Yön ritarin paluu (The Dark Knight Rises) (Christopher Nolan / Christian Bale, Anne Hathaway)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana The_Daywalker, 28.10.2010.

  1. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
  2. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanoisin, että on aika asian ytimessä. Samat mietteet itselläkin leffan jälkeen. 3,5 / 5 tähteä oma arvosana. Todella kunnianhimoinen projekti tämä on ja jälki on kauttaaltaan upeaa. Mm. edellä mainituista syistä ei kuitenkaan ihan täysosuma.
     
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    "Reuters: 10 people dead after a shooting at a Dark Knight Rises screening in #Denver" tuli vastaan twitterissä. Kenties vain hölmö provo, mutta eiköhän vahvistus suuntaan tai toiseen kohta tule vastaan.
     
  4. Flash Gordon

    Flash Gordon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2008
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    1
  5. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    "Justin Joseph, a local media reporter says the shooters stood up and began shooting at the first sight of Batman in the movie."
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Kamala juttu koko ammuskelu, sanattomaksi vetää.
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No huh huh... Ikävä kyllä tuosta on helppo ennustaa jäävän käteen lähinnä kaikenlaista spekulaatiota.. Surullinen käänne, ei tämä leffa ja trilogia nyt tuollaista stigmaa olisi tarvinnut.
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2012
  9. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kuolema on nyt varjostanut elokuvasarjan kahta jälimmäistä osaa :(
     
  10. Zeick

    Zeick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2006
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei hyvänen aika sentään. En olisi uskonut miten tyhmiä ihmisiä maailmasta löytyy. :weep:

    Mitenhän tässä käy... meinaavatko vetää kaikki Yön Ritarin Paluut elokuvateatterista viikon tai kahden ajaksi? Uskaltaako porukka USAssa mennä katsomaan tätä leffaa tämän jälkeen?
     
  11. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama(nniminen) kaverin arvostelu oli Aamulehdessäkin, lyhyempänä ja samat kaksi tähteä. "Nolan on totinen torvensoittaja" luonnehti Salminen ja mainitsi myös synkkyyden menevän yli.
     
  13. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olikohan tuo ammuskelija pukeutunut Baneksi, kun näytöksessä on kuulema ollut hahmoiksi pukeutuneita faneja? Luotiliivit ja kaasunaamarin tapainen päällä, on ollut varmaan helppo kuljettaa aseet ja kaasut mukana, kun varmaan näyttivät kuuluneen asuyhdistelmään.
     
  14. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Olihan se hyvä. Ehkä siellä täällä pikkasen fixattavaa, mutta muuten erittäin toimiva. Pikkasen häiritsi juuri nämä puhetta aiheuttaneet taistelukohtaukset. Oli kyllä Transformers mallista closeuppia, mikä ei minua juuri miellytä. Varmaan johtuu tuosta ikärajasta. Vaatii vielä makustelua ja varmaan uudelleen katsomisen.

    Tuo Denverin tilanne kyllä pilasi hyvää fiilistä melkoisesti.
     
  15. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh mitähän tästä uskaltaisi kirjoittaa ettei tulisi tappouhkauksia. Eihän tämä ollut mikään mestariteos, kuten ei aikaisemmatkaan osat. Kuitenkin trilogian heikoin esitys. Tämän aikana viimeistään hoksasi kuinka paljon TDK hyötyi loistavasta konnasta. Bane oli kaikesta mörinästä ja lihaksesta huolimatta jotenkin vaisu esitys. Kissanainen taas tuntui väkisin tarinaan ahdetulta. Toiminnassa ei oikein riittänyt paukkuja ja sitä kovasti yritettiin paikata musiikin voluumia kasvattamalla, ihan rasitteeksi asti.

    Mirandan paljastuminen Ra's Al Ghulin tytöksi oli jotenkin nolo twisti.

