HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. batanen

    batanen Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Kiitokset molemmille vastauksista! En tiedä, millä toimintaperiaatteella tuo poltto on toiminut, mutta mielestäni ihan hyvä katselujälki DVD:eille tullut. Mielestäni pikapoltossa ei tehdä enää mitään laatumuunnosta, koska tallennuslaatu on määritetty jo tallennuksen yhteydessä (toki laadun alentaminen on mahdollista + hidas poltto). Mutta joo, voi olla, että olen vähän vanhanaikainen tässä suhteessa, mutta jäänyt ominaisuutta kaipaamaan enemmän kuin HD-kuvalaatua, 3D-toistoa tai muita uusia teknisiä ominaisuuksia. Myöskin nauhoita toista kanavaa ja katso toista on hieman turha ominaisuus itselleni, kun TV:eissä on nykyään oma digiboksi (ellei sitten tule pari hyvää elokuvaa samanaikaisesti).

    Hyvä juttu, kun tuossa mallissa pystyy selaamaan listaa muiden kanavien ohjemista. Ottanut päähän, kun Philipsin TV:ssä ei tätä ominaisuutta ole.
     
  2. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tämä ominaisuus on ollut yksi tärkeimmistä tallentavien digiboksien ominaisuuksista alusta asti. Luvalla sanoen sinun odotuksesi boksien ominaisuuksista ovat todella erikoisia.
     
  3. anttha

    anttha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2006
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota, miksihän plus-tv ei toimi, eikös tuo nyt ole aika oleellinen juttu?

    Onko tallennusten kanssa edelleen pulmia?
     
  4. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten muutettua kaapelitaloon ja uuden boxin hankinta, ostin tään HDThunderin (5221 ja nimenomaan Thunder, ei Topform jota sitäkin oli vielä myynnissä ainakin Hyvinkään Prismassa) kaikista 'rohkaisuista' huolimatta. Sisällä oli 2.60 eli aika tuore peli ilmeisesti. 2.61 sisäänlaitto onnistui vasta toiselta uspitikulta, jollain muullahan oli ollut samaa ongelmaa. Mikähän niissäkin on...

    Enisvaikutelma on varovaisen positiivinen, kaikki ajastukset onnistuneet tähänsaakka. Itse ajastusten teko ja ajastuslistan katselu aika alkeellinen (mm. viikkotallennuksissa näkyy tosiaan vain ekan pvm jne). Ihmeellisin piirre minusta on se kun katkaisee virran kesken tallennuksen niin joko tallennus katkaistaan tai virta jää päälle, heh. Joo on se seuraavan ohjelman 'uniajastus' mutta outo ominaisuus, en ole muissa boxeissa ( ja niitä on ollut paljon...) törmännyt. Siirsin tonne MP3-kokoelmani nyt kun levyä on, 'soitin' on aika kökkö, ei mitään hakuominaisuutta tms. Ja kun palaa jostain syvemmältä tasolta niin palaa aina alkuun, tylsää. Soittolista on kiva mutta edelläminitusta syystä sen käyttö on työlästä. Pikkujuttuja jotka olisi helppo varmaan helppo fixata.

    Yksi ärsyttävä piirre on kanavan vaihto numeronäppäimellä : kun painan esim 3 niin se antaa listan kaikista kolmosella alkavista kanavista (vaikkei olekaan muuta kuin maikkari) ja saa takoa OKta tai odotella.

    Sitten hyviä juttuja : hiljainen (ei kuulu 'mitään' koskaan). Käynnistyy nopeaan (pyöriiköhän kovo koko ajan myös lepotilassa?), kanavan vaihto nopeaa (paitsi numerolla...), tallennusten katselussa säädettävä hyppy eteen/taakse, muistaa mihin saaka katottu. Automaattinen lisäajan lisäys tallenteisiin. Ei ole jumittanut/kaatunut kertaakaan (tosin ei kovin kovassa käytössä vielä ollut). EPGssä kuuluu ääni ja jopa pikkukuva näkyy (ei ole mitenkään itsestäänselvyys edes tuo ääni kaikissa boxeissa). Tosin 'monikanavanäytössä' EPGssä voisi olla mahdollisuus hypätä päivä kerrallaan etiäpäin.

    Ei tule muuta nyt mieleen, pääasiat eli hyvä kuva ja ajastusten luotettavuus (ainakin toistaiseksi) + muutamat käyttöä mukavoittavat ominaisuudet saavat minut tyytyväiseksi. Ei nyt ihan antenni-Topfieldini tasoa mutta sen hyvyys perustuikin enimmäkseen siihen saataviin lisäsovelluksiin.
     
  5. niksuu

    niksuu Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, keväästä asti ollut HD-5220 käytössä ja nyt on ongelmia. Eilen boksi väitti, että levy on täynnä eikä tallennus onnistu, kuitenkin tilaa on jäljellä ~93%. Piti ottaa virrat pois takakytkimeltä, jonka jälkeen ilmoitti poistaneensa uusimman tallennuksen. No, ajattelin että tallennus oli mennyt pieleen ja nyt boksi toimii taas. Kunnes tänään aamulla kaikki tallennukset olivat hävinneet ja tilalle oli tullut hdd info.txt -tiedosto. Päivitin softan uusimpaan 2.61-versioon, jonka jälkeen tallennukset toimivat hetken. Sitten alkoi jumittelu tallennusvalikossa, jonka jälkeen piti taas ottaa virrat pois takaata. Nyt tilanne on se, että boksi ei löydä kovalevyä, voi v***u! Tekis mieli heittää boksi alas parvekkeelta, sen verran ottaa päähän. Huomenna lähden palauttamaan tätä myyjälle. Vai onko vinkkejä, miten boksista saa toimivan? Virtojen pois pitäminen on testattu, ei auta.

