Topfield CRP-2401CI+

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mikita, 30.05.2011.

  1. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Perustuuko tämä siis johonkin yliluonnolliseen tietämykseen?

    Edit: lisäys alla. Yhä vain ihmeellisemmäksi menee.

     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2012
  2. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei mihinkään yliluonnolliseen, ihan tietämykseen vain. Minun ei tarvitse nähdä jakelusopimuksia uskoakseni informaatiota lähteistä, joilla tiedän tietämystä aiheesta olevan, varsinkin kun se on täysin loogista ja järkeenkäypää, eikä minulla ole mitään syytä olla uskomatta minulle kerrottua asiaa.

    Tarkalleen ottaen en edes ihan täysin ymmärrä, mikä tässä on se erityisen hankala kohta ja kummallinen asia, koska loppujen lopuksi ketju on hyvin selkeä ja looginen. Sisällöntuottajat, siis ohjelmien tekijät, tuottajat yms. väki ja heidän edunvalvojansa haluavat, että televisiosta tallennettu HD-tasoinen suojattu materiaali on tallentavan laitteen sisällä salattuna ja turvassa siltä, että paha kuluttaja alkaisi jakelemaan niitä vertaisverkkoihin. Tämä on heidän vaatimuksensa. Heitä ei niinkään kiinnosta, millaisia liitäntöjä laitteissa on, voiko laitteita plugineilla muokata tai pyöriikö niissä webserveri tai FTP-palvelin niin kauan, kun sisällön suojausvaatimukset täyttävät ja levyltä ei saa salattua HD-sisältöä siirrettyä salaamattomassa muodossa ulos. CI+-hyväksytyt laitteet, myös otsikon Topfield, täyttävät tämän vaatimuksen.

    Sisällöntuottajilla ei kuitenkaan ole suoraa vaikutusvaltaa laitevalmistajiin, eikä suoraa keinoa painostaa näitä tekemään pelkästään laitteita, jotka täyttäisivät sisällönsuojausvaatimukset. Markkinoillahan on varmaan kymmeniä HD-sisällön tallentamiseen kykeneviä laitteita, jotka eivät suojausvaatimuksia täytä (Dreamboxit ja johdannaiset, PC-laitteet yms.) Tämän takia sisällöntuottajien on käytettävä sitä keinoa, joka on heidän kontrollissaan: Vaatia ohjelmien jakelusopimuksissa käytettäväksi sellaisia salausmenetelmiä, joita kykenevät purkamaan ainoastaan hyväksynnän läpikäyneet laitteet, joissa tuo sisällönsuojausvaatimus on täytetty. Tämän jälkeen näitä ohjelmia / kanavia jakeluunsa haluavat operaattorit luonnollisesti joutuvat omia verkkojaan varten laatimaan laitespeksit, jotka sisältävät nämä samaiset vaatimukset ko. verkossa käytettäville laitteille ja rajaamaan kanavien näkymisen ainoastaan näihin laitteisiin.

    Suomen tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että operaattorit, kuten Elisa, DNA, Anvia yms. ovat tehneet nämä vaatimukset sisältävät sopimukset HD-kanavien jakelusta ja tehneet samalla yhteenliittymänsä FiComin kautta yhteiset speksit, jotka sisältävät noiden sopimusten määräämät ehdot salaatuja HD-kanavia avaaville laitteille, siis käytännössä * Ready HD-speksit. Nuo speksit sisältävät vaatimuksen salauksenpurkumenetelmästä (linkittävä Conax tai CI+) ja lisäksi Nordigin erikseen listaamat vaatimukset. Nordigin listaamat perusvaatimukset toki on käytännössä jo vaadittu Conax- ja CI+-spekseissä ja täyttyvät jo sillä, että laite on CI+ tai Conax-hyväksytty, mutta koska Nordig itsessään ei ota kantaa käytettävään salausjärjestelmään, listaa se tietyt perusvaatimukset (kuten tuo edellä mainittu sisällönsuojaus), jotka laitteen pitää salausjärjestelmästä riippumatta täyttää.

