Samsung Galaxy GT-I9000 - GPS -ongelma - GPS -asetukset

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana ARavila, 06.06.2012.

  1. ARavila

    ARavila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhelin on siis Samsung Galaxy GT-I9000 (firmware 2.3.3). Laitteessa on jo jonkin aikaa ollut ongelmia GPS-vastaanoton kanssa. Ensimmäisessä vaiheessa puhelin ei saanut satelliitteja lainkaan näkyviin (Olen testauksessa käyttänyt GPS Test Plus – ohjelmaa). Löysin sitten täältä http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878970 ”Hard ware fixin”, jonka jälkeen puhelin alkoi jo löytää satelliitteja. Itse asiassa se löytää niitä Helsingin keskustassa varsin nopeasti n. 10 kpl. Ongelma on nyt kuitenkin se, että GPS ei saa lukitusta satelliitteihin. Joitakin sekunteja kestäviä lukituksia kyllä tulee, mutta käytännössä fixi jää saamatta.

    Itse en oikein keksi, mistä juttu vielä voisi kiikastaa. Lähinnä tulevat mieleen GPS-asetukset. Laitteen melko monipuolisiin GPS-asetuksiin ei toistaiseksi ole koskenut, ja kysyisinkin nyt muilta saman puhelimen omistajilta (joiden GPS toimii ongelmitta), millaiset GPS-asetukset teillä on? Omat asetukseni ovat seuraavat:

    GENERAL SETTINGS

    Test Mode: S/W Test
    Operation Mode: STANDALONE
    Start Mode: Hot start
    GPS Plus: ON
    GPS Logging: OFF
    Time out: 100
    Accuracy: 30

    SUPL Settings

    Server FQDN Type: Custom Config
    Server: supl.google.com
    Server Port: 7276
    Server Type: UMTS SLP
    SUPL Secure Socket: OFF
    AGPS Mode: SUPL
    SSL Type: VerSign
     
  2. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli ykkösen kanssa sama ongelma uudesta asti. Vuoden verran odottelin softa päivitystä joka korjaisi ongelman, mutta tulematta jäi. Noh, pistin sitten puhelimen merkkihuoltoon että korjaisivat vian ja saisin gpssän toimimaan. Ensimmäisen huolto kerran jälkeen kun puhelin palasi oli siihen päivitetty sama uusin firmis joka siinä oli jo ennestään ja tarkistettu "jännitykset"? Gpssän toiminta ei ollut kuitenkaan muuttunut mihinkään ja lähetin luurin uudelleen hoitoon. Toisen huoltokerran jälkeen puhelin palasi takaisin korjaamattomana kun se kuulemma toimii niinkun pitääkin. Tämä sama kuvio toistui vielä kolme kertaa ja välillä soitin muutaman vihaisen puhelunkin huoltoon, mutta mikään ei auttanut. Eli puhelin toimii kokoajn Samsungin testien mukaisesti eikä sille tehdä mitään.
    Myin sitten puhelimen eteenpäin ja ostin uuden luurin kun muukaan ei auttanut.

    Eli tuskin tuohon mitään korjaus konstia on, mutta jos sellaisen jostan keksit niin kerro sitten ihmeessä!