Prometheus (Ridley Scott)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 11.06.2009.

  1. Klimppi

    Klimppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2009
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseistä leffaa en ole nähnyt, mutta itseäni tympii tämä 3D hössötys. Tosin saattaa johtua siitä, etten itse kykene näkemään 3D:tä. Vuorottelevan katseen takia normaali näkökin on vähän mitä on. Tai olen tottunut siihen, ettei syvyysvaikutelmaa hahmota. Avatarin kävin katsomassa 3D:nä ja ainoastaan kerran tai kaksi olin havaitsevinani pientä 3D efektiä. Miksi näitä 3D versioita pitää pakkosyöttää kaikista leffoista?
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Avatar, Hugo ja tämä ovat niitä harvoja, jotka on kuvattu 3D:nä. Kyse ei ome version tuputtamisesta ie yhtiön vaatimuksesta jälkikäteen väännetystä konversiosta, vaan ihan alusta loppuun 3D:ksi tarkoitetusta elokuvasta. Ridley piti 3D:n suomista mahdollisuuksista niin paljon, että on jo ilmoittanut, ettei 2D:hen aio enää palata.

    Tässä tapauksessa 2D on siis se pakollinen "versio". No, toisille kai sähkökitarakin oli kauhistus aikanaan ja edelleenkin tehdään akustisia levyjä.
     
  3. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    "Offtopic:
    Koska maailma muuttuu jatkuvasti ja kehitys menee koko ajan ETEENPÄIN, myös tekniikassa ja tässä kohtaa tarkemmin elokuvien tekemisessä. Missä ovat ne jeesustelijat täältä, jotka harmittelevat sitä, kun nykyään elokuvissa on äänet välitekstien sijaan. Värifilmeistä nyt puhumattakaan :eek: (ymmärrän kyllä harmituksen, jos on jokin fyysinen vaiva, jonka vuoksi ei 3D:stä pysty hahmottamaan ja siten siitä nauttimaan).

    Itse kaipaisin edellisissä viesteissä mainittua kikkailua vielä enemmän elokuvan tekijöiltä. Elokuviinhan mennään elämysten vuoksi. Mielestäni elämys syvenee, kun esim toimintakohtauksessa katsoja vaistomaisesti väistää vaikka miekkaa tai vastaavaa. Toki efekti pitää tehdä niin, että se ei ole irrallaan elokuvasta vaan on sulautettu hyvin osaksi tarinaa. 3D on hyvä tehokeino, aivan kuten esim buttkicker jota elokuvateatterissa jää väistämättä kaipaamaan, joka luo elokuvaelämyksestä asteen verran realistisemman.
    "
    Mitä itse elokuvaan tulee, niin vähän ihmettelinkin tätä hypetystä plazalla. Eihän tästä nyt mitenkään ketään voinut odottaa Alien 1:n kaltaista klassikkoa, eihän? (en ole elokuvaa vielä nähnyt)
     
  4. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Mistähän tätä lähtisi nyt purkamaan koska elokuva jätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Maailma oli toki kaunista katseltavaa ja bassot äänissä kohdallaan. Kävin katsomassa 3D version koska tämä oli nyt sentään kuvattu 3D kameroilla ja se toimi suurimman osan ajasta ihan hyvin. Kuva ei ollut onneksi liian tumma vaikkakin värit oli joissakin kohtauksissa paremmat ilman laseja. Näyttelijöiden suorituksissa ei ollut mitään sen isompaa nuristavaa, Rapace oli kuitenkin yllättävän sieluton vaikka vetikin roolinsa ihan hyvin. Fassbender ei pettänyt. Musiikki oli valitettavan mitäänsanomatonta.

    Mutta itse tarinaan...
    Jossa oli järkyttäviä aukkoja ja etenkin hahmojen toiminta oli suorastaan käsittämätöntä.

    -Jos nämä löydetyt arkeologiset kaivaukset oli osoite sinne planeetalle, niin miksi se oli valittu? Kyseessä oli selvästi vain yksi planeetta muiden joukossa mitä nämä insinöörit käyttivät ns. sotateknologian valmistuksessa. Ei se ollut heidän kotiplaneettansa. Miksi laittaa ne koordinaatit sinne?

    -Davidin motiivit ja syyt tekosiin jäi aivan järjettömiksi. Tajuan kyllä että mies toimi Weylandin ohjeiden mukaisesti mutta mikä pointti hänellä oli lopussa auttaa Shawta? Inhimillisyys auttaa ihmisiä selviytymään vai halu nähdä mitä seuraavaksi?