    Ja tosiaan, tässä koko prosessissa ei missään vaiheessa puhuttu TAPeista, FTP:stä tai muusta vastaavasta, eikä ole syytä puhua, koska koko em. prosessilla ei ole näiden kanssa tekemistä. Oikeudenomistajilla ei ole varsinaista syytä vaatia tuollaisten ominaisuuksien poistamista laitteista, eikä muutenkaan kohdistaa mitään vaatimuksia erityisesti vain tiettyihin maihin (jos siis ajateltaisiin, että CI+-laitteille olisi jotenkin Suomessa / Nordigissa eri säännöt kuin muualla), vaan siellä päässä ollaan suhteellisen tyytyväisiä niin kauan, kun on riittävällä tasolla taattu, että salattu HD-sisältö pysyy salattuna, eikä sitä saa boksista jakeluun. Toki, jos Hollywoodilta kysyttäisiin, niin varmaan siellä oltaisiin täydellisen tyytyväisiä vasta siinä vaiheessa, kun ohjelmien tallentaminen on kokonaan estetty, mutta se on sitten toinen tarina se.
     
  3. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Juu, tuo sisällöntuottajat vaativat itku on kuultu 1000x.

    Kuitenkin yle ja bbc onnistuvat tekemään ja hankkimaan HD-matskua ja lähettämään sitä ilman minkään valtakunnan suojauksia. Edelleen kaikki jenkeissä tuleva kiinnostava HD matsku on t-kanavalla heti seuraavana päivänä.

    Myöskin esim MTV3 Max HD, jakaa HD:tä normiconaxilla, joka ei estä tallenteen siirtoa. Ja miksi potäisi estää, kun estämisessä ei ole mitään järkeä verrattuna kustannuksiin.

    Koko tämä "sisällöntuottajien" eli mediamafian touhu on niin pohjois-koreasta ettei mitään rajaa. Jakeluketju ja kuluttajat pakotetaan käsittämättömiin kustannuksiin ihan nollan takia.

    Kaiken lisäksi kaapelipuolella käytettiin laitonta vertikaalista kartellia jossa kaapeliyhtiöt kieltäytyivät hyväksymästä toimivia laitteita ja vaativat kaapeliyhtiöiden kartelliporukan ficomin keksimiä "teknisiä vaatimuksia" eli hyväksyntää, avatakseen kuluttajille kanavia. Ei kelvannut linkitetty cam vaan vaadittiin myös mihin laitteeseen cam työnnetään. Klassinen laiton kilpailuneste on "tekniset vaatimukset". Tämä rosvoporukka pitää laittaa järjestykseen.
     
  4. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää tähän liittyen kysyä, että uskotko sinä (tai joku muu), että näitä sisällöntuottajien vaatimuksia ei ole olemassa? Olen usein tässä yhteydessä ottanut esimerkiksi musiikin kopiosuojauspelleilyn: uskooko joku siihen, että digitaalimusiikin kopiosuojaukset keksivät Suomalaiset musiikkiverkkokaupat (tai edes musiikin verkkokaupan maailmanlaajuisesti) tai CD-levyjen kopiosuojaukset ovat levykauppojen aikaansaannosta?

    On sinänsä täysin totta, että public broadcast-toimijat ovat pystyneet sopimaan erittäin hyviä sopimuksia joiden ohjelmien jakelusta ja sen ehdoista. Vaikka näenkin, että public broadcast-kanavan tekemä sopimus ohjelman esitysoikeuksista on hieman eri asia, kuin operaattorin tekemä sopimus kanavien välittämisestä ja niiden myynnistä, niin sopimusasioitahan nämä loppujen lopuksi kaikki ovat. En todellakaan yritä väittää, että kaikki olisivat tässä samalla viivalla ja mediajättien sanelupolitiikka olisi yhtä toimivaa tilanteesta riippumatta, vaan tottakai taas tullaan tässäkin niihin osapuolten intresseihin ja niiden vaikutukseen. On ihan selvää, että yhtälailla, kuin joku pieni Suomalainen operaattori tarvitsee ehdottomasti tietyt kanavat jakeluunsa operaattorikilpailussa, tarvitsee kanavien oikeudenomistaja kanavilleen isoja jakelijoita ja tilaajia, joista se tulovirta koostuu. Siinä missä jotkut pienet Eurooppalaiset kaapeli- ja terrestriaalioperaattorit ovat tilaajamääriltään kokonaisuuksissa hyvin pieni osuus, on joku iso satelliittioperaattori miljoonine tilaajineen ehdottoman tärkeä säilyttää jakelukanavana, ja tottakai tämä asettaa toimijoita tässä asiassa eri asemaan neuvotteluissa.

