Rautarouva (The Iron Lady) (Meryl Streep)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.08.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Rautarouva kertoo Margaret Thatcherin kiehtovan tarinan. Se on tarina naisesta, joka romutti sukupuoli- ja luokkaesteet saadakseen äänensä kuuluville miesvaltaisessa maailmassa. Elokuva kertoo vallasta sekä siitä maksettavasta hinnasta ja on yllättävä ja intiimi muotokuva erityislaatuisesta ja monimutkaisesta naisesta.

    Elokuvan päärooleissa nähdään Meryl Streep Margaret Thatcherina ja Jim Broadbent Denis Thatcherina.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 27.01.2012
     
  2. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole Harlin ainoa, joka on viime aikoina epäonnistunut historiallisen elokuvan kanssa. Nyt tyrimisen hoitaa Phyllida Lloyd, joka ei hallitse poliittista ja historiallista kontekstia lainkaan ja käy tapahtumia läpi pikakelauksen omaisesti. Kontekstin puuttuessa Thatcher näkyy yleisölle väkisinkin sankarillisessa valossa, vaikka se ei mitä ilmeisimmin ole ollut tekijöiden tarkoitus. Paljon parempi Thatcherin ajan Englantia kuvaava elokuva on Shane Meadowsin This is England, jossa tapahtumia katsotaan selvästä näkökulmasta. Meryl Streep on toki pääosassa hyvä, mutta niinhän hän aina on. Siksi en oikein voi ymmärtää sitä hehkutusta, mikä tästä roolista on noussut. Itse liputan Oscareissa Michelle Williamsin puolesta.

    *
     
  3. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Hyvä ja mielenkiintoinen leffa. Streep todellakin ansaitsi pystinsä roolistaan. Eikä tässä mitään dokumenttia oltu tekemässä, joten en oikein ymmärrä edellisen kirjoittajan itkua epäonnistumisesta. 4/5.
     
  4. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tässä mitään dokumenttia olla vaatimassa, vaan Thatcherin hahmon asettamista totuudenmukaiseen kontekstiin. Elokuva nostaa Thatcherin uran tärkeimmäksi asiaksi (ja Thatcher-vihan syyksi) sen, että hän toimi naisena miesvaltaisessa maailmassa. Samalla hänen ajamansa politiikka ja sen seuraukset sivuutetaan tyystin. Pidän ohjaaja Lloydin ja käsikirjoittaja Abi Morganin tulkintaa vääränä ja yksipuolisena.
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Tällä tavalla:

    [​IMG]