Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Eivätkös vesieristeet kuulu myöd taloyhtiölle? Näin muistelen olevan ja ainakin aiempaan rivariin tehdyn kylppärirempan vesieristykset maksoi taloyhtiö.
     
  2. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä, tuntuisi hullulta että taloyhtiö olisi kukkaron nyörit auki kun ihmiset haluavat tehdä omia remonttejaan.
    Mulla piti maksaa 130€ tarkistusmaksu kun vaihdoin hanan/keittiöaltaan ja irrotin suihkukaapin + tiivistin reiät seinässä.
     
  3. jt.syrja

    jt.syrja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2010
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kaupallisissakin on eroja, mutta "hyvissä" malleissa imuaukko on kapea raita alueen ympäri, jolloin ilmavirtan nopeus on suuri ja muodostaa näennäisen rajan, josta käryt ei pääse ohi. Myöskin suuri pinta-ala auttaa, jolloin nousevat käryt eivät niin helposti karkaa alueen ulkopuolelle. Lisäksi kattomalleissa on 200mm kanavakoko ja todella järeät huipparit.

    Kaupallisissakin huono malli, liian pieni putkikoko tai tehoton imuri tekee vehkeestä helposti täysin hyödyttömän, olisi mielenkiintoista tietää miten hyvin TSI-mallisi vetää? Ehkä voisit laittaa tuohon kattoon lasin pari senttiä irti katosta, jolloin lasin koko määrittäisi keräimen alueen ja parin sentin rako toimisi ilmavirtaa nopeuttavana. Lisäksi jos lasi olisi vaikka hiekkapuhallettu, niinnse toimisi samalla ledin valoa hajottavana rakenteena?
     
  4. Kipee

    Kipee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vesieristeet kuuluvat taloyhtiöllä kyllä, mutta jos näissä ei ole havaittu ongelmia ja vikoja, ei niiden uusimisesta aiheutuvat kustannukset osakkaan remontissa kuulu taloyhtiölle.

    Joissakin taloyhtiöissä on käytäntö, että jos vesieristeitä ei ole tehty nykymääräysten mukaan ja/tai niissä on ollut ongelmia ja osakas päättää tehdä remonttia, voi taloyhtiö kustantaa vesieristysten "nykyaikaistamisen".

    Mutta olen kuullut myös niistä yhtiöistä, joissa eristeet eivät ole nykymääräysten mukaisia, mutta ongelmia ei ole ollut, ei taloyhtiö ole suostunut korvaamaan näitä osakkaalle, osakkaan oman remontin yhteydessä.
     
  5. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Vesikalusteet (hanat + wc pönttö +suihku) kuuluvat taloyhtiön vastuulle, koska viallisena lisäävät veden kulutusta, tai voivat aiheuttaa vesivahinkoriskin. Jos sen sijaan päätät itse uusia täysin toimivan hanan, maksat itse kaikki kulut, myös tarkistusmaksun. Tässä tulee ottaa huomioon, että taloyhtiö vastaa myös uudesta hanasta, jonka sinä olet päättänyt vaihtaa, joten taloyhtiön tulee valvoa, että se on asennettu oikein.
     
  6. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuo vastuut eivät ole aina ihan noin yksinkertainen juttu. Todellisen tilanteen näkee ainoastaan yhtiön omasta vastuunjakotaulukosta, jossa saattaa olla paljonkin poikkeuksia siihen suositustaulukkoon.
     
  7. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Tuo on totta, mutta muistaakseni muutosten läpivienti taloyhtiön yhtiöjärjestykseen (joihin tuo vastuunjakotaulukko liittyy) on melko vaikeaa. Käsittääkseni vaatii 2/3 enemmistöpäätöksen. Voi toki olla, että monissa taloyhtiöissä nykyään on tehty muutoksia yhtiöjärjestykseen, kaikissa ei varmaan ole mahdollista, kun ihmiset tuppaavat olemaan asioista usein eri mieltä.
     
