3 tykkiä ja edge blending ?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana USA, 30.05.2012.

  1. USA

    USA Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen miettinyt että muuttaisin nykyisen PC systeemin 3 x LCD näytön systeemin 3 x HD tykin systeemiksi koska monitorin reunat alkaa häiritä, näyttö on siis yhtenä isona virtuaali näyttönä.
    Valkokangasta on helppo löytää pelkkänä materiaalina ja siitä on helppo tehdä sopivan kokoinen kiinteä display mutta ongelma on että jos reunoista haluaisi päästä eroon, pitäisi olla edge blending, käsittääkseni.

    1)
    Onko tämä mahdollista tehdä näytönohjaimella edes teoriassa, eli koska nykyinen näytönohjain osaa jo ohjata 3 monitoria, niin luulisi että se voisi tulevaisuudessa osata tehdä myös edge-bending hommat ja ohjata 3 tavallista tykkiä fiksusti. En kuitenkaan ole löytänyt edes näytönohjain valmistajien road-mapeilta tietoa tälläistä näytönohjaista, että se olisi koskaan edes tulossa. Kaikki mitä on nyt tarjolla tarvitsevat vielä erikseen spesiaalit edge-blending tykit. Onko tähän jokin tekninen ylipääsemätön este että blending hommaa ei voida mitenkään tehdä pelkällä näytönohjaimella ?

    2)
    Mikäs ihme muuten tykkiin integroidussa edge-blending systeemissä voi maksaa niin paljon, vai onko kyse vain siitä, että valmistajat eivät näe mitään käyttöä sille että joku haluaisi käyttää useampaa tavallista tykkiä koti oloissa. Luulisin että tuollainen kannattaisi kohta laittaa vakioksi kaikki tykkeihin niin joku saattaa ostaakkin yhden sijaan 3 samanlaista tykkiä :)
     
  2. JanneJ

    JanneJ Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaatiipi softalta todennäköisesti tukea jos normaalilla näytönohjaimella koitat. Ja softia on joskin suhteellisen kalliita esimerkiksi: http://www.edge-blending.com/. Rautatason ratkaisu olisi mukava yhteensopivuuden takia, etenkin jos sattuu tekemään muuta kuin katsomaan työpöytää.