    e. Yön yli ilman virtoja, aamulla löytyi kovalevy ja tallennukset. Taitaa olla huollon paikka.
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2012
  6. Somppi

    Somppi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitin laitteen softan toukokuussa. Vajaa kuukausi sen jälkeen katosi tallennetut ohjelmat PVR-tiedostolistauksesta. Kovo kyllä näkyi ok. Fyysisesti ne siellä olivat, sillä 33 % näytti kovo olevan käytetty. Tallennuksia näkyi vain yksi ja sekin oli edellisen illan tallennus. Ainoa keino oli formatoida koko kovalevy. Siinä meni kaikki tallennukset..:(
     
  7. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on heinäkuun aikana muutaman kerran boksi jumittanut totaalisesti kun on HD-tallennus käynnissä (YLEHD useimmiten) ja aloittaa jotain tallennusta toistamaan, ei väliä onko HD tai SD tai salattu/salaamaton. Vain bootti auttaa eli kytkimestä virrat pois ja päälle. Tämän bugin toistuvuus on huolestuttavasti alkanut lisääntyä. Boksi on uusi takuuvaihdosta tullut Hedengreniltä toukokuun lopussa. Edelleenkin jos pitää menuvalikoita tai EPGtä pitkään auki, yli 5 min., ja on tallennus päällä niin boksi jumittaa lähes aina, toipuu vain bootilla.
     
  8. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt sitten n. kuukauden käytön jälkeen täälläkin eka totaalijumi : SD tallennus ja HD kanavan katselu menossa, HD tallennus alkoi jolloin tilttas. IVO buutti auttoi mutta kadotti menossa olleen SD tallenteen ja yhden vanhemmankin tallenteen jota ihmettelen... Olisko noi HD-kanavat liian kovia paloja purtavaksi jos niitä kattelee/tallentelee samaan aikaan useampia... Kyllä nyt jo nykytekniikalla tosin luulisi pystyttävän rakentamaan digiboxi joka ei 'ikinä' jumita.
     
  9. peejiitee

    peejiitee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2008
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ei sit suolla 1080p signaalia hdmin kautta vain 1080i, onko juuri tosi?
     
  10. makian

    makian Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jybbe69:n kanssa aika samalaisia kokemuksia ja olen myös DNA/Welhon:n kaapelin päässä vaikkakaan en Helsingissä. Thunderin saan jumiin ainoastaan kun kanavia selatessa tulee kanava joka ei kortilla aukene ja silloinkin vain joskus tosin tolaali jumista ei voi puhua koska siitäkin selviää kaukosäätimellä sammuttamalla. itselle yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on myös nopea kanavien selaus. ja tietysti kovalevyn riittävä koko....
     
  11. makian

    makian Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin piti tuotakin kommentoida että itselläni TV on sen verran surkea että 1080i on riittänyt ja mitä TV tukee joten ei ole vastausta kysymykseesi.
     
  12. penatar

    penatar Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella ikävää että tuo HDCP on päällä myös salaamattomissa tallennuksissa. Iso miinus muuten hyvälle laitteelle. Toivottavasti tulevat ohjelmistoversiot korjaavat tilanteen ettei tarvitse luopua laitteesta. Uskon että tallenteiden katsomisella PC:llä on monelle muullekin todella tärkeä ominaisuus ja laitteiden hankinnan yhteydessä suorastaan vaatimus.
     
  13. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitin toistaa tuota jumia joka aiheutuu EPG:tä tai valikkoa auki pitämällä plus samalla tallentamalla. Tallensin antennista YLE HD kanavaa ja pidin EPG:tä ainakin 10 minuuttia samalla auki. Ei aiheuttanut jumia. Koitin kolme kertaa.
     
  14. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Digiboksi näyttä prosentteina kovalevyn täyttöasteen. Jos luku on ollut 93% niin sen verran on kovalevytilaa käytetty. Oliko tapauksessasi näin?
     
  15. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosi on. Suurin osa kanavista on tietääkseni myös maksimissaan 1080i formaatissa.
     
  16. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    PluTV:n palvelut eivät toimi millään linkittävillä HD-digibokseilla. HD-boksit ovat kaikki linkittäviä. PluTV:llä on tarkoitus alkaa myymään omia HD-digibokseja joilla heidän palvelut toimivat.
     
  17. niksuu

    niksuu Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain boksin eilen takaisin huollosta kommentilla "vaihdettu kovalevy, testattu toiminta". Laiton boksin kotona päälle ja koitin illalla tallentaa elokuvaa: Boksi sanoo "check HDD" tms eikä levy löydy. JEE!
     
  18. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeisimmällä ohjelmistolla saa kuvasuhdetta säädettyä vihreälläväripainikkeella. Autom., Pan&Scan, Pillar box.
     
  19. tk82

    tk82 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kallistumassa uuden digiboksin hankinnassa tämän kannalle. Yksi kysymys kuitenkin tuli mieleen, johon en ole vielä löytänyt vastausta:
    Työntääkö boksi signaalia samaan aikaan sekä HDMI- että scart-liitäntään? Tämä on oleellista sen vuoksi, että ajan HD-lähetykset ja leffat yms. AV-vahvistimen kautta, mutta perus uutislähetyksiä varten en viitsi laittaa kotiteatteria päälle vaan pelkkä telkkari riittää siihen.
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    No miksi laittaa silloin koko dikipoksiakaan päälle, vai puuttuuko digiviritin töllöstä?

    T: Vesku