Miraclebox 9 Twin HD PVR DVB-T2 CI+

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hhelminen, 06.08.2011.

  1. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla tavalla ei tosiaan ilmeisesti onnistu. Sen sijaan, vähän enemmän "harrastajaboksi" kun on kyseessä, niin timeshift bufferin saa kyllä kokonaisuudessaan talteen tuolta niin halutessaan. Helpoin tapa lienee se, että menee boksin verkkojakoon koneella ja sieltä kansioon \storage\HDD. Kyseisessä kansiossa olevan tiedostot _timeshift.idx, _timeshift.rap ja _timeshift.ts_ ovat nuo bufferin sisältämät tiedostot ja ne voi kopioida ko. kansiosta esim. Recordings-kansion alle ja uudelleennimetä sen jälkeen niin, että poistaa nuo alaviivat tiedostojen nimistä. Tämän jälkeen tuo näkyy tallennelistassa tallenteena. Kun tuota kokeilin, niin boksi valitti vielä toistoa yritettäessä "Invalid Recorded Filestä", mutta Repair-valinta korjasi tuon tilanteen.

    Jos linux-komentolinja on jossain määrin tuttua kauraa, niin parempi vaihtoehto lienee kuitekin kirjautua boksiin Telnetillä ja tehdä tuota kopiointia varten shell-skripti, joka tekee tuon aina tarvittaessa, siis jotain tämäntyylistä:

    #/bin/sh
    cp /STORAGE/HDD/*timeshift* /STORAGE/HDD/Recordings
    mv /STORAGE/HDD/Recordings/_timeshift.idx /STORAGE/HDD/Recordings/timeshift.idx
    mv /STORAGE/HDD/Recordings/_timeshift.rap /STORAGE/HDD/Recordings/timeshift.rap
    mv /STORAGE/HDD/Recordings/_timeshift.ts_ /STORAGE/HDD/Recordings/timeshift.ts

    Näppärä kaveri toki taikoo tuohon vielä jonkun esim. date-komennon kautta otettavan päivämäärän mukaan tiedostonnimeen niin, että tuota voi tehdä useamman kerran ilman, että vanha tiedosto tuhoutuu alta pois... ja luonnollisesti tuon skriptin varmaankin saisi suht helposti ajettavaksi plugin-valikosta kaukosäätimellä, jos tutustuisi vähän, miten noita plugineja väsätään.

    Tämän nyt ei siis ollut tarkoitus olla mikään "ei se mitään haittaa, että puuttuu, tee itse"-tyyppinen viisastelu kysyjälle, vaan ihan vilpitön halu kertoa, miten tuon voi halutessaan tehdä. Samalla tämä toki voi toimia vinkkinä, jos jollain täällä sattuu olemaan sellaista harrastuneisuutta, että kiinnostaa noita plugineja väsäillä, niin tuollainen suht simppeli timeshift bufferin talteenkopioimisskriptin ajo voisi olla ihan käyttökelpoinen plugari.
     
  2. Mustatirri

    Mustatirri Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2011
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, kiitti kun testasit.
     
  3. Mustatirri

    Mustatirri Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2011
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tiedosta. Onpahan siis edes jokin keino jos tarpeen on. Linux-komentolinjan kanssa kikkailu menee jo yli meikäläisen osaamisen, joten tällaiseen tosiaan tarvittaisiin näppärämpiä kavereita. On kyllä ylipäätään harmi, että tällainen perusjuttu tästä boksista puuttuu, vaikka melkein kaikki muu löytyykin. Ja tämä ominaisuus kun olisi juuri se vaimon vaatima ominaisuus uudesta boksista, että ajansiirrosta pitäisi pystyä tallentamaan ohjelma alusta alkaen. Useasti kun siltä jää ne Emmerdalen alkutahdit katsomatta, vaikka boksi olisi oikealla kanavalla päällä ja sitten kun muistaa, että se pitäisi katsoa niin ei olekaan enää aikaa siihen ja kelaus vain alkuun ja tallennus päälle. Ja olipa mullakin vissiin eilen illalla jäänyt nykyinen boksi tv viidelle ja yhdeksän jälkeen totesin, että jaa, sieltä tulee zorron legenda ja haluisinkin pistää sen talteen ja ei muuta kuin plasmasta tallennus päälle ja se tallentaa ohjelman alusta alkaen, vaikka se oli alkanut jo.

    Mutta ei tässä taida olla tosiaan oikein mitään muutakaan boksivaihtoehtoa antennitaloon, jos haluaa saada tulevaisuudessa kaikkien salaussekoilujen jälkeen haluamansa kanavat näkyviin plustv:ltä ja dna:lta. Samsung tietty olisi mutta se ei oikein innosta.
     
