Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Vinkki viinikaappia metsästäville: Gigantti outlettiin tulee aika usein viinikaappeja, nytkin on tosi monta ja yksi Whirpoolin ARC227 täysintegroitava malli 999€ (normi 1500-1700e liikkeestä riippuen).

    Onnistuttiin itse tuolta löytämään mielen täysintegroitava malli, joka lähti pienen tinkimisen jälkeen 1400e (ovh 2200) :)
     
  2. mjarviki

    mjarviki Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos loistavasta vinkistä!

    Pitää käydä heti kun seuraavan kerran on auki. Olen itsekin pitkään metsästänyt täysintegroitavaa kaappia, joita ei montaa lopulta ole. Tuon Whirlpoolin ARC227:n ainoa hyvä puoli taitaa olla suht siisti ulkonäkö, mutta tuo Miele on ollut itsellänikin mielessä. Suomenojan Expertiltä tinkasin tun 1750 euroon, mutta en vielä iskenyt korttia pöytään.

    Tai sitten jatkan ykkösvaihtoehdon kuolaamista:

    http://www.norcool.fi/?page=1563

    Mutta tuolla on hintaa jo vähän turhan rapsakasti, jos ei satu halvennuksesta löytämään. Vaatisi myös parin kaapin purkamista ja vaihtamista, kun leveys on noin 80 cm, mutta mitäpä sitä ei hyvän kaapin eteen tekisi...
     
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mielen eduksi on mainittava kosteuden hallinta: toiminnon voi laittaa erikseen päälle ja sen avulla kosteus sisällä about ihanteellinen 70%.

    Tuolle kahden alueen säädölle en hirveästi arvoa laske: tasainen 12 kaapissa ja siten ennen safkaa valkkari tarvittaessa 20min jääkaapissa tai sitten punkku jonkin aikaa karahvissa pöydällä. Jos saisin valita, niin tuosta ominaisuudesta luopuisin ja ottaisin tilaa pulloille.

    Tietysti jos meinaa säilyttää viinejä max pari kk, ei tuolla kostauden hallinnalla juuri ole väliä ja whirpool hyvä valinta. Me kuitenkin ajateltiin pyhittää pitkällä juoksulla n. 20plo tila pidemmälle säilytykselle ja loput arkiviinit haetaan sitten tarpeen mukaan alkosta.
     
  4. mjarviki

    mjarviki Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, mä ajattelin ihan temperointi / pientä säilytyskaappia. Käytännössä kaikki tason alle tulevat ovat kuitenkin liian pieniä jos aikoo vähänkään harrastaa ja varastoida. Miele tuntuu olevan paras ja yleispätevin ratkaisu. Meillekin tuo kahden eri lämpötila-alueen säätö on melko turha. Vähän on pelko persauksissa että Miele jää heti pieneksi, kun maailmaa tulee työnantajan sponssaamana kierrettyä reippaasti ja tuliaisina olisi kiva tuoda pullo jos toinenkin kun mahdollisuus on. Plus että on jo valmiiksi puolet kaapista vievä Amarone-kokoelma odottamassa :) Tai sitten tarttee vaan tiukentaa tahtia noiden hävittämisessä...

    Eilen olisi Suomenojan Expertillä myynyt reilulla tonnilla Boschin 185cm korkeaa kaappia, mutta ei ole perhana paikkaa mihin laittaa sitä just nyt. Yksi kappale olisi poistossa tuohon hintaan. Kävin Whirlpoolia katsomassa ja se on paitsi kehnon oloinen, myös törkeän ruma luonnossa (kuvissa näytti vielä hyvältä). Metalliraamit on käsittelemättömät = hillitön sormenjälkimagneetti. Turn off on myös se, kun kaappi on demona saastainen niin sisältä kuin päältäkin ja naarmujakin kerännyt. Tiedän, saahan sen siistittyä, mutta jos jostain maksaa tonnin niin ei ole kiva jos se näyttää autotallin nurkasta löydetyltä.

