Sherlock (BBC 2010)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana VastActiv, 31.07.2010.

  1. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 759
    Saadut tykkäykset:
    541
    Milloinkohan 2. kausi pyörähtää käyntiin Suomessa? Ruotsin SVT:ltä 2. kausi on tainnut jo tulla.
     
  2. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Kesäkuun 2. päivään asti joutuu odottelemaan. Itse sain toki juuri tänään toisen kauden päätökseen :thumbsup:

    Lähde.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2012
  3. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 759
    Saadut tykkäykset:
    541
    Kiitti tiedosta. Katsottavissa myös YLE HD:ltä esitysajankohdan perusteella. Myös 1. kauden uusinta.

    TV1 lauantaisin 12. - 26.5.2012 klo 21.15 - 22.45 (ensimmäinen tuotantokausi uusintana)
    TV1 lauantaisin 2. - 9.6. ja 23.6.2012 klo 21.15 - 22.45 (uusi, toinen tuotantokausi)

    Täysin offtopic: Mainitsin Sherlock sarjan jo pyörineen SVT:llä. Huomasin viikonloppuna, että vapaassa DVB-T jakelussa olevalla Ruotsin TV6:lla pyöri jo niinkin tuoreet sarjat kuin Spartacus: Vengeance ja Hell on Wheels.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    BBC:n Sherlock on noussut yllättäen Top 5:eeni, mitä tulee kaikkien aikojen sarjoihin. Ensimmäisellä katselukerralla ensimmäinen tuotantokausi oli jo loistava. Katsoessani sitä uudelleen alustuksena hyllyssä odottavalle kakkoskauden BD:lle totesin sen viihdyttävän vielä enemmän. Benedict Cumberbatchiin on ehkä vaikea suhtautua aluksi, koska Rathbonet ja Brettit katsoneena mieleen tulee helposti "Sherlock Holmes meets Dawson's Creek". Kun miehen siloposkisuudesta ja poikamaisuudesta pääsee yli, huomaa, että kyseessä on erittäin toimiva ja viihdyttävä Sherlock-tulkinta. Jeremy Brett saattaa olla ko. roolihahmon paras tulkitsija, mutta väittäisin esimerkiksi Cumberbatchin ja Freemanin parivaljakon kemian pesevän aika selkeästi aikaisemmat tulkinnat Holmesista ja Watsonista.

    Toinen tuotantokausi nosti sarjan tasoa entisestään. A Scandal in Belgravia esitteli Holmesin "Naisen", Irene Adlerin, ja tämänkin kaksikon kemia toimi täydellisesti -- Lara Pulver onnistui lähes mahdottomassa ja vakuutti katsojan täysin siitä, miksi Irene on Sherlockille nainen isolla N:llä. Kyseessä ei ole ainoastaan sarjan paras jakso, vaan myös jakso, joka viimeistään saa katsojan (ainakin minut) sarjan pauloihin ja hahmot tuntumaan "kotoisilta". Vaikka Baskerville-jakson uusi tulkinta oli mielenkiintoinen, ei kyseessä ollut kuitenkaan sarjan parhainta antia. Tekijöiden kunnianhimolle täytyy toki nostaa hattua, mutta jakson uuteen tulkintaan taidettiin panostaa enemmän kuin itse tarinan viihdyttävyyteen. Viimeisen jakson teema oli Moriarty, jota Andrew Scott tulkitsi niin ikään loistavasti. Tämä uusi tulkinta Sherlockin arkkivihollisesta on mielestäni parempi kuin aiemmat versiot, sillä se paitsi saa Moriartyn vaikuttamaan pahemmalta ja älykkäämmältä, niin se myös alleviivaa kaksikon yhtäläisyyksiä. Myös jakson loppuratkaisu oli parempi kuin aiemmat tulkinnat, jotka ovat esimerkiksi antaneet Watsonista kovin naiivin ja herkkäuskoisen miehen kuvan -- ja sitä Watsonia taidettiin tarpeeksi nähdä jo Rathbonen Holmes-filmatisoinneissa.

