Plasma vai sittenkin lcd?

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Mustatirri, 17.04.2012.

  1. Mustatirri

    Mustatirri Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2011
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinhän siinä sitten kävi, että eilen se 50 tuumainen ST50 tuli. Kävin katsomassa ST50 ja VT50 malleja vierekkäin eikä meikäläisellä niin hifisilmä ole, että olisin erottanut thx-moodin ja true cinema moodin välillä mitään. Turhaan olisin siitä maksanut. Thx-bright näytti jopa valjulta kun se pumppasi sitä ruutua vaaleammaksi. Kirkkaus ST50 mallissa on täysin riittävä ja eilen illalla tuntui jopa liiankin kirkkaalta true cinema moodissa verrattuna aiempaan plasmaan mutta eiköhän tuohon totu. Eikä se valikoissakaan liikkuminen tunnu hitaalta tuossa ST50 mallissa. Nyt vain asetuksia säätämään.
     
  2. AV-mies

    AV-mies Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2012
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun olet päässyt kotiolosuhteisiin niin miltä kuvan kirkkaus ja kohina näyttää niissä olosuhteissa? Kuuluuko katseluetäisyydelle sirinää? Mitkä ovat ensimmäiset tuntemuksesi televisiosta?
     
  3. Mustatirri

    Mustatirri Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2011
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole kyllä mitään valittamista ollut kuvan kirkkaudessa taikka kohinassakaan. Mitään kohinaa en ole huomannut. En toisaalta mikään pikselintuijottaja olekaan. Telkkarin katseluetäisyys on reilu neljä metriä ja samaisella telkkaria vastapäätä olevalla katseluseinustalla sohvan takana on kaksi isoa ikkunaa niin nämäkään eivät ole mitenkään pahasti häirinneet katselua taikka eivät ole aiheuttaneet heijastuksia ruutuun eli ihan hyvin mielestäni se heijastuksenesto myös toimii. Aiempi plasma oli pansun PX70 ja se kyllä heijasti paljon enemmän, aina oli pakko laittaa verhot kiinni päivällä mutta tämän uuden pansun kanssa ei ole tuntunut siltä, että pitäisi pistää verhot kiinni.

    Kun telkan ensimmäistä kertaa käynnistin, niin huolestuneena heti kuulostelin siinä vieressä sirinää ja sitä myös kuului mutta se tuntuu nyt jonnekin kadonneen vaikka siinä vieressä olisin. Sinne neljänkään metrin päähän ei luonnollisestikaan mitään kuulu. Digiboksin kovalevyn humina sinne vain vähän kuuluu eikä muuta. Ainoa mihin vähän olen kiinnittänyt huomiota, niin ruudun oikeassa reunassa, ehkä jotain 5sentin päässä telkan reunasta, olen havaitsevinani vertical bandingia eli sellaisen yhden aivan todella mitättömän hailakan pystyjuovan. Jos nimenomaan siihen kohtaan katson, niin tämän olen huomaavinani futiksen em-kisoja katsoessa kun ruutu on melkeinpä täynnä vain vihreää kenttää. Mutta tätäkään en varmaan olisi huomannut tai osannut katsoa oikein, jos en olisi lukenut itseäni ähkyyn kaikesta nippelitiedosta täältä ja muista kaiken maailman hififoorumeista.

    Kaiken kaikkiaan olen siis todella tyytyväinen. Tuolta katseluetäisyydeltä telkka voisi tietty olla vielä tuotakin isompi mutta sitten tulisi takka jo liian lähelle toista reunaa. Päällimmäisin tuntemus on varsinkin se, että hyvä etten maksanut lisää siitä, että olisin saanut vastaavan GT-mallin. Olisin siinä maksanut turhasta. Näin ainakin omalla kohdalla.
     
  4. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Minunkin tekisi mieli päivittää muutaman vuoden vanha Panasonicin PX80 ja olin jo tilaamassa tuota ST50:stä. PX80:ssä on edelleenkin (minusta) virheetön kuva, mutta kun se on niin pieni...

    Tuo ST50 vaan rupesi mietityttämään. Arvostelut ovat järjestään ylistäviä, mutta käyttäjäpalaute kertoo muuta: sirinää, bandingia, nykimistä, IR, himmeä kuva, 50 Hz bug... Voiko oikeasti olla niin, että Panasonicin plasmat olisivat ottaneet takapakkia (ekoilun nimissä)? Paikallisella Stockmannilla pääsin todistamaan tuota pystyraitaa. Parikymmentä senttiä oikeasta reunasta kolme senttiä leveä raita, joka tarkoittaa, että jalkapalloa tuolla telkkarilla ei voi katsoa lainkaan (vaikka kuinka pitää plasman kuvasta muuten). Muutenkaan malliyksilön liiketoisto ei hurmannut, ainakaan se ei erottunut edukseen vieressä olevista LCD-malleista, vaikka se on aiemmin juuri ollut plasman vahvuus.

