Rakennussarja vs. valmiit kaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana tap-sa123, 12.07.2012.

  1. tap-sa123

    tap-sa123 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2011
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Semmosta pohdiskelemaan, kun tulevaisuudessa suunnitteilla korvata markka-aikaiset Jamot kotiteatterista vähän paremmilla. Olen tämmöinen aloitteleva sisustaja-hifisti :eek: eli myös kaiuttimen ulkonäkö on yksi kriteereistä. Budjettina olisi n.500€. Keskikaiutin minulla on Wharfedalen 10.cs ja olen siihen ollut hyvin tyytyväinen ja ajatellut kaveriksi jotain samasta sarjasta. Mutta myös amphion argon-tyylinen ulkonäkö viehättää ja katselin noita hifitalon rakennussarjoja, ja kun vielä kova diy-kuume on päällä, niin ne kiinnostaisi kans.

    Kysymys kuuluukin: saako tuolla rahalla parempaa ääntä valmiista, esim. Wharfedalen kaiuttimista vai rakennussarjoista? Tekemällä itse menisi tietenkin keskikaiutinkin vaihtoon. Olen alustavasti ihaillut esim. 2x Aw-25i + Aw-6i tai 3x Aw-10 Alu. Jos jollakin tämän tyyppisiä vertailukokemuksia tai joistakin näistä kuuntelukokemuksia, neuvot olisi tervetulleita.

    Ja olen puuseppä, joten materiaali, laitteet, käsityöt ja työtilat ei ole ongelma.
     
  2. MiNopa

    MiNopa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jos vertaa niitä esim Choruksen HQ malleja jollain aidolla kirsikkaviilulla, niin helposti itse tekee aidosta puusta jopa halvemmalla, mutta halvimmat mustat laatikot eivät montaa rahaa enempää maksa, joten kannattavuuden joutuu itse päättämään. Rakennussarjojen hinnatkin ovat nousseet aika paljon, kun vertaa vaikka aw-25i:tä viiden vuoden takaa 125e kpl kun nyt taitaa maksaa jotain 180e kahden puolen. En ole seurannut onko valmiiden hinnoille tapahtunut samaa.

    Mitä sarjoista on kokemusta, niin aw-25i ovat varsin hyvät. Nykyisien aw-7:n stereokuva on kyllä parempi, mutta subi on välttämätön ainakin elokuville, musiikillakin käytän. Muuten vallan mukavia kaikattimia molemmat.
     
  3. qts

    qts Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin olen funtsinut tota kysymystä nykyisin(kannattaako tehdä itse vai ostaa). Aikanaan tuntu kannattavan mutta nykyisin saa aika siedettävää ääntä suhteellisen halvallakin panostuksella(alkava hifi) n. 250 e tietämillä. Kun rupeaa laskemaan kaikki suunnittelu,roudaamiset,osat, matskut, maalit,kitit,hiontapaperit ym.. ja jos ei ole vanha tekijä kai ne miljoonalaatikot ja koneetkin pitäs olla jos haluaa et kaikki toimis ja olis tyytyväinen(upotukset,pyöristykset,hionnat suuntaimista puhumattakaan).
    Ehkä kannattais jossain kalliissa projekteissa(ehkä n.700e ja enemmän ) ja pitäis olla tuntumaa niihinkin:(.
     
  4. Kahimooni

    Kahimooni Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2004
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kallista? Mä tiedä.

    Olisiko ollut ab. 20e/elementti (TangBand 655SA) ja levyä jonnin verran että sai torven aikaiseksi. Vähän pakkelia, ruuveja, liimaa ja viilua + pätkä piuhaa. Puristimia saa olla jokunen. Ai niin, ja hiekkaa painoksi kotelon alaosaan. Olisiko kokonaiskustannukset 50e/pömpeli.

    http://www.speaker-online.de/buschhorn/BHmk2.html Näistä on juttua foorumilla paljon. Choruksen DIY AW-4:t löytyy myös varastosta. Ohje löytyy Tee itse hifikaiuttimia-kirjasta. Tiedä, löytyykö elluja enää tuohon. Se oli kallis rakentaakin aikoinaan ja vaatii melko tehokkaan styrkkarin.

    Noilla BH:illa on menty monta vuotta ja minusta ääni on hintaan nähden aivan kelpo. Mitkään bassotykit nuo eivät ole. Kaikki eivät kai tykkää, mutta ei se haittaa mun musiikin kuuntelua. :rolleyes:

    On mulla bassolaatikko erikseen mutta ei se ole kytkettynä settiin juuri koskaan.

    Kylkeen tulee kai putkivahvistin kun ehtii.

    Tärkeää on sekin, että saa itse tehdä ja oppiakin jotain vähän samalla. Mutta jos lähtee suunnittelemaankin omaa konstruktiota, se on pitkä ja tikkuinen tie.

    Tärkeintä toisaalta ei ole päämäärä vaan liike.

    -K
     
  5. qts

    qts Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen joitakin w3:sia tuunannut ja näin teen ehkä jatkossakin ,tää on kai joillekin jonkunlainen kopromissi hyvästä hintalaatusuhteesta.En tiedä mut jotenkin sen yläpään kanssa on jotakin häiritsevää.Ei kaikilla mut joillakin:hitme:.Yhtä Jordania kauan sitte pääsi kuuntelemaan,
    se menetteli mutta hinta , siellä oli sitten jotain muutakin. Suureen ääneen puhutaan pistemäisyydestä ja tilan tunnusta. Mikä sitten loppupeleissä painaa vaakakupissa, kukin kuuntelee omillaan. Kyllä ne ehkä vielä kehittelee näitä fullrangeroovereita.....
     
  6. Kahimooni

    Kahimooni Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2004
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. qts

    qts Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri on ainakin tosissaan,paljon paljon enemmän kuin minä.Melkein tekis mieli heittää putkoset samaan pakettiin mutta annampa olla.
    Rahalla vai korvalla vai kummallakin siinnäpä kysymys:rolleyes:?