  4. samsung

    samsung Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.10.2000
    Viestejä:
    383
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tein muutamia testitallennuksia Elisan kaapeliverkossa.
    Digiboksi MB 9 HD Twin + uusin firmis (non CI+)
    Maksukortti erillisessä kortinlukijassa. Tallensin Canal + HD matskua. Meni talteen NAS:lle ja toistui ilman ongelmia.
    Tallenteen toisto onnistuu myös erllisellä mediatoistimella.

    Ja sitten kysymys tallenteesta. MB tekee aina 3 tiedostoa.
    .idx .rap .ts päätteiset. Tuon MPEG-2 TS-tiedoston katselu siis onnistuu mediatoistimella mutta verkkojako näyttää ikävältä koska siellä on aina yhdestä ohjelmasta 3 tiedostoa.
    Onko mahdollista muuttaa jotain niin, että MB tekee vain yhden tiedoston?
     
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Senkus delaat ne ylimääräiset...
    MB toistaa ne kyllä, just testasin, en tosin tallennuskansiosta...
    Varoiksi voit tietty kopsata ne ensin talteen jos vaikka ei toimisikaan ilman niitä, jaa ilman -idx:iä voi mahdollisesti tekstitysten kanssa olla jotain...

    T: Vesku
     
  6. hex

    hex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    775
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikös näiden sarjojen tallennukseen kannattaisi muuttaa kokonaan boksin käyttötapaa, eli kaikki kiinnostavat sarjat hakusanatallennuksella tallentumaan ja sitten niitä voi katsella juuri silloin kun on aikaa tai muuta katseltavaa ei ole. Näin meidän perheessä on toimittu vuosia, kiitos PlasmaEPG:n. Toivottavasti jonakin päivänä antenitalouksiin saa boksin, jossa toimii PlasmaEPG tai muu vastaavilla ominaisuuksilla varustettu epg.
     
  7. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miltä kanavilta kokeilit? Itse en ole kyllä saanut Elisan verkosta Yle HD:ta lukuunottamatta mitään HD-kanavia näkymään sisäisellä lukijalla tähän mennessä. CI+-softalla ja moduulilla kyllä näkyvät.
     
  8. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mikä tässä hd-kanava ”vuodossa” muuten kiinnostaa salausjärjestelmäammattilaista? Kiinnostaako se ammatillisessa mielessä, vai ihan vaan yksityisesti? Ovatko tällaiset tiedot hyödyllisiä sisällönsuojaustyössäsi ja onko myös mahdollista, että tällaiset ”vuodot” tultaisiin tiedottamaan esim. operaattoreille?
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lopeta nyt jo ihan oikeasti tuo vainoharhaisuutesi. Alkaa ottamaan ns. todella päähän, kun en voi kirjoittaa edes kotona olevia laitteitani koskeviin ketjuihin ilman, että yksi sankari aloittaa tämän saman jankkaamisen. Ja en muuten ole salausjärjestelmäammattilainen, olen senkin sinulle moneen kertaan sanonut, lähestulkoon kaikissa niissä ketjuissa joissa olet vuorotellen käynyt minua erillaisista asioista syyttämässä.

    Minua kiinnostaa, mikäli voin katsoa Miracleboxillani jotain HD-kanavia ilman CI+-moduulia, koska CI+-softa toimii tallennusten kanssa erittäin epäluotettavasti, enkä halua pitää korttia siksi moduulissa. Operaattorit saavat hoitaa omat salauksensa täysin omina homminaan, minulle ei millään tavalla kuulu ammatillisesti se, onko heillä joku kanava salattu tai linkitystä vaativa. Henkilökohtaisesti minä toivon luonnollisesti, että kaikki kanavat toimisivat ilman linkitystä ja CI+-moduulia, jotta ne olisivat minun boksissani mahdollisimman helppoja käyttää.

    Vahvistan vielä uudelleen oman havaintoni Elisan verkosta: mikään salattu HD-kanava ei toimi ilman linkitystä ja CI+-moduulia omalla kortillani.
     
  10. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ok, et ole ”salausjärjestelmäammattilainen” vaan * Ready HD ammattilainen. Ajattelin vaan, että sinua voisi tämä asia kiinnostaa ihan ammatillisestikin, eli voidaanko maksullisia teräväpiirtokanavia katsoa muilla HD-laitteilla kuin sillä, johon kortti on määritelty. Alla lainaus Cable Ready HD sivulta.