    Mielen ainoa huonompi puoli on 72cm korkea ovi, joka on 2cm korkeampi kuin Ikean alakaappi, eli ei mene saumatta riviin. Kaipa tuon kanssa voi elää.
     
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Eihän noi tosiaan tosiharrastajalle riitä, mutta tälläiselle amatöörille, joka vasta yrittää havaita mitä varastointi saa aikaan, ihan riittäviä vielä. Suurin osa viineistä tulee kuitenkin kulutettua alle 2kk sisällä ostoksesta... Ei ole vielä yksikään amarone yli sen yli kaapissa maannut 8)

    Noin muuten ollaan siitä onellisessa asemassa että laajennetaan kohta kämppää ja tehdään tällä hetkellä turhaa lämmintävarastoa... Jos harrastus tästä laajenee, niin voi ostaa lisää kaappitilaa.

    Ikea kaapit on tosiaan harmittavat, mutta kierretään se remontissa tekemällä 20mm työtasot, päädyt ja helmat alakaappiin. On visuaalisesti kivan näklistä kun kaapit ympäröity samanpaksuisella/värisellä levyllä kaikkialta ja samalla korkeus parin millin erolla sama kuin viinikaapissa :)
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Harmi kun ei omassa kaksiossa ole tilaa kunnon viinikaapille. Itse ostin keväällä pienen 8 pullon kaapin, joka mahtuu passelisti keittiön välitilaan. Harmi vaan, että se on ihan susi. Halpa se kyllä olikin.
     
  7. Juksa

    Juksa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ikea keittiötä täälläkin suunnitelmissa, kenkku homma vaan, kun kaapistoseinät on 2460mm ja 3580mm. Ei ihan 40, 60 ja 80 leveät rungot täsmäile. Eiköhön tuosta jotenkin saa pyöritelty ja viilattua.

    Mutta noista koneista ja laitteista, onko porukoilla kokemuksia noista hanoista, yleensäkin ilman pesukoneliitäntää? Meinaako se sitten käytännössä, että pesukoneelle on koko ajan vesiletkut auki, kun ei ole kiinni/auki katkaisijaa?? Lieneekö tämä nykyajan aquastop laitteissa niin iso asia? Tuomonen ulosvedettävä hana upotettavalla domsjö-altaalla kiinostais kovasti. Posliiniallas lienee oiva valinta lapsiperheeseen, jossa pienet on kovia auttamaan keiitiöaskareissa.... :thumbsup:
     
  8. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    erillisen hanan voi laittaa pesukoneelle tason pintaan tai allaskaapin sisään.

    4x60=2400
    3x80=2400
    3x60+2x80=3400

    e noista nyt kovin paljoa hukkatilaa jää kun yhdistelee riippuu tiestysti pohjastakin.
     
  9. Aqu

    Aqu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2007
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. Juksa

    Juksa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos pojille vastauksista. Eipä tuo lyhyt seinämä ole paha, le manssi kulmaan 60cm, viereen allaskaappi 60cm, sitte pesukone ja uuni 60cm kappale. Viellä jää muutama sentti seinään, jonka avulla saadaan liesi kauemmas seinästä. Ikean suunnitteluohjelma vaan lisää 5cm tuohon le manssin syvyyteen, pitääkö lie olla että vieressä mahtuu laatikot aukeamaan. Mikäli näin, niin lieden joutuu laittaan seinää kiinni.

    Pitempi seinämä onkin kinkkisempi, ikkuna ja patteri löytyy sieltä, patteri ulkonee n. 10cm seinästä ja on puoltoista metriä leveä. Eteen täytyy jättää ilmarakoa, niin melkeimpä ainoa vaohtoehto on käyttää 37cm syviä laatikostoja. Eli toiseen kulmaan tuo le mans, jonka pitkä sivu on 120cm ja toiseen samanlainen syvyyssuunnassa 60cm. Näin ollen väliin jää n170cm tilaa laatikostoille ja pitäs viellä saada jonkinlainen väli termostaatin säätöä varten... täytyy melkein laittaa tuo luonnos tänne arvosteltavaksi, kun porukalla kuiten löytyy kokemusta suunnitelusta....

