Pari kysymystä "viihdekeskuksen" kasaamisesta

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Belzeboob, 19.07.2012.

  1. Belzeboob

    Belzeboob Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys arvon hifistelijät.

    Allekirjoittaneella on aika päivittää nykyinen televisio uudempaan versioon. Samaan syssyyn ajattelin vetäistä kodin "viihdekeskuksen" päivityksen.

    Pistetään aluksi nykyinen kokoonpano ranskalaisilla ja sen jälkeen toiveita, vaatimuksia ja haaveita.

    - Panasonic 32" HD Ready TV
    - Elisa Viihde -boksi, kaapeliverkko
    - LG perus DVD
    - PS3
    - Sony ministereosarja
    - Sony vinyylilevysoitin 80-luvulta
    - Stereokaiuttimet mallia perus, koko pieni
    - VDSL 100 Mbit/s

    Tällä hetkellä kamat toimivat erillään toisistaan, äänet tulevat stereoiden kautta RCA-johtoa pitkin. Stereoissa on tietenkin ainoastaan yksi RCA-in, joka tarkoittaa sitä että aina kun haluaa vinyylejä raaputtaa on vaihdettava piuha takaa. Tosin tähän ei ole viime aikoina tarvetta koska vinyylisoittimen ja stereoiden välissä oleva erillinen, tupakkiaskin kokoinen, vahvistin oli hetken lainassa ja katosi.

    Ja sitten niitä toiveita sekä vaatimuksia:

    Toiveissa olisi saada mahdollisimman helposti nykyisenkaltainen kokoonpano, käyttäen suurinta osaa jo olemassa olevasta laitteistosta, toimimaan joustavasti jonkimoisen massamuistin kanssa. Tämä siitä syystä että vaikka vanha jäärä olenkin, niin tuota musaa ja videomatskua on kertynyt tietokoneen syövereihin melko rajusti. Molempia pitäisi päästä seuraamaan helposti.

    Ajatuksena on ollut tyrkätä usb-kiintolevy kiinni joko Elisan modeemin, tai jos tulevassa TV:ssä on toimiva ratkaisu, sen kylkeen. Sieltä sitten musat ja videot. Tietokonetta en viitsi sotkea mukaan sen rajallisen kiintolevytilan sekä sijainnin takia (usb-levy kiinni tietokoneessa ei ole vaihtoehto). Jos tuon Elisan modeemin saisi hyväksymään usb-levyn, voisi sen jakaa tietokoneen kautta jonkin mediapalvelimen avulla tv:lle. Luulisin...

    Muusta laitteistosta DVD-soitin on käytännössä ylimääräinen, PS3 hoitaa sen puolen jos tarvis. Oikeastaan yllä olevasta listasta ainoastaan Elisa Viihde, vinyylisoitin ja PS3 ovat ainoat jotka varmasti tulevat olemaan seuraavassa kokoonpanossa.

    Nytpä siis metsästänkin vinkkejä joiden avulla seuraava setti nousee pystyyn. Saa ehdottaa ratkaisuja, yksittäisiä laitteita tai vaikkapa asennusoluen merkkiä. Mitään kultakorvalaitteita on sinällään turha ehdotella, menisivät vaan hukkaan. Voihan tuo olla ettei lompakkokaan niihin taivu. Perustavaraa, vaikkapa jotain langatonta ratkaisuakin. Niiden toimivuuden suhteen minulla on kylläkin pientä epäluuloisuutta...

    Kaiuttimista sen verran etten ajatellut viritellä mitään joka nurkan sovellusta vaan pärjätä kahdella (2) kaiuttimella. Tämä nurkkiin jo kertyneen rojun vuoksi. Toinen kaiutinvaatimus on koko. Ne tulevat yhä olemaan kokoa pieni. Asumuksessamme isommille kaiuttimille on käynyt "ohraisesti". Vanhat rippilahjajamot toimittavat yöpöydän virkaa :) Plussaa tulee jos purkit saa tarpeen vaatiessa helposti kiinnitettyä pc:n kylkeen.

    Nykyisessä "stereosarjassa" on radio, joka voisi olla mukava myös tulevassa. Lieneekö muiden kuin Ylen kanavia mahdollista kuunnella telsun kautta? Nettiradiot? Kasettisoittimesta kykenen luopumaan. Jos tulee pakottava tarve, kaivan jostakin nurkasta vanhan Walkmanin.

    TV... Alttarille mahtuu 42", siinä koko. Kapeat reunat ja mitä vähemmät pianolakka ja muuta kiiltävää pintaa, sen parempi. Varmaankin riittävästi liitäntöjä ja niin edelleen. Nykytöllöjen netti-, wlan- ja muista sen tapaisista ominaisuuksista meitsillä ei juurikaan ole tietoa, voisivatko vaikuttaa yo. juttuihin?