    -Nämä kaksi tutkijaa jotka jäivät sinne temppeliin saarroksiin pelkäävät aluksi kuin pikkulapset pimeää ja kaikkea mikä pitää pienintäkin ääntä ja sitten yhtäkkiä mennään tekemään iloisena tuttavuutta muukalaiseen joka osoittautuu jo alussa uhkaavaksi. Mitä helvettiä nyt oikeasti.

    -Shaw leikkauttaa itsensä siellä lääkintäpodissa ja ketään ei se tunnu kiinnostavan vaikka nainen on juuri kolkannut kaksi muuta ennen leikkausta. Kukaan ei mene paikanpäälle katsomaan mihin nainen pakeni ja mitä teki. Varmasti nuo Weylandin työntekijät oli tietoisia tämän raskaudesta ja siitä sikiöstä. Uusi elämänmuoto vain unohdettiin sinne, viis riskeistä. Kaikki hyvin hetken päästä kun pappa Weylandia herätellään unesta.

    -Vickers näyttää alusta pitäen olevan kylmä ja laskelmoiva johtaja joka paljastuukin vain täysin turhaksi vässykäksi joka seurailee tapahtumia taustalla, jääden loppujen lopuksi täysin turhaksi hahmoksi. Polttaa tämä joo turvallisuuden takia Shawn miehen mutta viis siitä, sehän ei tunnu pahemmin Ellua kiristävän loppujen lopuksi. Lisäksi luulisi Vickersin tietävän tästä Shawn raskaudesta ja sikiöstä mutta eipä tunnu sekään kiinnostavan. Melkonen antikliimaksi kun tämä paljastuukin ahneen pomon tyttäreksi. Kukapa olisi arvannut.

    -Isoin ärsytys on näiden insinöörien päätön suunnitelma. Loivat ihmiset kyllä mutta olisi nyt vähän voinut tarkemmin selittää miksi toimivat sitten näin ja mikä siellä aluksessa/temppelissä meni pieleen. Miksi ihmiset olikin yhtäkkiä pakko tappaa? Oliko tämä vertauskuva nykymaailmasta sotineen yms. jolloin ihmiset piti pyyhkiä pois ja luoda uudestaan. Ei tunnu luontevalta koska näiden insinöörien suunnitelmatkin tuntui menneen pilalle jo hyvän aikaa ennen kuin ihmiset tulivat heidän temppeliään sorkkimaan. Mitään selitystä ei annettu sille miksi tämä yksi insinööri oli jäänyt sinne Cryokapseliinsa huilaamaan muiden kuollessa ja tämän pakolliselle tarpeelle samantien tappaa kaikki.

    -Ei tästä jäänyt loppujen lopuksi kuin hirveästi kysymyksiä käteen. Space Jockeyn hassu ulkomuoto selittyi sentään sillä että kyseessä oli jättiläinen jolla oli se biomekaaninen puku päällä. Lopussa oleva tutun näköinen Alien ei todellakaan vakuuttanut sitä edeltävine älyttömine elämänkaarinensa. Kyseessä kun ei kuitenkaan ollut edes sama planeetta kuin Alien leffassa, (Prometheus laskeutui LV-223:lle, Nostromo LV-426:lle). Tämä toki selittyy sillä että kyseessä ei ole suora esiosa vaan tämä sattui sisältämään samanlaisia aluksia kuin tuo tuttu alus ensimmäisestä Alienista.
    Lopputuloksena käteen tästä jäi oikeastaan huono mieli koska mihinkään ei vastattu. Ruudulle heiteltiin vaan paljon ajatuksia ja tapahtumia mutta mikään ei mennyt loppuun vaan kaikki jäi ilmaan leijumaan. Ilmeisesti uusi trilogia tulossa tai ainakin jatko-osa jota tämä osa jäi suorastaan huutamaan. Tämä täytyy katsoa ehdottomasti toistamiseen että avautuu kunnolla, eihän tämä nyt oikeasti näin huono voinut olla, eihän...?

    Juuri ja juuri 3/5.
     