    Olisiko joku päivittänyt plasmansa uudempaan ja voisi kertoa mielipiteensä? Johtuuko tuo käyttäjien marina kohtuuttomista odotuksista vai onko tässä oikeasti otettu pakkia? Kuulostaa aika pahalta, että monet ovat palauttaneet uuden Panasonicinsa. Onko muilla merkeillä (Samsung, LG) plasmoissa vähemmän tyyppivikoja, vaikkakin kuvanlaatu olisi mittareilla mitaten heikompi.
     
  5. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä plasmat on juuri ekoilun takia menny nyt huonompaan suuntaan, vanhempia hd-ready 50" plasma oli sekä kirkkaampi kuva, eikä sirissyt yhtään kuin nykyinen Samsungin 59". Kaduttaa vieläkin kun piti hyvä kuvanen telkkari myydä pilkka hintaan ja ostaa 3 kertaa kalliimpi, vain sen 9" takia, kuvalaatu ja kirkkaus on huomattavasti huonompi. Tosin vanha kulutti sähköäkin melkein tuplaten, vaikka oli pienempi.

    Joten parempi että pidät vaan vanhan, enemmin hanki sitten tykki jos iso kuva on mielessä.
     
  6. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan erot liikkeentoistossa tulevat vasta hyvällä materiaalilla kunnolla esille (hyvää HD-materiaali ja pelit, eli liikkuvan kuvan materiaalissa itsessään mahdollisimman vähän sumeutta). Kaupoissa en itse ole koko ikäni aikana pystynyt järkeviä vertailuja tekemään koska olosuhteet ovat aivan kamalat järkevän vertailun tekemiselle. Yleensä kirkkaimmat ja värikkäimmät miellyttävät minunkin silmääni kaupoissa mutta ei sellaista katso kotioloissa Erkkikään!? Mistä tulikin mieleen tämä: http://www.avforums.com/home/pictureperfect.html
     
  7. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei varmasti ole uudet plasmat huonompia kuin vanhat kuvanlaadultaan. Ja kyllähän noi Samsungit ja uudet Pansut aivan tarpeeks kirkkaas pääsee. Mutta se on kyllä totta, että tuo virransäästö paskaviherpolitiikka kyl himmaa noiden kehitystä. Ovat oppineet tekemään hyvää kuvaa vähemmällä virralla, mutta itse kyllä mieluusti maksaisin vähän enemmän hintaa sähkölaskussa ajos kuva olisi vieläkin parempi. Kyllähän plasmasta varmaan sais 200-300 cdm2 kirkkautta, mutta vitun viherpiipertäjät hallitsee maailmaa :/
     
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Eiköhän ne ahneet omaan napaansa tuijottavat kulutushysterian ja jatkuvan talouskasvun puolustajat edelleen hallitse tätä maailmaa.
    Jos viherpiipertäjät hallitsisivat ei tuotettaisi 3-vuorossa kasapäin paskaa joita vaihdetaan parin vuoden välein.
     
  9. AV-mies

    AV-mies Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2012
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka nyky Panasonicin 2012 plasmat pärjäävät jääkiekon kanssa? Rajoittaako automaattiseti jään harmaaksi, jotta ei kuluttaisi energiaa niin paljoa, vai onko mahdollista saada jää näyttämään puhtaan valkoiselta? Eikai säädä kirkkautta koko ajan automaattisesti, että tulee ärsyttäviä kirkkauden tason vaihteluita?
     
  10. aketii2

    aketii2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.07.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei säädä VT30:llä (vuosimallia 2011, samoin uusin 50-sarja) kirkkautta vaan jää on sen näköinen kun hallissa nyt sattuu olemaan ja monestihan se ei juuri valkoista olekaan. :)
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Sen automaatin muuten saa pois päältä, kun ottaa Eco-toimintatilan pos päältä...

    T: Vesku
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Tuli käytännön syistä vaihdettua Samsungin 37" full hd lcd 42" Panasonic TH-42PX70E hd ready -plasmatöllöön.

    Samsung oli ensimmäinen littutöllö ja hyvin on toiminut. Ostin sen joskus vuonna 2008 tai 2009 eli se on vuoden pari uudempi kuin tuo Panasonic.
    Sen verran Panasonicista tiesin, että vuonna 2007 se on ollut huippu telkkari. Joten 50e ei ollut paha hinta tuosta. Kuitenkin kuvanlaatu mietitytti, koska Samsung oli kuitenkin full hd ja Pana vain hd ready.