    Onko noista 37cm syvistä laatikostoista mihinkään, kait niihinkin haarukat mahtuu?

    Ja le manssia käytän tässä tapauksessa ihan yleisnimenä tuolle ulosvedettävälle kattilamekanismille...
     
  11. Juksa

    Juksa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^^ Tuohon yllä olevaan viitaten, tässä on tämä "suunnitelma":

    Pohja: katso liitettä ScreenShot009.jpg

    Yleiskuva: katso liitettä ScreenShot012.jpg

    Tiskipöydän puoli: katso liitettä ScreenShot010.jpg

    Jääkaappi: katso liitettä ScreenShot011.jpg


    Etulevyjä ei viellä ole, emme ole viellä tehneet lopullista valintaa. En saanut ikean ohjelmalla tasoa menemään pesukoneen päältä, samoin kuin ikkunan edessä olevat laatikostot, niiden päältä pitäisi mennä ihan tuollanen leveä yhtenäinen taso.


    Ylhäällä liesituulettimen vieressä olis vitriinikaappi ja sen vieressä astia/kuivatuskaappi, sitten kulmakaappi. Ongelma vaan tässä suunnitelmassa, että mihin mausteet? Ikkunan oikealla puolella ylhäällä on kulmakaappi, sitten mikro ja laitimmaisena integroitava jääkaappi-pakastin-yhdistelmä.


    Ikkunan alla oikella on tuo väli laatikoston ja le mans-kaapin välissä, siihen tulee irroitettava peitelevy, jotta patteria pääsee helposti(?) säätämään.


    Ruokapöytä tulee pohjakuvan alaosassa näkyvää seinää vasten, nyt siinä on 170cm 6 hengen pöytä, mutta tarkoitus olis siihen hommata 140cm jatkopöytä. Näin ollen vapautuisi enemmän tilaa tuohon jääkaapin oikealla puolelle, josta käynti makkariin.
     
  12. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    En tiedä tuoko tuo lemans mitään extrahyötyä oikeassa nurkassa. Minusta olisi viisaampi jättää tuo kulma pois ja laittaa kalusteet suorana tuohon nurkkaan. Toisestakin kulmasta laittaisin tuon yläkulmakaapin tilalle normaalin suoran kaapin.

    Laittaa sitten ikkunan viereen omakasi ryhmäkseen vaikka 90cm yhdistelmäjää/pakastinkaapin.

    ja tuon ikkunan kohdalla tasoon ritilikkö josta patterin lämmin ilma pääsee nousemaan ylös, nostamalla sen paikoiltaan pääsee termostaattiinkin käsiksi:
    http://www.biltema.fi/ProductImages/87/large/87-3830_l.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2012
  13. Juksa

    Juksa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nykyisessä keittiössä on tuo oikean puoleinen seinä ihan tyhjä ja jääkaappi on tuossa ikkunan oikealla puolella nurkassa. Ja sen takia työtaso loppuu tuohon ikkunan oikeaan laitaan ja mielestämme työtasoa on ihan liian vähän meidän tarpeisiin. Tämän takia tuo "le mans" tuolla nurkassa tuo hyvin lisää tasoa, jonne esim kahvinkeitin ja leivänpaahdin saataisiin. Muuta ratkasua en siihen ikean valikoimista löytänyt.

    Tarkoitus siis saada maksimaalinen hyöty joka seinästä ja nurkasta.

    Tuo tuuletusritilä on muuten hyvä idea, jotenkin oon vaan miettiny tuota sokkelia, että se pitää jättää auki, mutta lämmin ilmahan tieten tulee ylöspäin... :)

    Mielelläni olisin nostanut tuota uunia hiukan korkeammalle, mutta ainoa mahdollisuus olis tuonne oikealle seinämälle, mutta se vie sitten tuota laskutasoa pois.