    Ai niin. Kuulin termin mediasoitin. Lienee joku boksi joka toistaa kaikkea tjs. Sopisiko kuvioon?

    Tässä jutuntynkää aloitukseksi. Kiitos loppuun asti selanneille, jaarittelunkestäville urhoille.
     
  2. Duh

    Duh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pari pikaista vinkkiä:
    Useimmista nykytelevisiosta saa äänet ulos vain digitaalisina, yleisimmin kai optisina. Lisäksi (pää?)osassa uusia televisiota on jonkinmoiset mediatoisto-ominaisuudet, joko verkosta streamaten ja USB-tikulta/-kovolta.

    Vaikka tavoite olisi minimoida hankittavien laitteiden määrä, uuden vahvistimen hankinta helpottaa elämää huimasti. Lähtisin liikkeelle valitsemalla television jossa on käyttöösi riittävät mediatoisto-ominaisuudet ja päivittämällä minihifin (käytettyyn) AV- tai stereovahvistimeen. Radioviritin löytyy suurinpiirtein kaikista, mutta levariliitännällä varustettuja AV-vahvistimia voi olla vaikeampi löytää, paremmin tietävät täydentäköön.

    Jos mediatoistimelle on alun jälkeen enemmänkin käyttöä, erillinen purkki ei paljon maksa ja on todennäköisesti mukavampi käyttää kuin televisioiden omat viritelmät.

    Kaiuttimiksi pitäisi käytännössä valita aktiivit, jos ne pitää saada tarvittaessa tietokoneeseen kiinni. Pre-out -vaatimus tosin rajaa vahvistimien valikoimaa jonkin verran.

    Asennusolueksi suosittelisin näin kesällä vaikka Hoegaardenia tai vastaavaa vehnäolutta.
     
  3. uppiskuppis

    uppiskuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1 011
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun et maininnu eurojen määrää niin:
    -2kpl Genelec 8030, 1100€
    -Onkyo tx-nr709 viritinvahvistin, 700€
    -TV, sopivan kokoinen Full-HD mistä löytyy yksi hdmi-liitin.

    Viritinvahvistimeen sitten kiinni PS3, LP-soitin, digiboksi ja pc/mediasoitin.
     
  4. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ulkoinen levy (ja tulostin) toimii mulla ainakin ihan kohtuullisesti ElisaViihteeseen liitettyä eri koneista käsin. Joskus nopeus tökkii suurissa kopioinneissa. Pelkään vaan että telkkuun ei ehkä pysty syöttämään tarvittavaa verkko-osoitetta, joten tosiaan tietsikan ja/tai PS3:sen kautta mediapalvelimella homma hoidettava. Xboxin systeemi Windows käyttiksessä toimii meillä.

    Itse ehdotan kajareiksi Tannoy F1 vaikka Mareksilta, 199 pari. Siihen joskus käytetty subbari kylkeen, jos mieli tekee.

    Tietsikan liittäisin av-vahvarin kautta, ettei tule aktiivikajarikustannuksia ja ongelmia.

    Itse asiassa ainakin meidän vanhassa Sonyn ministereoissa on optinen sisääntulo minidisck -nimellä. Telkun voisi kyllä liittää siihen! Viihteen ja Pleikkarinkin ääänet saisi sen kautta Sonyyn, jolloin jäis rcat vapaaks levarille (jolle vois ehkä käyttää mikkiliitäntää, jos löytyy!) Se Sony saattais pärjätä edelleen, jos ne Jamot on kuitenkin hengissä ja irroitetavissa aktiivipalvelukseen tai hankin vaikka ne Tannoyt. Olis paras hinta-laatusuhde.

    PS3 mahdollisuuksia en tunne, mut hienoo olis jos sen kautta pääsis nettiaineistoihin. DVD-soitin varastoon!

    Samsun telkusta itte tykkään. Sisäänmenoja tarviit kaikille kuvalaitteille, jos et hanki av-vahvaria.
     
    Viimeksi muokattu: 21.07.2012
  5. Belzeboob

    Belzeboob Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia ansiokkaista vastauksista. Luonnollisesti herättivät uusia kysymyksiä, mutta antoivat myös hyviä vinkkejä ja suuntaa.

    Alla pari asiaa joita seuraavaksi selvennellään.

    Elisan VDSL-liittymän modeemiin liitetyn usb-levyn jakaminen on asiakaspalvelun mukaan "työn alla"... Siitä olen tyrkännyt kysymystä muille keskustelupalstoille. Katsotaan kuinka etenee.