    Täytyy tässäkin kuitenkin koko ajan muistaa, että vaikka olen ehdottomasti kymmenen vuotta alaa seuranneena sitä mieltä, että suomalaisilla (eikä luultavasti monen muunkaan maan) operaattoreilla ei ole mitään erityistä hinkua lisätä rajoituksia laitteissa, niin ei niillä myöskään ole kovin suurta intressiä niistä pontevasti vastustaa niin kauan, kun rajoitukset koskettavat tasaisesti kaikkia.
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2012
  5. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Varmaan niitä vaatimuksia on, mutta eipä näytä asia olevan mustavalkoinen. Musiikkiverkkokauppojen kopiosuojauksista en tiedä, mutta voin ottaa cd-levyni pois soittimesta, säilyttää niitä missä haluan ja soittaa haluamallani soittimella. Se on jo paljon se, varsinkin verrattuna tilanteeseen johon olen joutumassa tv:n teräväpiirtolähetysten kanssa.

    Juuri näin, ja nyt tarvittaisiin tiukkoja viranomaisia eikä munattomia sivustaseuraajia.

    Kuten kerroit, isoilla toimijoilla on paremmat mahdollisuudet tehdä hyviä sopimuksia. Jos isompi porukka, saati kaikki, vastustaisi mediajättien painostusta, ei painostus onnistuisi. Rajoitukset eivät koske tasapuolisesti kaikkia joten kaikkien ei kannata niistä luopua. Laitteiden maahantuojien suhteen tilanne selvä. Yle ei salaa ohjelmiaan, joten se ei saa ohjelmia joita saa ne, jotka salaavat ja linkittävät. Intressit rajoituksiin ovat kristallinkirkkaat.
     
  6. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    En sinänsä vertaillut musiikin tai tv-maailman kopiosuojauksia tai niiden aiheuttamia haittoja, vaan kysymys tässä vertauksessa oli siis vain siitä, mistä tälläiset rajoitukset ylipäätään juontavat juurensa. Musiikkimaailmassa tuon ainakin luulisi olevan kaikille melkolailla selvää ja siksi olen tässä ihmetellyt, miksi ajatellaan tämän asian olevan jotenkin merkittävästi erilainen TV-maailmassa. En ainakaan ole juuri nähnyt, että kukaan syyttäisi suomalaisia musiikkikauppoja musiikkipuolen kopiosuojauksista.

    Ongelmahan näissä kopiosuojaus- ja tekijänoikeusasioissa ylipäätään on jo pitkään ollut, että toiminta on viranomaisten suojeluksessa, koska yleismaailmallinen näkemys päättävissä elimissä on (valtavan koneiston lobbauksen seurauksena) se, että kopiosuojaukset ja rajoitukset eivät haittaa normaalin ihmisen käyttöä, vaan näistä asioista vastaan sanovat tahot ovat lähtökohtaisesti piraatteja tai muita rikollisia. Jonkun piraattipuolueen nimen sarkasmi ei noissa elimissä juuri aukea ja syvässä elää edelleen se harhaluulo, että esimerkiksi kopiosuojauksiin kriittisesti suhtautuvan ajatusmaailmassa kaiken pitäisi olla hänelle ilmaista. Todelliset, normaalin kuluttajan elämää haittaavat ongelmat, jotka näistä toimenpiteistä aiheutuvat, jäävät näissä aina sivuosaan.

    TV-puolella tämä jopa jossain määrin korostuu, koska "suuri yleisö" ei välttämättä enää digiaikana ole tottunut esimerkiksi siirtelemään tallenteita mihinkään pois tallentimesta, eivätkä nämä rajoitukset välttämättä aiheuta tarpeeksi kiusaa tarpeeksi monelle, vaikka esimerkiksi täällä näitä asioita paljon käsitelläänkin. Omassa sukulais- ja tuttavapiirissänikin olen havainnut, että suuret ikäluokat suhtautuvat varsin viilipyttymäisesti esimerkiksi siihen, että kun boksia pitää vaihtaa, niin tallenteita ei saa siirrettyä uuteen boksiin. Omalla kohdallani moinen aiheuttaisi ylitsepääsemättömiä ongelmia ja suurta pinnan kiristymistä.

    Maailmanlaajuisesti varmaankin näin. Valitettavasti itse näen tuon maailman siinä mielessä synkkänä, että tarpeeksi isoa yhteistyötä ja vastustusta ei tuota kautta tulla ikinä saamaan aikaan, monestakin syystä. Suurimmilla operaattoreilla ja isoilla mediajäteillä on aivan liikaa kytköksiä, jotta ne alkaisivat sotimaan keskenään ja puolestaan joku Suomen operaattoreiden yhteenliittymä on aivan liian pieni kokonaisuus taistelemaan koneistoa vastaan edes silloin, että ne joskus pääsisivät sellaiseen yhteisymmärrykseen, että moista haluaisivat tehdä. Edelleen tässä on palattava siihen, että rajoitusten poistosta tai lieventämisestä pitäisi saada jotain selkeää liiketaloudellista hyötyä, jotta kukaan liikeyritys edes lähtisi harkitsemaan asian puolesta taistelua merkittävällä panostuksella. Tällä hetkellä uskoisin ainakin suomalaisten operaattoreiden näkevän asian lähinnä niin, että on melkolailla sama, onko tälläisiä rajoituksia käytössä vai ei, kunhan tilanne on kaikilla operaattoreilla sama.

    Musiikkipuolellahan älyttömyyksiin menneen suojauksen lopettivat käytännössä kuluttajat olemalla ostamatta suojattuja tuotteita, koska suojaukset aiheuttivat kohtuutonta vaivaa normaalikäytölle (näin siis lähinnä digitaalisen musiikin suojauksien osalta). Esimerkiksi monille Applen tuotteita käyttävillehän suurta vaivaa ei aiheutunut, koska musiikki ostetaan iTunesista ja sitä kuunnellaan vain mäkissä tai iPhonessa / Podissa / Padissa ja siellähän kopiosuojaus taitaakin edelleen olla käytössä, vaikka kaikista muista verkkokaupoista ne on taidettu ainakin pääosin poistaa.

    Periaatteessa samaa voisi toivoa ainakin jollakin aikavälillä tapahtuvan TV-puolella, mutta ainakin toistaiseksi tosiaan suojausten ja rajoitusten aiheuttama vaiva ei ilmeisesti ole ollut tarpeeksi merkittävä tekijä kunnon boikotin aikaansaamiseksi. Toki joitain esimerkkejä on jo saatu esimerkiksi Saksassa, jossa CI+-tekniikan mahdollistamia "hienouksia" alettiin käyttämään muistaakseni Astran HD+-kanavilla (tästä oli jossain toisessa ketjussa juttua), estettiin mainosten yli kelaamista ja muuta mukavaa ja siellä kyllä hypättiin takajaloilleen tuota vastustamaan (joskaan en tuonkaan protestin aikaansaannoksista tiedä). Aika näyttää, miten asia kehittyy, mutta itse en ole asian nopean muuttumisen suhteen enää kovinkaan toiveikas. Vielä vajaa viisi vuotta sitten uskoin HD-kopiosuojauksen olevan ohimenevä ilmiö, josta ajan kuluessa hiljaisuudessa luovutaan, mutta tällä hetkellä tuo aika näyttää jokseenkin toivottoman pitkältä.

    ---

    EDIT: Ja loppuun vielä pahoittelut, että tätä asiaa nyt puidaan keskustelun johdattamana aivan turhaan tämän Topparin laiteketjussa. Minun puolestani keskustelun voi siirtää esimerkiksi tuonne salausjärjestelmäkeskustelun ketjuun.
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2012
  7. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Totta, eikä tämä valtava * Ready HD propaganda ja aivopesukaan poikkea siitä millään tavalla.

    Edit: Sorry, nehän taitavatkin olla samaan porukkaa.
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2012
  8. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh noh. Applea voi aiheesta moittia monesta asiasta mutta nimenomaan iTunes isona toimijana selätti levy-yhtiöt tässä asiassa. Ensin Apple piti tiukasti kiinni siitä että albumin hinta pitää olla edullinen vaikka levy-yhtiöt todistelivat miten ainakin tuplasti pitää veloittaa. Sen jälkeen emi avasi pään drm-vapaan musiikin levityksen suhteen, käytännössä näillä nurkilla itunesin kautta. Pienen veivaamisen jälkeen loput levy-yhtiöt tulivat perässä ja nyt kaikki itunesissa myytävä musiikki on suojaamatonta. Bitrateakin nostettiin siinä sivussa.

    Olen itse ostanut suomalaista musiikkia rutkasti enemmän kun sitä alkoi saada julkaisupäivänä kympillä albumi.. Pienenä sivujuonteena itunesissa sai "nimellistä korvausta" vastaan päivittää vanhat suojatut biisit uusiksi suojaamattomiksi. Toki ne applen suojaukset pystyi muutenkin murtamaan, mutta bitraten kasvatus olikin jo vaikeampi temppu.