    A Study in Pink 4.5/5 - Loistava käynnistys sarjalle! Moffat ja kumppanit esittelevät hienosti Holmesin ja Watsonin kaikkine voimakkuuksineen ja heikkouksineen -- logiikaan käyttöön vaaditaan tieto alkuasetelmista (Holmesia mukaillen).
    The Blind Banker 3.5/5 - Toimiva jakso, jonka tarina ei kuitenkaan ollut yhtä mukaansatempaava kuin muissa jaksoissa.
    The Great Game 4/5 - Jakso, jossa on Moriarty ja joukko yllätyskäänteitä ei voi olla huono. Ainoa häiritsevä tekijä oli käsikirjoittajien liiallinen Holmes-tarinoiden integrointi jaksoon.

    A Scandal in Belgravia 5/5 - Paras Sherlock-jakso! Kyseessä on alusta loppuun saakka täydellisesti viihdyttävä jakso, jossa kaiken kukkuraksi ylitti kaikki odotukset Adlerin hahmosta.
    The Hounds of Baskerville 3/5 - Kunniakas yritys kertoa tunnettu tarina uudestaan, joka kuitenkin sortui muun muassa sarjan kakkosjaksojen kiroukseen. Olisiko Baskerville pitänyt sittenkin vain integroida mukaan toiseen tarinaan?
    The Reichenbach Falls 4.5/5 - Viihdyttävä jakso, jossa tekijät herkuttelivat Moriartyn hahmolla. Kohtalokas ja mystinen loppu jätti useamman kysymysmerkin päähän mukavasti muhimaan kolmatta kautta odotellessa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2012
  5. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 759
    Saadut tykkäykset:
    541
    Olenkin etsinyt Sherlockia jo muutamana viikkona EPG:stä ilman tulosta. YLE on näköjään siirtänyt uusinnat heinäkuulle ja 2. kauden elokuun alkuun.

    http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ulkomainen-draama/etsivanero-nykyajassa-uusi-sherlock
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tänään TV1:ltä alkavat ensimmäisen kauden uusinnat, perään sitten toisen kauden jaksot.
     
  7. Jasu1

    Jasu1 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.07.2007
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on kyllä parasta viihdettä pitkään aikaa! Aika menee siivillä ja jokaisesta hetkestä nauttii! Tätä lisää!
     
  8. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 580
    Saadut tykkäykset:
    297
    Juu. Toisellakin (vai oliko se kolmannella) kierroksella tuntuu uppoavan edelleenkin.
    Mukavaa katseltavaa.:)
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 319
    Saadut tykkäykset:
    604
    Boxille meni. Innolla odottelen että pääsen katsomaan. On tätä senverta paljon kehuttu!
     
  10. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 759
    Saadut tykkäykset:
    541
    Montako viikkoa ne Lontoon urheilukarkelot kestivätkään? Näyttäisi menevän lähetykset niin, että tulevien viikkojen jaksot eivät näy YLE HD -kanavalla, vaan tulee tietysti urheilua.
     
  11. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 769
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kaksi viikkoa kestää kisat. Kovasti odottelen kisoja kyllä, mutta olipa hyvä avaus jakso tässäki sarjassa. Erittäin toimiva. Innolla jo odottaa uutta jaksoa.
     
  12. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen oli sitten kolmas jakso. Kaksi ekaa oli hyviä, mutta tässä kolmannessa alkoi jo mielestäni mopo keulimaan kaikenlaisen sähläyksen ja epäuskottavuuden kanssa. Itse asiassa jäi jopa fiilis että jakso loppui kesken kaiken. No, jatkoa on tulossa ja minä ainakin toivon hieman selkeämpää menoa.
     
  13. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Kylläpä täällä on kehuttu yksimielisesti sarjaa, mutta nyt se on loppu. Katsoin ensimmäisen jakson ja lopetin toisen kesken, tänään kidutin itseäni loppuun asti.

    Ihan roskaa. Toimintakykyinen sosiopaatti on ihmemies jolla on Goren, Monkin ym. kyvyt. Äänimaailmalla yritetään säikytellä ja luoda jännitystä, mutta mua alkoi väkisin naurattaa. Leikkaus on adhd-tykitystä ja parivaljakko juoksee, riitelee ja huutaa kuten nykyään kuuluu.

