HTPC:n päivitys / uusi kone?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Qwertyi, 24.07.2012.

  1. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä on projekti ollut jäässä ja välillä mennään pikkuaskelin eteenpäin.

    Minä kirottu menin ostamaan low profile kotelon aikoinaan. Miksi kirottu, no laajennus ei ole niin helppoa kuin luulin. On tuo television katselukin jäänyt kun hommasin Anysee E7 digihärpäkkeen mutta se ei oikein toiminut. Siis tappelua maksukanavien kanssa, mutta oikeastaan se on toinen tarina.

    Ostin siis valmiin laitteen aikoinaan ja poistomyynnistä tietty, pihi kun on. Kotelo on Antec Micro Fusion 350.

    Sisuksista löytyi mm. seuraavaa tavaraa:
    AMD Athlon II X2 250 tuplaydinprosessori (3GHz), Asus M2A74-AM emolevy, integroitu ääni- ja verkkokortti, 2Gt muistia, 320Gt kiintolevy SATAII, integroitu näytönohjain jossa DVI/VGA, 22x DVD+-R/RW DL asema.

    Lisäksi tuossa on tuo etupaneelin näyttö joka imho on must HTPC koneessa.

    No projektia kun ei mitenkään aktiivisesti viety eteenpäin vaan silloin kun jaksoi. Nyt on sitten ollut ongelmia Windows 7 kanssa (XP:llä oli omat ongelmansa) mutta esim. Win 7 kanssa ilmenee kokoajan näitä "Tämä laite saattaa toimia nopeammin....". Valittaa siis USB-leitteiden nopeuksista. Kaikki Googlen tarjoamat kikat olen koittanut mut ei auta.

    Mietinkin tässä että jos vaihtaisi emon uudempaan. Juurikin tuon jatkuvan USB-nopeushässäkän takia, sekä tuntuu ettei tuo vanha emo tue täysin tuota ostamaani SSD-levyä. Ainakaan käynnistysnopeudet eivät ole mitää niin huippuja kuin pitäisi olla. Kyllä, Bios on päivitetty ja asetusten pitäisi olla kunnossa. Mietinkin, että ostaisinko tämän emon: http://www.jimms.fi/tuote/M4A88T-M/USB3 jospa se jeesaisi sitten hiukan.

    Lisäksi, voisiko joku nyt rautalangasta vääntää, että kun minulla on käytössä DVBWiever softa, niin mitkä virittimet kannattaa / pitää ostaa että voi katsoa toista kanavaa samalla kun toista katsoo. Ainakin toisessa virittimessä pitää olla maksukorttipaikka ja mielellään sitten semmoinen että DNA:n kaapelissa näkyvät kanavat toimii.

    Vai miten on. Unohdanko tuon Low profile-kotelon kokonaan ja alan kasaamaan kokonaan uutta laitetta.


    Artikulaatio ei nyt välttämättä ole parasta mahdollista. Toivottavasti nyt jotain selkis. Kysymyksiinne vastaan jospa tämäkin projekti vihdoin viimein saataisiin kuntoon.... kunnes taas pitää jotain uutta ostaa. ;)
     
  2. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla emolla taitaa mennä muistitkin uusiksi, joka tietää muutaman kympin lisämenoa.

    Tuosta USB nopeusherjoista... Kyllähän uon nykyisen emosi pitäisi USB2.0 nopeuksia tukea ja herjoja ei pitäisi tulla, mikäli käytössä ei ole US3.0 laitteita. Onko ajurit varmasti ok? Kokeiltu poistaa vanhat ja emon valmistajan sivulta uudet ajurit tilalle? Ei ole käytössä ylipitkiä usb vetoja esim. ensin 4m usb jatkojohtoa, jonka perässä langattoman näppäimistön vastaanotin yli 1m johdolla? USB hubit ok? Tuleeko herjoja kaikista porteista ja USB laitteista, vai onko ongelman lähde pelkästään tuo Anysee?
     
  3. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitään ylipitkiä johtoja ei ole ja johtoja vaihdeltu. On muitakin laitteita, kuten Buffalon ulkoinen kovo. Samalla tuo WLAN-tikku tippuu välillä pois.

    Ajurit on asenneltu uusiksi ja vanhoja poisteltu ja käyttistäkin vedetty uusiks, kun oli kovon kanssa ongelmia ja takuussa vaihtui pari kertaa kunnes vaihtui merkki. Kaikki tuntemani ajuriongelmaratkaisut olen koittanut eikä lopputulos parane.

    Sitä olen miettinyt että voi olla mahdollista että portit fyysisesti rikki, kun ilmoituksia alkaa pomppimaan varsinkin silloin kun konetta liikuttelee.

    Varsin veemäistä siinä on se, että kun ilmoitusta nopeammista porteista klikkaa, aukeaa se laitelistaus USB-porteista ja nopeamman portin pitäisi näkyä lihavoituna mutta mitään lihavoitua ei näy.

    Se, jos emo menee vaihtoon niin uudet muistikammat ei nyt tässä konkursissa tunnu sen enempää. Nyt haetaan oikeastaan sitä helpointa tapaa, kun sen verran on tuon kanssa aikaa tuhraantunut hukkaan.
     
  4. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi hyvinkin olla emo rikki. Tuntuu että nykypäivän emolevyt ei ole kovin pitkäikäisiä.
     
  5. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovin on vähällä käytöllä kosahtanut. No tässä nyt katsellaan uutta laatikkoa jos sitten alottais projektin alusta ja tuon koneen sitten siirtäis makkariin.

    Mutta olisiko sitten suosituksia mitä DVB-C virittimiä kattelis. Tosiaan, seuraava laatikko ei tule olemaan low profile mallia. Tarkotus siis olis että DVBViewerillä katsoo ja nauhoittaa eri kanavanippuja samaan aikaan. Ja maksukortin pitää toimia.