    EDIT tarkotitko Teukka, että tuliskin pelkkä L-muotoinen keittiö ja side-by-side kaappi sitten irrallaan yksikseen tuolle oikealle seinälle?
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2012
  14. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2

    Juurikin näin tuo kulman "lisätaso ei hirveästi lisää tilaa tuo. Yläkaapiksikin tuoonne oikeaan reunaan tavallinen kaappi ei kulmamallia. SBS sitten ikkunann vasemmalle puolelle jos mahtuu.
     
  15. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään mitään mielikuvituksellista ratkaisua keittiön kulmaongelmaan. Mua ärsyttää jo lähtökohtaisesti kulmat keittiössä kun tuntuu ettei niihin ole edelleenkään tarjolla mitään hyvännäköisiä ja käytettävyydeltään hyviä ratkaisuja.

    Olen aloittamassa uuden keittiön suunnittelua liitteen mukaiseen tilaan. Muokkasin liitteeseen pohjakuvan jollainen alakerrasta suunnilleen tulee seinien uudelleenjärjestelyiden jälkeen. Huomasin että mittasuhteet on paikoin aika pielessä. Esimerkiksi noi eteisen kaappien paikat ja olohuoneessa vastaava syvennys on kyllä täydet 60cm syviä.

    Ongelma on se että haaveissa olisi täyttää takaseinä kaapeilla ym. Mutta miten siitä sitten jatkaa luonnollisesti alakaapilla tuonne vesipisteen suuntaan? Ei taida onnistua mitenkään järkevästi. Täytyykö siis luopua ideasta täyttää koko seinä kaapeilla niin että se näyttäisi "upotetulta" ratkaisulta ja miettiä jotain muuta tapaa mennä kulman yli. Vesipistettä on vaikea tässä yhteydessä siirtää, kaikki muu onnistuu kyllä.

    [​IMG]
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 30.07.2012
  16. Juksa

    Juksa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tampereen ikealla on asuntomessutarjouksessa Framtid OV9-kierotilmauuni hintaan 99€. Ehtona 1000 eurolla keittiökaappi-ostoksia. Pakko kait tuo on hyödyntää, vaikka alunperin suunnittelin tuota Dåtid OV8 uunia, sopii meikäläisten tyyliin paremmin. Tuo rosteri ei oikein sovi, kun vieressä on valkoinen astianpesukone. Mutta on tuo ilmeisesti ominaisuuksiltaan hiukkasen parempi, joten 200 euron säästö käy kyllä...

    EDIT// Kotiinkuljetus keittiölle Tampereelta Kuopioon oli n. 140e, kyllähän tuo kannattaa, koska kuljetus Kuopion liikkeestä on 100 euroa kannettuna kynnyksen yli.
     
    Viimeksi muokattu: 31.07.2012
  17. Aqu

    Aqu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2007
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. Aqu

    Aqu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2007
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tullut muiden keittiöitä täällä arvosteltua, niin heitetään nyt pari kuvaa omasta. Paljon vielä pientä askaretta. Esim. pistorasiat puuttu vielä melkein kokonaan. Mikron ja kuivauskaapin eteen on tulossa yksi nosto-ovi, mutta mekanismi on vielä jossain matkalla... Kuvat ei ole hyviä, mutta eiköhän niistä selvän saa.

    Saarekkeesta tuli omasta mielestä aivan mahtava. On tilaa liikkua ja riittävästi laskutilaa tavaroille. Kulmauskin onnistui ihan kohtuullisesti, vaikka talon pohjaratkaisu loi omia vaikeuksia. Paremmankin olisi varmasti saanut, mutta enempään ei enään rahkeet riittänyt...

    Ei ehkä sieltä perinteisemmästä päästä, mutta mielestäni sopii tällaiseen 70-luvun taloon...


    Keittiö
    Kulmaus
    Saareke 1
    Saareke 2
     
  19. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Tuohan on niemeke, ei saareke.
    e: keittiö on oikein hieno!
     
    Viimeksi muokattu: 21.09.2012
  20. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0

    Mikä on tasomateriaali?