Yamaha RX-V465 virtaongelma

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana slbbb, 21.06.2012.

  1. slbbb

    slbbb Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä voisi lähteä ratkomaan ongelmaa jossa kyseinen vahvistin poikkasee virrat päältä pois jos käyttää vähän enempi ääntä? Myöskin elokuvissa poikkeavan kova ääni (räjähdys ym.) aiheuttaa virtojen katkeamisen.

    Äänilähteet optisen liitännän kautta (digiboksi, ps3, Apple tv) aiheuttaa vielä herkemmin virtojen katkeamisen verraten analogi liitännällä oleviin laitteisiin jotka kestää paremmin "kuormaa" mutta silti onnettoman vähän.

    Ja äänenvoimakkuus jossa kyseistä tapahtuu on niin matala että jossain on vikaa.

    Kaiuttimet on Magnatin 603:t, piuhat on tarkistettu moneen kertaan, vahvistin on väljässä tilassa ja ilma pääsee kiertämään. Pistorasiat on maadoitettu. Vahvistin kyllä lähtee heti takaisin päälle jos sillä on nyt jotain merkitystä.


    Kiitos!
     
  2. Hyrde

    Hyrde Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeile näitä
    -in standby press on the front panel STANDBY while holding STRAIGHT button. In this menu check the setting SP IMP. (speaker impedance) if it maches your speakers (6 or 8 ohm).

    - crossover frequency koita säätää näitä

    - Ota kaikki liitännät irti (kajarit, johdot) ja väännä ääntä lisää jos silloinkin menee pois päältä niin taitaa vikaa olla vahvarissa.

    Joskus oli jollain irronnut kaiutinkaapelisat yksi karva ja jäänyt kaiutinterminaaliin ja aihettanut samanlaisia ongelmia, eli vaikka moneen kertaan olet tarkistanut niin katso nyt ettei tuollaista ole jäänyt roikkumaan

    Aikas monta ketjua löytyi ulkomaisilta sivuilta samasta ongelmasta, tuossa siis muutama mitä on käsketty kokeilemaan.
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2012
  3. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni oli sama tilanne entisen Onkyon kanssa ja yhdestä kaiutinkaapelista oli päässyt tyyliin yksi mitätön säie ulos banaaniplugista ja antoi oikaria jonnekin. Ongelma ratkesi kun asensin banskut uudelleen kiinni ja varmistin "sähkömiehenteipillä", ettei vahingossakaan törrötä yhtään karvaa plugin ulkopuolella.Tämä aiheutti samanlaista virran katkeamista ja luulin vahvasti kaikkien johtojen olevan täsmälleen hollillaan, mutta eipäs taaskaan ollut luulo tiedon väärti :rolleyes:

    Raportoihan slbbb sitten tänne jos/kun olet saanut ongelman ratkottua, sillä siitä voi olla apua muillekin.
     
  4. slbbb

    slbbb Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tsekkasin juu nuo liittimet vahvarin takaa ja muutamia mitättömiä säikeitä siellä irrallaan oli.. pikaisella testauksella vaikutti että vika olisi hävinnyt :)

    Yllättävän pienestä se näköjään oli kiinni.
    Kiitoksia vinkistä!

    Sellainen vielä että mistä johtuu että tuolla vahvistimen advanced setup -valikossa on vain "Remote ID" ja "Init" kohdat mutta ei tuota SP IMP -valikkoa?
     
  5. Hyrde

    Hyrde Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    paina STANDBY/ON samalla painat ja pidät pohjassa STRAIGHT nappia. "ADVANCED SETUP" tulee tällöin näytölle. PROGRAM +/- napeilla navigoit ja valitse SP IMP.

    EDIT: ai siellä valikossahan olitkin :) luin vähän hätäseen mutta, kumma jos ei tuota sitte sieltä löydy

    Onko sulla valittuna vain b-kaiuttimet...valitse vain A niin pitäisi tuonkin tulla näkyviin...miten se ikinä nyt sieltä valitaankin :)
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2012