    Eli en ihan Riskalan "touhutippa housussa"-fiiliksiin päässyt. Trilogia sai kuitenkin arvoisensa lopetuksen. Spektaakkeliahan tässä haettiin ja semmoinen nähtiin, vaikka suht kylmäksi jättikin kaikesta paukkeesta huolimatta. Ihan viimeiset minuutit pelastivat paljon ja jättivät tunnelman positiiviselle puolelle.


    kakspuol tai kolme/viis
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2012
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    TDKR antoi The Dark Knight -trilogialle arvoisensa lopetuksen. Se yhdisti Beginsin tunnerikkauden TDK:n loisteliaaseen rikosdraamakerrontaan ja lisäsi päälle aimo annoksen anarkiaa ja suuremmat puitteet. Osasin kyllä odottaa synkkää elokuvaa, mutta yllätyin, kuinka raadolliseksi (oli kyse sitten kielenkäytöstä tai väkivallasta) Gotham muuttui. Pidän tätä toki positiivisena asiana (poliittisen korrektiuden ja sensuurin Hollywoodissa kovin moni projekti on vesittynyt), mutta huomasin tiettyinä hetkinä kysyväni itseltäni, katsonko oikeasti Batman-elokuvaa. Siinä missä TDK kärsi Beginsin ihmistunteiden pienoisesta vajeesta, löytyi sitä jälleen enemmän TDKR:stä. Monta ainesosaa sisältävässä suurelokuvassa tietenkin yksittäisen ainesosan rooli helposti heikentyy, ja Begins onkin edelleen ainoa trilogian osista, jonka aikana olen aina ja tulen kyyneleen pari vuodattamaan. Toisaalta TDKR:ää katsoessani kävin läpi laajan tunneskaalan aina surusta iloon ja hauiksen jännittämiseen kuin Rocky-elokuvaa katsoessa konsanaan. Elokuvan kerronta oli Nolaninkin tasolla keskivertoa parempaa, enkä kokenut elokuvan missään vaiheessa olevan hidas. Elokuvan viimeisellä kolmanneksella liikuttiin ehkä sujuvan ja liian monimutkaisen kerronnan rajamailla. Toisaalta tämä ei ole mitään uutta Nolanin projekteissa -- kuten ei ole myöskään se, että seuraavilla katselukerroilla nämäkin pienet kysymysmerkit katoavat. Pidin erityisen paljon siitä, mihin elokuva jätti Bruce Waynen ja Alfredin. Elokuvan musiikki oli toimivaa, joskin hetkittäin hieman varovaista. Pidin siitä, että musiikki jätettiin kokonaan pois tietyissä kohdissa.

    Elokuvan leikkauksesta löysin yhden mahdollisen särön:
    Brucen ollessa "helvetissä" hän pudotessaan toisen kerran alas seinämältä näkee Beginsistä tutun muistikuvan, kun hänen isänsä laskeutuu alas kaivoon pelastamaan häntä ja sanoo "Why do we fall?" lausahduksensa. Vaikka ko. kohta ja lausahdus olivatkin hienoja (niissä kohti juuri vuodatan kyyneleitä), niin kuva leikkautuu ko. muistikuvaan jotenkin äkillisen tökerösti, muistaakseni vieläpä mielikuvaan sopimattoman musiikin kera. Ymmärrän sen, miksi Nolan halusi ottaa mukaan ko. Beginsin kohtauksen, mutta editoinnin näkökulmasta sitä ei kyllä integroitu kohtaukseen parhaimmalla mahdollisella tavalla.

    Christian Bale vakuutti jälleen kerran yön ritarina. Vaikka hän ei lihasmassaltaan ollut Beginsissä nähdyssä kunnossa (kuten tässä elokuvassa ei pitänytkään olla), niin hän tulkitsi roolinsa uskottavasti -- pidän hänen "luonnollisen epätäydellisestä", paikoin improvisaatiolta tuntuvasta näyttelemistyylistään. Elokuvan tapahtumia silmällä pitäen jotenkin odotin häneltä robertdeniromaista fyysistä muuttumista, mutta toisaalta elokuvan yksi teemoista taisi muutenkin olla "mind over matter". Tom Hardy (jonka itsetuntoa pönkitti hänen nähdessään Balen paljon ohuemman käsivarren ensimmäistä kertaa kuvauspaikalla) astui fyysisesti vaativaan rooliin Banen saappaissa ja ainakin allekirjoittanut vakuuttui täysin siitä, että valkokankaalla liikkuva kalju maskihirviö omaa lähes yli-inhimilliset voimat. Miesten väliset yhteenotot oli kuvattu hienon "raa'asti", joskin
    Bruce Waynen vankilatreenaamisesta ja "leap of faith" -saavutuksen henkisten voimavarojen kasvusta huolimatta jäin miettimään, miten hän kaikesta huolimatta päihitti Banen. Hävisikö hän aiemmin pelkän pelon/ruosteen takia?
    Pidin siitä, että elokuvassa oli huomioitu ehkä se merkittävin Batmanin ja Banen välinen tapahtuma mitä Batman-mytologiaan tulee. Vaikken usko Banea pystyttävän tulkita Tom Hardyn versiota paremmin, niin kyseessä ei ole läheskään yhtä kuolematon (no pun intended) roolisuoritus kuin Heath Ledgerin Jokeri.

