Panasonic 15G plasmat (2012)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana M1gu, 13.01.2012.

  1. dreamk

    dreamk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse jo ehdin ostaa runsas viikko sitten just tuon Verkkokaupan ST50:sen, mutta jos nyt olisi vielä ostamatta luultavasti olisinkin nyt päätynyt tuohon tarjouksen GT:hen, tuleehan siinä vielä lisää etua kun Verkkokauppa veloittaa rahdista 40e ja toi Markantalo mainostaa sitäkin ilmaiseksi.
     
  2. mr.fox

    mr.fox Guest Guest

    Liittynyt:
    24.05.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälläpä on hiljaista. No minä ainakin kävin viime viikonloppuna hakemassa Gigantista P55VT50Y:n pois kuleksimasta hintaan 2499 euroa, kun siihen hintaan sitä tarjosivat pääkaupunkiseudulla Espoon uuden megamyymälän avajaisten kunniaksi. Heti alkuun täytyy sanoa, että tämä on kyllä paras telkkari mihin olen törmännyt. Ei tietoakaan VT30:n sirinöistä eikä kuvaongelmista, joita kieltämättä pelkäsin tämän ostaessani. Erittäin miellyttävä paketti kokonaisuudessaan. Miellyttävä katsella kuvalla tai ilman, paljon sirompi kuin edeltäjänsä. Myymälässä laite ei kyllä pääse lainkaan oikeuksiinsa ylivalkoisten LEDien loisteessa ja myymälävalaistuksessa ja vielä lattiatasoon sijoitettuna (lasi hieman tummentaa kuvaa yläviistosta katsottaessa). Kotona kuitenkin huomaa kuinka upea kuva telkkarissa on jo tehdassäädöillä. Normidigikuraakin katselee mielellään, niin hyvin se tässä telkkarissa prosessoidaan. Mutta HD- ja 3D-matskut ne vasta ovat käsittämättömän komeita. Vihdoinkin voin hyvällä omallatunnolla päästää vanhan PV60:n eläkkeelle; hyvin se on palvellut tähän päivään saakka ilman varteenotettavaa haastajaa LCD/LED-tekniikan tarjonnasta. Se on saanut arvoisensa seuraajan. Jääköön Sonyn W4200 kakkostelkkariksi kun se on kuitenkin uudempi ja soveltuu PV60:a paremmin lasten pleikkarikäyttöön.

    Kakkoskaukosäätimestä (VIERA Touch Pad) täytyy kyllä sanoa, että en millään keksi mitä sillä oikeasti tekisin. Aika turhanoloinen harpäke varsinkin kun ohjauslevyn tarkkuus on mitä on eikä se istu käteenkään erityisen hyvin. Mutta joku saattaa hyvinkin tykätä.

    Telkkaria sijoittaessa kävi sitten niin, että olkkarin sohvakalusto menee vaihtoon kun päätimme muuttaa järjestystä. Mitäpä sitä ei tekisi telkkarin ehdoilla...
     
  3. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko tässä todeta ettei oma 50VT30 sirise ellei korvaa laita ihan viereen. Yksilöeroja nuo on oltava.
     
  4. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tai yksilöeroja kuulossa.
     
  5. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin on, PRKL!

    Tilasin oman P55VT50:n pari viikkoa sitten, mutta saan vasta ensi viikon puolivälissä. Paikallinen Gigantti pyysi tuosta 3 kiloeuroa ja hinnoitteli itsensä samalla ulos. Oma töllöni on tulossa toisesta kaupasta samaan rahaan kuin sinä ostit. Odottelu jatkuu, mutta lupaan kommentoida edes jotain kiinnostuneille kun Pansu korvaa ensi viikolla reilun pari vuotta vanhan Samsungin LCD-töllön.