    Viimeksi muokattu: 02.06.2012
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    3D-versio katsottu. Ei ollut kovin kummoinen. Toki tämänkin leffan parissa viihtyi sen aikaa kun se kesti mutta juonessa oli tosiaan jonkin verran aukkoja ja useimmat hahmot käyttäytyivät monesti epäloogisesti - jopa kliseisellä tavalla niin että Prometheus voisi olla oma spooffinsa... jos se olisi hauskempi. Nythän tämä kuitenkin on varsin synkkä tarina.

    Vaikka epäloogisuudet ei haittaisikaan niin trailerin nähneet pystynevät näkemään useimmat juonenkäänteet jo matkan päästä, mutta onneksi ei sentään kaikkea joten kiinnostus tapahtumiin säilyy sen verran ettei tee mieli jättää katsomista kesken. Tapahtumien uskottavuus on silti monesti kyseenalaista.

    Siinäkin alussa se myrsky... tuuli heittelee ajoneuvoja ja ilmassa lentää pikkukiviä ja kenellekään ei kuitenkaan käy mitenkään, suojapuvut kestää ja alus kestää... jep jep.

    Ja mielenkiintoista muuten miten niin teknisesti pitkälle kehittyneet "insinöörit" käyttävät kivitauluja ja seinämaalauksia...

    Tätä en edes tullut ajatelleeksi sen kummemmin, oletan että osoite oli "jätetty" ihan vaan ns insinöörien omaan käyttöön silloin kun maassa oleilivat. Sitten jotain meni pieleen, tarkoitushan oli ilmeisesti tappaa ihmiset pois...

    Aluksi David toimi kylmästi Weylandin apulaisena mutta tämän kuoltua Shaw sitten valikoitui uudeksi pomoksi. Tämä on ihan loogista sikälikin että tuollainen robotti kannattaa ohjelmoida auttamishaluiseksi ja jonkinlaiseen master/slave suhteeseen missä ihminen on aina master, sillä mitä hyötyä on robotista joka tekee mitä huvittaa?

    Kyseinen leikkaus oli muutenkin tosi uskottava... :rolleyes:

    3D:stä sen verran että se ei tuntunut tuovan tähän mitään erityistä bonusta, pikemminkin häiritsi katsomiskokemusta kun tuntui välillä että silmät ei tiedä mille etäisyydelle tarkentaisi. Saattaa johtua laseista, vastaavaa tunnetta ei ole ennen tullut.

    Mitähän tälle antaisi arvosanaksi... en tiedä, palataan asiaan...
     
    Viimeksi muokattu: 02.06.2012
  6. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Melkosta kivisadetta tämä saa. Täytyy alkaa harkitsemaan, että meneekö edes leffaan kattomaan, jos noinkin huonolta vaikuttaa.
     
  7. MrKrapula

    MrKrapula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2003
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mene katsomaan teatteriin niin saat sen visuaalisuuden ainaki irti jos ei mitään muuta. Tuolla aikasemmin todettiin jo ettei kait kukaan Alienin tasoista kamaa odottanut, omalta osaltani en, odotin enemmänkin kunnollista tarinaa siitä miten koko homma alkoi ja kuten jo on todettu, enemmän jäi auki kaikkea mitä saatiin.
     
  8. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitä mieltä ollaan: onko 3D vai kuvafiilistelyn osalta 2D versio?

    Vai pitääkö mennä katsomaan molemmat :)
     
  9. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Itse katsoin 2d version tästä, kun kerran oli tarjolla. Ihan asiallinen trippileffa siltä kantilta, mutta muuten leffa on suurehko pettymys, kovin keskinkertainen elokuva vailla huippukohtia. Pojoja tulee sentään näyttelijöistä sekä hitaahkosta tarinankehityksestä joka sopi tällaiseen scifistelyyn hyvin. Muuten voi allekirjoittaa aiempien kirjoittajien haukut ja kehut.

    Ja Prometheus suorastaan huutaa DC-versioita...Scottin tietäen sellainen voi toki olla joskus mahdollinen.

    3/5
     
  10. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    3D oli mielestäni hienoa siinä mielessä, että siinä ei ollut niitä efektejä, niin kuin jo aikaisemmin sanoin. Se toimii juuri niin, kuin oikea elämäkin toimii.

    Ja okei, juonellisesti leffa on hieman höhlä, mutta ei kai se mikään este ole vahvalle elokuvalle. Tämä on oopperaa. Tunnelmaltaan elokuva on upea, ja toki äärimmäisen visuaalinen. Siinä olen kyllä samaa mieltä edellisten kanssa, että musiikki ei ole mitään vavisuttavaa. Harmi, että Jerry Goldsmith ei ole kuolemansa jälkeen ottanut uusia töitä vastaan.
     