  8. Paukku

    Paukku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2003
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uudet vesikalusteet ovat yhtiön vastuulla vain jos ovat saamaa normaalia tasoa. Erikoiset kalusteet ovat asukkaan vastuulla ja tarkastusmaksu on mennyt varmaakin sen takia, että kyseiset työt vaativat yhtiön luvan. Vastuunjako voi poiketa yhtiöittäin.
     
  9. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tämä ei kyllä pidä paikkaansa. Kyllä ne kalliimmatkin on yhtiön vastuulla toiminnan osalta. Tämän takia erikosissa hanoissa yhtiöt saattavat vaatia jotain sertifikaattia, jotta tietävät, että kyseessä on kestävä tuote. Oikeasti kyse on lähinnä oraksen monopolista...

    Sitten jos se erikoisempi hana hajoaa, yhtiö on velvollinen hankkimaan uuden, mutta ns perustason eli sen oraksen. Jos tällöin haluaa pimpata hanaa paremmaksi, voi joutua maksamaan pikkusen enemmän tai sitten kokonaan uuden hanan.

    Vastuujaot voivat poiketa, mutta vielä en ole nähnyt yhtään yhtiötä, jossa nämä olisi oikeasti kirjattu yhtiöjärjestykseen. Yleensä puhutaan jotain, mutta käytäntö on sitten toinen.
     
  10. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meidän yhtiössä on hyväksytty 2003 vastuunjakotaulukko jossa sanotaan että osakas vastaa hanoista (tästä taulukosta tuli kopiokin meille, kokouspöytäkirjasta ei sentään :) ). Meille jouduttiin pesukonehana vaihtaan ku tuli tiskikone, mutta saatiin tingattua n. puolet yhtiön piikkiin kun tuli esim sulut joita ei aiemmin ollut ja näin ollen yhtiön kannaltakin taso parani.
     
  11. Aqu

    Aqu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2007
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kyllähän se itseäkin vähän jännittää riittääkö tuossa teho. Sitä ei oikeastaan tiedä kuin kokeilemalla. Tarkoitus olisi ensiviikolla päästä testaileen, saisi samalla kierrätettyä ilmaa kämpässä.

    Tuo lasi idea kuulostaa varsin hyvältä. Pitää sen pohjalta alkaa suunnittelemaan sitä.
     
  12. Paukku

    Paukku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2003
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama asia, toiminta kuuluu yhtiölle. Hajonnee hanan tilalle tulee se normi hana ja tuostakin voit joutua maksamaan, kun alkuperäinen ei ollut perustasoa. Paremmasta maksatkin vain lisää.
     
  13. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokos kukaan osaisi vastata millaiselle pohjalla välitilan (lasi)levyt voi asentaa? Onko suora kaakeliseinä sopiva vai pitääkö kaakelit repiä aina irti?
    Oliko kellään antaa lyhyttä selontekoa moisten levyjen asennuksesta ja asennusmateriaaleista?
     
  14. cryscythe

    cryscythe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos lasi on kirkas tai muuten läpinäkyvä on pohjan kanssa hyvä olla tarkkana. Lasi toimii suurennuslasin tavoin ja paljastaa virheet pohjassa. Jos lasi on maitolasi tms. läpinäkymätön ei tuolla ole niin väliä.

    Kyllä kaakelikin käy pohjaksi jos lasi vaan mahtuu sen päälle. Valaisin tms ei ole edessä. Monet kiinnittää tuon pelkällä silikonilla ja toinen vaihtoehto on asennuslistat eli u:n malliset lasilistat jotka ruuvataan suoraan seinään.
     
  15. valvoline

    valvoline Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä tausta on maalattua seinää ja maitolasi edessä, jos et halua katsella kaakeleita, voit ujuttaa väliin vaikka haluamasi tapetin tai mitä ikinä keksitkään..

    Asennus on meillä siten että yläreunassa L-lista ja alhaalla silikoni.
     
