"Paras" version Blu-Raylle?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana danholo, 13.06.2012.

  1. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Muistan "DVD aikoina", kun jonkun, yleensä USA:n, julkaisut saattoivat olla huomattavasti parempia eurooppalaisiin verrattuna, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Onko Blu-Rayn laita sama? Onko joitain elokuvia joiden julkaisut ovat huomattavasti kattavempia kuin toisten A tai B-alueissa? Olen menossa kohta rapakon taakse ja ajattelin ostaa sieltä muutaman BD-leffan, ja ajattelin onko teillä jotain ehdotuksia tai informaatiota asian suhteen. (Huomasin mm. että Region A Game of Thrones Season 1:ssä on aikamoisia extroja, on myös erilainen, ylihinnoiteltu versio eri kansilla, ja jopa suomenkieliset tekstitkin löytyy!)
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2012
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Oman kokemukseni mukaan tilanne on huomattavasti tasaisempi kuin "dvd-aikoina", jolloin itsekin valitsin ostoalueen nimenomaan julkaisun kattavuuden/laadukkuuden perusteella. Vaikken edes omista Region A -yhteensopivaa soitinta, en ole kokenut edes tarvetta Region A -levyjä hankkia, sillä ne eivät näytä tarjoavan mitään parempaa. Toki poikkeustapaukset kuten Criterion-versiot tai vaikkapa Last of the Mohicans ovat Region A only -kamaa, mutta mielummin jätän ne väliin kuin alan hommaamaan kakkos-BD-soittimen (joka toistaa Region A:ta) halvalla tai maksamaan itseni kipeäki Opposta tai Cambridgestä. Nykyajan trendi leffaharrastuksessa taitaa muutenkin olla se (liittyen epäilemättä siihen, ettei BD-julkaisuilla ole eroja eri alueiden välillä), että ostetaan halvalla. Allekirjoittaneellakin suurin kriteeri BD-leffan kohdalla on se, että jos se maksaa yli 12.5 euroa, niin en takuulla osta (ellei kyse ole erityistapauksesta) -- 7-9.5 euroa on se sopiva hinta, jonka haluan maksaa. Toki minua intohimoisempi leffaharrastaja voi ajatella toisin, mutta itseäni kauhistuttaa näin jälkeenpäin ajatella, kuinka monta euroa sitä piti maksaa jostain R1 DVD:stä, jossa oli mukana joku ylimääräinen dokumentti, mitä ei koskaan tullut edes katsottua.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Heh, itse en kyllä tätä päähänpinttymää koskaan ymmärtänyt. Ne muutamat Region 1 jenkkilevyt mitä meikäläiselle ehti kertyä eivät ainakaan tehneet mitään erityistä vaikutusta. NTSC on sitäpaitsi huonompi videoformaatti kuin PAL. Leffat pyörivät toki oikealla nopeudella 60 Hz videoformaatilla mutta mitään hyvää 5:2 pull-down ei tehnyt liiketoistolle. Jenkki-DVD:n paremmuus on minusta täyttä urbaanilegendaa tyyliin "ruoho on aidan takana vihreämpää" ja pitää paikkansa korkeintaan extra-materiaalin määrän suhteen.

    Osa tästä myytistä liittynee siihen että Region 1 levyissä oli usein DTS-ääniraita kun eurooppassa julkaistiin "pelkällä" DD5.1:llä mutta tässäkin bittinopeus sokaisi monia; DTS:n bittivirta on toki paljon suurempi mutta se onkin "tehottomampi" kooderi eli bittivirtaa tarvitaankin enemmän. Se että bassot miksataan kovemmalle DTS-ääniraidalla ei todellakaan tarkoita parempaa äänenlaatua.

    Blu-ray aikana videoformaatti on sitä samaa HD:tä ympäri maailman joten julkaisuiden paremmuus lienee ihan tapauskohtaista.
     
