Vahvistin, TV-taso ja jäähdytys

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Moore, 12.10.2009.

  1. Moore

    Moore Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jospa tähän jotain vastausta saisi. Eli olen hankkimassa vahvistinta, jonka kaveriksi tulee kaksi jonkin sortin lattiakaiutinta. Vahvistin on tämä: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=9873
    TV-taso on tämä: http://koti.mbnet.fi/moore/tvtaso.jpg

    Ongelma: Kyseinen vahvistin on 152mm korkea. TV-tason korkein hylly, keskimmäinen, on 156mm korkea. Vahvistin siis kyllä mahtuisi sinne, mutta miten jäähdytyksen sitten käy noin ahtaassa tilassa? Verkkokaupan kuvassa näkyy että takapaneelistakin ritilät löytyy: http://www.verkkokauppa.com/productimages/orig/14521_07.jpg . Kuvittelisi, että kahden kaiuttimen kuormalla takaseinän ilmanvaihto riittäisi, mutta haluaisin jonkun itseäni asiantuntevamman ihmisen mielipiteen asiasta.

    Kaikki kokemukset, ideat ja vinkit ym. otetaan ilomielin vastaan. Kiitos jo etukäteen!
     
  2. Themikz

    Themikz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    1
    Älä ny mene noin pieneen väliin sitä tunkemaan... Kyllä se vahvistin lämpiää vaikka ei olisikaan kuin 2 kaiutinta kiinni. Eikö tuosta saisi mitenkään siirrettyä hyllyä?
     
  3. Grissom

    Grissom Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2006
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laita vahvistin alimpaan lokeroon ja ota keskimmäinen hylly pois niin jäähdytys pelaa.
     
  4. Moore

    Moore Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sahaushommiksi meni...
     
  5. wilce

    wilce Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2005
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
    *tuplapostaus*
     
  6. wilce

    wilce Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2005
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on noin 5 vuotta ollut yamahan 5.1 vahvari pikku raossa jossa on ehkä 0.5cm tila yläpuolella. En ole edes huomannut mitään kuumenemista saati että olisi hajonnut. :)

    Namikat eivät ole olleet kyllä kaakossa.
     
  7. zitidi

    zitidi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaanpas tälläistä vanhaa ketjua kun haulla sattui löytymään.

    Pitäisi jonkinlaista jäähdytysratkaisua viritellä tv-tasoon, sillä samassa kaapissa nyt vahvari (Onkyo 609), PS3, sekä Xbox360 omilla hyllyillään. Vahvarille jätetty pohjalla eniten tilaa, mutta ei silti "riittävästi" (noin 5cm molemmilla sivuilla, 7-10cm päällä ja 10-15cm takana. Laite oli tuossa yhtäjaksoisesti päällä yli 10 tuntia jolloin alkoikin temppuilu, mm. äänet hävisivät ja kuvaakaan ei tullut kaikista HDMI tuloista. Laite itsessään oli päältä niin kuuma ettei siinä pystynyt kauaa kättä päällä pitämään.

    Suunnitelmissa olisi hommata tälläinen vahvarin päälle: http://www.antec.com/soundscience/AVCooler.php ajaa varmasti asiansa, mutta haluaisin myös tason takaseinään 90-120mm tuulettimen tai pari puhaltamaan kuumaa ilmaa pois kaapista.

    Tämä nyt tuntuu olevan kovin ongelmallista, sillä optimi ratkaisuna näkisin tuulettimet jotka ottaisivat virran vaikka vahvarin usb liitännästä, jolloin propellit pyörisivät vain vahvarin ollessa päällä.
    Olen tässä nyt jo liian kauan yrittänyt löytää suomesta, tai edes suomeen toimitettavia usb tuulettimia, mutta kovin heikolla menestyksellä.

    Tämä http://www.amazon.com/Thermaltake-Mobile-Fan-External-Cooling/dp/B00080G0BK olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta jenkkiamazonista tilatessa tulee jo yhdelle tuulettimelle ~30€ toimituskuluja joka on varsin suolainen.
    Samaa tuotetta en onnistunut löytämään esim. saksan tai brittien amazonista lainkaan.

    Löytyi myös tälläisiä http://www.amazon.com/Coolerguys-120mm-Cabinet-Mounting-Bracket/dp/B002MZ5ZLK/ jotka olisivat aivan optimaalisia käyttötarkoitukseeni, samalta valmistajalta (CoolerGuys) löytyy myös lukuisia muita malleja, mutta eivätpä näytä lähettävän näitä lainkaan suomeen...

    Sen verran olen tehnyt tutkimusta aiheesta, että tiedän olevan mahdollista modata normaalia PC:n kotelotuuletinta niin että sen liittää usb johtoon, mutta olen ymmärtänyt että usb porttien 5V ei riitä pyörittämään useimpia 120mm tuulettimia, ja turhan harvoissa edes ilmoitetaan tuota arvoa kun olen nettikaupoista katsellut. En myöskään omista kolvia ja mielummin ottaisinkin jonkun valmiin ratkaisun kun alkaisin juottamaan itse tälläisiä liitoksia. Jonkinlaisilla muuntajilla tämän käsittääkseni myös saisi toimimaan, mutta en niiden päälle liiemmin ymmärrä.

    Eli tarkoitus löytää suomesta/euroopasta usb virralla toimivia 90-120mm tuulettimia, tai vaihtoehtoisesti verkkovirralla toimivia joissa jonkinlainen kytkin jotta tuulettimet saa helposti pois päältä kun niitä ei tarvitse.

    Mikäli mitään tälläistä tuuletusratkaisua ei löydy, täytyy varmaan vain porailla takaseinään reikiä :/

    Kaikki apu asian tiimoilta tervetullutta!
     
  8. Kipee

    Kipee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hain itse biltemasta tuulettimia varten halvan 12v "laturin". Tämä kiinni esim. master-slave jatkoroikkaan niin lähtee käyntiin kun vahvarikin.

    Tuosta antecin vekottimesta oli hiljan keskustelua jossain toisessa ketjussa. En nyt vain muista missä.
     
  9. Regu

    Regu Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Itse en ikinä tunkisi vahvistimia tv-tason sisään saunomaan mutta kun monet näyttävät sisustusratkaisuna näitä tasoja suosivan niin olisiko markkinoilla rako "hengittäville" tv-tasoille? Siis niin että tason pinnat ovat kauttaaltaan rei'itetty ilman kiertämisen parantamiseksi. Oikein tehtynä lopputulos voisi olla erittäin tyylikäs (oikean kokoisia pieniä pyöreitä reikiä sopivan etäisyyden päässä toisistaan hilana).
     
  11. zitidi

    zitidi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli jos ostaisi jonkun tälläisen: http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2062_2078_1447&products_id=10195 leikkaa liittimen pois että saa piuhat esiin, niin voisi esim. sokeripalan välityksellä liittää siihen pari tälläistä http://www.verkkokauppa.com/fi/product/48748/dcfms/Antec-TrueQuiet-140-kotelotuuletin-140-mm tai muuta vastaavaa?

    Ja väliin pitäisi olla mahdollista ihan helposti liittää esim. tälläinen keinukytkin http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2065_1046_1282&products_id=15123 jotta tuulettimet on helppo kytkeä päälle ja pois tarvittaessa?



    No eihän tuo varmasti optimaalista ole juurikin lämpöjen takia, mutta siksihän tässä juuri onkin tarkoitus panostaa tuohon jäähdytykseen.
    Laitteiden piilottamiseen tv-tason sisään on moniakin syitä. Yksi tietysti on sisustuksellinen, mutta helpoittavathan nuo myös piuhojen piiloon saamista mikä on estetiikan lisäksi erityisen tärkeää myös lemmikkieläimien vuoksi.

    Olen itsekkin ihmetellyt ettei tuollaisia kunnolla hengittäviä tv-tasoja tunnu oikein sellaisenaan olevan. Monesti mainostetaan että kaukosäätimet toimivat tv-tason lasioven läpi yms, mutta siellä sitten laitteen kypsyvät suljetussa kaapissa... Pitää tosiaan jotain reikiä porailla tuonne takaseinään ja koittaa viritellä tuulettimia puhaltamaan kuumaa ilmaa ulos kaapista.
     
  12. uppiskuppis

    uppiskuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1 011
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itsellä tuo Antec ottaa virran vahvistimen triggeristä. Hyvin on toiminut. Harkitsin lisätuulettimia myös taakse, mutta muutaman päivän kokeilulla totesin turhaksi: perinteisesti lämpimänä keittävä vanhempi Yamaha pysyy hyvinkin viileänä ja Antec poistaa ilman suoraan taaksepäin ihan omin voimin ja jopa riittävän tehokkaasti, että myöskään kaapin sisäilma ei nouse liikaa.