    ”Koska ulkomaiset ohjelmayhtiöt vaativat omistamilleen HD-ohjelmasisällöille tiukkaa salausta laittoman jakelun estämiseksi, kaapelitelevisioyhtiöt ottavat tämän vuoden aikana käyttöön korttilinkityksen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asiakkaan ohjelmakortille avatut, maksulliset teräväpiirtokanavat näkyvät vain siinä HD-laitteessa, johon kortti on määritelty. Kortti voidaan linkittää vain Cable Ready HD -vaatimukset täyttävään laitteeseen.”

    http://www.ficom.fi/ajankohtaista/ajankohtaista_1_1.html?Id=1212472635.html

    Ok, eli ihan henkilökohtaisesti vain kiinnostaa.
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2012
  11. McKone

    McKone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ollut boksi pari päivää, muuten ok, mutta joiltakin kanavilta kuten ava, ja mtvleffa ei tekstityksiä, mutta esim. canalin kanavilla pelittää.
    Tosiaankin tällä boksilla (Finnsat CI+ lukija, elisan kaapelikortti/ smartwii) ainakin canal+ frist HD kanavien katselu teksteillä onnistuu VLCllä ongelmitta ilman minkäänlaista muunnosta:naminami:
     
  12. McKone

    McKone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0

    Miten sait boksista verkkotallenuksen päälle vai pitääkö verkkolevyllä olla erityinen median jako, buffalo liveä ei tunnista? boksin verkkoasetuksissa voi antaa vain kansion nimen, mutta ei vaikutusta laittoisiihen minkä nimen tahansa..
     
  13. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Omassa boxissa on levynhallinnassa vain määritelty yksinkertqisesti näin, \\192.168.0.254\recordings
    Eli 192.168.0.254 on NAS IP osoite ja recordings on kansio NAS palvelimella joho tallenteet tehdään.
    HUOM NAS:in recordings kansiossa ei ole salasanasuojauksia....
    EDIT Ja tallennuksen lisäasetuksista määritellään mihin tallennukset tehdään!
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2012
  14. Mustatirri

    Mustatirri Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2011
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla laatikossa nyt se boxi möllöttää. Ensi viikolla ehkä pääsee jo vähän testaamaan.
     
  15. McKone

    McKone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo ei vaan tunnista, ok, napista ei tapahdu mitään. Tein buffalon linkstationille recordings -kansion ja laitoin sen asetussivulta medianjakoon eli \\192.168.0.197\share\recondings , muuten pelittää ja itseasiassa yrittää tuoda videoita, kuvia ja musiikkia ko. purkilta jostain noista oletuskansioista...
     
  16. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Yksi kansiotaso liikaa...

    T: Vesku
     
  17. McKone

    McKone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sehän rupeli pelittämään, kun poisti noi kenot edestä...
     
  18. Mustatirri

    Mustatirri Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2011
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä on muuttohässäkät sen verta vaiheessa, että boksiin ei ole päässyt käsiksi. Mutta kysymys boksin lämpeämisestä käytössä. Tv-tason laiteaukkoon jäisi noin 2,5cm tyhjää tilaa boksin yläreunan ja laiteaukon yläreunan väliin. Riittääkö 2,5cm ilmanottoon/tuuletukseen vai pitäisikö olla enemmän?
     
  19. Mustatirri

    Mustatirri Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2011
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antaa tuon aiemman kysymyksen olla, koska hyvin se boksi tuntuu tuossa pärjäävän. Tänään ehkä tulee vihdoista viimein postissa kovalevykin, niin pääsee testailemaan tallentamista. Mutta muutamia muita kysymyksiä tässä on tullut. Telkkarina on pansun ST50.

    1. Kannattaako boksista pistää kuvatilaksi PAL ja resoluutioksi 1080p? Eikö tällöin mene paras kuvanlaatu telkalle?
    2. Kun viritin boksin ensimmäisen kerran, niin se löysi kanavapaikalle 23 MTV3 HD-kanavan. Kanava myös toimi alussa ja myös jonkun toisenkin kerran mutta nyt se ei enää näytä sitä kanavaa. Siihen taitaa vain tulla teksti ei signaalia, jos en väärin muista. Mistäköhän se johtuu? Televisio on Nummelan alueella. Tarvitsenko tuota ilmaista HD kanavaakin varten nyt sen ci+ moduulin?
    3. Kanavapaikalle 22 ei löytynyt YLE HD kanavaa, eli DNA kanavat ei näy joten taloyhtiön katolla ei liene VHF-antennia? Eli valitsin täysin oikein tämän boksin suhteen, jos tulevaisuudessa tilaan plustv:ltä hd-kanavia.
    4. Onko joitakin muita asetuksia mitä kannattaisi ottaa huomioon? Firmiksen päivitys?
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    1.) Meinaatko suomesta löytää NTSC:ää? Itsellä PAL ja 1080p ja kuva on parempi kuin töllön oman virittimen.
    2.) Listaamasi kanavapaikat eivät ole DNA:n, vaan Digitan tai jo kuolleen TVViihteen UHF-alueen HD-kanavia. Itsellä MTV3HD on kanavapaikalla 23 ja tulee Digitan mastosta D-nipussa (on ainoa kanava)
    3.) Plussan HD on vielä tulevaisuudessa ja on jopa ehkä niin, ettei Plussan HD näy kyin Plussan myymillä omilla vehkeillä, joten minkäänlaista takuuta ei noille voi antaa, mutta ampunevat omaan jalkaansa, jos kaikkien asiakkaiden pitää vaihtaa vehkeensä vain sen takia että saisi kanavat näkyviin...
    a
    T: Vesku