään laitteista sellaista joka muuntaisi SCART-HDMI, mahtaako ollakaan. Digiviritin tietokoneeseen lienee ehdottomasti edullisin vaihtoehto mutta käytettävyys ei aivan samaa luokkaa, kun se kone ei ole päällä kun telkkaria tarvitsisi. Ideoita?
     
  2. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse käytän full hd-tietokonemonitoria (toisarvoisena) tv:nä projektorin rinnalla, mutta digibokseissa oli jo ennestään hdmi-ulostulot joiden kautta kytkentä onnistui suoraankin, nykyään se menee viritinvahvistimen kautta, joka konvertoi myös komponentti- ja s-video-signaalit hdmi:ksi, mutta SCART-liitäntää ja rgb-sisääntuloa ei ole siinäkään. SCART alkaa olla katoavaa kansanperinnettä, eikä monet laitteet sitä konvertoi miksikään muuksi. Jos sinulla olisi HDMI-ulostulolla oleva digiboksi, niin kytkentä olisi helppo. Itselläni on noita tietokonemonitoreita parikin, mutta toisesta lakkasi HDCP toimimasta, niin jätin sen pelkkään pc-käyttöön DVI-liitännällä sen takia. Mutta digibokseissakin on eroja tuon HDCP:n kanssa, esimerkiksi Topfield ei sitä käytä lainkaan ja Wbox HD:ssa se on kytkettävissä päälle tai pois menusta, mutta jos se on pois, ei boksilla voi katsoa kuin ilmaisia kanavia. Tuo nyt meni jo vähän ohi aiheesta, mutta itse siis hankkisin sen digiboksin HDMI-ulostulolla tuossa tapauksessa. Tai sitten ostaisin television, jossa on sisäinen oma viritin ja yleensä myös SCART-liitäntä, joka samankokoisenkin TV:n erottaa samankokoisesta monitorista, vaikka tarkuudet ym. olisivat samat.
     
  3. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    No onko se digiboksi aina päällä?

    Virittimet ja softat ovat nykyään sen verran hyviä että saat huippuluokan tallentavan HD-digiboksin (ilmaisille HD-kanaville) koneestasi pelkän virittimen hinnalla eikä koneen tarvitse todellakaan olla viimeisintä mallia. Olettaen että kone on suunnilleen tältä vuosituhannelta, riittää että siitä löytyy väylä virittimelle (USB, PCI tai PCIe riippuen virittimestä) ja tarpeelliseksi katsottu määrä kiintolevytilaa. HTPC-puolella juttua enemmän softista ja virittimistä. Bluray-asemankin voi siihen koneeseen asentaa jos sille tuntee tarvetta.
     
  4. DVD_fan

    DVD_fan Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2000
    Viestejä:
    915
    Saadut tykkäykset:
    1
    Boksi ei toki ole aina päällä mutta niille riittää useimmiten kaukosäätimen painallus. Ko. työpöydällä on monitorin lisäksi kannettava tietokone jolle täytyy kirjautua että voi tehdä yhtään mitään ja joskus se voi olla muuallakin kuin pöydällä. Lisäksi ainoa löytämäni USB HD-viritin eli Hauppauge Nanostick 290e ei ole saanut kaikkialla kehuja, esim. Huoltovalikossa joku sanoi "Hauppauge pc290e usb-tikkuun (80 euroa eikä tee mitään)". Mutta kieltämättä koneen käytössä olisi etunsa. Täytyy lueskella lisää.