    =)juha
     
  6. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nope, valitettavan hyvä kuulo minulla mutta ehkä tämä on kuten autojen kanssa eli sirinävaikutelmasta johtuvaa. :p
     
  7. Zocca

    Zocca Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hain oman P55VT50Y televisioni Turun Skanssin Gigantti megamyymälän avajaisista maanantaina hintaan 2499 euroa. Myymälän hinta on ilmeisesti voimassa vielä 13.6. asti.
     
  8. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nih... Pansu P55VT50Y kotiutui perjantaina ja nousi seinälle lauantaina. Nyt on pari päivää takana ja voin olla vain tyytyväinen ostokseen (eihän sitä kukaan nyt paskaa itselleen ostaisi, vai? ;-). Tämä on ensimmäinen plasmani, mutta pelkoni plasman ja LCD:n eroista osoittautuivat aiheettomiksi. Sirinän kuulee vain täysin valkoisella ruudulla, täydellisessä hiljaisuudessa. Tuuletin laitteessa on, mutta taaskin vaaditaan täysin hiljainen huone sen kuulemiseksi. Isoinpana pelkona oli valovoiman riittäminen, mutta töllö on ollut koko ajan THX Cinema -tilassa eikä ongelmia ole ollut. Lisäksi THX Bright Room on vielä käytettävissä jos ongelmia tulee päiväsaikaan.

    Nyt kaipailisin vielä vähän vinkkejä miten asetukset pitää vääntää, jos haluaa viilata THX Cinema -tilaa normaaliin television katseluun. En siis tarkoita Professional-moden kalibrointeja, vaan ihan yksinkertaisesti minkälaisia kuva-asetuksia olette käyttäneet 2012 Pansuissa.

    =)juha
     
  9. kojakki

    kojakki Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sonyn 40EX500 sai väistyä ja ensimmäisenä plasmana P50ST50Y tuli kaapattua tänään 1199€ hintaan kivijalkaliikkeestä. Vaikka edelleen olen tyytyväinen Sonyni mustaan sävyyn ja kuvaan yleensäkin niin täytyy kyllä kehua Pansun kuvanlaatua ja mustan syvyyttä ihan tehdasasetuksillakin ja "elokuva" modellakaan ei vaikuttanut valoteho olevan liian heikko vaikka vähän tätä pelkäsin. Eiköhän tässä pari päivää menekin säätöjä kokeillessa :p

    Pientä sirinää havaittavissa kirkkaammissa kohtauksissa, näin yöllä tämän huomaa selvästi. Onneksi kuulolla kestää aina se pari tuntia palautua penskojen nukahdettua...
     
  10. slaizer

    slaizer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    P50ST50Y tuli kaapattua tännekin Verkkokaupasta hintaan 1189€. Kuvanlaatu on hyvä, mustan taso erinomainen. Sirinää ei ainakaan mun korviini kuulunut ollenkaan? Kaikenkaikkiaan, yhden päivän kokemuksella varsin vakuuttava plasma.

    Ainoa ongelma mikä tuli on lähinnä, että se on liian iso (ei mahdu hyllyyn). Kaipa se on 42" hankittava :( Jos joku tarvitsee päivän käytössä ollutta ST50:ä niin laittakaa YV:tä. Tonnilla voin myydä, pitkin hampain.
     
    Viimeksi muokattu: 20.06.2012
  11. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hylly vaihtoon! Mikä katseluetäisyys? Kyllä tuo 42 on nykypäivän standardeilla melkonen postimerkki.
     
  12. slaizer

    slaizer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    42" on joo vähän kun kännykän ruutua kattelis, mutta budjetti on tärkein ja teeveen pienennys maksaa vähemmän kuin uus hylly. Toisena vaihtoehtona oon tässä miettinyt Optoman tykkiä, valkokangas eteen ja sitten ei tuo hyllykokokaan haittais..

    Vähän sääliksi käy. Hyvä tuo on tuo ST50, kaikin puolin heittämällä parempi kuin vanha 42" Philipsin LCD ja päivän sitä vaan ehdin kattella :( Noh, minkäs teet.

