Projektori kokemuksia kaivataan

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana vainive, 17.07.2012.

  1. vainive

    vainive Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2006
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen lukenut useita päiviä eri foorumeja, arvosteluja, artikkeleja, jne. Lisäksi olen käynyt katsomassa projektoreita paikan päällä (esittelyssä ovat aina HD33, Epson EH-TW9000 ja JVC DLA-X30). Ja mitä on jäänyt käteen, kysymyksiä joihin kaivataan oikeiden käyttäjien kokemuksista. Voisitteko hyvät foorumilaiset auttaa miestä mäessä ja kertoa omista kokemuksista alla olevien kysymysten osalta, kiitos?

    Yritän kuumeisesti valita mediahuoneeseeni projektoria, jonka pitäisi vastata seuraaviin haasteisiin:
    Tyylilajit: 2D-elokuvat, Urheilut (jalkapallo), Pelit (PS3)
    Ominaisuudet: Full HD, Terävyys, Luonnolliset värit, Musta saisi olla mustaa, Elokuvan pitää näyttää elokuvalta ja urheilun urheilulta -> interpolointi?, Hiljainen

    Tällä hetkellä mielessäni ovat seuraavat vaihtoehdot:
    Optoma HD23:
    Olisiko tämä 2D-tilassa parempi kuin HD33? Pystyykö tällä pelaamaan (viive/input lag)?

    Optoma HD33:
    Hintatasoltaan ennakko suosikkini. Terävyys kohdillaan samoin kuin hinta, mutta minua epäilyttävät...
    Mustien sävyjen toisto: Alkaako jossain vaiheessa harmittamaan, että musta onkin harmaata?
    Luonnolliset värit: Pensaat ja puut eivät näytä luonnollisen vihreiltä tällä tykillä, mutta huomaako sitä käytössä?
    Pelaaminen: Joillakin palstoilla sanotaan, että HD33:n viive on 30ms, mutta osa palstoista väittää ettei tällä voi pelata liian suuren viiveen/input lagin takia. Löytyisikö kokemuksia pelaamisesta?

    JVC DLA-X30
    2D-elokuvissa aivan mahtava, mutta tällä ei taida pystyä pelaamaan? Jenkkipalstojen mukaan input lag on yli 100ms...

    Sony VPL-W30ES
    Palstojen mukaan pelaamisessa ei ole ongelmia (viive alle 30ms). Mutta onko tämä tykki hyvä 2D-tilassa? Terävyys? Luonnolliset värit? Mustan tasot? Interpolointi? Äänekkyys?

    Mitsubishi HC7800
    Palstojen mukaan pelaamisessa ei ole ongelmia (viive noin 30ms). Mutta onko tämä tykki hyvä 2D-tilassa? Terävyys? Luonnolliset värit? Mustan tasot? Interpolointi? Äänekkyys?

    ps. Mikäli Epson (EH-TW9000) edustaa LCD-tykkejä, niin LCD-tykin terävyys/tarkkuus ei ole mielestäni riittävä. Näkemäni Epsonit olivat kuvaltaan epätarkkoja ja/tai pehmeitä. En pitänyt. DLA-X30 ja HD33:ssa terävyys oli kohdillaan.
    pps. Mediahuone on ikkunaton ja tumma/musta. Valkokangas tulee olemaan 90-100 tuuman väliltä.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Vähän menee ohi, mutta Panasonic 5000 on myös hyvä tykki.

    Ehkäpä pelaamisessa miinusta on smooth screen joka pehmentää kuvaa, mutta leffakäytössä se on mainio. Musta on riittävän mustaa, kontrasti on hyvä, 3d on hyvä, tykki on hiljainen ja kuvanlaadultaan hyvä. Sen lisäksi frame creation toimii tykissä mainiosti. Projektorissa ei oikeastaan ole (mielestäni) mitään isoa miinusta. Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole parhaita muihin verrattuna, mutta todella hyviä kuitenkin. Mielestäni ominaisuudet on saatu hienosti tasapainoon.
     
  3. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vastaan tähän tuon tykin kahta versiota edeltäneen edeltäjämallin (VPL-HW15, 2010 malli) kokemuksen perusteella. Jos et 3D:ta tarvitse, niin tuon HW30:n edeltäjämallia HW20:sta (2011 malli) saattaa jostain vielä saada edullisemmin.
    Itse käytän tuota HW15:ttä aika paljon myös pelaamiseen, PS3:n ja PC:n kanssa. Ei ole kyllä ainakaan itselläni ollut sen suhteen mitään valittamista. Mustan taso on parempi kuin monissa LCD-tykeissä ja käyntiääni on todella hiljainen (itse vertaan vanhempiin laitteisiin ja DLP-tykkeihin). Ja koska tuo HW15 on omasta mielestäni edelleenkin erinomainen, niin uskoisin että sen (seuraajan) seuraajakaan ei huono ole.
    Itse skaalaan kuvan vahvistimessa, eli tykille menee vain 1080p-signaalia, PS3:sta ja PC:stä toki tulee sitä jo muutenkin suoraan. Urheilut ja elokuvat ovat myös yleensä valmiiksi HD-kuvalla, niin ei niitäkään mitenkään tarvitse interpoloida full-hd-paneeleille. Kyllä tuolla omalla SD-materiaaliakin katsoo, mutta vahvistimen skaalain (Yamahan 3010:ssä) on kyllä parempilaatuinen. Samaten vanhassa kalliimman hintaluokan tykissä oli parempi skaalain (DRC), mutta ei näissä edullisemmissa laitteissa usein voi parasta skaalainta olla, se kun nostaisi hintaa.

    Jos nyt olisin itse hankkimassa, niin Sony olisi varmasti vahvoilla kolmannenkin kerran. Sony näyttää markkoivanin projektoreita myös pelikäyttöön: http://www.sony.fi/hub/1237479998125/7/3

    Lampun keston olen todennyt noissa Sonyissä erinomaiseksi ainakin omalta osaltani. Kahdessa samanmerkkisessä tykissä jo ollut yli 5000 h lampun käyttötunteja.
     
  4. Petku

    Petku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    No juu... hankin tässä juurikin pari viikkoa sitten hd33:sen ja googlen kautta löysin tämän threadin kun yritin tsekata, että voiko tolle input lagille tehdä jotain. Eipä voi. Mikään älytön se ei ole mutta hieman harmittaa. Ei ole pelaamiseen se paras vaihtoehto ei. Leffat pyörii komiasti ja musta on mustaa ja 3d harvinaisen selkeä kokemus.
     
  5. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aseta Puremotion pois päältä, löytyy Pure Engine -napin takaa. Jos se on jo nollassa (huomioithan, että asetukset ovat preset & input -kohtaisia) ja kärsit pahasta input lagista, ihmettelen suuresti..
     
  6. vainive

    vainive Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2006
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko V11e:n neuvosta apua? Korjaantuiko tilanne PureMotionin pois kytkemisellä?
     
  7. Petku

    Petku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori että kesti vastata, mutta koittelin kyllä tuota pure motionin poistamista, mutta eipä se juuri auta. Pelatessa edelleen pieni viide. Hankaloittaa tarkkuutta vaativissa peleissä. Viive on pieni, mutta olen kai hieman tarkka. Kääntyminen ja tähtääminen menee sähläämiseksi välillä.