    Samsung ainakin paukuttaa kovasti SmartTV:tään. Onko kenelläkään kokemuksia siitä median jakamisessa / toistossa?

    Voisiko usb-levyn kiinnittää suoraan vahvistimeen?

    Levysoittimen ulostulo on rca, stereovahvistimessa toimii suoraan inputissa. Toimisiko myös AV-vahvistimessa?

    Markkinapaikalla myynnissä tuollainen,

    https://www.dvdplaza.fi/tori/vahvistimet/p230-h-k-avr-255.html

    onko liioittelua?

    Tämä saattaa olla the vaihtoehto. Tietokoneen kylkeen tulee kuitenkin aika harvoin liitettyä. Varsinkin jos sisällön saa jaettua AV-vahvarin / TV:n kautta. Ihan mielenkiinnosta: Onko aiemmin mainittu AV-vahvistimen pre-out -vaatimus jotain sellaista joka tarvitaan nimenomaan aktiivikaiuttimien kanssa?

    Mieleen juolahtanutta: Oletetaan että AV-vahvarissa on kiinni kaiuttimet joihin on hankittavissa jonkilainen langaton lähetin/vastaanotin -systeemi. Voiko johdolla AV-vahvistimessa kiinni olevia kaiuttimia käyttää langattomana esim. tietokoneen kaiuttimina?

    Meillä löytyy ainoastaan se yksi rca. Toisekseen, Belzeboob Jr. on sen setin puoliksi jo ominut ja huoneeseensa siirtänyt. Se hänelle suotakoon.

    Toimii myös tuumailutarkoituksessa :)
     
  6. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    2010 malli jo osaa näyttää kuvaa tietsikalta. (Tosin 3d matsu ei onnistu)

    Voi, mutta vahvari kai harvoin osaa jakaa levyä muiden käyttöön verkossa. Musan soitto ainakin onnistuu levyltä kuin muistitikultakin. Vahvarin hinta pomppaa satasia ylöspäin kun siinä on USB-liitin


    AV vahvarin inputit on linjatasoisia. Levari- liitin stereoissa on mikrofonille käypää sorttia. Tuskin toimii.

    Tolla hintaa saa uusia peruslaitteita, joissa on enemmän HDMI sisääntuloja. Onko tossa edes 1.4 HDMI. Nimittäin jos hankit 3D telkun (kunnon prossuilla varustetuissa usein on ko ominaisuus) pleikkarista voisit katto ko elokuvat, jos HDMI:t on 1.4 versiota.

    Kyllä. Aktiivikajariin syötetään etuvahvistintasoista signaalia.

    Vain aktiivikajareissa - kuten subbari - voidaan käyttää langatonta linjatasoista siirrintä.

    Voi, jos langaton lähetin liitetään tietsikan kuulokelähtöön ja vastaanotin AV-vahvarin analogiseen audio-sisääntuloon.
     
  7. Belzeboob

    Belzeboob Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivityksentynkää:

    Haku alkaa tarkentua seuraavalla tavalla: Televisioksi LG 47LM760T, vahvariksi Onkyo TX-NR515 / -414 / -616 (jos joku osaa kommentoida näiden eroja niin kiitoksia). Kaiuttimet vielä katsomatta, ehdotuksia vastaanotetaan mielellään. Levarin ja vahvistimen väliin RIAA, muut johdotukset vielä auki. HDMI-paikkoja on riittävästi. Sekä töllössä että vahvistimessa.
     
  8. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vahvarimallien vertailu on helppoa valmistajan sivuilla http://www.uk.onkyo.com/en/product-comparison-58455.html?products=20631,20674,20676

    Miten päädyit vain Onkyon malleihin?
    Onkyoissa on vain Audyssey 2EQ huonekorjain, kun muut valmistajat kuten Marantz ja Denon tarjoavat parempaa Audyssey MultiEQ tai MultiEQ XT huonekorjainta samassa hintaluokassa.
    Aikaisemmin myös laitteiden kestävyys on ollut vähän huonoa (vieläkin on näköjään ongelmia http://www.avsforum.com/t/1415258/the-official-onkyo-tx-nr414-515-616-problems-thread).

    Entä Yamaha RX-A810 599€ edit: hinta laskenut vielä 549€ nyt (https://www.konebox.fi/yamaha-avent...navaa-titaani/118492/dp#tekniset-ominaisuudet)
    valmistajan sivut http://uk.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-a810_g/?mode=model

    Yhden kokemus tuon tv:n valovuodosta https://www.dvdplaza.fi/forums/show...-Panasonic-50-quot-VT50?p=1507854#post1507854, tuossa on kyseessä 55" joten 47" valovuoto ei ehkä ole yhtä pahaa ja jokainen tv on oma yksilönsä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2012