  16. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on Ruotsalaiset vittuilut vastaanotettu ja keittiö kasattu. Listat ja smyygit sitten joskus samaan aikaan muiden tilojen kanssa. Ikean keittiöstä ei pahaa sanottavaa kuin parista jutusta, mutta ne olivatkin sitten astetta enemmän vittuilua. Kaappeihin upotettava liesituuletin on suunniteltu vain tilaan, jossa sen molemmilla puolilla on seinäkaapit. Liesituuletinta ei saa kiinnitettyä alareunasta niin, että se pitäisi kaapin leveyssuunnassa mitassaan. Piti modifioida ja kiroilla pari kertaa. Pakastimen saranoissa ei ole säätöä. Kaksi tuntia sain ähertää että peitelevyn sai suoraan ja riittävän viisaan näköisesti. Osittain sen takia että pakastin oli niin ahtaassa tilassa, mutta silti. Lisäksi uunin alle tulevan vetolaatikon peitelevyssä oli reiät aivan väärissä kohdissa. Tämä vitutti vain sen takia että nuo edellä olevat asiat vitutti.

    Kuitenkin kaikkine kodinkoneineen (APK, mikro, pakastin, liesitaso, uuni, liesituuletin ja jääkaappi) keittiön hinnaksi tuli aika tasan 5000€. Jääkaappi muualta, kuten myös tasot ja välitilan levyt sekä hana. Kaikki muu Ikeasta. Ison uunin hintaa ei ole mukana tuossa. Sille jäi hintaa vähennyksen jälkeen alle pari tonnia.

    Olen siis tyytyväinen lopputulokseen ja uskoisin että niin hyvin tuli käytettyä pieni tila hyödyksi kun se oli mahdollista. Pakastin ei mahdu aukeamaan kunnolla paitsi pukeutumistilan ovi kiinni. Ei haittaa itseäni kun pakastinta ei niin usein avata kuin esim. jääkaappia. Jääkaapin ovi mahtuu juuri aukeamaan 90-astetta. Astianpesukoneen luukku avautuu rimaa hipoen. Ei ollut varaa isoihin toleransseihin ja piti aika monta kertaa tarkistaa piirustusten laskelmat että kaikki toimii ja mahtuu aukeamaan.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. mjarviki

    mjarviki Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on tällainen erikoisempi järjestely. Eli yhtiöjärjestyksessä on lisäpykälä joka määrittelee että jokainen asukas vastaa kaikista omaan asuntoon kohdistuvista kuluista. Ainoastaan piha-alueet on "yhteiset". Erittäin näppärää, voi asua kuin OK-talossa, jota itse pitää hyvässä kunnossa, eikä tarvitse huolehtia huolimattomista naapureista. Ja kun kyseessä on erillistalo, niin ei huolta vaikka naapuri sammuisi suihkuun ja tukkisi ahterillaan lattiakaivon :)
     
  18. mjarviki

    mjarviki Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienolta näyttää, on hyvin saatu kyllä pienessä keittiössä neliöt haltuun. Iso ikkuna työtason päällä on kyllä helmi, joka pitää joskus saada myös omaan kämppään. Punainen retro-jäkis on myös hieno väripilkku muuten hillityssä keittiössä.

    Nillitettävää jää kovin vähän siis, mutta ainahan sitä jotain löytää :) Pakastin ja uuni rinnakkain on yleensä aika iso "no no". Pakastimen olisi saanut varmaan jääkaapin viereenkin palikoita hieman uudelleenjärjestelemällä?
     
  19. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei nuo nykyuunit paljoa rungoiltaan lähpene, meilläkin uunija mikro korkeassa komerossa jääkaapinvierellä välillä se 32mm kalustelevyä.
     
  20. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö keittiöremppaajilta kokemuksia Samsungin G-sarjan jääkaappipakastimista? Näissä mainostetaan olevan muita enemmän tilaa, mutta millainen Samsung ylipäänsä on keittiössä, kestääkö? Näissäkin valovuotoa? :D

    201cm korkeaa RL60GHERS1 (PDF) lähdin kauppaan ihmettelemään, kun siitä on nyt suht hyvä 764€:n tarjous Markantalossa. Tuota ei kuitenaan ollut esillä, joten päädyin potkimaan 185cm korkeaa RL56GRERS1 (PDF) mallia. Tässä pienemmässä oli mielestäni paremmat sisukalut ja suurempaa kaappia korkeammasta hinnasta (809€) huolimatta alkoi kiinnostaa enemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2012