    Tapatalkilla turhan hankala temppu.

    Epäilen että kun omenaväen jumalkeisari nousi taannoin kultavaltaistuimelle niin applen nykyisellä johdolla ei ole vastaavaa planeetankokoista egoa jolla vrt tv-sarjoissa nähtäisiin vastaava kehitys kuin musiikissa. Pelkkä suojattujen tv-sarjojen tulo kestää aina vaan vuodesta toiseen.
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, hyvä korjaus tämä. Itsellänikin omppusoitin löytyy, ja olen siihen iTunesista musiikkia ostanut, mutta harhaannuin tässä asiassa, koska tosiaan jossain vaiheessa oli erikseen myytävänä kopiosuojaamattomat versiot (hieman kalliimmalla) ja kopiosuojatut versiot. Nyt, kun en enää moisia ole nähnyt, niin ajattelin, että josko ovat koko konseptin poistaneet ja palanneet vanhaan, mutta asia olikin toisinpäin eli suojaukset on kokonaan poistettu, eikä suojaamatonta musiikkia siksi erikseen enää mainita. Hyvä näin. Kokonaisuutena siis entistäkin painokkaammin voi sanoa, että musiikkimaailmassa kuluttajien, ja siis myös yritysjättien, valta on saanut järkeä kopiosuojaustoimintaan. TV-maailmassa tähän on valitettavan pitkä matka.
     
  10. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minulla kuva pikselöityy toistuvasti ainakin mtv3 hd ja max hd kanavilla tällä firmisversiolla. Aiemmalla ei pikselöitynyt, mutta sillä kanavaa vaihdettaessa kuva pätki/jumi muutaman sekunnin, sen jälkeen ei häiriöitä näy. Antennikaapelin pitäisi olla kunnossa ja laadukas mutta uusi on varmuuden vuoksi tilauksessa. Palautin vanhemman firmiksen takaisin ja pikselöintiongelma katosi (ja kanavanvaihtojumi palasi mutta se on erittäin paljon pienempi paha). Kyseessä DNA kaapeli Oulun seudulla.
     
  11. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jaa. Pikselöityy se kuva näemmä tällä vanhemmallakin firmiksellä. Kiva :OI
     
  12. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Se muuten pixelöityy juuri näillä kanavilla myös Miraclebox 9:llä. Maikkarin tekniikkavelhot taas liikkellä.
     
  13. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Soneran kaapeliverkossa WBOX näyttää hyvää kuvaa MTV3 HD ja MTV3 Max HD -kanavilla. Tänään esimerkiksi kaikki Max HD:n Monaco-lähetykset olivat hyviä.
     
  14. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Otsikon laite, toiseksi uusin beettafirmis, dna/Welho oulun keskusta, ei pikselöidy mtv3 hd, eikä max hd.
     
  15. maximun

    maximun Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2012
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten kaikki samoin paitsi uusin beta firmis
     
  16. Ollifin

    Ollifin Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    TF5100-PVRc alkaa vedellä viimeisiään, tilttailee reilusti. Myös HD-kuvanlaatu kiinnostaisi. Olisiko siis tämä CRP-2401CI+ hyvä hankinta Saksasta tilattuna?
     
  17. OivHytt

    OivHytt Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2007
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari viikkoa ollut ko. laite käytössä ja 99% tyytyväinen olen ollut. Tilasin WillSat :lta. Sunnuntaina laitoin tilauksen ja perjantaiaamuna Itella toi laitteen kotiovelle.
     
  18. Ollifin

    Ollifin Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok. Paljonko tuli hintaa? Onko linkkiä tuotesivulle.
     
  19. maximun

    maximun Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2012
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. OivHytt

    OivHytt Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2007
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    A R T I K E L Ü B E R S I C H T


    1,00 x Topfield CRP 2401 CI+ HDTV Twin Kabel Receiver PVR 1000 GB NEU
    ID: 111251
    EUR 434,71
    -------------------------------------------------------------

    Versandkosten: 30,98 EUR
    -------------------------------------------------------------
    GESAMTBETRAG inkl. Versand: 465,69 EUR


    http://www.willisat.de/index.php?c1=0&c2=0&c3=0&c4=0&c5=0&ActionCall=WebActionArticleSearch&Params[SearchParam]=Topfield+CRP-2401&Params[SearchInDescription]=1