    Tuli oikein ikävä Jeremy Brettin Sherlockia ja komisario Morsea.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 19.08.2012
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Valitettavasti valitsit väärän taktiikan. Allekirjoittanutkin lähti katsomaan tätä modernia Sherlockia Jeremy Brettin Holmesit vastikään katsoneena. Ensimmäinen jakso tuntui toden totta juuri aluksi vähemmän innostavalta: "ei kännykät ja moderni ilmapiiri sovi Holmes-tarinoihin, ei Holmesia ja Watsonia voi näytellä siloposkiset "nuorukaiset". Halusin kuitenkin antaa Moffatin tekeleelle tilaisuuden ja katsoin jakson loppuun. Huomasin sen olleenkin aivan loistavaa tykitystä. Yksi sarjan suola on myös se, että vanhat Holmes-tarina lukeneena/katsoneena saa mielihyvää, kun bongailee selkeitä ja vähemmän selkeitä viitteitä niihin (vaikkapa Sherlockin ja Mycroftin veljessuhteesta lähtien).
     
  15. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä sarjaa ei voi katsoa samalla pragmaattisella asenteella kun jotain Morsea tai Lewistä, sen verran erikoinen se on että siimaa on annettava. Tavallaan erikoiset tapahtumat tuovat yllätyksellisyyttä joka pitää koukussaan, mutta pikkasen saisi olla tarinoissa jalat maassa enemmän kuten jo aikaisemmin valitin. Sitten tämä pääosan esittäjä on mielestäni todellinen nappivalinta rooliinsa, viihdyttävä hahmo kertakaikkiaan, ilman tuollaista suoritusta en taitaisi jaksaa tätä katsoa.
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 422
    Saadut tykkäykset:
    137
    Lyhyen ajan sisään otettu kiinni tämä ja eilen tuli katsottua tuo toisen sarjakauden melko pysäyttävä finaali. Erinomaista viihdettähän tämä on tarjoillut, ei voi muuta sanoa. Nykypäivän kommervenkit on sisällytetty tyylitajuisen komeasti Holmes-mytologiaan, ilman että sopivuutta tänne nykyaikaan tarvitsisi ollenkaan kyseenalaistaa. Ei voi kuin ihmetellen ihailla, että meininki on saatu toimimaan noinkin mallikkaasti.

    Äärimmäisen tärkeä tekijä onnistumiselle on totta kai ja tietenkin myös pääosassa vakuuttava Cumberbatch. Mieshän tekee aivan huikeaa jälkeä tuossa sävyjä vaativassa roolissa. Hahmo on tarinasta toiseen mitä mielenkiintoisinta seurattavaa. Martin Freemanin Watsonille en ole vielä aivan samalla tavalla lämmennyt, mutta eiköhän se lämpeneminen tuosta sinnekin suuntaan ajan kanssa.

    Tulevia tarinoita jää kyllä hyvillä mielin odottelemaan. Tuollaisella laatuporukalla ei voine saada aikaan kuin mukavia juttuja.
     
  17. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Wau. Moffat on kyllä melkoinen käsikirjoittaja. Baskervillen koira meni ehkä vähän kikkailuksi mutta olisiko sitä lopulta voinut toisin kirjoittaa.
    Viimeisin jakso olikin sitten kunnon tykitystä. Vielä olisi tarvittu iltapäivälehtiin Holmesin vuokraemännän kommentteja siitä kuinka Holmes oli outo, ei tuonut naisia, viihtyi vain Watsonin kanssa ja huumeitakin varmaan käytti. Holmes tajusi ettei legendaa voi tappaa vaan legendan kohteen on kuoltava. Harmi vaan että tämä on vain minisarja, Holmesin ja Moriartyn kamppailuja olisi katsonut pitempäänkin.
     
  18. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Sarjasta on tulossa vielä kolmaskin kolmen jakson kausi (tosin tuskin Moriartya enää nähdään).
     
    Viimeksi muokattu: 02.10.2012
  19. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kolmas kausi Yleltä 19.1. alkaen (BBC:llä 1.1.).
     
  20. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Kyllä sai taas nauttia. :thumbsup: