Teinkö ok kaupat? Tannoyt + YAMAHA + perus 3D HDMI

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana kasafi, 23.05.2012.

  1. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä "realisti highend" -väki sanoo äänentoistostani?
    Musiikkia tulee näet myös kuunneltua monipuolisesti ja haaveena kirjasto proge-konsertti-blueray taltioinneista.

    Maksoin taannoin

    250 € Tannoy Fusion 2 (*2)/Fusion C/ Mercury F1 (*2) Huutonetistä postikuluineen
    (Fusion/Mercury? sama mutta eri vuosimalli?)
    ja tänään tuli

    165 € Tannoy TS10 Active 10" STUDIO SUB, 300W, samoin Huutonetistä

    Ekat ja elämäni ainoat kajarihankintani. Menikö periatteessa metsään?


    Entä vahvari:

    180 € YAMAHA RX-V367 5.1, 5*100 W, 3D Gigantin tarjouksesta

    Mitä saisin lisää moninkertaisilla hinnoilla, kun en tarvi kuin hdmi:it (3D)?

    Onko jossain/missä paremmat EQ:t käppyränäytöllä? Tässä kun ei näe toistokäyrää, vaikka automatiikka sitä karkeasti tasaakin.

    Satasen Phi. 3D- soitin ja kaapelit niin ollaan 800 egessä. Duunarin kompromissi vaiko ihan hyvä yleisestikin? Soittaa myös cd:t ja usbista pakatut.

    (ja telkkuna Samsung 46 3D 200 Hz perus lcd (-11 keväänä 800) + lasit perhekunnalle a' 45)
     
    Viimeksi muokattu: 23.05.2012
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Tuollahan ei ole äänentoiston kanssa mitään tekemistä....
    Koko postaukseesi, jostakinhan sitä on aloitettava.

    T: Vesku
     
  3. Gunz

    Gunz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos halusit highendiä, niin sinua kustiin silmään ja pahasti. Jos taas halusit ihan OK peruskaiuttimet, joilla kuuntelee musiikkia, niin teit ihan OK kaupat. Itse pärjäsin vastaavalla Tannoyn setillä useamman vuoden (siihen asti, että tein perusvirheen ja kävin kuuntelemassa parempaa). Vahvistimeen sijoittaisin ehkä enemmän. Onkyo tai joku halvempi H&K voi tarjota musiikinkuunteluun miellyttävämpää soundia kuin Yamaha.
     
  4. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietysti kaikki riippuu siitä mihin vertaa.
    Todellisesta highend hifistä ollaan vielä todella kaukana. Mutta sitten taas, tuolla saa jo huomattavasti parempaa ääntä kuin normi kotistereoilla tai muilla markettien pakettikotiteatteriseteillä.

    Kyllähän tuossa on hinta/laatu -suhde kohdallaan käytettynä kun hankkii. Oman asetetun budjetin rajoissahan sitä täytyy harrastaa. Ei tässä tarvi muilta hyväksyntää omalle setilleen hakea. Minusta näitä hankintoja tehdään vain itseä varten ja mikäli itse olet tyytyväinen sehän riittää. Ainahan toki parempaakin löytyy. Monesti nälkä kasvaa syödessä ja mikäli parempia settejä pääsee kuulemaan, tulee itsellekin halu päivittää. Näin ainakin itselleni päässyt käymään ja varmasti muillekin.
     
  5. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, en etsinyt highendiä, mutta newbienä täällä kirjoitin väärään treadiin. Siirto taasen ei kai onnistu. (Ja keskikajarinhan jo vaihdoin päittäin F2:seen)

    Noihin vahvistimien (laatu-)eroihin en oikein usko, silloin kun käytetään erillistä subbaria. Vahvarin virranantokykykään ei silloin ole kriittinen tekijä.

    Veikkaanpa vaan että äänelliset erot tulevat suunnittelijan tahdosta värittää ääntä tietyllä tavalla, ei laatueroista sinänsä. Niin ne pahat pojat sanoo että putkihifistitkin hehkuttaa ja nauttii todellisuudessa laitteiden harmoonisen särön pehmeydestä. Siitä vaan.

    Jos on suora vaste eikä säröjä, niin minä en vahvaria vaihda. Sävyjä voi muuttaa equlla, eli ei silläkään kannata, joten ei värittävään vahvariinkaan kannata vaihtaa. Siis mun mielestä.

    Kajarit ja akustiikka, siinä mun painopisteet, pikkubudjetilla, kun satummoisin projektin aikana huonontunutta kuuloanikaan tuskin takaisin saan...
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2012
  6. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei kai sitä foorumilta kannata hakea hyväksymistä ostoksiin jos ei halua rehellisia vastauksia.. :D Olet ostanut hyvn setin hinnan huomioon ottaen. Se on sitten ihmisestä kiinni miten pitkään se riittää. Ostettiin meinaa serkun kanssa lähes samoihin aikoihin laitteet, sillä soi vieläkin sama vahvistin ja kaiuttimet jotka hommasi 15 vuotta sitten. Itellä taas on vaihtunu yhtä sun toista vahvistinta, kaiuttimia ja subbareita.

    Epäherkillä kaiuttimilla tarvii enemmän tehoa että ne soi yhtä kovaa kuin herkät. Tapauksessasi 88db tannoyt tarvii enemmän tehoa vahvistimelta soidakseen yhtä kova kuin 91db kaiuttimet, se subbari ei vaikuta mihinkään. Mutta tietysti normaali voimakkuuksilla sillä ei ole mitään väliä.

    Olin myös epäluuloinen vahvistimien ääni eroista kunnes kokeilin eri hinta luokan laitteita, en ole enään. Laadukkailla osillakin on vaikutusta ääneen, säröarvot ovat paremmat.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Ja aina kannattaa muistaa se, että kuunteluhuoneella on melkeinpä suurin vaikutus ääneen. Oli kaiutin miten hieno ja kallis tahansa, niin jos se on jossain hyllyssä tai nurkassa kiinni verhojen takana, niin eipä siitä hyötyä ole.

    Akustointi kannattaa siis aina. Jos nyt ei vakavalle linjalle lähde, niin ainakin kaiuttimien symmetrinen sijoittelu sekä kovien ja heijastavien pintojen poisto (siis ei poisto niin, että ne revitään irti, vaan laitetaan vaikka ryijy seinälle ;) ) auttaa. Jos olohuoneessa on isot ikkunat, niin kaiuttumia ei myöskään kannata 10 sentin päähän niistä sijoittaa. Akustoinnilla saa kyllä isomman vaikutuksen kuin tonnin lisäpanostuksella vahvistimeen.
     
  8. Gunz

    Gunz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kannattaa pyytää jostain lainaan hiukan parempaa vahvistinta, ja kokeilla itse. Jossei äänessä huomaa mitään eroa, niin sama pitää se vanha vahvistin. Itse ajattelin kanssa aiemmin, että ei sillä vahvistimella olisi merkitystä. Kävin silkasta mielenkiinnosta hakemassa kokeille Onkyon TX-NR609, ja puolen tunnin kuuntelun jälkeen kävin viemään käteiset liikkeeseen. Vaihto ~250e Sonysta 400€ Onkyoon paransi ääntä _huomattavasti_.
     
  9. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Olin juuri aikeisssa ehdottaa samaa, sillä kyllä noissa vahvistimissa on eroja. Itse koin valaistuksen haettuani pari kiloeuron stereovahvaria hifiliikkeestä kotidemoon ja eipä ollut silloisella a/v-vahvarillani Onkyo TX-NR807:lla mitään jakoa musiikintoistossa (stereona siis) näiden rinnalla. Ostin näistä toisen ja siitäkin olen jo ehtinyt päivittää mallistossa ylöspäin ja aina on tullut parannusta ääneen. Seuraavalle tasolle pääsyyn tarvitaankin mielestäni jo sitten sillainen euronippu, etten ole lainkaan varma kannattaako enää... Tosin kaiuttimienkin laatu on parantunut matkalla, joten ne eivät ole muodostuneet pullonkaulaksi. Samalla olen tehnyt pienimuotoista akustointia akustiikkalevyillä, mutta huonehan se sen isoimman rempan kuitenkin vaatisi.

    Suosittelen siis kasafia hakemaan jostain hifiliikkeestä kotidemoon niin hienon ja kalliin (stereo)vahvarin kuin kehtaa kotidemoon ja kokeilla löytyykö niitä eroja... Stereovahvarin siksi, että stereotoistolla vahvareiden erot tulevat selvimmin esille. Naapurikaupasta voisi sitten ottaa jotkin laadukkaat (ja kalliit ;)) kaiuttimet testiin, ettei Tannoyt muodostuisi esteeksi testin onnistumiselle... Usko pois vaan, että skeptikonkin on jossain vaiheessa myönnettävä sen kuuluisan verhon katoaminen äänen tieltä ja detaljien ja äänikuvan loksahtaminen paikoilleen (vaikka vähän heikommassakin akustiikassa) :)
     
  10. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just taas eilen törmäsin juttuun, jossa sokkona verrattiin 300:n ja 3000:n vahvarreita. Oikeaoppisessa testissä ei eroa huomattu. Yksinkertaistetussa kotikuuntelutestissä ero huomattiin 3/6. Silloinkaan laitteita ei osattu laittaa ehdottomaan paremmusjärjestykseen.

    Vahvarit, kaapelit ym. pitäisi verrata sokkona, muuten psyyke vääristää tuloksen. Itse asiassa aivot osaa kompensoida aikaa myöten monia virheitä äänentoistossa. Ja itsellä tosiaan kuulo heikkeni vasemmalta, joten joudun kuuntelemaan hiukan kovempaa. -7 Db tasoilla jammussa mennään kun naatitaan.

    Raskaat verhot olis mun tapauksessa kai paras vaihtoehto. Sillä pimentäisi ja demppaisi vasemman seinän läheisyyttä ja piilottais pikkuikkunan kajarin yläpuolelta. Myös takaseinän ikkunaa ei oikein voi muuten dempata. Jos tulen varoihini, laitan uudet pitkät verhotangot, niihin 600 grammaset mustat verhot ja niiden eteen sisustukselliset keveämmät. Pitäis laittaaa riittämään koko vasemman ja takaseinän mitalle ja oikealle liukuoven eteen kai myös. Satasia siis menee useita.

    Bassot kai jo tasottui riittävästi takakulmaan piipun taakse laittamillani yhden paalin villoilla.
    Kattoon olisi kiva jokin hiukan demppaava siisti sisustuspaneeli. Takalle ei voi mitään, on diffuusoriksikin hiukan krouvi. Kunnon matotkin maksaa. 3D leffojen katseluun tarvis telkun ympärille mustan/tumman kankaan häiritsevien kiinnekohtien piilottamiseksi. Ja lasivitriini tarttis resonansien vuoksi vaihtaa, joten työtä riittää ennen äänentoistolaitteiden vaihtoa, kun laitteetkin kiertää yhä Visa-velkana...
     
  11. Gunz

    Gunz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuten Bumer jo tuossa mainitsi, josset halua neuvoja, niin älä kysy :D
     
  12. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toki kommentit ja mielipiteet kiinnostaa. Perusteluina pitäisi olla vaan enemmän kuin pelkkä oma subjektiivinen kokeilu ja vakuuttuminen. Lääkkeissäkin nimittäin plasebovaikutus on yli puolet, silti ihan todellinen.

