Akustiikka- ja sisustussuunnittelua Pirkanmaalla?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana temppinen, 06.08.2012.

  1. temppinen

    temppinen Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Talo on uudehko ja näin jälkiviisaana arkkitehtisuunnittelun aikana olisi ehdottomasti pitänyt konsultoida ainakin jollakin tasolla akustiikkasuunnittelijaa, mutta kun sitä ei tullut tehtyä, niin ei voi enää mitään. Ongelmana on olohuone, joka on mitoiltaan ~5x6m, tilassa on vino sisäkatto, joka menee 2,7m -> 5m. Tilaan yhdistyy normaalikorkuinen ruokailutila ja osittain myös käytävää, seinät kipsiä, katto kuusipaneelia. Eli olkkarin akustiikalle pitäisi tehdä jotakin ja varmasti sille jotakin voi tehdäkin, mutta kun samalla pitäsi miettiä asiaa myös sisustus/ulkonäkölähtökohdistakin ja nyt siis kysynkin että mahtaako Tampereen ympäristössä olla akustiikkasuunnittelijaa, jolla olisi myös sisutuksellista silmää tai jotakin tehokaksikkoa (sisustussuunnittelija ja akustiikkasuunnittelija eri ihmisiä) jotka olisivat oman alansa taitajia, mutta kuitenkin pelaisivat hyvin yhteen? Tottakai myös sisustussuunnittelija jolla olisi kokemusta ja käsitystä myös normaalia enemmän akustiikasta, kelpaisi hyvin. Lisäsuunnitteluna tulisi myös kotiteatteri/vierashuoneen suunnittelua, mutta se on muutamaa kertaluokkaa helpompi tapaus..

    Vinkkejä? Kyselyä ajattelin laittaa ainakin Akukonille ja Helimäelle. Tulevatko muuten tuollaiset ns pro-firmat edes paikanpäälle vai tekevätkö he suunnitelmat alusta loppuun etänä? Entä hintatasot?
     
  2. WagnerSika

    WagnerSika Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle teki Akukon suunnitelmat. Suunnittelija tuli kotona (Vantaalla) käymään, mittailtiin tiloja ja puhuttiin olemassaolevien akustomateriaalien käytön mahdollisuuksista. Suunnitelmiin tuli mukaan myös kaiuttimien tarkat sijoituspaikat ja oli otettu huomioon myös tulevat laajennustarpeet. Rakennesuunnitelmia ei tullut. Suunnitelmat oli riittävän tarkat että tämmöinen amatööri osaa ne toteuttaa.

    Akukon tarjosi myös sisustussuunnittelua mutta sille olisi tullut mielestäni liian paljon hintaa.
    Kallishan tuo suunnitelma oli, sitä ei voi kieltää. MarekSoundilla sanoivat että olisivat tehneet suunnitelman murto-osalla tuosta mutta en sitten tiedä mitä se olisi sisältänyt ja kuinka kattava olisi ollut. Ja olin jo Akukonin ehtiä palkkaamaan. Suunnittelija on kyllä pätevä ja vastailee erittäin nopeasti kysymyksiin. Ei ole tullut tunnetta että olisivat vaan lätkäisseet jotain paperille ja siirtyneet seuraavaan projektiin. Eli pelkkiä kehuja Akukonille multa:thumbsup: (hinta tosin olisi voinut olla halvempikin ;-).
     
  3. Jasu1

    Jasu1 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.07.2007
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitatko, että Akukon mittaili huoneen fyysisiä mittoja vai tekikö myös taajuusvastemittauksia ennen akustiikkasuunnittelua. Onko akustoinnin jälkeen tehty mittauksia huoneeseen? Ajattelin vain että eikö olisi järkevää tehdä huoneeseen mittauksia että tiedettäisiin missä huoneen ongelmat sijaitsee.
     
  4. WagnerSika

    WagnerSika Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tainnut tehda taajuusvastemittauksia, jätin kaverin puuhailemaan itsekseen joksikin aikaa joten ihan satavarma en ole. Ilmeisesti pystyy sitten laskemalla selvittää ongelma taajuudet kun rakennusmateriaalit on tiedossa. Huone ei ole vielä valmis joten ei ole mitattu. Ja jos haluaa niin he tulevat kyllä mittailemaan mutta se maksaa sitten ekstraa :hitme: Eli pitää ite sitten tarkistella riittikö akustointi vai pitääkö jotain lisätä.
     
  5. Rasbelin

    Rasbelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD Plazalta tuttu Ykskytä tekee akustiikkasuunnittelua yrityksensä Waveray Oy nimissä. Ehdottomasti suositeltava yhteistyökumppani, jos haluaa erinomaisen hintalaatusuhteen. Olettaisin, että tulee edullisemmaksi kuin Akukon. Matkakustannuksia tulee hieman käynnistä, mutta ainakin saa kunnon pikkutarkat kuvat, hyvät työohjeet ja tarkat laskelmat. Ainakin oman projektini suunnitelma on tehty aidolla pieteetillä. :) Toteutusvaihe on vielä keskeneräinen, joten projektia ei ole voinut vielä esitellä valmiina täällä.