  11. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Eikös se jo tuossa jokunen viikko sitten ilmoitettu, että Blu-ray tulee sisältämään teatteriversioon verrattuna 12 minuuttia lisää materiaalia. Onko se sitten director's cut vai mikä, se jää nähtäväksi.
     
  12. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ok, kiitos tiedosta
     
  13. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Kyllähän tämä oli kohtalainen pettymys. Elokuva ei oikeastaan antanut mihinkään vastausta (tähän ei mikään pidempi versio elokuvasta auta ). Tasapaksusti edettiin kohti loppua ja siellä lopussa oli alien leffoihin liittyvä kohtaus, mikä oli lopuksi aivan turha. Juonellisia aukkoja oli tämän luokan leffassa aivan liikaa. Roolihenkilöihin ei saanut oikeastaan mitään kosketuspintaa ja useat henkilöt elokuvan kannalta aivan turhia. Musiikki oli todella mitäänsanomatonta, trailerissa huomattavasti parempaa.

    Plussaa oli kuvallinen anti, kyllä se Ridley osaa. Ja onhan se Charlize Theron pirun kaunis ja timissä kunnossa oleva nainen. Vaikka roolihahmo jotensakin turha. Michael Fassbender Davidin roolissa oli elokuvan kantava hahmo.
    3D oli valovuosia edellä esim. Avengersin tarjoamaa. Kuten aikaisemmin kirjoitettiin ”Se toimii juuri niin, kuin oikea elämäkin toimii”.

    Olisin halunnut tykätä ja toivoin tältä niin paljon. Traileri lupasi hyvää ja elokuva antoi keskinkertaisen kokemuksen, perkule!

    Prometheus 3+/5
     
  14. taotao

    taotao Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2006
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tuli katsottua :)
    On mukavaa kun saa pitää mistä haluaa :-D Itse pidin 4+/5 ja mielestäni 3D paranee koko ajan!
    Varmasti epäjohdonmukaisuusia löytyy jos haluaa etsiä mutta toisaalta nauttii enemmän kun ei aina ota kaikea
    vakavasti!
    Toivotaan että saadaan jatkoa..myös laadukasta:)

    Hyvä kuva ehdottamasti 3D ainakin Lohjanteatterissa pystyi katsomaan 2D jos sulki sormella lasien vastarin!!! värit kyllä kirkastui muttei
    Paljoa :)
     
  15. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Elokuvan tagline pitäisi varmaan olla; "He lähtivät etsimään juuriamme, ja löysivät ei mitään. Ei ainakaan mitään sellaista, joka ei olisi jo trailerissa selvinnyt." No vähän pitkä tagline mutta summaa hyvin oman leffakokemukseni, joka on muutamista hyvistä jutuista huolimatta aika pettymys. Näyttelijät tekivät pääasiassa ihan hyvää työtä ja visuaalisesti leffa oli hieno, mutta siihenpä se jää. Taisin muuten antaa joskus the thingin uusintaversiolle liian hyvät pisteet, mutta tämä saa juuri paljoa parempaa saalista itseltäni.
    2,5/3
     
  16. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Olipas varsinainen pettymys. Juoni oli monisäikeinen ja tarkoitukseton. Välillä tuli mieleen Robin Hood monine käsikirjoitusongelmineen. Lisäksi elokuvassa joukkoon mahtui muutama erittäin nolo kohtaus, jonka takia piti oikein jäädä haukkomaan henkeä, kuinka tällaista oli voitu uittaa mokomaan eepokseen.

    Visuaalisesti elokuva oli kuitenkin erittäin hieno ja ansaitsee kaiken sen kehun.

    ***

    joista yksi tähti kuuluu poikkeuksellisen hienolle visuaaliselle ilmeelle.
     
  17. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    No helvata, tätä on oikeasti hetken jo odotellutkin ja oli suunnitelmissa ensi viikolla käydä katsomassa.

    Nyt ei vaan kovin hirveän mairittelevilta tunnut nämä arvostelut. Toisaalta itsellä ei ennakko-odotuksia juuri ole eli saattaahan tuo vielä pian positiivisesti yllättääkin. Tai sitten ei.
     