    Ja kukaan ei oo vielä neuvonut esim- ensi sunnuntain oikeaa lottoriviä, joten mitä käytännön iloa tuollaisista vinkeistä on kotiteatterin rakentamisen kannalta :thumbsup:
     
  13. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa. Itse päättelen, että bassot tarvii suhteessa isommat tehot ja virrat kuin ylemmät taajuudet. Eli kun leikataan vaikka alle 80 - 100 Hz taajuudet erilliselle 300 W subbarille (ottoteho max 416 VA eli W!), kestää perusvahvarin 250 W virtaa ottava virtalähde vauhdissa selvästi paremmin kuin jos olisi 30 Hz saakka toistavat pääkajarit *2 (saati *5) sen rasitteena!?
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2012
  14. Gunz

    Gunz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse en ole ainakaan missään vaiheessa a) käskeny ostamaan mitään enkä b) ole edes suositellu mitään kolmen tonnin vehkeitä. Neuvoin hakemaan kokeille (se ei maksa mitään, et tarvi lottovoittoa) hiukan paremman vahvistimen. Oon itsekki skeptinen sen suhteen, että onko 1000€ ja 3000€ vahvistimissa niin suuria eroja, mutta siirtymisessä kurapaskaluokasta (180€ yamaha) hiukan parempaan vahvistimeen (300 - 500€ luokkaan), saattaa tehdä isonkin muutoksen.
     
  15. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseinen vahvari vastaa varmasti äänellisesti 300 egen peruslaatuluokkaa. Hinta oli halpa koska vehe oli poistuvaa 5.1:stä, eikä siinä ole HD -äänidecoodausta tai mitään kuvakodeekkeja. (BD-soittimessa on HD-äänet-> DTS, joten en tarvitsekaan!) Pelkkä kytkin 4 HDMI - HDMI tai Svideo - Svideo jne. Testeissä laite oli saanut 4,5 kautta 5 tähteä ja pudotus oli juuri HD- ja kuva-kodekien puutteesta, ei äänestä.

    Ja kun kerran sokkotestissä ei edes 300 ja 3000 egee maksavien välille saada paremmuusjärjestystä, niin en pilaa päiviäni testaamalla kalliinpaa. Saattaisin kuitenkin alkaa unelmoida sellaisesta ja menettää yöuneni. Ei siis persaukisen kannata ;)
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2012
  16. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niin, harva kaiutin toistaa tuonne. Tannoyt muutenkin jää 60Hz tietämille. Taka- keskikaiuttimille harvoin tulee matalia, vaikka olisi asetettuna 5.0. Ja huudattamalla (kuuntelemalla) isossa puutalossa mikä syö ääntä eikä voimista kuin betonibunkkerit, tehoa tarvitaan 100Hz tienoillakin. Kaikki on suhteellista. :) Testeissä varsinkin on nähty miten halppisvahvarit tuottaa 10-50W (hetkeellisena) sen luvatun 100-150W sijasta.
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2012
  17. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    F(usion)2 toistaa sen 48 Hz 3 db, joita siis mulla on kolme edessä.

    Ja puutalon cyprokseinä alkaa tietääkseni säteillä kaiken takaisin kyllä lähellä ko. subbarin jakotaajuutta, vaikka tarkka tieto(lähde) tästä mulla puuttuukin.

    Tehoa tarvitaan 100 Hz tienoillakin, mutta vahvarin kokonais virrantarve putoo selvästi kun tehosyöpöimmät alabassot tuotetaan muualla.

    Ja kyseessä mulla ei oo musatehoilla mainotetut JVC:n muovirimpulat vaan RMS- tehoilla ilmaistut jammut. Siinä on vissi ero. Tonnin jammun tehot mitataan ja ilmaistaan samalla tavalla kun mun 180 jammun. Ja tonnin jammun samalla tavalla kun muidenkin laadummat merkit.

    Mut se pitää siis paikkansa että kauheesti ei mun kuulolla jää tehoreserviä ja että kajarien etäisyys seinistä ei ehkä vieläkään ole optimaalinen. Mittaamaan pitäis päästä, kunhan sais ensiheijastukset kuriin ensin.