Ensimmäinen kotiviihdesettiä hommaamassa

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana CoreFusion, 28.04.2012.

  1. CoreFusion

    CoreFusion Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Eli tällä hetkellä on vielä tuollainen 32" suoralla kuvaputkella oleva jööti tuolla olohuoneessa DVD/VHS sen kaverina, tarkoitus ois hieman päivittää tuosta tilanteesta, mutta tietotaito tällä saralla on aika nollan luokkaa..

    Ajatuksena ollut hommata seuraavaa:
    Full HD tykki, 3D optio
    Vahvistin
    Kajarit, ajatuksena ollut 2.1 setti
    Tykille tietenkin kangas
    2 kpl langattomia kuulokkeita jotta voi iltamyöhälläkin katsoa taikka pelata
    PS3 bluray katteluita ja pelaamista varten (tätä varten lähinnä se 3D tykissä ollut mielessä, pelailu siis)

    Mitä muuta tarvitaan?

    Toiveena olisi myös jos pystyisi PC:ltä streamaamaan videoita ja vaikka musaakin ja jos pystyy esim. Spotifystä soitteleen musaa suoraan olisi myös ihan jees.

    Mitään hajua, että minkä merkkiset laitteet on hyviä yms, ei ole. Budjettina koko setille olisi noin 3000 euroa.

    Kaikki apua otetaan kiitollisena vastaan :)
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2012
  2. sidrend

    sidrend Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2012
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omasta mielestäni nämä pienen budjetin setit on mukavempia ja haasteellisempia kasata kuin yli viisi numeroiset teatterit. Aivan suoria laitesuosituksia en rupea kaikista listaamaan, mutta aloitetaan jostain.

    Itse jakaisin budjetin jotenkin näin:

    Tykki & kangas 1200€
    Kaiuttimet ja subi 1000€
    Ps3, kuulokkeet ja vahvistin 800€

    Tottakai pitää vielä ostaa johdot, 3D lasit(?) ehkä jalustat kaiuttimille ja teline tykille. Nämä tulevat maksamaan monta sataa euroa eli yllä olevista rajoista on nipistettävä.

    Tykistä, Mareks esimerkiksi myy Epsonia tähän hintaan: http://www.mareks.fi/epson-eh-tw5900-full-hd-3d-projektori.html Tuolta voit myös silmäillä noita valmiita kotiteatteripaketteja, oikein päteviä settejä.

    Tämän projektin voit tehdä kahdella tavalla, hitaalla tai nopealla. Hitaampi tapa, jota itse suosittelen on metsästää käytettynä miltein kaikki. Budjetti riittää tuolloin varmasti. Toinen vaihtoehto on lyödä rahaa lisää tiskiin ja laittaa pakettina tilaukseen jostain liikkeestä, alennusta varmasti heruu kohtuullisen hyvin. Kaikki ehkä mahtuu uutenakin tuohon hintaan, mutta silloin on tingittävä tuotteista (laadusta).
     
  4. CoreFusion

    CoreFusion Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia jo tästä, tuokin auttaa jo hieman, että tietää suunnilleen minkä verran laittaa mihinkin osa-alueeseen panosta. Tuo tarjous tuolla Mareksin sivuilla näytti kyllä todella hyvältä, onko tuo ihan kohtuullinen tykki? Voisi melkein pistää tilaukseen jos on, on nimittäin sen verran edullinen.
     
  5. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Halvimpia 3d:n omaavia tykkejä, hoitaa hommansa. Asennuksen kanssa tarkkaa, ei omaa linssin siirtoa. Tykin osto on myös oma taiteenlajinsa, heittoetäisyys, kankaan koko, huone jne. vaikuttavat päätökseen.

    Tuosta kaiuttimien budjetista laittaisin ehdottomasti 500€ subwooferiin. Yllämainitusta firmasta saa BK Electronics XLS200-DF:n juuri tuohon hintaan. Laatulaitteesta kannattaa myös katsoa. Käytettynä vastaavan/paremman suorituskyvyn omaavaa laatikkoa etsisin, voisi säästää satasen tai reilun.

    Jos homman haluaa tehdä mahdollisimman huolellisesti olisi hyvä tietää kuunteluhuone ja muu kaiuttimien valintaan vaikuttava tekijä. Ja niitähän riittää...

