Ääni rätisee... silloin tällöin.

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana Petku, 22.04.2011.

  1. Petku

    Petku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma olisi siis seuraavanlainen; joitakin blu-ray leffoja katsellessa ääni rätisee häiritsevästi (mm. Harry Potter salaisuuksien kammio ja TV-sarja V ensimmäinen kausi). Aina on kyseessä 5.1 ääniraita. Vaihtaessa 2.0 rätinä häipyy. Kyseessa on Playstation 3 kytkettynä Optoman videotykkiin. Vahvistimena on Yamahan rx-v461. Kajareina 2002 ostetut Sonyn satelliittikajarit, tarkkaa merkkiä en muista. Subbari löytyy tuota samaa Sonyn sarjaa.

    Tosiaan, ennen pleikkaria ja blu-ray levyjä mitään ongelmaa ei ole ollut. Pleikkari on netissä kiinni ja päivitetty. Säätimen vääntely ei auta ja kuulokkeista kuuluu sama rätinä. Olen ymmälläni!!!
     
  2. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko kokeillut noita levyjä muilla soittimilla, esiintyykö sama ongelma tällöin? Miten olet kytkenyt pleikkarin vahvistimeen?
     
  3. Petku

    Petku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ei kuulu toisessa blu-ray soittimessa mitään ylimääräistä. Optisella on kiinni vahvarissa.
     
  4. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotenkin vähän vaikuttaisi nopeasti ajateltuna jonkin sortin kytkentähäiriöltä. Oletko kokeillut toisella, toimivaksi testatulla kaapelilla?
     
  5. LeChief

    LeChief Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän samalla asialla tässä nyt liikutaan, Yamaha RX-V373 -vahvistin ja jotkut Sonyn vanhat kaiuttimet isketty kiinni. Vähemmän tullut kuunneltua musiikkia vielä kun vahvistin on uusi, mutta välillä äänessä kuuluu semmoinen hento rasahdus, ihan kuin signaalissa olisi jotain vikaa. Tämä siis esintyy kuunneltaessa iPhonella usbin kautta. 2ch audio on asetuksena. Kuulostaako tämä vahvistimen vai kaiuttimien vialta. Äkkiseltään tuntuisi että vahvistimessa on jotain häikkää.

    Vähän on asetuksetkin vielä vaiheessa eli miten kun on 4 ohmin kaiuttimet ja vahvistimessa on min 6 ohm, niin onko sillä nyt sitten ihan aikuisten oikeasti mitään merkitystä? Ja joku sanoo että jos ei luukuta mahdottomasti niin mikä on käytännössä sillon äänen voimakkuus jos vaikka desibeleistä puhutaan?
     
    Viimeksi muokattu: 25.05.2012
  6. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistään mitään tietämättä: onko sinulla banaaniliittimet käytössä? Itselläni keskikanava rasahteli välillä kovemmalla volalla, kun oli banaaniliittimen liitinosan kierre löysällä (ulkoholkin sisässä kiinni kierteillä). Korjaantui kiristämällä. En olisi kyllä uskonut että niin pieni väljyys olisi aiheuttanut ko. rätinät, mutta loppuivat kiristyksen jälkeen eli eiköhän vika ko. väljyydestä johtunut.
     
  7. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Oletko varma, ettei vika voisi olla tässä. Itsellä ainakin ollut monenlaisia ongelmia USB-äänen kanssa (buffer, digitaalisen äänidatan "lukiuttuminen" oikeisiin arvoihinsa)