    Ensimmäisen kerran, kun telkun laitoin päälle, oli kuva aikamoinen pettymys. Alhainen resoluutio, kauheat värit ja surkean laatuinen kuva muutenkin eivät kyllä tuntuneet kovin hienolta ja mietin, että laitankohan Samsungin takaisin. Päätin kuitenkin kokeilla, että josko kuvasta saisi yhtään paremman. Yllättäen telkussa olivat kaikki mahdolliset kuvanparannusjutut päällä, terävyys täysillä ja värit säädetty miten sattui. Laitoin kaikki muut parannuksen pois, paitsi terävyyssäätöä jätin hieman. Sen jälkeen säädin thx optimizerilla värit kohdalleen. Sen lisäksi laitoin värilämpötilaksi hieman lämpimän, koska normaalilla värit näyttivät hieman hailakoilta. Johan alkoi lyyti kirjoittaa. Star Wars ei ole koskaan näyttänyt värien osalta niin hienolta kuin säätämisen jälkeen; avaruus oli musta, värit kirkkaat ja hienot. Ja kaiken lisäksi nyt vasta oikeasti ymmärrän, mitä tarkoittaa 2d-kuvan kolmiulotteisuus. Välillä kuva tuntui melkein oikealta kolmedeeltä.

    Huonojakin puolia toki on: resoluutio ei ole kovin kummoinen sekä kirkkaissa alueissa näkyy pientä välkettä. Resoluutiota ei kuitenkaan sohvalta näe, joten megapikseleillä ei telkuissakaan aina ole merkitystä. Tuo valkoisen ja kirkkaan alueen pieni välke ei enää haittaa yhtään, kun siihen on tottunut. Eikä se muutenkaan pahaa ole. Sen vuoksi en jättäisi ko. telkkua laittamatta.

    Pieni pelko oli siis, että full hd lcd:n jälkeen hd ready plasma oli pettymys, mutta loppujen lopuksi plasma voitti, huonosta resosta huolimatta. Virtaahan tuo varmasti syö enemmän. Eco-moodiin laitoin eikä tuo kyllä pumppaa kuvaa mitenkään.

    Tuli mieleen, että Gigantissa ollut 400e hd ready plasma olisi varmasti hieno hankinta myös ykköstelkuksi.

    Mutta se mitä tästä koko hommasta jäi käteen oli se, että seuraava uusi telkku voisi hyvinkin olla vaikka 50" full hd -plasma. Mutta mutta. Nyt tässä ketjussa kerrotaan, että uudet plasmat ovat huonompia kuin vanhat. Ei kait näin voi oikeasti olla?

    Tykin myin pois hankalan asumistilanteen vuoksi, joten väliaikaisesti voisi isolla telkulla ajaa saman asian. Mutta jos näissä uusissa nyt on noita ongelmia, mitä täällä on kerrottu, niin melkein voisi olla turvallisempaa ostaa halpa tykki. Niiden kanssa on tullut niin kauan leikittyä, että tietää mitä saa.
     
  14. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ei.
    Täällä olisi jotain säätöjä PX700:lle jos kiinnostaa kokeilla.
    Overscan asetuksia saa myös muutettua huoltomenusta, ohjeet siihen löytyy PX70/700 ketjusta joten saat etsiä itse :)
    edit: Kaivoin ohjeet tuohon ovescanin säätöön, eli löytyy täältä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2013
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Kiitoksia säätöohjeista. :) Pitää hieman kokeilla noitakin. Onko tuo overscan pahastikin pielessä, koska omaan silmään en ole huomannut mitään, vai onko tuo vain testilevyillä esille tuleva asia?
     
  16. JuhoV

    JuhoV Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2012
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos jolle kulle on hyötyä kokemuksista. Nyt on vuoden verran panasonic TX-P50GT30Y ollut kotona käytössä ja vieläkin olen varsin tyytyväinen. Virtaa tuo käsittääkseni haukkaa varsin paljon ja tv on selvästi lämmin kun on ollut jonkin aikaa päällä. Puolen metrin päästä tuntee selvästi lämmön.

    Kuva tulee canal digitalin satelliittilautasella ja c-moren paketista tulee myös hd-kuvaa.

    Vielä ei ainakaan ole mitään muita ongelmia ollut kuin ettei ohjelmaopas toimi ihan täysin satelliitista. Osittain toimii mutta ei kunnolla. Kuvan kiinnipalamista ei ole näkynyt eikä sirinää kuule kuin ihan tv:n vierestä. Kuitenkaan sitä boksia ei tee mieli ottaa käyttöön kun tv:ssä on viritin jo valmiiksi.

    Huipputelevisioihin en kuvaa ole päässyt vertaamaan, etenkään hyvin säädettyihin. Vertailukohta ei taida olla ihan reilu, mutta kotona edelleen tulee hymy kun katselee kuvaa.