    Suosittelen kyllä erittäin vahvasti kyseistä vehjettä. Ainoa miinuspuoli on että se kantsii ripustaa suunnilleen katselukorkeudelle, ilmeisesti tuossa ruudussa on filtteri mikä estää ylhäältä tulevat heijastumat (kattovalot yms.) joten se on hitusen tummempi yläpuolelta katsottaessa muihin katselukulmiin verrattuna.
     
  13. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Jos on aivan TV:n lähellä ja katsoo yläviistosta, tummuu kuva selvästi. Varmaan jonkinmoinen filtteri. Saman huomasin VT30:ssä, joka oli pari viikkoa koekatselussa
     
  14. Dune

    Dune Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2010
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen videotykkiä moottorikankaalla ja sitte joku tälläinen halpis telkkari emännälle salkkareita varten :D
     
  15. zebraman

    zebraman Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei viisaat Pansu P55VT50Y omistajat, laitoin kans vanhan 8g kuron vaihtoon, ja ostin tän uuden töllön, mut nyt on ongelma et missään netistä ei löydy optimi kuvan asetuksia,
    onko joku muu löytänyt??kuva on helvetin hyvä kyllä jo thx cinema moodilla mut kiinnostais kyl kokeilla muitakin säädettyjä asetuksia
     
  16. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Oletko käynyt lukemassa hdtvtest.co.uk:n arvostelun ? Jutussa on myös vikkejä asetuksista.
     
  17. kojakki

    kojakki Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutama päivä nyt katseltu 50" ST50:stä ja on se vaan pirun kova tuon hintaluokan vehkeeksi. True Cinema modella, IFC:n pidän minimillä, kohinapoistot, voimakkaat värit ja eco pois päältä. Voisi tuon toki paremmaksikin saada mutten usko, että ilman mittareita maksaa vaivaa. Nuo HDTVtestin asetukset ja arviot on yleensä olleet hyviä ja ST50 sekä VT50 ovat niittäneet kehuja.

    Onko muut huomanneet sellaista pystysuoraa raitaa paneelissaan? Itsellä n. 15cm ruudun oikeasta laidasta sellainen muutaman sentin levyinen haalea raita läpi ruudun. Huomaa hyvin esim futista katsellessa kun kamera liikkuu sivuttaissuuntaan. Samoin softapäivitys ruudussa tuon bongaa. Eiköhän tuonkin kanssa opi elämään jossei pahene.
     
  18. maape

    maape Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.12.2002
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    4
    Samaa bandingiä löytyy täältä myös n.20-30cm matkalla oikeassa laidassa. En ole huomannut minäkään sitä kuin futista katsoessa, ja kirkkaammalla kuvalla sen saa aika huomaamattomaksi
     
  19. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.avforums.com/forums/plas...-2012-banding-issue-now-dseb-not-banding.html
    Yksi selitys:
    "The glass panel on modern plasmas often has some form of special anti-reflective (AR) filter coating designed to reduce reflections and improve black levels. However the AR filter can be of varying quality, and may also not be applied uniformly. This can result in Dirty Screen Effect (DSE), which as the name implies, gives the screen the appearance of being dirty. The term is used somewhat loosely to describe a phenomenon which occurs when displaying panning scenes containing large areas of light/pastel colors; very faint horizontal or vertical static bands of dusty appearance can be seen during such pans. This is more common to plasmas, as it is usually due to slight unevenness in the glass panel or the AR filter applied to the glass."

    Panasonic:
    "Thank you for the images on the banding, I can confirm that we have had this particular question checked out with our QA and Factory, they have said that the line you see is within specification and is due to the way the Panel has to be made, so I am afraid that nothing can be done, as all panels have to be made this way."

    Jotku ilmoittaneet että on hävinnyt kun telkkaria on vanhentunut jonkun aikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.06.2012
  20. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Väliaikaista burnia 4:3 kuvasta? Onko vasemmassa laidassa?