    Tuttujen, toimivien naamojen lisäksi elokuvan uusina kasvoina nähtiin kolmikko Hathaway-Cotillard-Gordon-Lewitt. Anne Hathawayn roolisuorituksesta aavistelin eniten pahaa, sillä sen lisäksi, etten erityisemmin pidä ko. näyttelijättärestä (rumasti sanottuna hän on tavallaan vähemmän viehättävä ja ylimielisempi versio Natalia Portmanista), niin pelkäsin roolista tulevan liian seksikäs (mikä ei mielestäni sovi trilogian tyyliin). Onneksi Hathaway näytteli hillityn varmasti ja niitä meganfox-pyllistelyjäkään ei löytynyt kuin pari kappaletta, eikä silloinkaan kuva keskittynyt lihalla herkutteluun. Hahmosta löytyi kuitenkin huomautettavaa:
    Selina Kylen historiikkia ei käsitelty juuri lainkaan (miten hän osaa taistella lähes yhtä hyvin kuin Batman ja mistä hän sai omat varusteensa), enkä ymmärrä, miksi elokuva näytti moraalisesti hyväksyvän sen, että Selina saisi "uuden alun".
    Cotillardin valinta rooliinsa oli napakymppi, joskin hahmosta olisi voinut saada ihan hitusen enemmän irti. Gordon-Lewitt näytteli partiopoikaroolinsa hyvin, mutta miehessä ei ole ehkä sittenkään niin paljon särmää, että olisin harmitellut, jos hänen hahmonsa olisi jäänyt leikkauspöydälle.

    Siitä ei pääse mihinkään, että TDKR on Batman-fanin toteutunut märkä uni. Pienen pieniä säröjä (jotka Nolan-elokuvien tapaan tuppaavat enimmäkseen katoamaan jälkeen seuraavilla katselukerroilla) lukuun ottamatta kyseessä on, etenkin elokuvan laajuuden huomioon ottaen, mestariteos. Se ei ole yhtä tasainen kuin Begins, eikä siinä ole yhtä kuolematonta pahista kuin TDK:ssa, mutta se nostaa itse Batmanin korkeammalle jalustalle ja kiinnostavammaksi katsojalle kuin edelliset elokuvat yhteensä. Sellaiset elokuvat ovat harvassa, josta löytyy yhtä monta mukaansa tempaavaa ja visuaalisesti hienoa hetkeä kuin TDKR:sta. Se ei ole tajunnanräjäyttävän täydellinen elokuva, mutta toisaalta mistä tahansa merkkiteoksesta voisi olla samaa mieltä.

    Ensimmäisen katselukerran jälkeen annan varovaisesti

    4.5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::thumbsup:


    P.S. Tuo ensi-illan verilöyly USA:ssa oli kauheaa luettavaa, ja näin elokuvan nähneenä pidän erittäin mahdollisena sitä, että nämä ampujat ovat valitettavasti jälleen niitä, joilla fiktiivisen tarinan aatteet alkaavat muokkaamaan ajattelutapaa ja moraalia radikaalisti. Tuon verilöylyn jälki nimittäin haiskahtaa pahasti siltä, että ko. tyypit toimivat elokuvasta tutun "Varjojen liigan" jäseninä omassa mielessään.
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2012
  17. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko synkkä ensi-ilta :(
     
  19. whector

    whector Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.07.2004
    Viestejä:
    563
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka toi ammuskelu homma tosi ikävä, niin silti pitää hekuttaa, ETTÄ HUIPPULEFFA! En olisi osannut odottaa näin mahtavaa tästä! 5/5
     
  20. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helvetin hieno päätös sarjalle. Ei pituus haitannut tippaakaan. Näyttelijät olivat kauttaaltaan erinomaisia ja leffan parhaat hetket olivatkin näitä hiljaisia hetkiä ihmisten välillä, ei se rymistely.

    Loppukohtaus myös jätti todella hyvän fiiliksen: näin Batman tarina pitääkin kertoa.

    5/5