TV-valmiudet sisältävän HTPC-verkon rakentaminen WLANilla joka huoneeseen.

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana JuZe, 05.09.2011.

  1. Sepil

    Sepil Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2010
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen varmasti homman kanssa jo myöhässä, mutta pakko todeta, että apu saattaa hyvinkin tällä kertaa tulla Applen suunnasta. Apple Time Capsule tai Apple Airport Extreme (erona TC sisältää kovalevyn) hoitamaan reitittimen virkaan ja siihen kaveriksi tarvittava määrä Apple Airport Expressejä hoitamaan signaalivahvistimen virkaa. Nuo AP Expressit osaavat senkin tempun, että nappaavat TC:n signaalin ja siirtävät sen AP Expressin piuhaan, jonka perään voi sitten liittää kytkimen avulla tarvittavan määrän piuhallisia koneita, jolloin voidaan siirtää dataa langattomasti kerroksesta toiseen, mutta eliminoida langalla sitten seinistä johtuvat pahimmat vaimenemiset samassa kerroksessa. Tai sitten voi tehdä niinkin, että TC toimii reitittimenä, AP Express laitetaan kerrosta alemmas signaalin kannalta mahdollisimman suotuisaan paikkaan vastaanottamaan TC:n signaalia, tästä vedetään piuhalla dataa lähemmäs tietokoneita pahimpien seinien ohi ja piuhan toiseen päähän sijoitetaan uusi AP Express-laite, joka muuttaa signaalin takaisin langattomaksi. Kaikki asetukset tehdään macillä ja windowsilla toimivalla AirPort-työkalulla ja homma on niin idioottihelppoa, kun vastaillaan vain kysymyksiin :)
     
  3. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljon oli kysymyksiä ja tässä ehkä jotain vastauksiakin.

    Eli se mikä ei tainnut tulla esille ainakaan vielä suoraan oli se, että mikäli päädyt WLANiin ja siinä sun N-verkossa onkin G-verkon laite kytkettynä, niin sen suorituskyky suorastaan romahtaa. Eli mikäli aiot WLANilla leikkiä, niin pitäisi kaikki olla n-standardin mukaisia, jolloin hyviin nopeuksiin voidaan teoriassa päästä.

    Datasähköstä sen verran, että nykyiset uudemmat laitteet (200 Mbps ja 500 Mpbs) pärjäävät joten kuten eri vaiheissa, mutta se riippuu paljolti talon sähköverkosta. Ensimmäisillä datasähkölaitteilla homma tosiaan toimi vain samassa vaiheessa olevissa piuhoissa, mutta nykyisellään data "hyppää" vaiheiden yli jotenkin, varsinkin jos vaihejohtimet kulkevat jonkin matkaa rinnakkain. Tuolla aiemmin mainitussa Smallnetbuilderissa on käsitelty datasähköakin laajasti.

    Ongelma näissä kaikissa vaihtoehdoissa on mielestäni seuraava: joudut sijoittamaan ja tekemään kalliin verkon, ennen kuin tiedät edes kuinka hyvin se oikeasti tulee toimimaan. Eli suorituskykyä pääsee oikeastaan mittaamaan vasta kun verkko on "valmis". Mitään täysin valmista ja valmiiksi testattua ratkaisua ei ole siis tarjolla (paitsi tilaamalla valmis ratkaisu x tuhatta euroa). Tämä on siinä mielessä tunaaja-nörtin unelma.

    Edit: olipas alkuperäiset viestit vanhoja. :-/ Ja siinä oli myös se yksi linkki Tom's hardwaren N-reitittimiin, niin testihän oli jo linkattaessa noin vuoden vanha eli eiköhän siitä olla vähän saatu tilannetta parannettua.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2012
  4. Tapsa

    Tapsa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2001
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaan vanhahkoa ylös, kun liippaa niin läheltä ettei uutta ketjua kehtaa laittaa.

    Tarkoituksena korvata elisa viihde ohjelmien tallentajana ja mahdollistaa live tv-kuvan striimaaminen lähiverkossa.

    Atom pohjainen palvelin löytyy jo ennestään ja siinä on kohta kolmisen vuotta pyörinyt whs v1. Tuohon pitäisi nyt löytää oikea softa ja vähintään kolme kohtuuhintaista DVB-C usb viritintä. Usb on ainoa vaihtoehto, palvelin kun on kasattu m-itx koppaan ja emolta löytyy ainoastaan yksi pci-paikka. Virittimien olisi syytä pystyä HD-vastaanottoon.

    Softaksi on jo todennäköisesti valikoitunut mediaportal, ellei joku viisaampi täällä pysty perustelemaan jotain parempaa softaa. Rajoittavana tekijänä on palvelimen käyttis, jota en aio laittaa uusiksi. Jotain ongelmaa mediaportalin kanssa whs:llä on ollut, mutta tuosta lienee säätämisellä selviää.

    Isompi ongelma onkin sitten usb-virittimet. Miten näitä voi olla tarjolla näin helvetin vähän ja ihan tolkuttomilla hinnoilla? Edullisin, jonka vk:n sivuilta löysin http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ec-Cinergy-HTC-Stick-HD-USB-vaylainen-digi-tv . Kolmen ostaminen kustantaa jo hintaseurannan edullisimmillakin hinnoilla 200 eurovaluuttaa. Saako mediaportalin ja whs:n kanssa yhteensopivia tikkuja esim. euroopan verkkokaupoista inhimillisempään hintaan?

    Miten sitten johdottaminen: pitääkö jokaisen tikun persiiseen kiinnittää erikseen antennikaapeli ja jonkun jakajan kautta seinään vai piisaako vain yhden johdotus?

    Ja jos jollain on antaa vinkkiä tai ihan vaikka omakohtaista faktaa aiheesta niin antaa palaa.