    Valitettavasti itselläni ei ole mahdollisuutta aivan juurta jaksain kirjoittaa näihin valintoihin vaikuttavista tekijöistä. Homman tekee myös vaikeaksi lähtötilanteesi mikä on aikalailla nolla, ainakin laitteitesi perusteella. Kannattaa ottaa palstan etsi-toiminto hyvään käyttöön. Näitä aloittelijalle teatteri-ketjuja on pilvin pimein. Myös noille mainituille laitteille, epson ja bk löytyy omat ketjunsa. Kerää kokemusta niistä.

    Toki aikaa se vaatii, mutta eikö se itselle oikeiden tuotteiden löytyminen ole iso osa tätä harrastusta. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2012
  6. CoreFusion

    CoreFusion Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitellääs tämän projektin etenemistä hieman. Tuli tässä välillä muutettua noin 600km pohjosemmas ja oma talo ostettua ja nyt olisi jopa ihan oma huone tälle projektille varattuna, tilalla kokoa 2,7x4,4m jonka toisesta päästä nipistää pois noin 55cm kaapisto + toisella seinällä oleva 90cm ovi. Seinät on tuosta tilasta jo maalattu tumman harmaaksi jotta saatiin tilaa pimennettyä (vanha väri oli valkoinen).

    Laitteistoa ei ole vielä ostettu muuten kuin PS3 osalta. Sohva kylläkin tuli hankittua, tästä sarjasta kolmen istuttava versio joista keskimmäinen istuinpaikka on kiinteä.

    Hieman tässä katselin tuolta saksan suunnalta verkkokaupoista videotykkejä ja ainakin Optoma HD33 näytti olevan siellä noin 200e halvempi. Onko kellään kokemusta tuolta saksasta tilaamisen suhteen, hyviä verkkokauppoja suositella taikka tietoa miten takuuasiat hoituvat?
     
  7. CoreFusion

    CoreFusion Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleen on laitteet hieman hakusessa, nyt on tosin käytettynä kiikarissa Monitor Audion lattiakaiutinpari. Optoman sivuilta löytyvää heittoetäisyyslaskuria tutkailin ja se oli sitä mieltä, että HD33:lla maksimi heittoetäisyys 92" kuvakoolle olisi 3,67 metriä, ikävästi tuo huoneen perällä oleva kaappi on juurikin 3,80 metriä tuolta seinästä.. Eli taitaa mennä telineasennukseksi. Alunperin oli ajatus, että olisi laitettu tykki kaapin päälle. Muita ideoita?
     
  8. CoreFusion

    CoreFusion Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. Kutka

    Kutka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    697
    Saadut tykkäykset:
    1
    Saksasta tilaamisessa ei sinänsä mitään ihmeempää ole, netistä löytyy hieman haeskelemalla kyllä paljonkin juttua eri kauppapaikoista. Visalla tilaaminen on likimain riskitöntä, koska luottokunta hoitaa mahdolliset huijausyritykset. EU:n sisällä takuuhuoltojen pitäisi onnistua suoraan Suomessa, mutta voi joutua myös kikkailemaan mahdollisten ongelmien sattuessa. Itse olen pitänyt minimisäästörajana ulkomaan tilauksille noin 20% halvempaa hintaa vrt. suomalaiset kivijalkaliikkeet.

    Hyllyn päälle asennettavaan tykkiin olisi enemmän kuin suotavaa olla lens shift -ominaisuus, muuten voi mennä kikkailuksi. Toisaalta kattotelineet eivät niin kalliita ole, että pelkästään sen takia hyllyn päälle tykki kannattaisi asentaa. Muutenkin tykkien osalta omin silmin liikkeessä vertailu on hyvinkin suositeltavaa ennen valintaa. Sama pätee luonnollisesti myös kaiuttimiin, omaan korvaan parhaan kuuloiset ovat yleensä se paras valinta :)
     
  10. CoreFusion

    CoreFusion Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli saksasta nyt sitten tilattua tykki, vahvari ja yhdet kuulokkeet. Tykkiä kävin kyllä katsomassa liikkeessä, joten sokkona ei ole tulossa :). Nyt sitten vain jännätään milloin saapuu, kaikkia kyllä näytti varastossa olevan..