    Isompi tuo olis voinut olla, mutta viimejouluna oli pakko taloudellisten realitteetien edessä valita tuo 50 tuumainen, 55 tuumainen vt oli mun budjetille liian kallis. Kuitenkin fiilis on että kannatti sijoittaa tuo raha, vielä ei ole tullut hinkua vaihtaa tuota.
     
  17. Juha_K

    Juha_K Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan olet koittanut jo pitää muutaman minuutin Nickelodeon- tai Motors TV-kanavalla? Sonyn ohjelmaopas ainakin päivittyy näillä kanavilla. Muuten ei tosiaan oppaassa näy muuta kuin nykyinen ja seuraava ohjelma ja muissa "ei ohjelmatietoja".
     
  18. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Se näyttää koko kuva-alan sen sijaan että kuvaa venytetään reunojen yli.
    Kannattaa ehdottomasti muuttaa tuo jos ei ole vielä muutettu.

    Tällä testikuvalla voit testata kuinka paljon kuva-alasta ruudulla näytetään.
    Pistä kuva muistikortille ja testaa telkussasi.
    Jos reunoille tulee joillain kanavilla häröjä, niin muuta HAmp ja VAmp arvot -2:een.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2013
  19. JuhoV

    JuhoV Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2012
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää vähän tarkkailla vielä tuota. Mun mielestä sen on annettu olla kanavalla pidempään, mutta pitäiskö epg:n antaa olla auki pidempään. Tätä ongelmaa on vähän joka kanavalla.

    En ole pitkään aikaan eli lähes vuoteen edes tarkistanut onko tuhon saatavissa uudempaa ohjelmistoversiota. En tiedä onko automaattipäivitys päällä jne.

    Nettiominaisuuksiahan tuossa ei oikeasti ole. Käynnistettäessä tulee ilmoitus jotenkin tähän suuntaan "voit nauttia vierra connectin valikoidusta sisällöstä". Itse muotoilisin etenkin tuon "valkikoidusta" sanan muotoon rajoitetusta, kuvaisi paremmin totuutta. Eli tuollaisenaan tuosta ei juuri iloa ole. You tubea sillä selaa, mutta eipä innosta. Eli se on täysin toimimaton ja käyttökelvoton idea kun oikeaa selainta ei ole. Pleikkarin kautta tuokin hoituis, mutta eipä jaksa kun on tietokone, jolla homma hoituu paljon helpommin.

    Eli jos haetaan jotain muuta kuin kuvaa, niin varmaan parempiakin vaihtoehtoja on tarjolla. Tämän mun telkkarin tuollaiset ominaisuudet on mun mielestä lähinnä kuluttajan aliarviointia. Mulle noilla ei ole mitään arvoa, eli ei vähennä tai nosta jonkin mallin houkuttelevuutta, joten siinä mielessä se on ihan se ja sama.

    Toki jos tuo osaisi käyttää virittimiä vähän monipuolisemmin niin siitä olis lisäarvoa. Tämä ei mun mielestä osaa tallentaa esim. terrestial-virittimellä, mutta samalla katsottaisiin satelliitista ohjelmaa. Usb-kiintolevy on ollut hintansa arvoinen jo pelkästään time shift toiminnon puolesta. Siihen vielä tallennus muuten niin aika hyvä mutta tuo rajoittaa tietysti kun ei voi katsoa muuta ja tallentaa muuta.
     
  20. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Tekisi mieli vaihtaa tykin tilalle (tai ainakin rinnalle) isompi televiisioni mutta koska haluaisin sen toimivan hyvin niin varsinaisessa kotiteatterikäytössä (no joo, telkkarit ei liity kotitetatteriin millään tavalla) kuin myös urheilun seurannassa niin tämähän tuntuukin olevan ihan mahdoton yhtälö. Saan kyllä nykyisen tilani pimennettyä vaikka täydellisesti mutta ei viitsisi keskellä kesää katsella kolopalloilulähetyksiä ihan pimeässä ja toisaalta en myöskään ole innostunut siitä että jo kuuden tunnin yhtäjaksoisen seurannan jälkeen se 4SportPro HD logo täpittää kuvassa ikuisesti tai sitä joutuu jotenkin kikkailemalla häivyttelemään. 3D ominaisuudet tai sähkökulutus ovat toisarvoisia asioita mutta itse kuvavirheet kyllä syövät miestä. Pitääkö vaan tyytyä johonkin 55" leditelkkariin vai uskaltaisiko kokeilla esim Samsungin PS60E6500 plasmaa jossa _kuulemma_ IR ei ole ongelma? Plasmamiehillä kokemusta?