  18. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Odotin tältä paljon mutta pettymys oli. Elokuva jotenkin pilaa mielestäni ensimmäisen alienin tunnelmaa jos tämän katsoisi vaikka ennen sitä. Eikä tässä annettu mitään vastauksia vaikka niitä odotin. 3d oli mielestäni jotenkin epäselvää olisi voinut olla visuaalisesti parempi kokemus 2d. Esim avatarissa 3d näytti mielestäni paremmalta. Visuaalisesti muuten hieno elokuva. Varmaan minä ainakin jätän tulevien alien elokuvien jatkot katsomatta vaikka kuinka hehkutettaisiin mainoksissa. Eivät ne näköjään keksi enää mitään hienoja tarinoita näiden kahden ensimmäisen lisäksi. 3/5
     
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No harkinnan jälkeen... 2,5/5.

    Josta suurin osa Fassbenderin ansiota ja loput siksi että olihan tämä visuaalisesti suuren osan ajasta ihan hieno, mitä nyt jotkut muovisen näköiset alienit yms verottaa pisteitä niiltäkin osin. Mutta kun sisältö kumisee tyhjyyttään ja logiikka takkuaa niin enempää en voi antaa. Petyin pahasti kun kuitenkin tämä oli se leffa jota eniten tänä vuonna odotin.

    Viimevuotinen The Thing oli selkeästi parempi prequel ja elokuva muutenkin.
     
  20. vristo

    vristo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prometheus nähty ensi-illassa Tennispalatsin ykkössalissa.

    Jos meidät ihmiset luonut "Space Jockey"-rotu on ylivertainen älyltään ja valovuosia edellä meidän teknologiastamme, niin miksi he käyttäytyvät kuin suomalainen mies humalassa? Kaveri herätettään hyperunestaan ja kun hänen kanssaan yritetään kommunikoida, niin vastaa epämääräisesti murahtelemalla ja lopulta menettää täysin malttinsa ja alkaa repiä päitä irti. Minua harmittaa, että ulkoavaruuden sivilisaatioista tulevista olennoista tehdään aina tuollaisia "petoja", kun olisi (tämänkin elokuvan kohdalla) odottanut jotain hienompaa.

    Muuten Prometheus on tekniselta toteutukseltaan todella hienoa jälkeä, mutta sitä vaivaa sama juttu kuin nykyisin niin monia muitakin uusia Sci-fi-leffoja, joiden käsikirjoittajina ovat olleet nämä trendikkäät "Lost-sukupolven" edustajat (mm. viimeisin Star Trek, Super 8): onttoa ja köyhyyttä. Olisin todellakin odottanut enemmän ja toivonut tästä elokuvasta uutta suunnannäyttäjää; aihe on vieläpä mitä mielenkiintoisin: mistä ihmiskunta on kotoisin? Olisin toivonut, että tämä Prometheus olisi antanut kunnon, ja ennenkaikkea uskottavamman, vaihtoehdon nykyisille teorioille.

    Ridley Scottin Gladiaattori oli aikanaan elokuva, jota kävin leffateatterissakin katsomassa moneen kertaan, sillä sen päähenkiöt olivat mielettömän upeita ja koko tarina koskettava ja siihen oli helppo samaistua. Prometheuksen kohdalla ei ole mitään tällaista, kertakatsominen leffateatterissa riittää ja laitankin viimeisen toivoni vielä joskus tulevalle DC-Bluray-julkaisulle. Esimerkiksi ko. ohjaajan Kingdom of Heavenin ohjaajaversio on täysin eri elokuvaa (teatteriversio vs. ohjaajaversio) ja kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.

    Arvio: ***/*****-
    pisteet Ridley Scottille, hänen tekniselle toteutukselle, Michael Fassbenderin esittämälle David-androidille, Alien-saagalle itsessään, sekä Marc Streitenfeldin säveltämälle upealle "biomekaaniselle" (sinfoniaorkesteri+synteettiset tietokone äänet) soundtrackille. Pitkät miinukset köyhälle tarinalle sekä "ihmisen luojan" idioottimaisuudelle.

    Ei Prometheus ihan huono siis ole, odotin ehkäpä liikaa nykyelokuvan yhdeltä kärkiohjaajalta. Tämän piti olla uusi suunnannäyttäjä. Keskinkertainen, tai edes hyvä elokuva, ei minulle Ridley Scottilta riitä: sen pitää olla paras.

    Nyt käännetään katseet Peter Jacksonin Hobittiin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.06.2012