  4. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Amerikkalaisien versioiden hankinta johtuu lähinnä siitä syystä, että USAssa tulee käytyä usein . On tullut huomattua, että leffat täällä julkaistaan huomattavasti pienemmällä viiveellä kuin ennen. Valikoima kuitenkin taitaa olla hieman laajempi USAssa, vaikka tärkeät leffat tänne tuleekin. Briteissä taitaa asia olla toisin? Anttilasta tuli napattua aika montakin "klassikkoa" (Blade Runner, Die Hard ym. myös once upon a time in america n. 10e) viiden euron kappalehintaan, mutta huomattavasti moni potentiaalinen hankinta oli yli sen 12.5 euroa. Kysymys juontuu lähinnä siitä, että kun USAhan kerran matkustaa, niin onko mitään mikä tosiaan on hankinnan arvoinen. Vaikuttaa kielteiseltä vastauksienne perusteella, ja onhan suomenkielinen tekstitys hyödyksi jos jotkut ei englannilla pärjää mutta kiinnostaa ennen kuin 'virheitä' tulee tehtyä. Game of Thrones tuli täältä hankittua jo.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2012
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    GoT on kylläkin region free julkaisu ja sen kiekot ovat tismalleen samat niin jenkeissä kuin euroopassa ja pohjoismaissakin.
    Tarkoititko noita House Stark / Targaryen bokseja? Niissä ei ole mitään muuta bonusta kuin kannet. Levymäärä on speciaaleissa samat viisi kpl ja levyt (mitä todennäköisimmin) ovat samaa region free painosta kuin siinä vakiopaketissakin (koska uusien levyprässien tekeminen jotain pientä speciaalia varten olisi aivan liian infernaalisen kallista, eikä niitä siksi tehdä). Jenkkien vakiopaketti on toki sekin paljon hienompi kuin suomalainen muoviboksi, minullakin tuo jenkkiboksi on.
     
  6. K.O.P.

    K.O.P. Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    15
    Paramount on tuonut viimeisimmät katalogijulkaisunsa (ainakin American beauty, Chinatown, To catch a thief) Euroopan markkinoille täysin ekstrattomina, kun taas amerikkalaislevyillä on runsaasti lisämateriaalia. Samaten Sabrina (1954) ja Funny face, mutta näistä kahdesta ei muistaakseni ole vielä jenkki-BD:tä.
     
  7. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noh tulipas hankittua jo GoT. No ehkä 2 tuotantokausi sitten. Tarkotin siis Stark ym. Bokseja. Edit: olipa tosiaan hienompi paketti tuo us-versio. Katsoin youtubesta. Jaa... Ehkä hieman harmittaa. Noh vielä voisin palauttaa, onhan tuo muoviss vielä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2012
  8. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Onhan noita USA exklusiivisia aluevapaitakin, esim. MGM:llä, Kino:lla, Olive:lla sekä joillakin pienemmillä US-julkaisijoilla. Isoimpien studioiden tuotokset kyllä yleensä julkaistaan EU:kin ainakin myöhemmin, mutta usein nykyään noin samaan aikaan julkaisusta riippuen. Itse kyllä harkitsisin vahvasti aluekoodittoman soittimen tuontia USA:sta, varsinkin jos siellä usein käyt. Aluekoodivapaan kakkos-soittimena käyvän Insignian saat sieltä n. 50$. Sitten voit valita mitä vain haluat eikä tarvitse noita aluekoodeja miettiä. ;)
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2012
  9. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko hajua mistä tällaisen soittimen saa? Best Buysta jopa? Haluaisin myös välttää muuntajan käyttöä. Epäilen että tukisi 220Vtä...?

    BBssä näyttää olevan mutta ei nuo mainitse erikseen aluevapautta, joka on ymmärrettävää laillisista syistä, eli nää on tehty salaa region freeksi?
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2012
  10. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    304
    Viimeksi muokattu: 13.06.2012
  11. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Itsellä halpa Aasiasta ostettu muuntaja, hyvin toimii. Varmaan parillakympillä saa muuntajan täällä tai USA:sta. http://forum.dvdtalk.com/international-dvd-talk/599868-looking-get-regoin-free-blu-ray-player.html tai etsiä vastausta esim. blu-ray.com, esim. muista vaihtoehdoista http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=196499 tai juuri Insignioista: http://forum.blu-ray.com/showthread.php?p=6074685#post6074685.
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2012
  12. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Noh, tuosta 60 Hz:sta saa kyllä näyttölaitteen tai skaalaimen prosessoinnilla sitä "aitoa" 24p:tä eli itseasiassa liiketoiston osalta jenkki-DVD:t olivat lähempänä alkuperäistä verrattuna meidän PAL-nopeutettuihin käännöksiin. Eri asia on sitten, että häiritsikö tuo PAL-nopeutus oikeasti ketään. Onneksi blu-ray aikakautena näistä ei tarvitse huolehtia, mutta tuoreessa muistissa ovat silti meidän jotkut alkuajan 1080p24 --> 1080i50 -raiskauksen kokeneet julkaisut.
     
  13. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Ehkä vähän OT, mutta esim. tarjouksena löytyisi Japanilainen Night of the Living Dead, joka on paras mahdollinen versio alkuperäisestä elokuvasta. 1919 Yeniä (noin vajaa 20€) Suomeen toimitettuna kun käyttää ensirekisteröijän bonukset hyväkseen. Tämäkin taitaa olla A-lukittu. Halvin Japanilainen BD mitä olen nähnyt.

    Linkki: http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=BIXF-23 .

    Japanilaiset versiot ovat yleensä niitä kalleimpia mutta usein myös se paras versio usein löytyy A-aluekoodattuna Japanijulkaisuna.